Merhabalar I-751 formunu doldurdum ve receipt aldim kendim tir soforuyum ve cdl yenilemek icin dmv ye gittigimde mektupla beraber kabul etmediler benden 10 yillik green cardin physical kart halini istediler, tek isim bu bunu cozmenin bi yolu yok mu?
-
-
Merhaba arkadaşlar, benim covid haricinde aşı kartım yok. Yaş itibariyle okulda vb olduğumuz aşılar dijitale aktarılmadı. Sağlık kontrolü için aşı kartınızı nasıl çözdünüz ? Olduğum aşıları gereksiz yeniden yaptırmak istemiyorum. Doktor bunun için anlayışlı oluyor mu ? Tecrübeli arkadaşlar geri dönerse çok mutlu olurum 🙏🏻
-
-
Merhaba arkadaşlar,
Ben DV Green Card sahibi olarak ABD’ye giriş yaptım ve şu anda Ohio’da yaşıyor/çalışıyorum. ABD’de iş, banka, araç, adres ve vergi düzenimi kurmuş durumdayım. Nişanlım ise şu anda Türkiye’de ve Ağustos gibi evlenmeyi planlıyoruz.
Evlilik sonrasında onu mümkün olan en kısa sürede ABD’ye getirmek istiyorum. Şu an en hızlı ve guvenli seçeneklerden biri dil okulu/F1 süreci gibi göründüğü için, aklımdaki plan onun bu şekilde ABD’ye gelmesi, burada evlendikten sonra benim üzerimden Green Card sürecine başvurmak. Hali hazirda Agustos ayina cok kalmadigi icin turist vizesi ile randevu almamiz cok zor gorunuyor ve turist vizesinin red orani ogrenci vizesine gore cok daha yuksek. Alternatif onerileriniz varsa alabilirim.
Ancak özellikle şunları merak ediyorum:
Bu yöntemin riskleri nelerdir? Duzgun ilerletilmesi icin neler yapilmali?
F1/dil okulu ile giriş yaptıktan kısa süre sonra evlilik ve AOS süreci problem yaratabilir mi?
“Immigrant intent” konusu ne kadar kritik?
Ülkeye giriş-çıkışlarda sorun yaşanabilir mi?
Daha güvenli / daha risksiz bir süreç önerir misiniz?
Benzer süreci yaşayanların timeline ve deneyimleri nasıl oldu?Açıkçası öncelikli hedefim birlikte ABD’de yaşamaya hızlı şekilde başlayabilmek. Eğer bu süreç çok problemli/riskli görünüyorsa, alternatif olarak işimi bırakıp Türkiye’ye dönüp süreci oradan yürütmeyi ve bu sırada Re-entry Permit kullanmayı da değerlendiriyorum.Re-entry permit sebebine evlilik yazip, orada bu sureci yonetmek mantikli mi ? Bunu da yapan arkadaslarimiz varsa dinlemek isterim.
Benzer süreç yaşamış arkadaşların yorumlarını gerçekten merak ediyorum 🙏
-
-
Merhaba
Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz .. -
merhabalar herkese
Benim sorum mülakat taki doktor muayenesinde aşı ile ilgili: Green Kart'tan önce istenen aşıları internette buldum ama bu aşıları yapmış olmamıza rağmen bizim e-Nabız'da birçoğu gözükmüyor. Bununla ilgili bizimle aynı durumda olanlar oldu mu? Hepsini tekrar mı yaptırmamız mi gerekli?
-
@ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
-
Merhaba.
Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor.
Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi?
Teşekkürler -
Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
-
@Ali-a, içinde söyledi: Doktor ungan randevusu hakkında
@ATS16 Kredi kartından döviz olarak mı çekiyorlar ? Veya güncel kur üzerinden tutarı çevirip TL olarak mı ?
Saglik muayenesi gunundeki kur uzerinden TL cekim yapiyor Unganlar kredi karti odemelerinde
-
Aranizda I-130 onayi beklerken Petitioner Biometric randevusu gelen arkadasimiz varmi?
-
@çotonak28 merhaba Ben 2024 de seyahat iznim gelmemisti acil seyahat iznine basvurmustum ailemin saglik priblemleri sebebi Ile. Ve bana 1 aylik izin vermislerdi. Hemen 2 gun sonrasinda bileti aldik gittim ve seyahat izin suremin dolmasina 1 gun kala donus yaptim. Beni iceriye odaya aldilar neden gittinjz, kac gun kaldiniz , burada hangi adreste yasiyorsunuz diye sordular. Sonra gecebilirsiniz dediler.acil degildesizin gibi normal seyahat izninile seyahat Eden arkadasim da oldu bir sorun olmadi. Ama tabi bunlar bizim tecrubemiz. Avukata sordugumda sureciniz devam ediyor elbette kimse birsey garanti edemez ama bu green card olsada ayni v ekstrem bir surmunuz olmadigi surece giris yaparsiniz demisti.
-
Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var.
-- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir)
-- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir)
-- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin)SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor.
-- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var. -
@Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor.
Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi. -
Benzer bir sorunda biz yaşıyoruz Eşimle birlikte aktif Türkiye'de yaşıyoruz burda oturum kartı aldık eşime amacımız bana vize çıkana kadar hiç yoktan NVC aşamasına gelene kadar birlikte olabilmek. Buna cevap vericek olur mu bilmiyorum Sponsorun Eşimin ABD İle ilişkisi çok kopuk 2021 ve 2023 tax returnlerini eksiksiz bir şekilde file etmiş. fakat 2022 ve 2024 yılını file etmedi. Çünkü geliri minimum filling olan 10.000$ altında olduğu için uğraşmadı aslında yaptığı şeyde bir sorun yok fakat bu bizim sürecimizi nasıl etkileyecek ABD'de değiliz bu tax'ları doldurmak istesek bile geçmişe yönelik tax return ABD'ye gitmeden nasıl yapacağız?
Bir diğer konu benim eşimin Amerika ile gerçekten fiziki bir bağının olmaması ailesi meksikada yaşadığı için hep meksikada kalmış amerikaya gitmiş çalışmış para kazanmış dönmüş ve genelde bu şekilde devam etmiş hiç kalıcı olarak yerleşmemiş ailesi orda olmadığı için
Banka Hesabı yok ABD Telefon numarası yok +1 numarası yok. Eyalet kimliği süresi muhtemelen biz NVC Aşamasına gelmeden dolucak Voter Register baktığımda sadece 1 kez oy kullanmış. Herhangi aktif bir Lease veya adres yok.Ve tüm bunlardan daha büyük sorunumuz eşimin kendi anne ve babası içinde Green Card başvurusunda bulunmuş olması bu süreçte şuanda devam ediyor ve biz I-130 Beklerken onların süreci şuanda NVC aşamasında Joint sponsor aşamasında ilerleyemediler henüz bu süreci ailesinin tuttuğu avukat yürütüyor benim sürecimi ise ben kendim yürütüyorum. Ama sorun şu ki bu süreçte zaten proof of domicile veriliyor. Yani ailesi vizeyi aldığında eşimin Amerikaya taşınması gerekiyor diye biliyorum. Bunu yapmazsa sıra bana geldiğinde NVC aşamasında bunu sorabilirler diye düşünüyorum.
Çok karışık bir durumun içerisindeyiz bunun için ne yapmalıyız aklımdaki tek fikir eşimin Ailesinin vizesi çıktığında eşimi Amerikaya yollamak ordayken telefon numarası,banka hesabı gibi düzenli bir hayat için adımları atması olabilir sanırım başka aklıma bir fikir gelmiyor... Siz olsaydınız ne yapardınız tekrardan yardımcı olan herkese teşekkürler...
-
Herkese selamlar arkadaslar.Yakın zamanda advance parol veya ı 512 ile türkiyeye gidip gelem varmıdır? Yardımcı olursanız cok sevinirim.Tesekkurler.
-
Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var.
Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin.
Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
-
IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
Herkese merhaba bir sorum olacaktı yardımıcı olan olursa çok sevinirim, ben Türkiye'de yaşıyorum ve eşim Amerikan vatandaşı kendisi Amerika'da, şubat 4'te DQ olduk şu anda konsolosluktan randevu beklemekteyiz,
Ben aynı anda üniversiteden de Doktora için kabul aldım üniversite ağustosta başlamam için bir haftaya kabul belgemi yollayacak,
Şöyle bir durum oluyor, hem green card başvurum olacak hem de F1 vizesi için üniversitenin yolladığı kabul belgem olacak, eğer ağustostan önce green kartımı alamaz isem F1 vizesi ile Amerikaya gidebilir miyim? Eğer gidersem green card başvurum için sıkıntı olur mu? yoksa bu durumu konsoloslukla paylaşsam green card süremi hızlandırabilirler mi?
Teşekkür ederim
-
İyi Günler @crazycells ve @gucarslan
Bilmek istediğim. Ben Türkiye de yaşayan U.S. Citizen olarak Türkiye de evlendim ve eşime I-130 a başvurdum. Kendisi için I-864 formunu doldurdum ama Türkiye de yaşadığım için gelirim yeterli değil bu sebepten U.S.A de yaşayan ve U.S Citizen olan abim bize sponsor olacak ve U.S.A. ye gittiğimizde abimin evinde kalacağız düzenimizi kurana kadar.
Sorum: Ben I-864 formunu doldurdum ve abimde I-864A formunu doldurdu. Abim I-864A formunu doldurduğu için I-864 formunu sadece benim doldurmam gerektiğini söylemişler. Sizler ile Teyit etmek istedim. Şimdiden teşekkürler ilginiz için.Bu arada U.S. ikametgahım abimin evinin adresi. Zaten birlikte yaşıyorum USA de abim ile abimin evinde. Driver License ve California I.D. Card ımın üstünde de address olarak abimin ev adresi yazılı. USPS te ve banka hesaplarımda da aynı address bulunuyor. Abim household member oluyor benimle.
-
Herkese merhabalar. Çoğu kişinin takıldığı Proof of US Domicile kısmında biz de takıldık. Eşim Amerikan vatandaşı, Amerikalı bir şirkette çalışıyor ve işi nedeniyle 2-3 senede bir başka bir ülkeye taşınıyoruz. Tax recordları var, hepsini yükledik, çalıştığı yerin ne olduğunu, neden yurtdışında yaşaması gerektiğini anlatan bir yazı yazdık. Şirketten belge aldık bu proje boyunca burada yaşayacağımızı belirten. Fakat hala daha başka Proof of Domicile istiyorlar. Şimdi en son Amerika'da sahip olduğu bir evin, eşimin adına olan elektrik faturasını ve investment statement denilen bankadan gelen mektubun adres kısmını yükledik. NVC'nin kendi web sayfasında tax recordlar ve bunlardan bahsediyor ama tax recordları sadece tax başlığı altında kabul edip, proof of domicile'a saymamışlar. Sizce başka bir şey yüklemek gerekli mi?
-
Herkese selamlar.
06.03.2024 itibari ile Atlanta’dan Amerikaya giriş yaptım. Uzun süren süreci tamamlamış oldum. Girişte Pasaport kontrolde görevli pasaportumu sarı bir torbaya koyarak güvenlik görevlisiyle beraber beni custom servise götürdü. Burada bir süre beklerken pasaportumla kontrol yaptılar ve sonrasında pasaportuma stamp vurdular. Görevliler gayet nazik insanlar. Görevli green card tarafıma ulaşıncaya kadar bu damga ile ile çalışabilecegimi ve bunun green card yerine geçtigini bildirdi.
İş arama süreçlerini sürdürürken Ehliyete ve banka hesabı açmak için başvuruda bulundum ama SSN olmadıgı için bir süre bekledim. Ds260 formunda SSN’i düzenleyip adresime göndermelerini istedigimi için burada extra gidip ofislere başvurmama gerek yoktu. Bugün itibari ile SSN taeafıma ulaştı ( 15.03.2024)
Forumda bir çok bilgi ögrendim ve cok işime yaradı. Çok kafamı karıştıran durumlarda oldu açıkcası. Katkı veren herkese teşekkür ederim. Elimden gelsigince bu başlık altına dönüp süreçteki kişilere yardım etmeye çalışacagım. Bunun harici sanırım bundan sonraki süreçleri diger başlıklar altında paylaşırım.
Herkese sürecinde başarılar dilerim
-
@Erik, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
İyi Günler @crazycells ve @gucarslan
Bilmek istediğim. Ben Türkiye de yaşayan U.S. Citizen olarak Türkiye de evlendim ve eşime I-130 a başvurdum. Kendisi için I-864 formunu doldurdum ama Türkiye de yaşadığım için gelirim yeterli değil bu sebepten U.S.A de yaşayan ve U.S Citizen olan abim bize sponsor olacak ve U.S.A. ye gittiğimizde abimin evinde kalacağız düzenimizi kurana kadar.
Sorum: Ben I-864 formunu doldurdum ve abimde I-864A formunu doldurdu. Abim I-864A formunu doldurduğu için I-864 formunu sadece benim doldurmam gerektiğini söylemişler. Sizler ile Teyit etmek istedim. Şimdiden teşekkürler ilginiz için.Bu arada U.S. ikametgahım abimin evinin adresi. Zaten birlikte yaşıyorum USA de abim ile abimin evinde. Driver License ve California I.D. Card ımın üstünde de address olarak abimin ev adresi yazılı. USPS te ve banka hesaplarımda da aynı address bulunuyor. Abim household member oluyor benimle.
Selam erik. Öncelikle fiziksel adresin abile beraber göründügü için proof of domicile gerekmeyecek ilerisi için bu konuda şanslısın. Abin evli mi? Eger evli ise I-864A formunu abinin eşininde doldurması gerek. ı-864 formunu sadece sen doldurucaksın.
-
@Onur-Karaca, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
Herkese merhaba bir sorum olacaktı yardımıcı olan olursa çok sevinirim, ben Türkiye'de yaşıyorum ve eşim Amerikan vatandaşı kendisi Amerika'da, şubat 4'te DQ olduk şu anda konsolosluktan randevu beklemekteyiz,
Ben aynı anda üniversiteden de Doktora için kabul aldım üniversite ağustosta başlamam için bir haftaya kabul belgemi yollayacak,
Şöyle bir durum oluyor, hem green card başvurum olacak hem de F1 vizesi için üniversitenin yolladığı kabul belgem olacak, eğer ağustostan önce green kartımı alamaz isem F1 vizesi ile Amerikaya gidebilir miyim? Eğer gidersem green card başvurum için sıkıntı olur mu? yoksa bu durumu konsoloslukla paylaşsam green card süremi hızlandırabilirler mi?
Teşekkür ederim
Öncelikle tebrik ederim. 4 şubatta DQ olduysanız ortalama mayıs gibi konsoloslukta görüşmeniz bitmiş ve eger ki evrak eksiginiz yoksa pasaportunuza vizeniz basılmış olur. Doktora için tebrik etmekle beraber bildigim kadarıyla mevcut bir immigrant dosyanız varsa yaptıgınız tüm nonimmigrant dosyaları etkiler. Yani göçmen başvurunuz varken göçmen olmayan bir vize türünde onay alamassınız. Tabi bu konuda tam yetkili merciler ne der bilemiyorum ama henüz forum üzerinde alabileni görmedim açılcası
-
@TolgaSabSab 4 subatta DQ olanin mayis ayinda randevusu gelmis hatta mülakata girmiş olacağını söylüyorsunuz.Sizin soyleminize gore biz 11 aralikta DQ olduk simdiye mulakata girmis olmamiz lazimken hala randevu maili bile almadık bizden kaynakli bir sorunmu var acaba çelişkiye dustum bu cevabınızla
-
@TolgaSabSab Çok Teşekkür ederim teyitiniz için. Abim evli değil. O zaman herşey yolunda gözüküyor, bizede sadece beklemek kalıyor. Yeni hayatınızda başarılar dilerim Tolga bey, tebrikler!
-
Haftaya 4 ay olcak mail yok daha boşuna işten ayrildik milletle vedalaştık o kadar birde ya ne gıcık durum bende hizlandirma talebi dilekcesi yolluycam
-
@MyLife-0, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
@TolgaSabSab 4 subatta DQ olanin mayis ayinda randevusu gelmis hatta mülakata girmiş olacağını söylüyorsunuz.Sizin soyleminize gore biz 11 aralikta DQ olduk simdiye mulakata girmis olmamiz lazimken hala randevu maili bile almadık bizden kaynakli bir sorunmu var acaba çelişkiye dustum bu cevabınızla
en son 23 kasimda DQ olanlar 2 subatta vize randevusu verildi, ondan beridir, NVC den herhangi mesaj alani gormedim, 25 kasim,ve sonrasi aralik ayinda DQ olanlara (6/7 kisi) henuz vize randevu email i gonderilmedi. Mart`in 20 sinde gocmen olmayan randevu yogunlugu var konsolosluklarda, onlari halledip, nvc ile paslasip, emailleri yollayacaklar diye ongoruyorum. Kaygilanacak bir durum yok, beklemeye devam. 2023 tax evraklarinizi guncellemeyi unutmayin.
-
@hasanmakinaci 2023 tax evrakları mı gerekli mülakatta ??
-
@berkant Siz hızlandırma başvurusunun mücbir sebeplere (resmi belgeli,kanıtlı) dayalı olduğunu biliyor musunuz? ya da her çok bekledik çok zaman geçti diyenlerin kabul aldığını mı düşünüyorsunuz?
-
@Busra-Akdag, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
@hasanmakinaci 2023 tax evrakları mı gerekli mülakatta ??
gerekli
-
@TolgaSabSab Tolga Bey çok teşekkür ederim hem cevabınız için hem de tebrikleriniz için,
Sizce bu durumu anlatan bir mail NVC'ye mi atmam lazım yoksa konsolosluğa mı, çünkü okuldaki hocam asistan pozisyonu için bende haber bekliyor o yüzden Ağustosa kadar bir şekilde vizeyi almak istiyorum ama?
Teşekkürler terkardan
-
@MyLife-0 Merhaba konsolosluktan bir haber alırsanız bizleride bilgilendirir misiniz acaba?
Birde acaba bu DQ olanların sayısı yeterli olunca mı çağrıyolar acaba çünkü avukatımda benzer şeyleri söylemnişti, şubatta DQ olan mayısta randevu alır diye.
-
@Refiks Berkan Bey bir sorum olacaktı, bu hızlandırma işlemleri için nereye müracat etmemiz gerekiyor?
Ben şubatta DQ olduk, aynı zamanda doktora asistanlık için üniversiteden F1 vizesi için kabul aldım, elimde resmi belgeler var Ağustosa kadar green kartımı olmak istiyorum ama sanırım green card başvurusu var iken başka vizeye başvuramıyormuşum
-
@hasanmakinaci online tax return yaptıktan sonra yaptığımıza dair belgeleri nerden alıyoruz?
-
Merhabalar join sponsorumdan W-2 formu istenmiş fakat Join sponsor iş yeri sahibi, işçi değil bunu elçiliğe nasıl anlatabilirim? Tüm istenilen Tax return belgelerini yükledik W-2 formunu çalıştığımız işveren dolduruyor bunu anladık ama ya ben iş verensem ne doldurmam gerek beynim yandı... Bilgisizlik çok kötü bir şey
-
@Asude-Ugur, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
@hasanmakinaci online tax return yaptıktan sonra yaptığımıza dair belgeleri nerden alıyoruz?
Online tax yaptiginiz web sayfasinda, mesela free tax, tax slayer, turbo tax, gibi federal ve state tax returnlerini yaptiktan sonra, en sonda download indirme kisminda yaptiginiz tax return u gorebiliyor,yazdirabiliyorsunuz,
Ayrica IRS in sayfasinda beyan ettiginiz tax return un resmi versiyonu olan transcriptlerinide yazdirabiliyorsunuz,
Ek bilgi, IRs in sayfasinda adiniza beyan edilmis, W2lar, 1099 larin hepsi goruluyor.
-
@D-K, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
Merhabalar join sponsorumdan W-2 formu istenmiş fakat Join sponsor iş yeri sahibi, işçi değil bunu elçiliğe nasıl anlatabilirim? Tüm istenilen Tax return belgelerini yükledik W-2 formunu çalıştığımız işveren dolduruyor bunu anladık ama ya ben iş verensem ne doldurmam gerek beynim yandı... Bilgisizlik çok kötü bir şey
Kisi maasli calisansa W2 alir,
kisi kendine ait bagimsiz calisan, taseron,freelancer gibi bir calisansa self employed firmanin geliri, gideri, bir butun halde gorulur. sadece 1040 duzenler.
firmasi olan bir isveren,
firmalar, LLC, S-Corp, C-Corp gibi, firmada kendine maas belirler,
burdaki niyet sudur, kisaca firmanin kazandigi para, firmanin parasidir, ve firma icin harcanmalidir! Ayrica bir firmanin birden cok ortagida olabilir.
Bir joint sponsora ihtiyac duyduysaniz, ve bu kisinin geliri, bir firmadan elde ettigi maas ise, bu firmadan kendine maas olarak belirledigi
1099-MISC evraki duzenler.Amerikan konsoloslugunuz/amerikanin sizden gelir beyan etmenizi istemesi/ joint sponsor istemesinin nedeni, ulkeme gocmen olarak gelecek kisinin en az 6 ay kendini gecindirecek kadar parasi olsun, public charge, dilenci olmasin, basima bela olmasin diyedir.
Firma sahibi, firmasi satip, size sahip cikmayacagina gore, firmada kendine beyan ettigi geliri kadar size support eder.sponsor size 1040 sini,(federal+state), firma tax return unu ve 1099 ini vermesi lazim diye dusunuyorum.
joint sponsor, tax return unu esiyle birlikte yaptiysa, esininde 1040 si ve varsa diger evraklar eklenmeli.
Benzer Başlıklar
136
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum