Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @ygmbx, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    @ihsanozlen Böyle bir güncellemeden haberim yok. Ben ABD'ye giriş yapalı 3 haftayı biraz geçti, bana sınırda söyledikleri green card'ımın 2 yıllık koşullu green card olduğu ve bu 2 yıllık sürenin bitmesine 90 gün kala koşulları kaldırmak için başvuru yapmam gerektiği. Bildiğim tek güncelleme, koşulları kaldırma başvurusu yaptıktan ve dosyanız USCIS'e gittikten sonra green card geçerlilik süresinin 48 ay uzatılıyor olması.

    gecici green kartin suresinin bitmesine 90 gun kala, I-751 dolduruluyor,
    Form I-751 is $595. A biometric services fee of $85 is also required for petitioners.
    After filing the I-751 petition, the processing time can take 12 to 18 months diyor.
    ogrenmek istedigim, green kart 2 yil sonra expire olduktan sonra, 2 yil 9 ay sonra I 751 e basvurmadan vatandasliga basvurabiliyormu? kisi turkiyeye gidip gelmeyecekse? kisi green kartta bulunan sarti kaldirmadan, yada yeni bir green karta basvurmadan vatandasliga basvurabiliyormu?


  • @hasanmakinaci Kaçak olmaktan mı bahsediyorsunuz? Kişi koşul kaldırma başvurusu yapmazsa, 2 yıllık green card süresi dolunca kaçak durumuna düşüyor bildiğim kadarıyla.


  • Hem bilgi olsun diye hemde bir fikri olan varsa yorum yapsin diye yaziyorum.
    Eşim orjinal amerikalı 2022 Aralık'ta evlendik ben Türkiyedeyim o amerikada .evraklari eşim amerikadan gonderimini ve yuklemesini yapti. gonderme tarihimiz haziran 2023 2024şubatta tahimini sure 2 ay görünüyordu .herayin 9 unda guncelleniyor ve 9 mart 2024 de (2 gun once )5 weeks olarak güncellendi. Forumda okuduklarima gore söylüyorum sanirim hızlı ilerliyor .1 yilda tamanlanacak gibi ama biz 1.5 yili gozden cikarmistik. Umarim herkes iyi haberler alir

  • E ecom bu başlıktan bahsetti

  • Hem bilgi olsun ,hemde bir fikri olan varsa yorum yapsin diye yaziyorum.
    Eşim orjinal amerikalı 2022 Aralık'ta evlendik ben Türkiyedeyim o amerikada .evraklari eşim amerikadan gonderimini ve yuklemesini yapti. gonderme tarihimiz haziran 2023 . şubatta tahimini sure 2 ay görünüyordu .herayin 9 unda guncelleniyor ve 9 mart 2024 de (2 gun once )5 weeks olarak güncellendi. Surelerin hizlandigini söylüyorlar ne kadar dogru bilmiyorum. Esim en son sponsorluk icin gereken evraklarin girişini yapmisti . henüz baska bir mail gelmedi .Umarim herkesin bekledigi gun gelir


  • Bende tahmini süre yazmıyor altta beklenenden uzun sürüyor gibi şeyler yazıyor. I-130 formunu 2023 Kasım ayında gönderdik. Süre olmaması normal mi


  • @Caner-Türk Siz sitede yazan o süreyi çok ciddiye almayın bu sitede gördüğünüz herkeste yıllardır o şekil yazıyor, bizde 1 hafta yazısına kadar inmişti... bazen 2, bazen 3, bazen 4 hafta olarak göreceksiniz ama 'ortalama' 1 yıl sürecek.(en kısa 6 ay ve en uzun 2,5 yıl süren gördüm)
    dip not; benimde eşim Amerikalı yazın Amerikadayken USCIS çalışanlarının bir röportajı ya da yazısına denk gelmiş(tam hatırlamıyorum) tüm işlemleri 6 ay'a indirmek için çalışma yaptıklarına dair. ancak üstünden çok süre geçti ve söylenen olmadı.


  • Merhabalar ehliyet için önerilerinize çok teşekkür ederim 2. Girdiğimde sinavi geçtim lisansımı 10 dk da verdiler 2 hafta içinde ehliyet kartı gelicekmis.


  • Ve green cardim ulaştı 6 şubatta ülkeye giriş yapmıştım 6 martta kartim geldi 🥰


  • @Alfa-Centauri süre olmaması o şekilde yazması normal bi zaman geçer bi anda 4 ay 3 ay yazar sonra yine süre biter tekrar yeni süre yazar derken ortalama 11 -12 ay sürüyor.umarım çok daha kısa sürer ve sürecinizi tamamlarsınız.


  • Herkese merhaba bir sorum olacaktı yardımıcı olan olursa çok sevinirim, ben Türkiye'de yaşıyorum ve eşim Amerikan vatandaşı kendisi Amerika'da, şubat 4'te DQ olduk şu anda konsolosluktan randevu beklemekteyiz,

    Ben aynı anda üniversiteden de Doktora için kabul aldım üniversite ağustosta başlamam için bir haftaya kabul belgemi yollayacak,

    Şöyle bir durum oluyor, hem green card başvurum olacak hem de F1 vizesi için üniversitenin yolladığı kabul belgem olacak, eğer ağustostan önce green kartımı alamaz isem F1 vizesi ile Amerikaya gidebilir miyim? Eğer gidersem green card başvurum için sıkıntı olur mu? yoksa bu durumu konsoloslukla paylaşsam green card süremi hızlandırabilirler mi?

    Teşekkür ederim


  • İyi Günler @crazycells ve @gucarslan
    Bilmek istediğim. Ben Türkiye de yaşayan U.S. Citizen olarak Türkiye de evlendim ve eşime I-130 a başvurdum. Kendisi için I-864 formunu doldurdum ama Türkiye de yaşadığım için gelirim yeterli değil bu sebepten U.S.A de yaşayan ve U.S Citizen olan abim bize sponsor olacak ve U.S.A. ye gittiğimizde abimin evinde kalacağız düzenimizi kurana kadar.
    Sorum: Ben I-864 formunu doldurdum ve abimde I-864A formunu doldurdu. Abim I-864A formunu doldurduğu için I-864 formunu sadece benim doldurmam gerektiğini söylemişler. Sizler ile Teyit etmek istedim. Şimdiden teşekkürler ilginiz için.

    Bu arada U.S. ikametgahım abimin evinin adresi. Zaten birlikte yaşıyorum USA de abim ile abimin evinde. Driver License ve California I.D. Card ımın üstünde de address olarak abimin ev adresi yazılı. USPS te ve banka hesaplarımda da aynı address bulunuyor. Abim household member oluyor benimle.


  • Herkese merhabalar. Çoğu kişinin takıldığı Proof of US Domicile kısmında biz de takıldık. Eşim Amerikan vatandaşı, Amerikalı bir şirkette çalışıyor ve işi nedeniyle 2-3 senede bir başka bir ülkeye taşınıyoruz. Tax recordları var, hepsini yükledik, çalıştığı yerin ne olduğunu, neden yurtdışında yaşaması gerektiğini anlatan bir yazı yazdık. Şirketten belge aldık bu proje boyunca burada yaşayacağımızı belirten. Fakat hala daha başka Proof of Domicile istiyorlar. Şimdi en son Amerika'da sahip olduğu bir evin, eşimin adına olan elektrik faturasını ve investment statement denilen bankadan gelen mektubun adres kısmını yükledik. NVC'nin kendi web sayfasında tax recordlar ve bunlardan bahsediyor ama tax recordları sadece tax başlığı altında kabul edip, proof of domicile'a saymamışlar. Sizce başka bir şey yüklemek gerekli mi?


  • Herkese selamlar.

    06.03.2024 itibari ile Atlanta’dan Amerikaya giriş yaptım. Uzun süren süreci tamamlamış oldum. Girişte Pasaport kontrolde görevli pasaportumu sarı bir torbaya koyarak güvenlik görevlisiyle beraber beni custom servise götürdü. Burada bir süre beklerken pasaportumla kontrol yaptılar ve sonrasında pasaportuma stamp vurdular. Görevliler gayet nazik insanlar. Görevli green card tarafıma ulaşıncaya kadar bu damga ile ile çalışabilecegimi ve bunun green card yerine geçtigini bildirdi.

    İş arama süreçlerini sürdürürken Ehliyete ve banka hesabı açmak için başvuruda bulundum ama SSN olmadıgı için bir süre bekledim. Ds260 formunda SSN’i düzenleyip adresime göndermelerini istedigimi için burada extra gidip ofislere başvurmama gerek yoktu. Bugün itibari ile SSN taeafıma ulaştı ( 15.03.2024)

    Forumda bir çok bilgi ögrendim ve cok işime yaradı. Çok kafamı karıştıran durumlarda oldu açıkcası. Katkı veren herkese teşekkür ederim. Elimden gelsigince bu başlık altına dönüp süreçteki kişilere yardım etmeye çalışacagım. Bunun harici sanırım bundan sonraki süreçleri diger başlıklar altında paylaşırım.

    Herkese sürecinde başarılar dilerim


  • @Erik, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    İyi Günler @crazycells ve @gucarslan
    Bilmek istediğim. Ben Türkiye de yaşayan U.S. Citizen olarak Türkiye de evlendim ve eşime I-130 a başvurdum. Kendisi için I-864 formunu doldurdum ama Türkiye de yaşadığım için gelirim yeterli değil bu sebepten U.S.A de yaşayan ve U.S Citizen olan abim bize sponsor olacak ve U.S.A. ye gittiğimizde abimin evinde kalacağız düzenimizi kurana kadar.
    Sorum: Ben I-864 formunu doldurdum ve abimde I-864A formunu doldurdu. Abim I-864A formunu doldurduğu için I-864 formunu sadece benim doldurmam gerektiğini söylemişler. Sizler ile Teyit etmek istedim. Şimdiden teşekkürler ilginiz için.

    Bu arada U.S. ikametgahım abimin evinin adresi. Zaten birlikte yaşıyorum USA de abim ile abimin evinde. Driver License ve California I.D. Card ımın üstünde de address olarak abimin ev adresi yazılı. USPS te ve banka hesaplarımda da aynı address bulunuyor. Abim household member oluyor benimle.

    Selam erik. Öncelikle fiziksel adresin abile beraber göründügü için proof of domicile gerekmeyecek ilerisi için bu konuda şanslısın. Abin evli mi? Eger evli ise I-864A formunu abinin eşininde doldurması gerek. ı-864 formunu sadece sen doldurucaksın.


  • @Onur-Karaca, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    Herkese merhaba bir sorum olacaktı yardımıcı olan olursa çok sevinirim, ben Türkiye'de yaşıyorum ve eşim Amerikan vatandaşı kendisi Amerika'da, şubat 4'te DQ olduk şu anda konsolosluktan randevu beklemekteyiz,

    Ben aynı anda üniversiteden de Doktora için kabul aldım üniversite ağustosta başlamam için bir haftaya kabul belgemi yollayacak,

    Şöyle bir durum oluyor, hem green card başvurum olacak hem de F1 vizesi için üniversitenin yolladığı kabul belgem olacak, eğer ağustostan önce green kartımı alamaz isem F1 vizesi ile Amerikaya gidebilir miyim? Eğer gidersem green card başvurum için sıkıntı olur mu? yoksa bu durumu konsoloslukla paylaşsam green card süremi hızlandırabilirler mi?

    Teşekkür ederim

    Öncelikle tebrik ederim. 4 şubatta DQ olduysanız ortalama mayıs gibi konsoloslukta görüşmeniz bitmiş ve eger ki evrak eksiginiz yoksa pasaportunuza vizeniz basılmış olur. Doktora için tebrik etmekle beraber bildigim kadarıyla mevcut bir immigrant dosyanız varsa yaptıgınız tüm nonimmigrant dosyaları etkiler. Yani göçmen başvurunuz varken göçmen olmayan bir vize türünde onay alamassınız. Tabi bu konuda tam yetkili merciler ne der bilemiyorum ama henüz forum üzerinde alabileni görmedim açılcası


  • @TolgaSabSab 4 subatta DQ olanin mayis ayinda randevusu gelmis hatta mülakata girmiş olacağını söylüyorsunuz.Sizin soyleminize gore biz 11 aralikta DQ olduk simdiye mulakata girmis olmamiz lazimken hala randevu maili bile almadık bizden kaynakli bir sorunmu var acaba çelişkiye dustum bu cevabınızla


  • @TolgaSabSab Çok Teşekkür ederim teyitiniz için. Abim evli değil. O zaman herşey yolunda gözüküyor, bizede sadece beklemek kalıyor. Yeni hayatınızda başarılar dilerim Tolga bey, tebrikler!


  • Haftaya 4 ay olcak mail yok daha boşuna işten ayrildik milletle vedalaştık o kadar birde ya ne gıcık durum bende hizlandirma talebi dilekcesi yolluycam


  • @MyLife-0, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    @TolgaSabSab 4 subatta DQ olanin mayis ayinda randevusu gelmis hatta mülakata girmiş olacağını söylüyorsunuz.Sizin soyleminize gore biz 11 aralikta DQ olduk simdiye mulakata girmis olmamiz lazimken hala randevu maili bile almadık bizden kaynakli bir sorunmu var acaba çelişkiye dustum bu cevabınızla

    en son 23 kasimda DQ olanlar 2 subatta vize randevusu verildi, ondan beridir, NVC den herhangi mesaj alani gormedim, 25 kasim,ve sonrasi aralik ayinda DQ olanlara (6/7 kisi) henuz vize randevu email i gonderilmedi. Mart`in 20 sinde gocmen olmayan randevu yogunlugu var konsolosluklarda, onlari halledip, nvc ile paslasip, emailleri yollayacaklar diye ongoruyorum. Kaygilanacak bir durum yok, beklemeye devam. 2023 tax evraklarinizi guncellemeyi unutmayin.


  • @hasanmakinaci 2023 tax evrakları mı gerekli mülakatta ??


Benzer Başlıklar

  • Violence Against Women Act (VAWA) Green Card Süreci

    Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler crazycells
    6
    5 Oy
    6 İleti
    909 Bakış
    Zara HalimeZ
    Selam arkadaşlar. Bende VAWA ya başvuracağım. Nasıl yapacağımı bilmiyorum. Ücret alıyorlar mı? Veya hangi belgeleri doldurmaliyim. Tercubelerinizi paylaşırsanız sevinirim
  • 0 Oy
    2 İleti
    758 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    464 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • 1 Oy
    6k İleti
    599k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

39

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum