Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları


  • @Ferhat1987-0 çok sağolun mülakat deneyiminizi sabırsızlıkla bekliyoruz inşallah güzel geçer bol şans


  • Merhabalar,

    Vize mülakatım 13 Mart 2024 tarihindeydi. Bazı problemlerden dolayı gidemedim ve kaçırmış oldum. Gidememe sebeplerim ile ilgili olarak bilgilendirme yapmıştım ve tarih değişikliği için mail geldi. Buna binaen de tarihimi değiştirdim. Bir kaç konu kafama takıldı.

    1. Vize tarihi değişiklik talebimin en önemli sebeplerinden biri daha önce yurtdışında bulunduğum ülkeden Police Certificate dokümanın temin edilmesi mümkün görünmüyor. Türkiye konsolosluk sayfasında her hangi bir açıklama yok, ancak başka ülkedeki konsolosluk sayfasında 3 ayda temin edileceği bilgisi var. Bu evrakı temin etmeden mülakata gitsek problem olur mu?

    2.Vize tarihi değişikliği yapımam mülakatta olumsuz bir etki yapar mı?
    3.Kurye bilgilerini ais.usvisa-info.com sayfasında değiştiremiyorum. Tarih değişikliği yapmamdan dolayı olmuş olabilir. Bunun için ne yapabilirim?


  • @yavuzarslan merhaba,

    1- eksik evraktan AP süreci yaşarsınız. sonrasında bunu temin edip konsolosluğa ulaştırdığınızda vizeniz basılır
    2- bunu mülakatınızı yapan konsolosluk memuru bilebilir ama; zannetmiyorum.
    3- ilgili telefondan müşteri hizmetlerini arayıp destek talep edin.


  • @enolawolfgang normalde her ay verirlerdi bu ay bir tık yok benim numaram okadar büyük değil her sene 13 14 binlerde Ankara’da mülakata girenler oldu ama bu sene sanki ben bile zor girerim diye düşünüyorum hakkımızda hayırlısı


  • @Hanhun Bildiğim konularda elimden geldiğince forumda yardımcı olmaya çalışıyorum. Eminim bir çok kişi bu uyarı ile karşılaşmıştır, rica etsem talebim iletildi mi yoksa bir yerde hata mı yaptım bu konuda bilgisi olanlar cevap verebilir misiniz?

  • ⭐⭐

    @Hanhun Dosyanizi tasimak icin viyana'ya mail mi atmak istiyorsunuz tam olarak sorun nedir ?

  • ⭐⭐

    @Hanhun Merhabalar, KCC'yi değil de başka konsoloslukta seçeneğine tıklayın,mail için 'non-resident transfer'(ya da değiştiyse farklı bir formatta) başlıklı bir talep ettikleri mail taslağı çıkacaktır. Belirtilen içerik-başlık şeklinde ve belirtilen koşullarda mailinizi hazırlamak için ekran görüntüsü alın ve formu onaylayın akabinde belirtilen başlığı atacağınız mailin konu kısmına yazacaksınız ve istedikleri taslakta mailinizi hazırlayıp gönderebilirsiniz. Şuan navigator kullanmadığım için kendim deneyip söyleyemiyorum, aklımda kalan kadarıyla böyle olması lazım.


  • @achillesoag Merhaba. Evet taşımak talebi için mail attığım zaman navigator maili geldi ve bir önceki iletide yazdığım adımları izleyip iletideki sonuçla karşılaştım.


  • @Revolter Söylediğiniz şekilde tekrar deneyeceğim. Teşekkür ederim.


  • @Hanhun
    Talep oluşturmak için [email protected] adresine eposta göndermeniz gerekiyor. Konu alanına "M77 - NON-RESIDENT TRANSFER – AD-SOYAD" girilecek. eposta içeriğinde aşağıdaki bilgiler olmalı:
    Last Name:
    First Name:
    Visa Case Number:
    Country of citizenship:
    Country of residence:
    Sonra da meramınızı kısaca anlatacak birkaç cümle.


  • @mrts00 Benim de 6binlerde acaba tahmini ne zaman gelir Ankara çok yavaş ilerletiyor süreci


  • @mrts00 dosya taşımayı denemeniz daha mantıklı.


  • Herkese selamlar,
    Ankara bu ay bülteni atladı gibi görünüyor, kendimizi hatırlatmak için bir mail atmalı mıyız.?
    Deneyimleriniz nelerdir ve düşünceleriniz nelerdir. nasıl yol izlemeyi tavsiye edersiniz. @gucarslan


  • @KEMALAKKAYA Bu ay Ankara İranlılara mülakat vermiş. Türkiye’den Sadece geçen ay atlanan dosya numaralarına mülakat maili atılmış onlar da birkaç kişi. Sanırım bu ayı böyle geçirecekler. Önümüzdeki ay toplu bir mülakat dağıtımı yapabilir Ankara. Geçmiş yıllarda da bunun örnekleri var. Önümüzdeki aylarda hızlanacaklarını düşünüyorum.


  • @KEMALAKKAYA konsolosluğa bize mülakat verin diye mail atmanın bir faydası olmayacaktır.
    belli ki slotlarını farklı vize türleri ile doldurdular.
    sabırla beklemeye ya da farklı alternatiflere yönelmek faydalı olacaktır.


  • @gucarslan şuan benim sorum öyle... Yurtdışında bir işim olduğundan forumu takip edemedim ve şimdi Viyana olayını gördüm. Umarım yine kontenjan açılır.


  • @furkansn siz dosyanızı taşımayı düşünüyor musunuz?


  • Faydası Olacağını Bilsem Ankaraya Gider Neolur Bize Mülakat Verin Bizim Kimsemiz Yok Abi Derdim Küçük Emrah Gibi Ama Malesef Beklemekden Ve Avusturya Gibi Fırsatları Degerlendirmekden Başka Çaremiz Yok


  • forumda biraz arama yaptım ama net bi yanıt bulamadım. o yüzden yeniden sormak istiyorum. üniversite diplomamı bulamıyorum taşınma sırasında kaybettim sanırım. e-devlet üzerinden alacağım(Yükseköğretim Mezun Belgesi) belge yeterli olur mu?

    (mülakatıma yaklaşık 10 gün var ve istanbul dışında yaşıyorum, bu yüzden mülakattan önce diplomamı yeniden çıkaramam bu süre zarfında büyük ihtimalle)

  • ⭐⭐⭐

    @4fath Lise diplomaniz varsa sorun olmaz.


Benzer Başlıklar

  • DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    17k
    14 Oy
    17k İleti
    532k Bakış
    H
    Merhaba, Ustraveldocs a complete oldu ancak eşim gözükmüyor verilen dökümanda. Ancak başvuru esnasında eklediğime eminim. Acaba verilen dökümanda sadece başvuru sahibi mi yazıyor? Tecrübe eden oldu mu bu durumu?
  • 20 Oy
    3k İleti
    329k Bakış
    Mehmet AksoyM
    @herdem merhaba aynı sorunu yaşıyorum bir çözüm bulabildiniz mi
  • green card başvuru bilgilerinde yanlış olması

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! green card
    3
    0 Oy
    3 İleti
    4k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Muhammet-Shagylyjov, içinde söyledi: green card başvuru bilgilerinde yanlış olması Merhaba. Benim babam bu sene green card çekilişini kazandı. Bu arada ben ve babam Turkmenistan uyrukluyuz. Çekilişe katılırken babamın bilgileriyle onun adına ben başvurmuştum. Ama çocuk sayısını (3) bilgisini doldurduktan sonra, yaşım 21 den büyük olmasına rağmen diğer iki kardeşlerimle beraber kendi bilgilerimi de yazdım, bilgisizlikten doğduğum seneyi 21 yaştan küçük olacak şekilde (çünkü büyük dersem kabul etmiyordu sistem mantıklı olarak) yanlış doldurdum. Şimdi ise babam çekilişi kazandı. Ds 260 formunda benim ve kardeşlerimin ismi var, ve bilgiler doldurulacak. Siz ne dersiniz, nasıl olur, bu yanlış bilgi babamın vize alma sürecini olumsuz etkilermi, yoksa direk ret mi verirler? Etkilemeyecekse/etkileyecekse ds 260 formunu doldururken dikkat edeceğim husus var mıdır? Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Sayın @Muhammet-Shagylyjov DS260 formunu doğru doldurmanız gereklidir. Yeşil karta başvururken girdiğiniz cevaplara göre siz de yesil kart hakkına sahip olabiliyorsunuz. Her durumda DS260 formunu doğru bilgilerle doldurmanız gerekmektedir. Vukuatlı nüfus kayıt örneklerinizden aile durumu ve yaşlarına bakacaklardır. Muhtemelen babanız yeşil kartı mantıklı bir açıklama ile alabilecektir ancak siz alamayacaksınız. Babanız yesil kartı aldıktan sonra belli koşulları gerçekleştiriyorsanız sizin için de yesil kart başvurusunda bulunabilir. Teşekkürler.
  • 6 Oy
    316 İleti
    21k Bakış
    S
    Ds 260 senedini sefirliye nece aparmalıyam.Notebookda yoxsa telefonda
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

42

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.1k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum