DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Revolter Cok tesekkur ederim ustraveldocs.com sitesinden daha once denemistim olmamisti tekrar deniyeyim en son care Viyana konsolosluguna e mail atarim konu ile ilgili.

  • ⭐⭐

    @Lifepark-0 KCC’e mail atın, zaman alabilir bir kaç gün verin, acele etmeyin.


  • @gucarslan 🤣🤣 . Cevirmen ve onay ucretleri ucak biletinden daha pahaliya geliyor 😿 bu gidisle amerikaya yuzerek gitmek zorunda kalcam gibi


  • Merhabalar,
    Biz haftasonu dosyamızı taşımak için Viyana konsolosluğuna mail attık ama hiçbir şekilde dönüş yok. Haftasonu mail attıp da bugün cevap alanlar oldu mu acaba? Geç kalmış olabilir miyiz?


  • Merhaba arkadaslar ,

    Bahreyn amerika konsoloslugunun talep ettigi belgeler asagida paylasiyorum. Ileride belki birinin isine yarar.

    Required documents to be submitted via email to [email protected]:

    · DS-260 Visa Application Confirmation Page

    · Bio-info page of your current passport

    · Birth Certificate

    Medical Examination:

    The medical examination is done at American Mission Hospital (AMH) for each immigrant applicant. Validity can vary based on the results of the exam, but typically medical exams are valid for six months. Your visa expiration date will be based on the medical expiration date. Please contact AMH at 1725-3447 to schedule an appointment and for further inquiries.

    On the Day of Interview, please bring the originals and photocopies:

    · Original current passport (and your previous/expired passports are required only if there was a name change or the bio data does not match or if it has a valid U.S. visa)

    · 2 photos, 2”x2” color. Please review our photo requirements carefully: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/photos.html#immigrant

    · Birth Certificate

    · Marriage Certificate (if applicable)

    · Divorce Certificate (If applicable)

    · Job Offer Letter (If applicable)

    · Educational Degrees

    · Work experience letters

    · Police Certificate(s)

    Bu konuda sizlere birkac konuda danismak istiyorum;

    1. Hastaneler asilarin arasinda 1 er ay beklenmeli asilarin hepsini yapamayiz diyorlar. Her 2 asi icin 1 er ay beklersem 3 ay asilar icin beklemem gerekecek. Bu bana cok sacma geldi. Bir yol gosteren olabilir mi ?

    2. TR konsoloslugundan Birth certificate ( vukuatli nufus kayit ornegi ) istedik ben ve esim adina ayri ayri. Belgede ikinizinde bilgileri var ayri ayri alip ceviri yaptirmaniza gerek yok bir belgeyi tercume ettirin yeterli olur dediler. Adminlerin fikirlerine acil ihtiyacim var.

    3. Work experience letters istemisler. Bu belgeyle ilgili ne verebilirim ? SGK dokumu mu ?


  • @maliek42 Merhaba, ben perşembe akşam atmıştım. bugün yanıt geldi ama cuma günü https://dvprogram.state.gov/ den kontrol ettiğimde mülakat randevusunu görebilmiştim.


  • son olarak ise belgelerin cevirilerinin hangi kurumlarca onaylanmasi , kaselenmesi , apostillenmesi vb. gerektigi konusunda ilgili sitede ( https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/Visa-Reciprocity-and-Civil-Documents-by-Country/Bahrain.html ) bilgi bulamadim. Ben mi goremiyorum acaba. destek olabilecek birisi var mu

  • ⭐⭐⭐

    @eray26

    1. bu sorunuzu tam anlayamadım covid aşısı için mi soruyorsunuz yoksa normal aşılar için mi

    2. TR konsolosluğunun ne dediği önemli değil mülakatı onlarla yapmayacaksınız, bahreyn amerikan konsolosluğunun talep ettiği şekilde alın

    3. sgk dökümü iş görecektir resmi bir çalışma geçmişi evrağı


  • @Emre-Kurtulmuş oncelikle tesekkur ederim.

    1. normal asilar icin diyorlar . Covid asisini gectigimiz aralik ayinda halletmistim bildiri cikinca.

    2. Esim ve kendi adima ayri ayri alip , tercume yaptirmami onerirsiniz ? Vukuatli nufus kayit aldiginimizda ikimizinde bilgileri cikiyor direkt

    3. Sgk dokumu disinda baska bir belge olarak ne sunabilirim sizce ?

  • ⭐⭐⭐

    @eray26 normal aşılar içinde oradaki sağlık kuruluşunun yönergelerine göre hareket etmeniz lazım


  • @Emre-Kurtulmuş mecburen beklicez,yapmiyorlar asilari. TR gelip yaptirmayi dusunuyorum en kotu ihtimal.

    Birth ceritificate ile ilgili e-devlette ' Çok Dilli Doğum Kayıt Örneği (Formül A) Sorgulama ' belgesi buldum. vukuatli nufus kayit yerine bu belge olur mu esim ve kendi adima ayri ayri alsam.


  • @lumos Bahsettiğim durum, pasaportun alınma şartları ile ilgili bir durum imiş bir daha kontrol ettiğimde bunu gördüm. Ben şartları sağlayarak elde ettim. ve süresi 5 6 sene sonrasına kadar. Bir dahaki yenilemeye kadar sorun olacağını düşünmüyorum. vizeyi elde etmek şu anki birinci hedefim. Sonrasında yine sizden tavsiye alacağım. Çok teşekkür ederim.


  • Arkadaşlar merhaba , VİYANA'da mülakata girecekler için bir sorum var.
    Please be prepared to submit at the time of the interview for each applicant
    Your valid passports and previous passports with valid U.S. visas
    The medical report: https://visa.medau.at/en/ Please bring the CEAC confirmation page together with this email and your passport / travel document to the doctor’s office
    Medical examination results take 2-3 days to be completed. . Please schedule your medical exam date early enough so that the results will be available at the time of the interview.
    2 photos for each applicant, taken within the past 6 months: Photograph Requirements.
    Proof of your qualifications for the DV Program (diploma of educational institute) + one photocopy for main applicant
    Birth certificates + one photocopy each
    The marriage certificate + two photocopies
    Police certificate for Turkey for persons aged 16 and older and all other countries of residence for more than one year
    Proof of financial means (savings, stocks, bonds) for main applicant
    DV fee $330.00 per applicant (to be paid in cash either in U.S. dollars or Euros, or by credit card)
    Please bring a printout of your eDevlet documents with the barcode to the interview. No translation is required for the eDevlet documents.
    The eDevlet document should consist of your date of birth, marital status, high school and university graduation (if available). This applies to all applicants.

    Evrak listesinde e devletten alıcağımız belgeleri çeviriye gerek yok yazıyor. Yeminli tercümanla evrak çevirtmeye gerek yok mudur bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi ??


  • @enes5944 valla cok sanslisiniz E-devletten aldiginiz karekodlu belgeleri direkt kabul ediyorlar yazdiklarina gore

  • ⭐⭐⭐

    @eray26 evet almanız gereken evrak o

  • ⭐⭐⭐

    @enes5944 barkod olan e devlet dökümanlarına çeviriye gerek yok olarak belirtmişler evet


  • Bu ileti silindi!

  • @karaloyunlar1 Ben de geçmişteki iş deneyimlerimi kanıtlamamı isteyen bir konsoloslukta mülakata girdim. Hatta bazı çalıştığım yerlerden belge alamadım şirketi kapattıkları için ama bunları bir mailimde dile getirdim, hiçbir şekilde sorun olmadı. Burada olayın içerisinde olduğunuz için bazen gereksiz detaylarda çok fazla zaman kaybediyorsunuz. Red verilen dosyalar sandığınız gibi bir evrak eksiliği yüzünden değil, bu konuda içiniz rahat olsun. Mail ile önceden evrakları isteme amaçlarından biri konsolosluğun belgelerinizi teyit etmek için zaman kazanmasıdır. Eğer gönderdiğiniz evraklarda bir sorun olursa size mutlaka dönüş yapacaklardır. Oradaki insanlar sizi sorguya çekmeyecekler, sizi potansiyel bir göçmen olarak değerlendirecekler. Siz elinizden gelen mücadeleyi veriyorsunuz, sizi değerlendirecek yetkili de bunun farkında.

  • ⭐⭐

    Viyana'da mulakata girecek arkadaslarin dikkatine!

    Sizden mailde (hem konsolosluk hem de klinik) ne isteniyorsa onu iletin, gecen sene bile once her seyin tercumesi istendi sonra barkodlu bazi e-devlet belgeleri yeterli bulundu cunku kosnolosluga bunun gecerli ve teyit edilir bir belge oldugunu aktardik. Bu demek degil ki, ek elge, baska belge istemezler, herkes kendi dosyasina hakim olmali, takipten de sizler sorumlusunuz.

    Ozel not:
    E-devlet belgelerinizin guncel olmasi lazim, genelde bir aylik sureleri var.

  • ⭐⭐

    @serhank Size ne zaman mulakat verilecegini konsolosluk bilemiyor maalesef. Konsolosluk su tarihte su kadar mulakat yapabilirim seklinde KCC ye bilgi verip kcc ilgili konsoloslugun dosyalarindan sirasiyla dagitiyor. Bazen atlamalar olabiliyor fakat viyana cok yogun bir konsolosluk olmadigi icin bir sonraki dagitimda yuksek ihtimalle mulakat tarihiniz belli olacaktir. Siz simdiden gecmis deneyimleri okuyarak viyana mulakatiniza hazirlanmaya baslayin.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

82
Çevrimiçi

41.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

430.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum