Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @erenotti current olduktan sonra yapıcağız artık ,zamandan kazanırız diye düşünüp kafamız karışmıştı teşekkür ederim😊Bol şans size de


  • aos için 90 gün bekleme kuralı kalktı mı? buna takılmadan alanlar olduysa cevap verebilirlerse sevinirim.


  • @MUHAMMED-ALİ-ÇOBAN DV yolu ile AOS icin boyle bir yazili kural yok . Cokca alan oldu .


  • @Redbeard Merhaba benim de numaram 15binlerde ve yazmadığım ülke kalmadı, AOS tek çözümüm gibi. Turist vizemle amerikaya gelsem süreç ne kadar sürüyor ne olur bilgi rica ediyorum. Çok teşekkürler


  • @Gunesy2000 Sn. Gunes2000 sorunuza net bir cevap vermek mümkün değil açıkçası, Ben "AOS" sürecine karar verdikten sonra forumun bu başlığındaki tüm iletileri okudum. Buna rağmen 1 tane önemli süreci neredeyse atlıyordum. (Aos sürecinde I-485 formundaki 61. Soruya yanıt durumu) Dolayısıyla lütfen sizden ricam, ilk iletiden şuan benim yazdığım son iletiye kadar hepsini okuyun ve öyle karar verin. Ayrıca "AOS" sürecinde %100 Green Card alınacak diye bir durum da söz konusu değil, bunu göz önünde bulundurun. Ayrıca AOS sürecinde burada kaldığınız süre boyunca yapacağınız masrafları da göz önünde bulundurup iyi plan yapmanız lazım. Ben Kasım ayında buraya geldim. CS NO current olur olmaz Ocak ayında işlemleri başlattım. Şubat ayında parmak izi verdim. aradan 1 ay geçti dosyam ile ilgili hareket yok. (Tek hareket, parmak izim tüm dosyalara işlenmiş, en azından süreç ilerlediğini görüyorum.) En iyi ihtimal ile 2 ay içerisinde bir hareket olacağını, en kötü ihtimal ile 4-5 ay içerisinde hareket olacağını tahmin ediyorum. Bir kaç sayfa önce Gökhan Bey'in yazdığı bir post var. Kendisi Kasım ayında I-485 formunu göndermiş. Bu ay içerisinde sanırım mülakata girmeden, Green Card basım aşamasına geçilmiş. (4 ay sonra GC'sini almak üzere) Özetle sorduğunuz soruya kimse net bir cevap veremeyecek. Aradığınız yanıtlar bu başlığın önceki sayfalarında mevcut, okuyarak kendi özelinizde bir karar vereceğinize eminim. Yine bir sorunuz olur ise lütfen sorun. Emin olun, Mutlaka ben dahil , süreç ile ilgili bilgisi olan herkes tecrübesini paylaşmaktan ve kendince yanıtlamaktan imtinaa etmiyor.
    Umarım Green Card'ınızı siz ve tüm AOS yapanlar alırız. (Yanlış anlaşılır diye bazen bir şey yazarken ek açıklama yapmam gerektiğini hissediyorum. Sadece AOS için demek istemedim. prosesi Ankara'da yürüten, yada başka ülkelere dosya taşıyan herkes için temennim.)
    Saygılarımla,


  • @Redbeard hocam konuyu guzel ozetlemis. Ekim ayinda dosya gonderdim, toplam surec 6 ay surdu benim icin. Ancak benden once gonderip henuz alamayan arkadaslarda var. Surec tamamiyla Field office e ve sansa bakiyor malesef. @Gunesy2000, sansiniz varsa eger dosya tasitma yolunu zorlayin. Eger durumunuz varsa turist vizesiyle buraya gelip sansinizi deneyin. Umuyoruz ki fiscal year sonuna dogru daha hizlanirlar ve daha cok kisi greencard alabilir. Ama dedigimiz gibi garantiside yok bu isin. Turkiyede surec cok yavas ilerliyor, bilemiyoruz en son kac numaraya kadar gelicek acaba. Gectigimiz sene de cok ilerlememisti diye biliyorum. Bir sorunuz olursa bize ulasabilirsiniz forumdan. Kolay gelsin


  • @gokhanabd Çok teşekkürler Gökhan Bey, ben önceki sayfaları okuduğumda da kafamı karıştıran konu benim en erken Amerikaya gidebilme tarihim 1 temmuz olduğu için, türkiyeden de amerika için süreci başlatamıyorum anladığım, o yüzden 30 eylüle kadar süreç tamamen bitmezse hakkım yanacak diye anlıyorum. Belki o arada viyana ya da başka ülkeler tekrar kabul edebilir ki onların süreci 2 haftada tamamlanmış. Bunlar benim okuyarak cevap bulamadığım emin olamadığım konular. Tekrar teşekkürler


  • @gokhanabd Gökhan Bey'in düzeltmesi süper oldu 🙂 Yeni mali yıl başlangıcı olan "Ekim Ayında" süreci başlatmış ve 6 ay sürdüğünü görmüş olduk. Ama hala bekleyenlerinde olduğunu öğrendik. 😞 Özetle Gökhan Bey'in dediği gibi "İşlem başlattığınız FIELD OFFICE'in hızına göre süreçler değişiyor." Bu arada @Gunesy2000 , Sonuçta mali yıl 30.09.2024 tarihinde sona erecek. Geçen yıl 07 Eylül'de kotaların bittiğini göz önünde bulundurur isek ve (Aklıma geldikçe üzülüyorum) aslında önünüzde maksimum süreci "Aşağı-yukarı" hesaplama şansınız bulunuyor. (Erken kota bitmez ise, inşallah bitmez de son CS NO'ya kadar insanların şansı devam eder.) Toparlamak gerekirse: Sağ olsunlar, forumu bilgi bankasına çeviren ve değerli kılan insanlarımız, kişisel tecrübeleri geçmişte yazdılar ve geleceğe ışık tuttular. Eski iletileri okuyarak kendinize bir yol haritası rahatlıkla oluşturacağınıza eminim. Neye karar verirseniz verin, sizin için hayırlısı olsun. Umarım GC'inizi alırsınız. GC'yi aldıktan sonra da gelecekte başkalarına ışık tutması için tecrübelerinizi zamanı geldiğinde "Bu başlık yada o gün geldiğinde uygun başlık hangisi ise" umarım yazarsınız.


  • @Gunesy2000 ben cevabınızı atlamışım, şimdi görüyorum. Türkiye'den süreci başlatma şansınız yok, buraya gelerek bir fiil burada bulunarak süreci başlatabilirsiniz. 1 Temmuz sonrası girip de geçmiş yıllar da Green Card alan çok olmuş. Yada alamayanda olmuş. Bu tamamen şans olacak. Siz zaten AOS düşünüyorsanız turist vizenizin cebinizde olduğunu varsayarak, dosya taşımaya konsantre olun ve elinizden geleni yapın. Zaten "Dosya Taşımak" , "AOS'a" göre hem daha ucuz, hem de daha az yıpratıcı bir yol. Baktınız dosyayı taşıyamadınız, baktınız hala Ankara mülakat dağıtmakta çok yetersiz yada yavaş (İnşallah öyle olmaz) o zaman Temmuz ayında Amerika'ya gelirsiniz ve şansınızı denersiniz. O zaman size şimdiden önerim: İngilizceniz var ise Yabancı farklı forum sitelerinden Amerika genelindeki "Field Office'lerin" çalışma , hız durumu , Vb. etkenleri araştırmanızdır. Bizim forumumuz da böyle bir istatistik ne yazık ki yok 😞 belki yurt dışı bir site de bulursunuz. Önünüzde ciddi bir süre var. Dolayısıyla bu süreci bu tarz araştırmalar yaparak, en doğru Field Office bulmanızı öneririm. Gerisi biraz şans olacak... Tekrar ne karar verirseniz verin, hayırlısı olsun.

    Not: Umarım Ankara'dan mülakat alırsınız diyeceğim ama en yazık ki Sn. @gucarslan 'ın "Ankara'ya güvenmeyin.!" sözü resmen kulaklarımda çınlıyor! 😞 Eskiden Ankara'ya güveniyordum, o güvenim sarsıldığı için CS Numaram yüksek olmamasına rağmen tüm düzenimi ve hayatımı değiştirip buraya geldim. Umarım çok isteyen ve istediği için emek veren herkes Green Card'ını alır.

    Saygılarımla....


  • Herkese merhabalar,
    Bir sorum olacaktı 1 hafta içerisinde AOS için Amerikaya gideceğiz (eşim asıl talihli) giderken Türkiyeden tercüme ettirerek götürmemiz gereken belgeler var mıdır? Forum içerisinde bu daha önce paylaşıldıysa da linki paylaşabilirseniz çok sevinirim.


  • @Burak-Elmacı aşağıdaki deneyim size fikir verebilir bence. Buna ilave olarak @Redbeard da aynı süreçten geçiyor ve çok iyi paylaşımlar yapıyor konu ile ilgili. Müsaitse destek olacaktır.

    https://yesilkartforum.com/forum/post/369643

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   A ATS16 

  • @ATS16
    @Burak-Elmacı Merhabalar, hayırlısı olsun umarım burada rahatça işlemlerinizi halledersiniz ve GC'yi alırsınız.
    Ben gelmeden önce sadece diplomamı "protranslate.net" üzerinden iletişim kurarak, noter onaylı - apostilli yeminli tercüme yaptım. Çok memnun kaldım, hızlıca işlemleri tamamladılar ve evrak orijinallerini kargo ile teslim ettiler. Ayrıca diplomamı ve tercümeli halimi yanımda getirdim. Getirirken endişelerim vardı ama bir problem yaşamadım. Bazı arkadaşlarımız daha sonra dan kendilerine kargo yapmışlar ama o riski aldım ben yanımda getirdim. İyi ki yapmışım, daha sonra kargo vs uğraşmadım. (Bu karar size kalmış durumda) Bu arada diploma haricinde, her hangi bir belgeyi tercüme ettirmedim.

    Ben "Houston" inmiştim, 1 gece kaldım ve ertesi gün konsolosluğa giderek "Nüfus Kayıt Örneğini" ingilizce olarak aldım. Bu arada Türkiye'den gelmeden önce Houston Konsolosluğundan internet üzerinden randevu almıştım. Dolayısıyla bunu da planlamıştım ve hiç problem yaşamadım. Siz nereye geleceksiniz bilmiyorum, geldiğiniz yere en yakın konsolosluktan gelme tarihinize göre internetten randevu alabilirsiniz.

    Covid Aşı kartını ingilizce ve türkçe olarak zaten internetten basabiliyorsunuz. O belgeyi normal olarak yanıma almıştım zaten. Covid aşı kartını, doktor raporu aldığım sırada, muayene sırasında doktora sunmuştum. Aşılar ile ilgili tecrübemi önceden yazmıştım.

    Edit: Ben bekar olduğum için yapmadım ama siz evli olduğunuz için doğal olarak Evlilik Cüzdanı çevirisini unutmayın.
    Taraflardan birisinin 2. evliliği ise önceki evliliği boşanma kararı ve tercümesi,
    Şimdi o dönemde avukattan gelen maile baktım "Askerlik" ile ilgili bir evrak istememiş. Bende çok umursamamışım. 42 yaşında olduğumdan mı istemedi bilmiyorum. (Neyse kendi adıma yapacak bir şey yok. Daha sonra dan isterler ise beyan ederim.) Neyse "Askerlik Belgesi tercümesini" unutmayın.
    bu arada sonuçta bunların hepsini bir şekilde tercümesini burada yaptırırsınız diye düşünüyorum.
    6 adet Amerika Pasaportu ölçülerinde fotoğraf istenmiş benden

    Saygılarımla...


  • @ATS16 dönüşünüz ve yardımlarınız için teşekkür ederim. Linki inceleyeceğim.


  • @Redbeard detaylı açıklamanız için çok teşekkür ederim. Verdiğiniz bilgiler doğrultusun da belgeleri hazırlayacağım.


  • @Redbeard merhaba, hangi eyaletten aos sürecini başlattınız ?


  • @Burak-Elmacı rica ederim, hayırlısı olsun.. İnşallah her şeyi rahatça halledersiniz...


  • @MUHAMMED-ALİ-ÇOBAN Ben işlemleri "New Orleans - LOUISIANA" 'da başlattım. Neden O eyalet diye bir soru sorma ihtimaline karşı yanıt vereyim. Her hangi bir nedeni yok. Babam burada yaşadığı için mecbur buraya geldim. 🙂 Buradaki ofis hızlı mıdır? , yavaş mıdır? hiç bir şey bilmeden mecburiyetten buraya geldik.. Kaderimize razıyız 🙂 🙂


  • @Burak-Elmacı Burak Hocam,
    Evlilikle ilgili evrakı @Redbeard açıklamış. Bu evrakı aile cüzdanınızın kopyasından noter onayı almanızı öneririm. Ayrıca apostil tabi.
    Eğer eşinizin ya da sizin ikinci evliliği ise başka evraklar da gerekiyor, onları ben bilemiyorum.

    Nüfus kayıt örneğini ABD’deki Türk konsolosluğundan alınız, gelmeden mutlaka konsolosluktan randevu alınız. Aksi takdirde işlem yapmazlar.
    Benim tavsiyem tercümeleri ABD’de yaptırın.
    Türkiye’den temin edilmesi gereken evrakları yazıyorum.

    1. Formül A (Aslında konsolosluktan nüfus kayıt örneği alacaksınız ancak nolur nolmaz e-Devlet’ten bu evrakı da çıktı alıp, noter ve apostil yaptırın)
    2. Diplomalar, Lisanslar ve Sertifikalar, kariyer, mesleki vs. hepsi (noter onaylı - apostilli) asıllarını da yanınızda getirin.
    3. Son 5 yılda çalıştığınız iş yerlerinden referans yazıları, yok ise SGK dökümü (son 5 yıl için) İngilizce olsun yeterli, noter onayına gerek yok.
    4. Arşiv kayıtlı adli sicil kaydı (Mümkünse adliyeden İngilizce ve apostilli alın, zor gelirse e-Devlet’ten çıktı alıp noter onayı ve kaymakamlıktan apostil yaptırabilirsiniz.) 6 aydan fazla yurtdışında yaşadıysanız o ülkeden de absence of criminal records and police certificate almanız lazım. Eğer ilgili ülkede bir hükmünüz ya da poliste kaydınız varsa süreye bakılmaksızın aynı evrakı temin etmeniz gerekiyor.
    5. Askerlik belgesi (e Devlet’ten noter onaylı ve apostilli)
    6. 5*5 biyometrik resim çektirin 4er tane gelmeden, (arka fon beyaz, ifadesiz) şart değil ama en azından burda uğraşmazsınız.

    ABD tarafında yapılacaklar.

    1. I-485 formunun eksiksiz doldurulup, siyah bir kalemle imzalanması.
    2. G-1145 formunun çıktısı
    3. I-94 çıktısı
    4. I-693 Sağlık raporu (İlgili formu klinik sizin adınıza dolduruyor, siz imzalıyorsunuz, raporunuzun içine ekliyor)
    5. DOS letter çıktısı (Green card talihlisi olduğunuzu anladığınız mektup)
    6. DOS Fee receipt (konuyla ilgili bir sayfa öncesinde detaylı bir postum var)
    7. AOS form fee and biometrics fee check.

    Turkiye’deki yapacaklarınız hariç, tüm form doldurma, evrak toparlama ve çıktı alma işleri ile burda uğraşacaksınız. Unutmayın kağıt standardı Amerika’nın farklı o sebeple her halikarda bir print center’dan evrakların renkli kopyasını çıktı almanız gerekecek. Evrakları taramanız için Adobe’un kendi app’ini öneririm.


  • @erenotti bir de meşhur 61.sorunun cevabı kritik diye okumuştum önceki deneyimlerde. Çok faydalı bilgiler vermişsiniz, bilgi paylaştıkça çoğalıyor 👍


  • @erenotti Ellerine ve emeklerine sağlık.. Ben sadece tercüme edileceklere ve diğer evrakları belirtmiştim. I-485 paket içeriğinin tamamını yazmışsınız. Süper olmuş...


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

160
Çevrimiçi

41.1k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum