Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

• ⭐⭐

@fahri26 Merhabalar, bu sayfada başka bir vize türüyle alakalı bir sorunun cevaplanmayacağı yöneticiler tarafından söylendi, bu minvaldeki yazılarınız muhtemelen yöneticiler tarafından silinecektir bilginiz olsun. Ayrıca süreciniz ile alakalı değişiklikleri gerek bu sürecin takibini yapan/yapacak olan kişiler için gerekse gelecek dönem talihlileri için excel listesine ekleyebilir misiniz

• @T-C-Kubilay-Dikici değerli kardeşim emek verip uzunca yazmışsın öncelikle bunun için teşekkür ederim bu süreç öyle birşey ki hata yapma lüksüm yok en kısa zamanda Viyana için schengen vize başvurusunda bulunucam ne kaybederim ki en fazla red yerim akabinde yakın vizesiz yerler Dominik cumhuriyetine kadar gidebilirim tek başımayım mücadeleye devam senin içinde umarım önümüzdeki dv sürecinde gitmeye hak kazanırsın ...

• Viyana'dan randevu alan arkadaşlara bir sorum olacak. Geçtiğimiz yıla ait Viyana mülakat deneyimlerinden anladığım kadarıyla gelen mailde "Beş yaş ve üstü çocukların iki doz Covid aşısının olması gerekmektedir" ibaresi bulunuyormuş. Bu yıl da aynı kural devam ediyor mu acaba? Eğer öyleyse her iki doz arası 3 hafta kuralından dolayı ikinci dozu da yaptırabilmek için biraz hızlı hareket etmemiz gerekecek. Bu konuda tecrübeli olan arkadaşların bir önerisi olursa çok sevinirim.

• @Satisfaction, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@gucarslan forumda arattığımda bir sonuç bulamadığım için eski iletinize cevap yazıyorum. Ankara'da mülakata gireceğim ve bunun için soyadı değişikliği mahkeme kararımı(mühürlü ve imzalı) yeminli tercüme yaptırmam gerekiyor değil mi? Excell listesinde alt kısımdaki gerekli evraklarda yeminli tercümesi ile birlikte yazmasına rağmen, mülakata yurtdışında değil, Ankara'da gireceğim için emin olamadım ve tekrar en net cevabı sizden almak için sizin cevabınızı cevaplamak durumunda kaldım. Eğer tercüme gerekliyse, bunu yeminli tercüme mi yoksa noter onaylı yeminli tercüme mi yaptırmalıyım?

DV2024 Mülakat Deneyimleri konusunun ilk iletisinde yazanlar şu şekilde, ama benim durumum soyadı değişikliği olduğu için yine de sormak istiyorum size.

"Herhangi bir suctan hukum giymisseniz mahkeme ve hapis kayitlari (ve ingilizce tercumeleri) [Ayrica artik suclu bulundugunuz kanun maddesinin ingilizce cevirisi de isteniyor]"

"Eger Ankara'daki ABD Konsoloslugunda mulakata girecekseniz, konsolosluga goturulecek butun belgeler ingilizce veya turkce olmalidir, eger belgelerinizin dili ingilizce ya da turkcenin disinda bir dil ise ingilizceye yeminli tercuman araciligi ile tercume ettirmeniz gerekir (noter onayina gerek yok!)."

bu son yazıdan yola çıkarak vardığım kanıda Türkçe olarak sunabileceğim yönünde, sadece eksik belge götürüp AP'ye kalmak istemediğim için bilginizden faydalanmak istiyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim.

@gucarslan

konsolosluğun sitesinde

"In addition, copies of court records regarding name changes, age amendments, adoption and similar subjects must also be submitted. Originals, copies and English translations of these documents should be submitted at the time of interview."

böyle bir kısım var, mülakatıma 11 gün kaldı. Sizce soyadı değişikliğimin mahkeme kararını yeminli İngilizce tercümana çeviri yaptırmalı mıyım? (Ankara'da mülakata gireceğim)

• @Revolter he öyle mi bilmiyodum ilgili kısmı arama yerine yazdım bişi bulamadım buraya yazmak istedim silmeden yönlendirirlerse sevinirim

• merhaba taşıma maillerine aile bireylerinin de pasaportunu eklememiz gerekir mi ?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@mamudo Viyana'da sağlık muayenesi yapmaya yetkili Dr. Molnar'ın web sitesinden veya kliniğe e-mail atarak güncel durumu sormanız sizin yararınıza olacaktır.

Web sitesinde aşılar ile ilgili bilgi veriyor, Covid aşısı ile ilgili CDC'nin kurallarının geçerli olduğunu iletiyor web sitesinde. Geçen yılın süreci ile bu yılın süreci birbirinden farklı olabilir.

https://visa.medau.at/en/usa,4083.html

• @melikemim taşıma taleplerinizde sadece dosya sahibi kendi dosya numarası tam adını paylaşıyor. aile üyeleri sizin dosyanızda görünüyor zaten, onlardan bahsetmenize gerek yok. (tabii onlar dosyayı taşıdığınız yere gelemeyecek veya başka bir durum varsa onu bilemiyorum)
    forumda bulunan örnek taleplerden göndermeniz almaya niyeti olan konsolosluk için yeterli oluyor.
    umarım güzel bir dönüş alırsınız.

• @sebnem_ şimdi fark ettim size de 2 yıl üst üste çıkmış lottery muazzam şans

• @hsn-kartal şans güzel evet :) süreç 2 sene :) (tabii önceki 10+ sene çıkmamış olmasının yanında süper) yaşayan bilir demek isterim.
    geçen sene de viyana'ya taşıyabilmiştim, bu sene de sağolsun arkadaşların bahsetmesi sayesinde taşıdık. bu sene inşallah mülakatımızı alacağız. henüz bize gelmedi, arkadaşlara gün içinde gelmiş.

• @keyifteyiz
    Thank you for your inquiry.

Your case number is now current for interview processing. If you are scheduled for an interview date, you will receive notification via email to check https://dvprogram.state.gov. If you need to make changes to your DS-260 you should contact the consular section where you will be interviewed, or bring the information about your changes to your interview appointment. Because your case is ready to be scheduled, KCC can no longer unlock your application.

• @sebnem_ inşallah bu defa tamamlanır süreç, hayallerinize uzun bir yolculuktan sonra ulaşırsınız

• @sebnem_ teşekkürler

• @hsn-kartal teşekkür ederim, amin :four_leaf_clover:

• Merhaba arkadaslar, mulakat evraklarinin cevirisini yaptiracagim onumuzdeki hafta. Ceviri disinda Turkiye konsolosluguna onaylatmamiz gerekiyor mu? Cevirileri kendim yapsam kabul etmezler mi acaba 🤣🤣🤣

• ⭐⭐

@eray26

Yeminliyseniz bilemedim olabilir belki :)

• @gucarslan merhaba, bir şey sormak istiyorum. Vize mülakatı maili henüz bana gelmedi bunun için viyanaya mı yoksa kcc ye mi mail atmamız gerekiyor? Zaman aralığı sormak için en azında vize için diye belirtsek sıkıntı olur mu?

• @ahmetyorulmaz konsolosluk sayı verir bu ay şu kadar dosyaya bakıcam diye kccde o sayıda dosya gönderir

• @Emre-Kurtulmuş teşekkür ederim

• @Satisfaction evet mahkeme kararının ingilizce tercümesinide bulundurun yanınızda

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

45

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k