Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @qwe19 evet çok umutlandık asya bölgesine ağırlık vermişler. Birde arada kalan kişiler almış geçen mülakatını alamayan. Umarım nisan da güzel dağılım olur. 🤲

• @Ferhat1987-0 çok sağolun mülakat deneyiminizi sabırsızlıkla bekliyoruz inşallah güzel geçer bol şans

• Merhabalar,

Vize mülakatım 13 Mart 2024 tarihindeydi. Bazı problemlerden dolayı gidemedim ve kaçırmış oldum. Gidememe sebeplerim ile ilgili olarak bilgilendirme yapmıştım ve tarih değişikliği için mail geldi. Buna binaen de tarihimi değiştirdim. Bir kaç konu kafama takıldı.

1. Vize tarihi değişiklik talebimin en önemli sebeplerinden biri daha önce yurtdışında bulunduğum ülkeden Police Certificate dokümanın temin edilmesi mümkün görünmüyor. Türkiye konsolosluk sayfasında her hangi bir açıklama yok, ancak başka ülkedeki konsolosluk sayfasında 3 ayda temin edileceği bilgisi var. Bu evrakı temin etmeden mülakata gitsek problem olur mu?

2.Vize tarihi değişikliği yapımam mülakatta olumsuz bir etki yapar mı?
    3.Kurye bilgilerini ais.usvisa-info.com sayfasında değiştiremiyorum. Tarih değişikliği yapmamdan dolayı olmuş olabilir. Bunun için ne yapabilirim?

• @yavuzarslan merhaba,

1- eksik evraktan AP süreci yaşarsınız. sonrasında bunu temin edip konsolosluğa ulaştırdığınızda vizeniz basılır
    2- bunu mülakatınızı yapan konsolosluk memuru bilebilir ama; zannetmiyorum.
    3- ilgili telefondan müşteri hizmetlerini arayıp destek talep edin.

• @enolawolfgang normalde her ay verirlerdi bu ay bir tık yok benim numaram okadar büyük değil her sene 13 14 binlerde Ankara’da mülakata girenler oldu ama bu sene sanki ben bile zor girerim diye düşünüyorum hakkımızda hayırlısı

• @Hanhun Bildiğim konularda elimden geldiğince forumda yardımcı olmaya çalışıyorum. Eminim bir çok kişi bu uyarı ile karşılaşmıştır, rica etsem talebim iletildi mi yoksa bir yerde hata mı yaptım bu konuda bilgisi olanlar cevap verebilir misiniz?

• ⭐⭐

@Hanhun Dosyanizi tasimak icin viyana'ya mail mi atmak istiyorsunuz tam olarak sorun nedir ?

• ⭐⭐

@Hanhun Merhabalar, KCC'yi değil de başka konsoloslukta seçeneğine tıklayın,mail için 'non-resident transfer'(ya da değiştiyse farklı bir formatta) başlıklı bir talep ettikleri mail taslağı çıkacaktır. Belirtilen içerik-başlık şeklinde ve belirtilen koşullarda mailinizi hazırlamak için ekran görüntüsü alın ve formu onaylayın akabinde belirtilen başlığı atacağınız mailin konu kısmına yazacaksınız ve istedikleri taslakta mailinizi hazırlayıp gönderebilirsiniz. Şuan navigator kullanmadığım için kendim deneyip söyleyemiyorum, aklımda kalan kadarıyla böyle olması lazım.

• @achillesoag Merhaba. Evet taşımak talebi için mail attığım zaman navigator maili geldi ve bir önceki iletide yazdığım adımları izleyip iletideki sonuçla karşılaştım.

• @Revolter Söylediğiniz şekilde tekrar deneyeceğim. Teşekkür ederim.

• @Hanhun
    Talep oluşturmak için [email protected] adresine eposta göndermeniz gerekiyor. Konu alanına "M77 - NON-RESIDENT TRANSFER – AD-SOYAD" girilecek. eposta içeriğinde aşağıdaki bilgiler olmalı:
    Last Name:
    First Name:
    Visa Case Number:
    Country of citizenship:
    Country of residence:
    Sonra da meramınızı kısaca anlatacak birkaç cümle.

• @mrts00 Benim de 6binlerde acaba tahmini ne zaman gelir Ankara çok yavaş ilerletiyor süreci

• @mrts00 dosya taşımayı denemeniz daha mantıklı.

• Herkese selamlar,
    Ankara bu ay bülteni atladı gibi görünüyor, kendimizi hatırlatmak için bir mail atmalı mıyız.?
    Deneyimleriniz nelerdir ve düşünceleriniz nelerdir. nasıl yol izlemeyi tavsiye edersiniz. @gucarslan

• @KEMALAKKAYA Bu ay Ankara İranlılara mülakat vermiş. Türkiye’den Sadece geçen ay atlanan dosya numaralarına mülakat maili atılmış onlar da birkaç kişi. Sanırım bu ayı böyle geçirecekler. Önümüzdeki ay toplu bir mülakat dağıtımı yapabilir Ankara. Geçmiş yıllarda da bunun örnekleri var. Önümüzdeki aylarda hızlanacaklarını düşünüyorum.

• @KEMALAKKAYA konsolosluğa bize mülakat verin diye mail atmanın bir faydası olmayacaktır.
    belli ki slotlarını farklı vize türleri ile doldurdular.
    sabırla beklemeye ya da farklı alternatiflere yönelmek faydalı olacaktır.

• @gucarslan şuan benim sorum öyle... Yurtdışında bir işim olduğundan forumu takip edemedim ve şimdi Viyana olayını gördüm. Umarım yine kontenjan açılır.

• @furkansn siz dosyanızı taşımayı düşünüyor musunuz?

• Faydası Olacağını Bilsem Ankaraya Gider Neolur Bize Mülakat Verin Bizim Kimsemiz Yok Abi Derdim Küçük Emrah Gibi Ama Malesef Beklemekden Ve Avusturya Gibi Fırsatları Degerlendirmekden Başka Çaremiz Yok

• forumda biraz arama yaptım ama net bi yanıt bulamadım. o yüzden yeniden sormak istiyorum. üniversite diplomamı bulamıyorum taşınma sırasında kaybettim sanırım. e-devlet üzerinden alacağım(Yükseköğretim Mezun Belgesi) belge yeterli olur mu?

(mülakatıma yaklaşık 10 gün var ve istanbul dışında yaşıyorum, bu yüzden mülakattan önce diplomamı yeniden çıkaramam bu süre zarfında büyük ihtimalle)

Benzer Başlıklar

• DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    19k
    1
    25 Oy
    19k İleti
    886k Bakış
    oktay3847O
    @Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun 🙏
  • 28 Oy
    6k İleti
    785k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
  • -3 Oy
    2 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @xbeki maalesef bu sekilde toplama basliklara izin vermiyoruz :) zaten bu dediginiz konular ayri ayri ilgili basliklarda ayrintili konusuluyor, o nedenle yeni bir baslikta bilgi almak yerine ayri ayri basliklardan bilgi edinmelisiniz. Eger nereden baslayacaginizi bilemiyorsaniz "Bekleme Odalari"nda sorunuzu sorabilirsiniz, o basliklari sohbet basliklari olarak degerlendirdigimiz icin oradan teker teker yonlendirme yapabiliriz. su basliklari da incelemeyi unutmayin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/440/dv-surecinde-tr-den-abd-ye-gitmeden-once-ve-gittikten-sonra-yapilan-masraflar https://yesilkartforum.com/forum/topic/1546/green-card-bankada-para-mevzusu https://yesilkartforum.com/forum/topic/309/amerika-da-yasanacak-eyaletin-secimi
  • 5 Oy
    280 İleti
    49k Bakış
    ATS16A
    @yusufeymen38, içinde söyledi: 🇺🇸 Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari Benim numaramda aktif oldu, durumunuzda değişiklik oldu esc sayfasını kontrol edin mail geldi, ayrıca mülakat tarihi ve mülakat yapılacak konsolosluğun adının yazdığı mail de geldi, sağlık raporu için molnar klinik ile iletişime me geçmem gerekli, konsolosluktan mülakatınızı onaylayın mail i mi gelecek ( bu kısmı tam bilmiyorum ) böyle bir mailin mi gelmesini beklemem gerekiyor YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ..? @yusufeymen38 https://yesilkartforum.com/forum/post/525096 https://yesilkartforum.com/forum/post/501371 Viyana konsolosluktan mülakatınız öncesi sağlık kontrolüne katılıp katılmamanız hususunda email ile gelecek talimatları takip edin, DV2025 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 Mülakat Deneyimleri başlıklarındaki Viyana mülakat deneyimlerini okuyarak ne yapacaklarınızı ve sürecinizi planlayabilirsiniz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

24

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k