DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@rachedion Sürecinizi şu linkteki şekilde imzanıza taşıyın lütfen. Sıra numaranızın yaklaşık kaçlarda olduğunu bu şekilde görebiliriz. Örneğin 55xx , 62xx , 71xx
-
-
V Vildan 0 bu başlıktan bahsetti
-
@gucarslan abi benim babam çiftçi kırtasiyeden aldığı antetli kağıdı anlattığınız şekilde doldurup imzalaması benim onu ziraat odalarından babamın aldığı çiftçilik belgesi ile tercüme ettirip konsolosluğa vermem yeterli midir?Kimse bana noter huzurunda beyan verdirmelisin babana demedi ben sadece noter huzurunda bir beyan verilirse resmi açıdan iyi olucağını ve babamın antetli kağıda yazısı ve imzası inandırıcı gelir mi konsolosluk önünde diye düşündüm kaşe felan yok doğal olarak.Ek olarak babam antetli kağıda el yazısı ile mi yazmalı yoksa bilgisayardan yazıp antetli kağıda çıktı mı alıp imzalamalı.Siz ne derseniz onu yapıcam.Tekrardan rahatsızlık verdiğim için kusura bakmayın
-
@madeby Konsoloslu’a yetişemeyecek demek ki… Göçmenlik vizenizin Yeşil pasaporta basılacak… Benim önerim tam tersiydi, ikinci pasaportun bir manası olmaz bu durumda. Geç kalmışsınız bunu çözmek için.
Büyük resim görün ama, vize basılacak sonuçta.
-
@ugursway öncelikle endişemi anlayıp iletime cevap verip beni bir nebze rahatlattığınız için teşekkür ederim.Yaklaşık ekim ayının yirmisinden beri dosya taşıma işlemiyle uğraşıyorum buraya gelirken zaman önemi olmayan belgeler hariç belgelerimin hepsini tamamlayıp geldim üzerine burda dünya badire atlattım ve bir gün burda iletileri okurken yurt dışında mülakata girecek bir arkadaşımız mülakata gireceği konsolosluğun çalışma hayatını belgelemesini istediğini söyleyince acaba bu belge yüzünden eksik belge kategorisine girer miyim telaşına kapıldım çünkü benim gireceğim konsoloslukta bu belgeyi bazı kişilerden görmek istemiş bazı kişilerden görmek istememiş.Bir de elimde iş tekliği olucağını düşündüğüm için aile dostumuz tarafından gönderilecek başta önemsememiştim ama sonradan önemsedim ve evet kayıtlı olarak bir çalışma geçmişim yok ama ailemle beraber baba mesleği olan çiftçilik yapıyoruz her türlü çiftliliği anlıyorum bu arada.Neyse bunun üzerine harekete geçtim babamın ziraat odalarına kaydını gösteren azalık belgesi, çiftçilik belgesi ve her yıl yenilediği çiftçi kayıt sistemi(çks) belgelerini aldım ve babama antetli kağıda yazı yazdırıp belgeleri tercüme ettirip konsolosluğa vermeyi düşünüyordum ama o kağıdı sadece yazdırıp imza attırıp tercüme edip vermek içime sinmeyince noter huzurunda resmi olsun diye düşündüm Uğur abi dediğine göre öyle bir şey gerekmiyormuş.Kısacası bu kadar emeğin bir kağıttan dolayı heba olmasını istemediğim için kafamı kurcaladı bu durum.Tekrardan teşekkür ederim
-
Merhaba dosyasini viyana ya tasinyanlardanim bende ama bir sorum var. Daha once dosya tasimak icin support uzantili diger ulkelere mail attigimda dosyam Almaty de acik olarak kalmis gozukuyordu. Su an herhangi birsey yapmam gerekiyor mu Almaty de acik kalan dosyam icin ? Daha once baska arkadaslarin tavisiyesi ile contact kismindaki live chat ten degistirmeyi denedim ama olmadi dosya orada acik olarak kaldi oylece. Bu Viyana da ki konsoloslugun dosyama ulasamamasini falan etkiler mi su an baska konsoloslukta acik kaldigi icin?
-
Ben dosyamız viyanaya taşımayı başardım ama hala henüz bir mülakat bildirimi gelmedi. Dosyamin viyanaya kesin olarak taşındığını nasıl kontrol edebilirim? Çünkü daha önce taşıdık diyip taşınmamış olan bir dv talihlisini okumustum.Konsolosluğu meşgul etmek istemiyorum. Bundan dolayı kcc ile mi iletişime gecmeliyim ?
-
@Hamza-Kalender Merhabalar, benzer bir sorunu tecrübe eden DV2023 talihlisi bir üyenin deneyimini bırakıyorum buraya, buyrunuz ; DV2023 Deneyimi-support uzantılı hesabın açık kalması.
-
@Hamza-Kalender Dosyaniza ulasmalarini etkilemez bu durum, çözümü forumda arama yaparak ve üstteki ilk cevap mesajıni değerlendirerek bulabilirsiniz.
-
@Revolter Cok tesekkur ederim ustraveldocs.com sitesinden daha once denemistim olmamisti tekrar deniyeyim en son care Viyana konsolosluguna e mail atarim konu ile ilgili.
-
@Lifepark-0 KCC’e mail atın, zaman alabilir bir kaç gün verin, acele etmeyin.
-
@gucarslan 🤣🤣 . Cevirmen ve onay ucretleri ucak biletinden daha pahaliya geliyor 😿 bu gidisle amerikaya yuzerek gitmek zorunda kalcam gibi
-
Merhabalar,
Biz haftasonu dosyamızı taşımak için Viyana konsolosluğuna mail attık ama hiçbir şekilde dönüş yok. Haftasonu mail attıp da bugün cevap alanlar oldu mu acaba? Geç kalmış olabilir miyiz? -
Merhaba arkadaslar ,
Bahreyn amerika konsoloslugunun talep ettigi belgeler asagida paylasiyorum. Ileride belki birinin isine yarar.
Required documents to be submitted via email to [email protected]:
· DS-260 Visa Application Confirmation Page
· Bio-info page of your current passport
· Birth Certificate
Medical Examination:
The medical examination is done at American Mission Hospital (AMH) for each immigrant applicant. Validity can vary based on the results of the exam, but typically medical exams are valid for six months. Your visa expiration date will be based on the medical expiration date. Please contact AMH at 1725-3447 to schedule an appointment and for further inquiries.
On the Day of Interview, please bring the originals and photocopies:
· Original current passport (and your previous/expired passports are required only if there was a name change or the bio data does not match or if it has a valid U.S. visa)
· 2 photos, 2”x2” color. Please review our photo requirements carefully: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/photos.html#immigrant
· Birth Certificate
· Marriage Certificate (if applicable)
· Divorce Certificate (If applicable)
· Job Offer Letter (If applicable)
· Educational Degrees
· Work experience letters
· Police Certificate(s)
Bu konuda sizlere birkac konuda danismak istiyorum;
-
Hastaneler asilarin arasinda 1 er ay beklenmeli asilarin hepsini yapamayiz diyorlar. Her 2 asi icin 1 er ay beklersem 3 ay asilar icin beklemem gerekecek. Bu bana cok sacma geldi. Bir yol gosteren olabilir mi ?
-
TR konsoloslugundan Birth certificate ( vukuatli nufus kayit ornegi ) istedik ben ve esim adina ayri ayri. Belgede ikinizinde bilgileri var ayri ayri alip ceviri yaptirmaniza gerek yok bir belgeyi tercume ettirin yeterli olur dediler. Adminlerin fikirlerine acil ihtiyacim var.
-
Work experience letters istemisler. Bu belgeyle ilgili ne verebilirim ? SGK dokumu mu ?
-
-
@maliek42 Merhaba, ben perşembe akşam atmıştım. bugün yanıt geldi ama cuma günü https://dvprogram.state.gov/ den kontrol ettiğimde mülakat randevusunu görebilmiştim.
-
son olarak ise belgelerin cevirilerinin hangi kurumlarca onaylanmasi , kaselenmesi , apostillenmesi vb. gerektigi konusunda ilgili sitede ( https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/Visa-Reciprocity-and-Civil-Documents-by-Country/Bahrain.html ) bilgi bulamadim. Ben mi goremiyorum acaba. destek olabilecek birisi var mu
-
-
bu sorunuzu tam anlayamadım covid aşısı için mi soruyorsunuz yoksa normal aşılar için mi
-
TR konsolosluğunun ne dediği önemli değil mülakatı onlarla yapmayacaksınız, bahreyn amerikan konsolosluğunun talep ettiği şekilde alın
-
sgk dökümü iş görecektir resmi bir çalışma geçmişi evrağı
-
-
@Emre-Kurtulmuş oncelikle tesekkur ederim.
-
normal asilar icin diyorlar . Covid asisini gectigimiz aralik ayinda halletmistim bildiri cikinca.
-
Esim ve kendi adima ayri ayri alip , tercume yaptirmami onerirsiniz ? Vukuatli nufus kayit aldiginimizda ikimizinde bilgileri cikiyor direkt
-
Sgk dokumu disinda baska bir belge olarak ne sunabilirim sizce ?
-
-
@eray26 normal aşılar içinde oradaki sağlık kuruluşunun yönergelerine göre hareket etmeniz lazım
-
@Emre-Kurtulmuş mecburen beklicez,yapmiyorlar asilari. TR gelip yaptirmayi dusunuyorum en kotu ihtimal.
Birth ceritificate ile ilgili e-devlette ' Çok Dilli Doğum Kayıt Örneği (Formül A) Sorgulama ' belgesi buldum. vukuatli nufus kayit yerine bu belge olur mu esim ve kendi adima ayri ayri alsam.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum