Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

• @rookie bu şekilde olmasi güzel. Çünkü kendimi en iyi şekilde ifade etmek önemli. Bu arada nice mutlu yıllara :)

• @kewanee K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi) içinde söyledi:

@crazycells aslında mülakat aşaması için sormuştum.

Evet, Ankara'daki konsolosluk e-devletten aldiginiz barkodlu belgeleri kabul ediyor.

• @crazycells teşekkür ederim.

• Arkadaşlar merhaba .aranıza yeni katıldım .ben de nişanlımla birlikte kısmetse bu süreçlere başlayacağım.bir sorum olacaktı .biz aslında 2003 yılından bu yana tanışıyoruz üniversite arkadaşıydık .fakat ilişki anlamında 9 aylık bir ilişkimiz bulunuyor .ve ilişkimiz boyunca en az 20 kez yüz yüze görüştük .bu yeterli olur mu ? BaZı yazışmalarda 2 yıl içerisinde en az 1 kez görüşmüş olmak yazıyor .bu kafamı karıştırdı .ilişki anlamında 2 yıllık bir süre istenmiyor değil mi ?

• @sym merhaba 2 yil içinde en az 1 kere yüzyüze görüşme şartı var. 2 yıllık ilişki sarti gibi birşey yok. Isterse 3 aylık ilişkin olsun onların baktığı son 2 yıl içinde yüzyüze görüşüp görüşmediginiz.

• @graombze çok teşekkür ederim 😊

• Tekrar merhaba @graombze önceki yazışmalarınızda 90 gün içerisinde evleneceğinize dair iyi niyet mektubu yazdığınızı söylemiştiniz.bunu tek bir mektup şeklinde yazarak birlikte mi imzaladınız ? Yoksa ayrı ayrı 2 mektup şeklinde mi yazmıştınız ?

• @sym ayrı ayrı 2 mektup şeklinde yaptık. Ben kalıp mektuplar var iyi niyet mektubu 90 gün icinde içinde evleneceğime dair onu yazdim. nişanlım geçmişimizi ve ilişkimizi anlatan bir mektup yazdı ve 90 gün içinde evlenecegimizi söyledi. Herhangi bir problem yaşamadık.

• @graombze anladım teşekkür ederim .daha yolun başında olunca sürekli aklıma birşeyler takılıyor,strese giriyorum .açıklayıcı cevabın İçin tekrar saol 😊

• @sym biz de aynıydık :) eksiksiz yapma ya çalış formu iyi okuyun isterseniz ailenizden bazilarida iyi niyet mektubu yazabilir ( mektuplar başvuru için ingilizce olacak ve imzalı) pasaport stili fotoğraflarda yalnış yapmayın 5×5 olacak varsa amerikadaki başvuru yapanın mahkeme kayıtları buna trafik cezaları( 500 doları geçen cezalar) da dahil göndermeyi ihmal etmesin çünkü isteniyor. Şimdilik söyleyeceklerim bu kadar:)

• @graombze hepsini dikkate alıcaz :) forumdaki herkesin yazışmalarını okuyorum,o kadar yararlı şeyler yazılmış ki .tüm arkadaşlar çok yardımcı oluyorlar. tekrar teşekkür ederim 😊

• @rookie @graombze merhaba umarım iyisinizdir ? Benim nişanlılık vizemle alakalı posta ile cevap ulaştı. 4 Ocak’ta onaylandığıno İşlemler Nvc de 2-4 hafta bekliyor sonra bana vize tarihi verecekler 4 Ocak’la 5 Mayıs evlenmem gerektiğini belirtmişler . Benim
    Bundan sonra sorun çıkacak bir durumum var mı ? Konsoloslukta vs gibi? Teşekkürler ☺️

• @kewanee sonuç ne oldu? Meraklandırdınız 😂

• @özgür henüz vizeniz onaylanmadı sadece amerika'da nisanliniz onaylandı evet son noktayı konsolosluk koyuyor ama panik yapılacak birşey yok eger ciddî bir problem yoksa burda da onaylanacak ama dediğim gibi son noktayı konsolosluk koyuyor.bu ara da gayet iyiyim:))) herşey güzel olur merak etme,:)

• Merhaba , Amerikan vatandaşı olan kız arkadaşım ile K1 vizesine başvurmak istiyoruz. Kız arkadaşım 3 sene önce Türkiye'ye geldi ve yaklaşık olarak 1 ay burada kaldı. Türkiye'ye gelmeden önce herhangi bir görüşmemiz yok. Buraya geldiğinde tanıştık. Orada yaşayan green card sahibi arkadaşım vasıtasıyla tanıştım. Beraber çekildiğimiz sadece 1 tane fotoğraf var ve tatilde çekilmiştik. Geçen 3 sene içerisinde facebook aracılığıyla iletişim kurduk. I129F formunda 2 sene içerisinde yüz yüze görüştünüz mü diye soruyor. Ancak eğer görüşmediyseniz nedenini bildirin gibi bir kısımda var. Benim size sormak istediğim kız arkadaşımın Türkiye'ye gelmesi gerçekten gerekli mi?

Haziran da tekrar gelecek. Ancak, biz başvuruyu en geç önümüzdeki hafta yapmak istiyoruz. İlişki hakkında sunacak fazla kanıtımız yok. Sadece facebook yazışmaları, uçak bileti, otel reservasyonu ve 1 adet fotoğraf. Sizce bu şekilde başvuru yapmak ne kadar sağlıklı olur?

• @funtastic K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi) içinde söyledi:

Merhaba , Amerikan vatandaşı olan kız arkadaşım ile K1 vizesine başvurmak istiyoruz. Kız arkadaşım 3 sene önce Türkiye'ye geldi ve yaklaşık olarak 1 ay burada kaldı. Türkiye'ye gelmeden önce herhangi bir görüşmemiz yok. Buraya geldiğinde tanıştık. Orada yaşayan green card sahibi arkadaşım vasıtasıyla tanıştım. Beraber çekildiğimiz sadece 1 tane fotoğraf var ve tatilde çekilmiştik. Geçen 3 sene içerisinde facebook aracılığıyla iletişim kurduk. I129F formunda 2 sene içerisinde yüz yüze görüştünüz mü diye soruyor. Ancak eğer görüşmediyseniz nedenini bildirin gibi bir kısımda var. Benim size sormak istediğim kız arkadaşımın Türkiye'ye gelmesi gerçekten gerekli mi?

Haziran da tekrar gelecek. Ancak, biz başvuruyu en geç önümüzdeki hafta yapmak istiyoruz. İlişki hakkında sunacak fazla kanıtımız yok. Sadece facebook yazışmaları, uçak bileti, otel reservasyonu ve 1 adet fotoğraf. Sizce bu şekilde başvuru yapmak ne kadar sağlıklı olur?

Maalesef net olarak nasil sonuclanacagini bilemiyorum ama iliski hakkinda cok sunacak kanit yoksa, son 2 yil icinde gorusmemis olmaniz negatif bir atmosfer yaratabilir diye dusunuyorum. Biliyorum en yakin zamanda sureci baslatmak istiyorsunuzdur ama bence basvurunun saglam olmasi, 5-6 ay erken yapilmasindan daha onemli. Madem Haziran'da nisanliniz bir daha gelecek bence simdiden tum form ve belgeleri hazirlamaya baslayin ve nisanliniz Haziran'da geldiginde hem fotograf cekilirsiniz, hem de ailenizle, arkadaslarinizla tanistirip bunlari belgelersiniz ve formlari o zaman gonderirsiniz. Hem tum sartlari karsilamis olursunuz hem de daha cok belge gondermis olursunuz basvurunuz esnasinda. Kisaca, cok daha saglam bir basvuru yapmis olursunuz. Tabii tercih size ait.

• @özgür Özür dilerim. Ama siz yanlış anlamak. Noa2 mektubunda yazan tarih. Sizden yola çıkarak söylüyorum. 4 ocak-5 Mayıs bu valid ile ilgili. Yani noa2 son geçerlilik tarihi. 5 Mayıs tarihine kadar ankaradaki mülakat tarihinizi belirlemeniz ve katılmanız gerek. Ayrıca onlar size bir mülakat tarihi belirlemeyecek siz belirleyeceksiniz. Eğer dosyanız 5 Mayıs kadar herhangi bir sebepten dolayı ankaraya ulasmazsa. Nvc size ek süre verecektir. K1 vizesi 6 ay geçerli oluyor. Vize verildiği tarihten sonra 6 ay içinde Abd giriş yapmak zorundasınız. (Pasaportta işlenen vize işlendikten sonra) not: noa2 bir vize değildir. Abd giriş yaptiktan sonra 90 gün içinde evlenmeniz gerekli ve aos surecinizi baslatmaniz gereklidir.

• @rasul1995 dosyamız henüz ankaradaki konsolosluğa ulaşmadı. Hala nvc de olduğunu düşünüyoruz. Nvc ve konsolosluk arasındaki süre 6 hafta kadar sürüyor. Bunu nvc den bilgi alarak paylaşıyorum.

• @rasul1995 abd hükümetin bazı birimlerinin kapatılması ve bazı birimlerinde zaman içerisinde yavaş yavas kapatılıyor. Nvc bu konuda şu an etkilenmiş değil. Ama bazı vize türleri etkileniyor (E vizeleri gibi). Buradan yola çıkarsak nvc bu zamanlarda yavaş ilerliyor. Ve nvc de bu dönemde bir yoğunluk oluşmuş. Birkaç kez nvc ulaşmaya çalıştık. Ama maalesef ulaşamadık. (2 saat bekledik telefonda). Bu yüzden bir talep formu gönderdim. Emailleri sıra ile cevap verdikleri için 5 gün gibi bir zaman alıyor. Umarım paylaşımım yeterki olmuştur sizin için. Bir bilgi edindiğimde sizinle yeniden paylaşım olacağım.

• @Funtastic son iki yılda yüz yüze bir araya gelmeniz gerekli. Ve kanitlamaniz. Daha önce bir araya gelmiş olabilirsiniz. Ama son 2 yılı değerlendiriyorlar. Ama dosyaya ek kanit olarak 3 yıl önceki buluşmanizi gösterebilirsiniz. Uscis sizden son 2 yili isteyecek. Ve bunu göstermezseniz. Rfe alacaksiniz. Ve rfe de bunu gosteremezseniz ya da başvuru sonrasında bir araya gelseniz dahi sizi reddetme olasılığı var. Bu yüzden haziran ayına kadar bekleyin. Ve ağustos ayında başvuru yapın. Böylece sorunsuz bir süreç yaşarsiniz. Birçok yerde okudum 4 yıl önce biraraya gelip ve başvuru yapip rfe sebebi olarak son 2 yili talep ettiklerini gördüm. Ve bu arkadaslar hızlı bir şekilde yüzyüze bir araya gelip ve rfe bu kanitlarla cevap verdiler. Ve sonucu reddedildi. Bu yüzden haziranda bir araya gelin ve ağustos ayında başvuru yapmanız. Sanırım rfe oluyor artık. Yeni yönergeye göre. Eylul /2018 basvurularından sonraki basvurularda. Direk reddetme imkanları oluyor.

Benzer Başlıklar

• K-1 Nişanlılık Vizesi Mahkeme Sorusu

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    1
    0 Oy
    1 İleti
    213 Bakış
    M
    Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var. Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin. Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
  • Eşi ABD Vatandaşı olan birinin B2 turist vizesi alması

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    61
    1 Oy
    61 İleti
    4k Bakış
    C
    @luchadora çok teşekkür ederim.
  • 0 Oy
    148 İleti
    21k Bakış
    N
    Merhaba Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz ..
  • ABD Yolunda Evlilik

Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    199k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

37

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k