DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@misha90
Hello esteemed officers,I have been regularly checking the Embassy of Ankara's Diversity Visa Interview list and noticed that my case number has been skipped. Could you please inform me of the reason why my case number was skipped? I submitted the DS260 form on May 9th, 2023.
Could you please provide me with information regarding the status of my case?
28.02.2024 tarihinde gönderdim. Aynı gün içerisinde dönüş sağladılar.
-
@Gupse gönderdim. Teßekkùrler bilgi icin
-
@emirhankarakoc bende attım da https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/list-of-posts.html gürcistana mail attım hocam hata verdi mail baska yerden attım yine diyor ki dosya taşımak istiyorsan bu adrese mail at atıyorum yine aynı acaba ben nerden atabilirim ? teşekürler
-
@eray26 bu konuda destek olabilecek birisi var mi acaba ? Gozden kaciriyorum muhtemelen ilgili kismi
-
@eray26 bu konuda dusunceniz nedir ustad @gucarslan
-
@mervey Var tabii ki, mülakat alanları bile 2023 sürecinde kapıdan çevirdi konsolosluk ‘vize kalmadı’ diyerek, vize basılı pasaportu hatta GC kartını alana kadar garantisi yok bu sürecin.
-
@eray26 Bu soruyu konsolosluğa sormalısınız…
-
-
@eray26 Bence yeterli bir mail, siz yine de kısa ve net bir şekilde ‘ belgeleri yeminli çevirisi mi, noterli mi apostolli mi olmalı?’ Şeklinde sorun bence, bu sırada da maksimumda hazırlık yapın. Scheduling email de ne yazıyor mesela? Yanlis anlamadıysam imzanızda mülakatınıza zaten çok az kalmış, benim anlamadigim Manama’da gireceğiniz sonra mı belli oldu? Açıkçası her şeyi yeminli olarak cevirisini yaptırın, bu kadar basit. Evet maddi bir yükümlülüğü var, ama bu konuda korumacı davranacak en son kişiyim. Maalesef özellikle Ankara dışında mülakat almanın böyle bir finansal tarafı var. Bu süreci nasıl geçirdiğimiz kişisel bir tercih. Kimse size burada kesin ve kaynaklarinizi muhafaza edebileceginiz bir yolla gösteremez, o nedenle risk almayın ve tüm belgeleri çevirtin.
Bunun dışında aşılar için oradaki diğer klinikleri araştırın, bizler daha önce ne yapmışız onlara bakın mesela.
Kolay gelsin.Genel not:
Lütfen sorgularınıza cevap verilmesini bekleyin, kimseyi bunun için etiketlemenize gerek yok… -
@Emre-Kurtulmuş hangi belgeyi kastettiniz acaba formul a belgesi mi yoksa vukuatli kayit ornegi mi ?
-
@lumos Manamada girecegim en basindan belliydi,birkac kez mulakata dair konsolosluga mail attim fakat evrak mailini bekleyin diyip ,paylastigim linki paylasmaktan baska bir sey yapmadilar. Ceviriler konusunda her seyi yaptirayim hic risk almadan en iyisi. Eski deneyimleri okudugumda ungarda muayneye gidenler o gun asilarini olup bitirmisler isi anladigim kadariyla ama burada bu konuda sikinti yasiyorum.Email standard email guncelleme oldu diye geldi. DVlottery sayfasina baktigimda da standard sayfadir diye dusunuyorum.asagida paylasiyorum sayfayi yinede :) Sure azalinca stress yaptim birden oa yuzden etiketleme yaptim kusura bakmayin.

-
@gucarslan sizden yardım rica ediyorum. Viyana dosyamı kabul etmişti hatta perşembe akşam ilk maili alanlardanım. bugün mülakat maili gelmediği için dosyam nerede diye herkes gibi bir mail attım. şimdi geri dönüş yapmışlar.şöyle yazılmış.
""Thank you for your inquiry.
KCC has reviewed your request to change your interview location. Based on the circumstances of your case, KCC denies your request to be reassigned.
The place of application, i.e., location of interview, for noncitizens seeking an immigrant visa will normally be in the consular district with jurisdiction over their place of residence, with limited exceptions."""Ne yapmam gerekiyor? LÜTFEN yardımcı olursanız sevinirim
-
@zynp7tepe Size kalıp bir mail cevabı vermişler, attığınız mailde dosyamı transfer ettim gibi bir ibare kullandıysanız eğer o key wordleri referans almışlardır. Mülakat yerim neresi diye kısa ve öz bir şekilde tekrar sorgulayabilirsiniz. Viyana konsolosluğu transfer istediğinizi kabul etmiştir ancak dosyanızı Kcc henüz taşımamış olabilir, bu durumda beklemeniz gerekmektedir.
-
@eray26 Risk almamak en iyisi. Türkiye’deki klinikten bahsetmiyorum bu arada, benim mesajlarımda var sadece aşı konusu… ve Viyana deneyimlerinde.
-
@ugurswaybir net cevap değil mi yani bu? beklemede mi kalmam gerekiyor bu süreçte. ?
-
@zynp7tepe Geç aktarma olabilir arkadaşlar, bu kadar hızlı olmuyor, sabırla bekleyin. Önemli olan Viyana’nin ‘tasidim’ ‘dosyanızı istedim’ mailini atmış olması. Sonra haftalık mail atın KCC’a… Baktiniz bir ay sonra ( ya da yeni bültenden sonra) hala aynı o vakit Viyana konsolosluğu’na mail atarsınız.
Mailinizde sorduğunuz soru hatalı olabilir onu güncelleyin Uğur bey’in dediği gibi.
-
@lumos hemen sizinkisini okumakla baslayacagim ise.sonra diger kisileride okuyacagim.su sureci bir atlatsaydik sorunsuzca 🤢🤢
-
@gucarslan tamamdır teşekkür ederim
abi -
@lumos uğur beyin söylediği gibi bir maili ne zaman atmalıyım sizce? korkudan hiç mail atmak istemiyorum kcc ye :(
-
@zynp7tepe KCC’ye dün sorduk mülakat yerimizi, size gelen otomatik mesaj geldi, bugün de cevabımız: mülakat yeriniz Viyana diye. (Viyana’ya 29 Şubat’ta email attık ve kabul aldık, süreyi değerlenmeniz için yazıyorum)
Henüz diğer kontrol ettiğimiz sitelerde değişiklik yok, NVC yazıyor ve Ankara yazıyor. Muhtemelen kısa bir sürede değişecektir. 🍀
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
30
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum