Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @ihsanozlen, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Herkese selam. Eğer paylaşılmışsa birdaha sormamı bağışlayın lütfen. Bildiğiniz üzere 2 yıllık olan koşullu green card süreleri 5 yıl olarak güncellendi. Buna CR-1 ile alınan 2 yıllık green card'ta dahil mi ? Eğer dahilse o zaman vatandaşlık veya kalıcı green card için beklenen süreye +3 mü eklememiz gerekecek? Şimdiden teşekkürler.. :)

Arkadaşlar bu soruya cevap verebilecek var mı ?

• @ihsanozlen Böyle bir güncellemeden haberim yok. Ben ABD'ye giriş yapalı 3 haftayı biraz geçti, bana sınırda söyledikleri green card'ımın 2 yıllık koşullu green card olduğu ve bu 2 yıllık sürenin bitmesine 90 gün kala koşulları kaldırmak için başvuru yapmam gerektiği. Bildiğim tek güncelleme, koşulları kaldırma başvurusu yaptıktan ve dosyanız USCIS'e gittikten sonra green card geçerlilik süresinin 48 ay uzatılıyor olması.

• Merhabalar,
    Yakın zaman önce IR1 vizesi için NVC'ye yüklenmesi gereken tüm belgeleri gönderdik DQ olduk, IL beklemekteyiz. Bu süre zarfında Mülakat için gerekli belgeleri araştırmaya başladık. Ben Amerikan vatandaşıyım yaklaşık 15 yıldır Türkiye'de yaşıyorum. Maaşımı hep Türkiyeden aldım, dolar bazında da hep düşük kazandığım için hiç Tax return doldurmadım. Başvurumuzu yaparken bundan dolayı joint sponsor ile ilerledik.
    Mülakata gitmeden önce noterden onaylı bir beyan vermem gerekiyor mu vergilerimi neden ödemediğime dair?

• @ygmbx, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@ihsanozlen Böyle bir güncellemeden haberim yok. Ben ABD'ye giriş yapalı 3 haftayı biraz geçti, bana sınırda söyledikleri green card'ımın 2 yıllık koşullu green card olduğu ve bu 2 yıllık sürenin bitmesine 90 gün kala koşulları kaldırmak için başvuru yapmam gerektiği. Bildiğim tek güncelleme, koşulları kaldırma başvurusu yaptıktan ve dosyanız USCIS'e gittikten sonra green card geçerlilik süresinin 48 ay uzatılıyor olması.

gecici green kartin suresinin bitmesine 90 gun kala, I-751 dolduruluyor,
    Form I-751 is $595. A biometric services fee of $85 is also required for petitioners.
    After filing the I-751 petition, the processing time can take 12 to 18 months diyor.
    ogrenmek istedigim, green kart 2 yil sonra expire olduktan sonra, 2 yil 9 ay sonra I 751 e basvurmadan vatandasliga basvurabiliyormu? kisi turkiyeye gidip gelmeyecekse? kisi green kartta bulunan sarti kaldirmadan, yada yeni bir green karta basvurmadan vatandasliga basvurabiliyormu?

• @hasanmakinaci Kaçak olmaktan mı bahsediyorsunuz? Kişi koşul kaldırma başvurusu yapmazsa, 2 yıllık green card süresi dolunca kaçak durumuna düşüyor bildiğim kadarıyla.

• Hem bilgi olsun diye hemde bir fikri olan varsa yorum yapsin diye yaziyorum.
    Eşim orjinal amerikalı 2022 Aralık'ta evlendik ben Türkiyedeyim o amerikada .evraklari eşim amerikadan gonderimini ve yuklemesini yapti. gonderme tarihimiz haziran 2023 2024şubatta tahimini sure 2 ay görünüyordu .herayin 9 unda guncelleniyor ve 9 mart 2024 de (2 gun once )5 weeks olarak güncellendi. Forumda okuduklarima gore söylüyorum sanirim hızlı ilerliyor .1 yilda tamanlanacak gibi ama biz 1.5 yili gozden cikarmistik. Umarim herkes iyi haberler alir

• E ecom bu başlıktan bahsetti

• Hem bilgi olsun ,hemde bir fikri olan varsa yorum yapsin diye yaziyorum.
    Eşim orjinal amerikalı 2022 Aralık'ta evlendik ben Türkiyedeyim o amerikada .evraklari eşim amerikadan gonderimini ve yuklemesini yapti. gonderme tarihimiz haziran 2023 . şubatta tahimini sure 2 ay görünüyordu .herayin 9 unda guncelleniyor ve 9 mart 2024 de (2 gun once )5 weeks olarak güncellendi. Surelerin hizlandigini söylüyorlar ne kadar dogru bilmiyorum. Esim en son sponsorluk icin gereken evraklarin girişini yapmisti . henüz baska bir mail gelmedi .Umarim herkesin bekledigi gun gelir

• Bende tahmini süre yazmıyor altta beklenenden uzun sürüyor gibi şeyler yazıyor. I-130 formunu 2023 Kasım ayında gönderdik. Süre olmaması normal mi

• @Caner-Türk Siz sitede yazan o süreyi çok ciddiye almayın bu sitede gördüğünüz herkeste yıllardır o şekil yazıyor, bizde 1 hafta yazısına kadar inmişti... bazen 2, bazen 3, bazen 4 hafta olarak göreceksiniz ama 'ortalama' 1 yıl sürecek.(en kısa 6 ay ve en uzun 2,5 yıl süren gördüm)
    dip not; benimde eşim Amerikalı yazın Amerikadayken USCIS çalışanlarının bir röportajı ya da yazısına denk gelmiş(tam hatırlamıyorum) tüm işlemleri 6 ay'a indirmek için çalışma yaptıklarına dair. ancak üstünden çok süre geçti ve söylenen olmadı.

• Merhabalar ehliyet için önerilerinize çok teşekkür ederim 2. Girdiğimde sinavi geçtim lisansımı 10 dk da verdiler 2 hafta içinde ehliyet kartı gelicekmis.

• Ve green cardim ulaştı 6 şubatta ülkeye giriş yapmıştım 6 martta kartim geldi 🥰

• @Alfa-Centauri süre olmaması o şekilde yazması normal bi zaman geçer bi anda 4 ay 3 ay yazar sonra yine süre biter tekrar yeni süre yazar derken ortalama 11 -12 ay sürüyor.umarım çok daha kısa sürer ve sürecinizi tamamlarsınız.

• Herkese merhaba bir sorum olacaktı yardımıcı olan olursa çok sevinirim, ben Türkiye'de yaşıyorum ve eşim Amerikan vatandaşı kendisi Amerika'da, şubat 4'te DQ olduk şu anda konsolosluktan randevu beklemekteyiz,

Ben aynı anda üniversiteden de Doktora için kabul aldım üniversite ağustosta başlamam için bir haftaya kabul belgemi yollayacak,

Şöyle bir durum oluyor, hem green card başvurum olacak hem de F1 vizesi için üniversitenin yolladığı kabul belgem olacak, eğer ağustostan önce green kartımı alamaz isem F1 vizesi ile Amerikaya gidebilir miyim? Eğer gidersem green card başvurum için sıkıntı olur mu? yoksa bu durumu konsoloslukla paylaşsam green card süremi hızlandırabilirler mi?

Teşekkür ederim

• İyi Günler @crazycells ve @gucarslan
    Bilmek istediğim. Ben Türkiye de yaşayan U.S. Citizen olarak Türkiye de evlendim ve eşime I-130 a başvurdum. Kendisi için I-864 formunu doldurdum ama Türkiye de yaşadığım için gelirim yeterli değil bu sebepten U.S.A de yaşayan ve U.S Citizen olan abim bize sponsor olacak ve U.S.A. ye gittiğimizde abimin evinde kalacağız düzenimizi kurana kadar.
    Sorum: Ben I-864 formunu doldurdum ve abimde I-864A formunu doldurdu. Abim I-864A formunu doldurduğu için I-864 formunu sadece benim doldurmam gerektiğini söylemişler. Sizler ile Teyit etmek istedim. Şimdiden teşekkürler ilginiz için.

Bu arada U.S. ikametgahım abimin evinin adresi. Zaten birlikte yaşıyorum USA de abim ile abimin evinde. Driver License ve California I.D. Card ımın üstünde de address olarak abimin ev adresi yazılı. USPS te ve banka hesaplarımda da aynı address bulunuyor. Abim household member oluyor benimle.

• Herkese merhabalar. Çoğu kişinin takıldığı Proof of US Domicile kısmında biz de takıldık. Eşim Amerikan vatandaşı, Amerikalı bir şirkette çalışıyor ve işi nedeniyle 2-3 senede bir başka bir ülkeye taşınıyoruz. Tax recordları var, hepsini yükledik, çalıştığı yerin ne olduğunu, neden yurtdışında yaşaması gerektiğini anlatan bir yazı yazdık. Şirketten belge aldık bu proje boyunca burada yaşayacağımızı belirten. Fakat hala daha başka Proof of Domicile istiyorlar. Şimdi en son Amerika'da sahip olduğu bir evin, eşimin adına olan elektrik faturasını ve investment statement denilen bankadan gelen mektubun adres kısmını yükledik. NVC'nin kendi web sayfasında tax recordlar ve bunlardan bahsediyor ama tax recordları sadece tax başlığı altında kabul edip, proof of domicile'a saymamışlar. Sizce başka bir şey yüklemek gerekli mi?

• Herkese selamlar.

06.03.2024 itibari ile Atlanta’dan Amerikaya giriş yaptım. Uzun süren süreci tamamlamış oldum. Girişte Pasaport kontrolde görevli pasaportumu sarı bir torbaya koyarak güvenlik görevlisiyle beraber beni custom servise götürdü. Burada bir süre beklerken pasaportumla kontrol yaptılar ve sonrasında pasaportuma stamp vurdular. Görevliler gayet nazik insanlar. Görevli green card tarafıma ulaşıncaya kadar bu damga ile ile çalışabilecegimi ve bunun green card yerine geçtigini bildirdi.

İş arama süreçlerini sürdürürken Ehliyete ve banka hesabı açmak için başvuruda bulundum ama SSN olmadıgı için bir süre bekledim. Ds260 formunda SSN’i düzenleyip adresime göndermelerini istedigimi için burada extra gidip ofislere başvurmama gerek yoktu. Bugün itibari ile SSN taeafıma ulaştı ( 15.03.2024)

Forumda bir çok bilgi ögrendim ve cok işime yaradı. Çok kafamı karıştıran durumlarda oldu açıkcası. Katkı veren herkese teşekkür ederim. Elimden gelsigince bu başlık altına dönüp süreçteki kişilere yardım etmeye çalışacagım. Bunun harici sanırım bundan sonraki süreçleri diger başlıklar altında paylaşırım.

Herkese sürecinde başarılar dilerim

• @Erik, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

İyi Günler @crazycells ve @gucarslan
    Bilmek istediğim. Ben Türkiye de yaşayan U.S. Citizen olarak Türkiye de evlendim ve eşime I-130 a başvurdum. Kendisi için I-864 formunu doldurdum ama Türkiye de yaşadığım için gelirim yeterli değil bu sebepten U.S.A de yaşayan ve U.S Citizen olan abim bize sponsor olacak ve U.S.A. ye gittiğimizde abimin evinde kalacağız düzenimizi kurana kadar.
    Sorum: Ben I-864 formunu doldurdum ve abimde I-864A formunu doldurdu. Abim I-864A formunu doldurduğu için I-864 formunu sadece benim doldurmam gerektiğini söylemişler. Sizler ile Teyit etmek istedim. Şimdiden teşekkürler ilginiz için.

Bu arada U.S. ikametgahım abimin evinin adresi. Zaten birlikte yaşıyorum USA de abim ile abimin evinde. Driver License ve California I.D. Card ımın üstünde de address olarak abimin ev adresi yazılı. USPS te ve banka hesaplarımda da aynı address bulunuyor. Abim household member oluyor benimle.

Selam erik. Öncelikle fiziksel adresin abile beraber göründügü için proof of domicile gerekmeyecek ilerisi için bu konuda şanslısın. Abin evli mi? Eger evli ise I-864A formunu abinin eşininde doldurması gerek. ı-864 formunu sadece sen doldurucaksın.

• @Onur-Karaca, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Herkese merhaba bir sorum olacaktı yardımıcı olan olursa çok sevinirim, ben Türkiye'de yaşıyorum ve eşim Amerikan vatandaşı kendisi Amerika'da, şubat 4'te DQ olduk şu anda konsolosluktan randevu beklemekteyiz,

Ben aynı anda üniversiteden de Doktora için kabul aldım üniversite ağustosta başlamam için bir haftaya kabul belgemi yollayacak,

Şöyle bir durum oluyor, hem green card başvurum olacak hem de F1 vizesi için üniversitenin yolladığı kabul belgem olacak, eğer ağustostan önce green kartımı alamaz isem F1 vizesi ile Amerikaya gidebilir miyim? Eğer gidersem green card başvurum için sıkıntı olur mu? yoksa bu durumu konsoloslukla paylaşsam green card süremi hızlandırabilirler mi?

Teşekkür ederim

Öncelikle tebrik ederim. 4 şubatta DQ olduysanız ortalama mayıs gibi konsoloslukta görüşmeniz bitmiş ve eger ki evrak eksiginiz yoksa pasaportunuza vizeniz basılmış olur. Doktora için tebrik etmekle beraber bildigim kadarıyla mevcut bir immigrant dosyanız varsa yaptıgınız tüm nonimmigrant dosyaları etkiler. Yani göçmen başvurunuz varken göçmen olmayan bir vize türünde onay alamassınız. Tabi bu konuda tam yetkili merciler ne der bilemiyorum ama henüz forum üzerinde alabileni görmedim açılcası

• @TolgaSabSab 4 subatta DQ olanin mayis ayinda randevusu gelmis hatta mülakata girmiş olacağını söylüyorsunuz.Sizin soyleminize gore biz 11 aralikta DQ olduk simdiye mulakata girmis olmamiz lazimken hala randevu maili bile almadık bizden kaynakli bir sorunmu var acaba çelişkiye dustum bu cevabınızla

• @TolgaSabSab Çok Teşekkür ederim teyitiniz için. Abim evli değil. O zaman herşey yolunda gözüküyor, bizede sadece beklemek kalıyor. Yeni hayatınızda başarılar dilerim Tolga bey, tebrikler!

Benzer Başlıklar

• abd vatandaşı sevgilimin vatandaşlık ispatı

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2
    0 Oy
    2 İleti
    217 Bakış
    Sezer HanS
    Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var. -- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir) -- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir) -- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin) SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor. -- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var.
  • 1 Oy
    6k İleti
    599k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • F4 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının Kardeşleri)

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler aile sponsorlu green card
    1k
    1 Oy
    1k İleti
    83k Bakış
    S
    @eeken çok teşekkür ederim 🙏
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

32

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k