Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Redbeard Rica ederim ne demek, bilgi paylaştıkça çoğalır.

    Bu arada, size cevaben AOS yapacak arkadaşlara yazayım. Eğer İngilizceniz iyiyse, I-485 yönergesini mutlaka iyice okuyun. Orda ne yapmanız gerektiği ayrıntısıyla yazıyor.

    Paketi hazırlamadan önce, Word’de bir cover letter hazırlayıp içine checklist eklemek de şart. Nasıl dosyalama yapacağınızı amme hizmeti niyetine bazı YouTuber arkadaşlar anlatmış. Yapacağınız şey YouTube arama butonuna “how to package i-485 application” yazmak.
    Dosyadaki evrakları zımbalamamak gerekiyor. USCIS de açık açık anlatmış zaten.

    Yok ben beceremem diyorsanız da, avukatlar ve danışmaların şefkatli kolları sizi bekliyor.


  • @ATS16 Kesinlikle. 61. Sorunun cevabı YES olmalı ve devamındaki gelir-gider durumu ile ilgili sorular cevaplanıp, güncel bilgiler girilmelidir. DV’den AOS yapanların bu soruya Evet cevabını vermesi gerekiyor, aksi bir durum söz konusu değil. Employment ve Family based olanların da evet demesi gerekiyor.

    Bu sorunun mantığı şu; public charge’a tabi misin diyor. Yani medicare’den, işsiz kalırsan işsizlik maaşından, yardımlardan, kamu fonlarından vs. yararlanacak mısın, yararlanman gereken durumlar olabilir mi. E doğal olarak evet tabiki 🙂


  • @Redbeard Siz de güzel yazmışsınız, bende eklemeler yaptım 😉

    Bu arada belirtmemde yarar var, siz de belirtmişsiniz. AOS garantili bir süreç değil. Ne kadar bekleyeceğinin ve ne kadar para harcayacağının ucu yok. İmkanı olanlar bence dosya taşımalı, Ankara’dan randevu alma ihtimalleri düşükse. Çünkü dosyanızı taşıyıp randevu aldığınızda, biliyorsunuz ki o tarihte mülakata gireceksiniz ve evraklarınız da eksiksizse yani AP’ye kalmayacaksanız, aynı hafta vizeniz gelecek. AOS’ta böyle bir durum yok, dosyanı hazırlıyorsun gönderiyorsun, sonra bekle Allah bekle…Süreçten haber gelmesi (notice’ler) , unutulamayan eski sevgilinin aylar sonra ara ara yazarak seni yoklaması gibi bir hissiyat 😃


  • @erenotti %100 katılıyorum, "AOS" öyle zor bir proses değil ya, ingilizcem olsaydı ne bir avukat ile ne de bir danışman ile çalışırdım... Alt tarafı bir form dolduruyorsun ve ekinde kendin ile ilgili dokümanları gönderiyorsun ve bekleme sürecine geçiyorsun..


  • @erenotti Bu kısma bir ekleme yapayım. Parmak İzi randevusunda "CODE 3" olmasını gerektiğini bir arkadaşımızın kötü tecrübesi ile bu sene öğrenmiş olduk. Kendisinde "CODE 2" yazdığı için 1 parmak için işlem yapılmıştı. "Code 2" üzerinden parmak izi verdiği için de Green Card alamamıştı 😞 😞 Mutlaka parmak izi notice geldiğinde sağ üst köşede "CODE 3" yazılıp yazılmadığına bakmayı unutmayın. Code 2 yazarsa ne yapılacağını açıkçası bilmiyorum ama randevuya gitmeden önce bir şekilde düzelttirme işleminin olabileceğini düşünüyorum. "Code 2" gelirse , randevuya gittiğiniz de muhtemelen düzeltilemeyecektir diye tahmin ediyorum. Dolayısıyla öncesinde çözüm aramak gerekir. İnşallah kimsenin başına gelmesin tabiki.. Amerika'da bazı şeyler yavaş ilerliyor çünkü 😞


  • @Redbeard Galiba MyUscis hesabı oluşturulduğunda, orda düzeltme talep edilebiliyor. Veya en garantilisi Application center’a gidip direkt düzeltme talebi başvurusu yapmak.


  • Benim evlilik cuzdanimda ingilizce aciklamalar bulunuyor onu direk scanladim.
    Nufus kayit ornegini ve diger belgelerin cevirisini kendim yaptim. Burada uzun sure yasayan bir Turk arkadasa imzalatip Translation Certificate imzalattim ( Ingilizce ve Turkceyi iyi bildigimi onayliyorum tarzi bi belge). Tabi profesyonel bir yontem daha garantili olmasina ragmen, zorunlu degil. E devletten alinan nufus kayit orneginin gecerliligi 30 gun yanilmiyorsam, ona dikkat etmek gerek. Basvurdugunuzda suresinin bitmemis olmasi lazim.


  • @gokhanabd merhaba daha önce belirttiniz mi bilmiyorum - kaçırmış olabilirim- hangi ofisle çalıştınız acaba ? İmzanıza ekleyebilir misiniz rica etsem ? Mülakatsız onay aldığınız için önemli bir bilgi bizim için 🙂


  • Arkadaslar herkese merhaba, bu sabah Advanced Parole I-131 formumun 1 sene sonucunda onayladigini öğrendim. (Calışma iznim vs onceden gelmişti,mulakati falanda verdim, esim green card sahibi olduğu icin tarihimiz güncel degil diye bekleme sirasindayim, bana combo kart gelmedi).Temmuz'a kadar geçerli öğrenci vizem hala mevcut ama 5 senedir turkiye'ye gitmiyorum. Seyahat iznimin onaylandigini görünce gitmeye karar verdim. Öğrenci vizem bitince gitsem bu bir sorun teşkil eder mi? Sonuçta her seyim onaylandı düşününce. Bir de seyahat izni ile giderken beni etkileyecek, dönüşte sorun olabilecek bir durum mevcut mu? Genel olarak sikinti yasayan birini duymadım ama hiçbir seyi riske de atmak istemiyorum tabi. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?


  • @burcub Sorunuzun başlık konusu ile ilgisini göremedim.


  • @serel Evet daha önce belirtti. Norfolk/ Virgina’dan aldı. Mülakatsız gc alması field ofise mahsus bir durum değil, kişiye mahsus. Yani Gökhan bey’i mülakata çağırıp soru sormaya gerek dahi görmemişler, belgeleri yeterli gelmiş, security check’ten geçmiş ve profili uygun bulmuşlar.


  • @erenotti yani bu konu ile acilmiş başlık bulamadım, bir de AOS iceriginde olan bir konu, bunu bekleyen arkadaşlarında belki ilgisini çeker diye dusundum. Bildiginiz bir başlık varsa yönlendirin lütfen.

  • ⭐⭐

    @erenotti, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    @Redbeard Rica ederim ne demek, bilgi paylaştıkça çoğalır.

    Bu arada, size cevaben AOS yapacak arkadaşlara yazayım. Eğer İngilizceniz iyiyse, I-485 yönergesini mutlaka iyice okuyun. Orda ne yapmanız gerektiği ayrıntısıyla yazıyor.

    Paketi hazırlamadan önce, Word’de bir cover letter hazırlayıp içine checklist eklemek de şart. Nasıl dosyalama yapacağınızı amme hizmeti niyetine bazı YouTuber arkadaşlar anlatmış. Yapacağınız şey YouTube arama butonuna “how to package i-485 application” yazmak.
    Dosyadaki evrakları zımbalamamak gerekiyor. USCIS de açık açık anlatmış zaten.

    Yok ben beceremem diyorsanız da, avukatlar ve danışmaların şefkatli kolları sizi bekliyor.

    Bence de En guzeli kendin yapmak. Avukatta dogru duzgun ugrasmiyor. Baldizim evlilik yoluyla yapmisti. Esi avukatla yapalim diye israr etti. Avukatin doldurdugu belgeleri kendisi 3 kere duzeltmek zorunda kalmisti. Hatta sonunda nasi olduysa green card da soyadi yanlis yazilmisti 😅 Ben kayinvalidem icin formlari doldurdum. Bikac biseyi yanlis yapmisim. Notice geldi duzgun sekilde yaptim geri yolladim. Yanlis yada eksikte yapsan sorun olmuyor. Duzeltme sansi her zaman var

  • ⭐⭐

    Bu arada yanlis yaptigim kismi da yazayim faydasi olur. Kayinvalideme esim uzerinden i-130 formu doldurmustum. Sponsorluk icin gerekli i864 belgesini esimi katmadan asil maddi geliri olan kisi ben oldugum ve tek basina yettigi icin sadece kendi bilgilerimle doldurmustum. Asil petitioner esim oldugu icin i864 belgesini onun adina doldurup kendi sponsorlugum icin ayrica i864A formunu doldurmam gerekiyormus. Soyledikleri sekilde yapip tekrar yolladim. Beklemedeyim


  • @burcub Ben de şu an seyahat iznini bekliyorum. Seyahat izninin amacı sizin yazdığınız gibi durumlar zaten diye biliyorum. Bekleyen bir göçmenlik süreciniz varsa zaten öğrenci vizeniz devam etse bile artık AOS sürecine girdiğiniz için yine seyahat izni ile gir çık yapmanız gerekecekti. Yurtdışı forumları da sıklıkla takip ediyorum ve ben bir sorun olacağını düşünmüyorum ama advance parole ile gir çık yapmış birileri varsa onların da görüşü güzel olacaktır.


  • @burcub Başlıkları aşağıda paylaşıyorum. Arama butonundan arayıp buldum. Değerli forum adminlerimiz bizi bu konuda sürekli uyarıyorlar zaten. Forumda her yaşanmış case’in illaki bir örneği çıkıyor, biliyorsunuz. İlgili başlıklarda sizin case’e benzer şekilde örnekler çıkabilir. Benim size cevabım tamamen sizi doğru yönlendirmek adına, yani aradığınız sorunun cevabını daha hızlı bulabilmeniz için.

    Hemen bir vatandaş da eksi puan vermiş cevabıma, çok ilginç. Ona istinaden, Burcu hn’ın AOS yapıyor olması doğru yere soru sorduğu anlamına gelmiyor. Bu başlık daha çok AOS süreciyle green card alma ve bu süreçte yaşananları kapsıyor. Seyahat izniyle Amerika’yı terketme, hangi statüde olursanız olun tamamen farklı bir konunun başlığı. Yanlış mıyım?
    Ki sorduğu sorunun cevaplarını ben aşağıdaki başlıklarda buldum.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/134/re-entry-permit-i-131-form-ve-i-327-belgesi?page=1

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/4523/seyahat-izniyle-türkiye-ye-gitmek/


  • @goodluck Teşekkürler bilgilendirme için, belki bir başkasına faydası dokunur. Aile'niz için hayırlı olsun.. Umarım en kıs sürede işlemler tamamlanır...


  • @erenotti teşekkür ederim yanıtınız için. Aslında Ofisi sormamdaki amaç işlem hızlarını kendimce takip etmemdir...


  • Bizimkisi Norfolk Virginia ama arkadaslarin da dedigi gibi sadece ofise bagli olmayan bir durum olabilir. Bizimkisi 6 ay kadar surdu, kartda henuz ulasmadi.


  • @gokhanabd teşekkür ederim hayırlı olsun 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

83
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum