DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    Viyana Konsolosluğu’nun belge konusundaki durumuna bir açıklık getirelim. Geçen sene başta tüm belgeleri tercümesi istediler ve ilk mülakatlardan sonra , örneğin @achillesoag sonrası, e-devlet olayını ve barkodlu belge durumunu öğrendiler ve sadece barkodlu alınabilecek belgeleri Türkçe olarak kabul ettiler, maillerde de bu tanımlı zaten. Arsivli polis kaydını İngilizce ya da Almanca almanız daha uygun olur. Bunun dışındaki (diploma, banka, evlilik cüzdanını vb.) belgeleri yeminli çeviri ile uygun dilde isterler…


  • @Demayfo Teşekkür ederim.


  • @lumos Yani e devletten alınabilecek barkodlu belgeleri eğer ingilizce veriliyorsa almak verilmiyorsa da Türkçe getirmekte sorun yok şeklinde algılıyorum. Ama barkodlu değil ise mutlaka yeminli çeviri yapmalıyız.

  • ⭐⭐⭐

    @madeby evet yapabilirsiniz

  • ⭐⭐⭐

    @Doğukan-Bayraktar 4 kere aynı mesajı yazarken harcadığınız zamanı forumu okuyarak harcasaydınız zaten cevabına ulaşmış olurdunuz sorunuzun Doğukan bey


  • Sayın @lumos Çok teşekkür ederim, zaman zaman gördüklerimi içimde tutamayıp kelama döküyorum gönül ister ki herkes forumu bir aracı kurum gibi görmekten ziyade kolektif bir çalışma ortamı olarak görse ve olumlu şeyleri eklemekten çekinmese. Saygılarımla.

  • ⭐⭐

    @Lifepark-0 Evet, aynen bunu demek istedim. Bol şanslar.


  • Selamlar,

    Bugün Viyana'dan 07.05.2024 tarihi 13.00 saatine mülakat maili aldım. Molnar ile iletişime geçtim ve 06.05.2024 tarihi 10.00 saatine sağlık muaynesi randevusu aldım.

    Şimdi schengen için Yunanistan ve Avusturya vize görüşmelerimiz var. Umarım schengenimizi alır sorunsuz süreci tamamlarız.

    Eşimi add applicant olarak eklemiştim, Önümüzdeki hafta içi eşimi dosyaya eklemek için bir mail atıyor olacağım. Geçmiş seneleri okuduğumda bu şekilde ilerlendiğini gördüm.

    Süreci yazmaya devam edeceğim.

    Teşekkürler.


  • @Doğukan-Bayraktar case numaranız kötü değil, fakat maalesef kimse şu zamana gelir diyemez, hatta kesin gelir de diyemez. Ben mülakatların hızlanacağını düşünüyorum


  • @atalardankalanbirben Merhabalar tekrardan ne demek her zaman elimden geldiğince sorularınızı cevaplarım. Bu başlık altında bilgi alışverişine devam etmemiz bizden sonraki aynı süreci yaşayacak arkadaşlar için yol gösterici olacaktır. Mülakat sırasında başvuru sahibi orada mı sorusu sürecinizi orada devam edebilecek statüde olup olmadığınızla alakalı. Oturum izni vb gibi bir durumu sorgulamıyorlar. Burada en önemli konu sizin dosyanızı başarılı bir şekilde transfer edebilmeniz. Eğer dosyanız Malezyada mülakat planlamaya hazır ise sizin mülakatınız KCC tarafından Kuala Lumpur için ilk uygun zamanda planlanacaktır. Bence siz vakit kaybetmeden bir mail daha atıp, dosyanızın transferini başarılı bir şekilde gerçekleştirdiğinizİ ancak oturum sürenizin kısıtlı olduğunu ve bu konunun sizi endişelendirdiğini, vize mülakatınızın bu durumdan etkilenip etkilenmeyeceğini + yasal olarak orada 90 gün daha kalarak tüm sürece devam edebileceğinizi ancak bunu oturum izni dışında yapabileceğinizi bu şartlarda mülakat planlanmasında engel oluşturup oluşturmadığını uygun bir dille sorgulamanız sizin için en iyi seçenek.
    Kuala Lumpur büyükelçiliği çalışanları gerçekten anlayışlı kişiler ben sizin sürecinizin sorunsuzca sonlanacağını düşünüyorum. Bizden sonraki senelerde oturum istemelerinin nedeni malumdur ki kendilerine yığınla gelecek olan transfer taleplerinin önünü kesmektedir.
    Diyelim ki olumsuz bir dönüş aldınız, sizden geçerli bir oturum izninizin olması gerektiğini söylediler, bu durumda siz de oturumunuzu uzatmak için gerekli çalışmalara başlayabilirsiniz. Bu sürecin ne kadar masraflı olduğunu çok iyi biliyorum biz hala türkiyede ki çektiğimiz kredi borçlarımızı ödüyoruz. Masraflardan korkmayın buraya geldiğinizde tüm masraflarınızı bir kaç yıl içerisinde çıkarabileceksiniz. Mücadelenizin ne kadar yerinde olduğunu anlayacağınız zaman geldiğinde beni çok daha iyi anlayacaksınız.

  • ⭐⭐

    @mamudo Bence risk almayin, bu durum sadece sene sonuna dogru artik vizeler bitmeye basladigi icin Viyana'nin ozel insiyatifinde oldu. Evet maaliyetli, sonucta uc gun fazla kalmaniz gerekir, ama mumkunse kendinize bir is gunu daha zaman verin. Oldu da Cuma gunu hazirlandi pasaportunuz, o vakit biletinizi cok dusuk fiyata erkene alirsiniz. bu tip biletler var son 24 saat kala guncelleme kabul eden...


  • @serhank merhaba aynı tarih ve saatte benim de mülakatım var


  • @Lifepark-0 cok uzun zamandir foruma giremiyordum malum hayat mucadelesi Amerikada. Bu ileti karsima cikinca gecen sene bu zamanlar yasadigimiz heyecanlar geldi aklima. Viyana candir, hersey gonlunuzce olsun. 🙂


  • @mamudo bende sayın @lumos'a katılıyorum. Benim Viyana randevum salı günü ctesiye dönüş bileti aldım ama ücretsiz, dönüş tarihimi değiştirebilecek şekilde aldım. Oraya kadar gidip uçak saati nedeniyle sıkıntı yaşamak istemem işin açıkcası. Bol şans.


  • @serhank aynı gün ve saatte benimde randevum var ama Molnara daha yazmadım


  • @Lifepark-0 daha önceki mülakat deneyimlerinde bir gün önceden alanlar var ve yetişmiş. ben de onun için 28 salı günü olan mülakatım için 27 sine aldım randevumu.sıkıntı çıkmaz diye düşünüyorum.


  • @mamudo merhaba, benim viyanadaki randevum da perşembe günü. önceki deneyimlerden okuduğum kadarı ile pasaportlar pazartesi(hatta salı alanlar da olmuş) hazır oluyor. dolayısı ile ben dönüş uçağını flex olarak salı günü olarak aldım. oteli de 2 ayrı rezervasyon ile(ilki iade edilemez ctesi çıkış, 2. ise iptal edilebilir salıya çıkış) ayarladım. eğer pasaportları cuma alabilirsem ikinci otel rezervasyonumu iptal edip uçağı da cumartesi ye çekmeyi planlıyorum.
    tabi bu plan ne olacağını göreceğiz.


  • @zynp7tepe viyana konsolosluğuna teyit amaçlı mail attım. Sorun olmadığı söylendi. Sonuçlar mulkattan sonra doktor tarafından sisteme yüklenir dendi.


  • @Lifepark-0 o yönden sorun olmaması güzel ama pasaport teslimi gecikir mi acaba ?


  • @zynp7tepe büyük ihtimalle 1-2 günlük bir gecikme olabilir.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

177
Çevrimiçi

42.3k
Kullanıcı

4.5k
Konu

433.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum