DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @barlaymash Gecen sene NJ Uscis ofis de dosyalari toplu halde bekletip son ay bakmaya kalkti ve kota dolduğu icin veremedi kimseye degil mi? @aysekrmn hanimefendi de NJ’den basvurup alamamisti 2023’te.

    Benim ofisim olmadigi icin bir şey diyemiyorum, ama NJ dikkat edin. Zaten Brooklyn’den kosarak kacin.


  • @OzdeNeslihan güncelleme için teşekkür ederiz. İnanın okurken çok üzüldüm. O kadar emek, zaman ve paranın sonucunun greencardla bitmesi gerekiyordu.Umarım önümüzdeki yıllarda çok düşük bir case numarası ile tekrar talihli olursunuz

    Benim sizin tecrübeniz istinaden diğer arkadaşlarada yardımcı olması için bir soru var

    28 Ağustos'ta tek bir parmak izi alındığında müdahale edilebilirmiydi, ya da bu işlemin hata olduğu öğrenildiğinde hemen düzelttirme imkanı oluşuyor mu? Yani bu aşamada acil müdahale edip kota riskini önleyebilirmiyiz?

    Code 2 ve code 3 ayrımını o anda sizin bilmemeniz çok normal, bu durumla karşılanırsa sizce ne yapılmalı? Bu code 2 durumu başvuruda yapılan bir hatadan mı yoksa uscisin kendi hatasından mı kaynaklanıyor bilginiz var mı?

    Tekrar geçmiş olsun, cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim

    Güncelleme: Tekrardan selamlar. En son 7 Temmuz'da süreç hk durumu paylaşmıştım. 7 Temmuzdan 17 Ağustos akşam üzeri saatlerine kadar farklı bir gelişme olmamıştı. Her geçen gün haber beklemek ve hiç bir haber gelmemesi maalesef çok fazla strese sokuyordu. Hatta 13 Temmuzda dosyası teslim edilen farklı birine (yine Miami'de) Biometric randevusu gelmişti. Bizim dosyamızda hiç bir gelişme olmadığı için iyice stres olduk.
    Ardından Figen Hanım neler yapmamız gerektiğini, nereyi nereden nasıl "darlamamız" gerektiği konusundaki bilgileri paylaştı. 17 Ağustos sabah 7'de USCIS'i aramaya başladım. En sonunda live agent'a bağlanabildim ve agent sürecimde her hangi bir schedule olmadığını, tek yapmamız gereken şeyin beklemek olduğunu söyledi. Moraller yine yerlerde tabii.
    Figen Hanım ile görüştüğümüzde kendisi, Uscis sisteminde bir çok hata gördüğünü, bu nedenle moralimizin bozulmaması gerektiği söyledi.
    Ardından akşam üzeri o postayı aldık. Interview schedule olmuş, 5 Eylül tarihine 🙂 Daha sabah USCIS agent'ı "hiç bir durum"un olmadığını söylerken 14 Ağustos'ta interview oluşturulmuş, 15 Ağustosta da postaya verilmiş.

    Henüz biometric gelmedi ancak bunun sıkıntı olmadığını söyledi Figen Hn. Mülakatımıza kadar biometric bekleyeceğiz, gelmezse ya mülakat yerinde ya da oradan biometric için yönlendiriyorlarmış.
    5 Eylülde mülakat sonrasında yine deneyimlerimizi burada paylaşacağım.

    GÜNCELLEME: Yeniden merhaba. Yani ne desem bilmiyorum ancak buraya da belki birilerine yardımı dokunur diye düşünerek aktarmak istedim.
    5 Eylül tarihine mülakatımızı almamızın bir kaç gün sonrasında 28 Ağustos tarihi için Biometric randevumuzda geldi. Artık sevinçten havalara uçtuğumuz günlere gelmiştik. Biometric randevusuna gittik ancak hem eşimden hem benden sadece 1 tane parmak izi (sağ işaret parmağı) aldılar. Nedenini sorduk ancak hiç bir cevap tabii alamadık. Sorduk soruşturduk ancak kimsenin başına böyle bir şey gelmemiş.

    Neyse 5 Eylül sabah 07:00 daki mülakatımıza giyindik süslendik ve en güzel enerjimiz ile gittik. Mülakat çok güzel geçti, officer her şeyin uygun olduğunu ancak sistemde parmak izini göremediğini belirtti. Aynı gün bizi tekrar parmak izine yönlendirdi ve parmak izi sonrasında dosyamızı onaylayacağını, hatta bizi arayacağını söyledi. Yoğun koşturmalı günün ardından (çok kez bir çok merkeze git gel yaptık, o gün bile bir çok sıkıntı yaşadık) 5 Eylül 15:00 da parmak izimizi de tamamladık. Ertesi gün parmak izi sisteme düştü ancak 6 Eylül'de kotanın dolmak üzere olduğu bilgisi paylaşıldı. 7 Eylül tarihinde de kota dolmuştu...
    USCIS ofise her gün sayısız kez gittik, Emma ile sayısız kez görüşme yapmaya çalıştık ama mülakatı yapan Officer ya da farklı hiç kimseye ulaşamadık. Asıl üzüntü o zaman başladı. Her gün denedik, ne içeri alındık, ne telefon ile ulaşabildik. Derken 12 Eylül tarihinde sistemde dosyamız redde düştü. Hayallerimizin yıkılma anını uzun bir süre unutamayacağım. Kaç ay geçti hala çok taze.
    28 Ağustosa parmak izimiz tam alınmış olsaydı Green Card'ımızı almıştık. Tek parmak izinin nedeni de size gelen mektuplarda Code'lar olması. Code 3 olması gereken şey bizim mektupta "Code 2" olduğu için tek parmak alınmış.

    Maddi-manevi çok yıpratıcı bir sürecin ardından umutlarımız ve hayallerimizi tekrar valize koyup dönmek zorunda kaldığımız için çok üzgünüm.

    05.02.2024


  • @Muhtaradana Parmak izi randevusunda bunu sorduk. Ancak oradaki kişiler bize hiç bir bilgi vermedi ve böyle almamız gerek dediler. (bizim gittiğimiz ASC çalışanları hiç dostane tavırlar sergileyen bir yer değildi, aksine herkesle aksi aksi konuşan, evraklarınızı, pasaportlarınızı yüzünüze çarpan cinsten davranan kişilerin ağırlıkta olduğu bir yerdi.)
    Akabinde aradığımız cevabı hiç bir yerde bulamayınca "mülakattan sonra zaten yönlendirme yapılır" düşüncesi ile bir şey yapmadık. Çünkü bizim mülakat mektubumuz parmak izi mektubumuzdan önce gelmişti. Yani mülakat belirsizliği de yoktu. Ki zaten mülakatta bizi parmak izine yönlendirdiler.

    Ancak şimdiki aklımız olsa peşini bırakmazdık.

    Başvurudan kaynaklı bir hata olduğunu düşünmüyorum. @Figen Hanım sadece bizim dosyamızın değil bir çok dosyanın danışmanlığı yaptı. Diğer herkesin bu kod doğru gelmişti. Bizimki USCIS kaynaklı çok yüksek ihtimal. (Ya oradaki kişi ya da sistemin hatası)
    Böyle bir durumda USCIS ile iletişime geçilmeye çalışılabilir yeni bir biometric randevu için diye düşünüyorum.


  • @OzdeNeslihan anladım bilgiler için teşekkür ederim. Bu başlığın ilk iletisine sizin parmak izi tecrübenizide uyarı olarak eklenmesini sağlayacağız. Bu sayede başka mağduriyetler yaşanmaz, başvuru sahipleri önceden hareket etme imkanı varsa bunları denerler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    DV2023 mali yılında AOS ile vizesini alan türk vatandaşı sayısı: 1,476

    https://travel.state.gov/content/dam/visas/Statistics/AnnualReports/FY2023AnnualReport/FY2023_AR_TableVII.pdf


  • @gucarslan Bende süreçteyim, I-485’i kendi başıma sorunsuzca yolladım, NOA’yı aldım, biyometrik randevusunu bekliyorum. İnşAllah süreç uzamadan green cardı alırım, AOS yapan tüm dostlara kolaylıklar diliyorum.

    AOS yapan arkadaşlar süreçleri ne aşamada ses versin. @Redbeard


  • @erenotti Selamlar herkes... 09 Şubat da parmak izini verdim. 22 Şubat'da dosyalara (I-485 formu, geçici çalışma izni ve seyahat izni) işlenmiş. Onun dışında bir gelişme yok, beklemeye devam... Tüm herkese kolaylıklar diliyorum...


  • Kasim ayinda parmak izi vermistik. Hala bir gelisme yok..


  • Merhaba, I-130 için gönderdiğim belgelerden Evlilik Cüzdanı için RFE aldım. E-devletten çıkartıp tercüme ettirdim. Damgalar falan her şey tamam. Fakat şu kısımda

    The marriage certificate must be issued by the government agency authorized to issue thedocument. For immigration purposes, the marriage must have been registered with the government agencyauthorized to register marriages from the location where the marriage took place. The marriage certificate musthave the seal of the issuing office, the date of registration, and signature of the registrar.

    Evlilik cüzdanının aslını da fotokopi olarak yüklemem mi gerekir? Yoksa e devletten aldığım türkçe ve çevirisi ingilizceyi yüklemem yeterli mi?


  • @callbee Evlilik Cusdaninin yazili resimli tum sayfalarini scan edin , bu sekilde yeminli tercumeye gonderin , imzali , kaseli , renkli ve yuksek cozunurluklu halini hem turkce hali hemde cevirisi ile upload edin .


  • @gokhanabd Merhaba .https://egov.uscis.gov/e-request/displayNDNForm.do?sroPageType=ndn&entryPoint=init . Bu bolumden bir case acin ve mulakat notice inin henuz gelmedigini belirtin , biraz uzun olmus araniz bu sebeple bir sorup konuya dikkat cekmekte fayda var .


  • @callbee Benim burda anladığım şey şu, eDevlet gibi elektronik evrak sistemi olan ülke sayısı çok az, o sebeple her şeyi asıl evraktan gönderilecekmiş gibi talep ediyorlar. Eğer ayrıca noter ya da konsolosluk onayı almadıysanız, ben sizin yerinizde olsam en önemli sayılabilecek olan evlilik cüzdanı gibi bir evrakı memurun kafasının karışabileceği (damgayı göremeyeceği) eDevlet’ten değil de, asıl cüzdandan çeviri yaptırırdım.

    eDevlet’ten alınan evrakları konsolosluklar kabul edebiliyor, ancak USCIS için aynı riski almazdım.


  • @erenotti @Figen bilgileriniz için çok teşekkürler. Ben türkiyeden apostillettim bu belgeyi rfe için. İnternetten başvurduğum için oraya belge yükleyebiliyorum. Üstünde oldukça damga var hem tercüme hem apostil. Bu noktada da evlilik cüzdanını ve tercümesini eklemem daha mı iyi olur?


  • Turk evlilik cuzdani zaten ingilizce cevirisini icinde barindiriyor. Direk evlilik cuzdaninin yazili ve muhurlu olan butun kisimlarini scanlayip gonderirseniz kabul edilir.


  • @Figen tesekkurler. 6 ay dolunca da e-request yapiliyor onu beklemeyi dusunuyordum. Emmadan canli yardim talep edip sormustum en son 5 subatta field officede islem yapilmis oldugunu soylediler ve daha fazla ayrinti vermemislerdi.


  • @gokhanabd Bazı evlilik cüzdanlarında maalesef İngilizce yerine Fransızca yer alıyor. Bizimki de öyleydi. Öyle ise İngilizce’ye çevirtmek gerekiyor.


  • @callbee imzanızı da görebilirsek seviniriz, en azından ne aşamadasınız, cevap verirken daha iyi anlarız.

    Sorduğunuz sorunun cevabını yukarıda vermişim aslında. Kendimden örnek vereyim, evli olmadığım için diploma üzerinden örnek vereceğim. Diplomalarım İngilizce-Türkçe, Amerika’ya AOS yapmaya gelmeden sadece apostil yaptırdım, ve o belgeleri dosyama ekledim. Yani e-Devlet’ten ayrıca “mezuniyet belgesi” olarak çıktı alıp, ona ayrıca noter onayı almakla ve çevirttirmekle uğraşmadım. Mülakatta sorarlarsa diplomaların orijinallerini gösteririm. Siz kolay olan varken, zor olan yöntemi seçmişsiniz sanki. (Aile cüzdanınızın yanınızda olduğunu varsayarak yorum yapıyorum)

    Kendi dosyama e-devletten hangi belgeleri ekledim? Arşiv kayıtlı adli sicil kaydı ve askerlik belgesini ekledim sadece. Bunları zaten e-devlet dışında başka bir yerden almak problem (Adliyeye gideceksiniz vs) Askerlik tezkere belgem de vardı ancak orda çok fazla ayrıntı yazdığından, ilgili belgeyi e-devlet’ten alıp eklemek daha çok işime geldi, apostil, çeviri ve noter onayı da yaptırdım tabiki. Doğum belgesini de ayrıca Türk Konsolosluğu’dan aldım, zaten İngilizce olarak veriyorlar.

    İşin özeti, pasaport, diploma, aile cüzdanı gibi spesifik belgeler, asıl belgeden çevirtilip verilmeli. (belge sadece Türkçe ise ve çeviriye ihtiyaç varsa) Sadece AOS süreci ve USCIS memurları için konuşuyorum.

    Türkiye’deki ABD elçilik çalışanları Türkiye’den alınan evraklara, e-Devlet sistemine hakimler Amerika’dakiler değil, sıkıntı burdan kaynaklanıyor.


  • @callbee evet . anlattigim sekilde yapmaniz gerek .


  • Bugun USCIS statumuz kart uretildi diye gosterildi. Darisi sizlere!


  • Cut-off EU icin 18K. Çok yavaş ilerlemenin sebebi ne olabilir süreci yorumlayacak arkadaşlar varsa çok sevinirim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

62
Çevrimiçi

41.3k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum