Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @rmzn ama henüz evraklarınız ok dir gibi bir mail almadık. Zaten numaramız da current olmadı.


  • Tesekkurler. Anlayamadigim bir konu, sizin case number 18bin kusur ve suan Subat ayi icin cut off number 10bin diye aciklandi Ocak bulteninde. Bunlar size e maili onceden yollayip belgeleri istiyorlar ve sonrasin da mulakat tarihi mi veriyorlar? Yoksa ben biryerleri yanlis mi yorumluyorum? Benim rakam da 19bin kusur, bu durumda bende yakinda boyle bir e mail mi alacagim anlamina geliyor? Tekrar tesekkurler.


  • @rmzn doğru anlamışsınız. süreç bu şekilde işliyor. detay için bu başlığın ilk post'una bakabilirsiniz.


  • benim numaram 14binlerde ama daha evrak maili almadım. ds260 formunu temmuz sonunda yollamistim. tahminimce ds260 formunu gec yolladiysaniz daha geç mail alabilirsiniz. sanirim formlarin gelis tarihine göre işleyip oyle mail atıyorlar.


  • @rmzn bunu 2019 bekleme odasında konuşmuştuk. Orayı inceleyebilirsin.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/151/dv2019-bekleme-odası/5557


  • 12 şubatta mulakatı olan var mı


  • Amerika vizesinin konsolosluk mülakatı öncesinde herkesin uğraması gereken Düzen Laboratuvarı ve Unganlar'daki sağlık muayenesi, prosedürler ve ücretler hakkında tecrübelerimi sizlerle paylaşmak istedim. Umarım faydalı olur; zira bazı acemiliklerin yaşanması kaçınılmaz oluyor.
    www.yesilkartforum.com ailesinin ve Crezycell'in değerli katkılarından dolayı teşekkürler.

    Buradan Youtube Green Card Unganlar randevusunu izleyebilirsiniz


  • KCC tarafindan istenilen belgelerden Birth Certificate ( Nufus Kayit Ornegi) ve Police Certificate (Adli Sicil Kaydi) midir ve bu evraklari Ingilizce tercume ettirmek gerekiyormu? Bunlari e devetten alsak kabul ediliyormu?


  • @rmzn aynen öyledir.
    Nüfus kayıt örneği(vukuatlı) evliysen aileyi bekarsan kişiyi seçebilirsin
    adli sicil belgesi(arşiv kayıtlı) Amerika gibi ülkeler arşiv kayıtlı istediği için dil seçeneği çıkacak onu İngilizce seç. Vatandaşı olduğun ülke ve İngilizce dışında sahip olduğun 3. bir ülkeden aldığın belge varsa İngilizce'ye çevirtmen lazım.
    Hepsini e-devletten indirebilirsin. Hepsini Türkçe indirebilirsin yalnız adli sicili arşivli indireceğin için seni ingilizce belge indirmeye yönlendiriyor...Sorun degil hepsi e-devlette mevcut


  • @mardin-le-gund Tesekkurler bilgiler icin. Konsoloslugun istedigi diger evraklari mulakata gitmeden once Ingilizce ceviri yapmismiydiniz?


  • Bu ileti silindi!

  • @rmzn Hayır tüm evrakları Türkçe teslim ettim.


  • Merhabalar, numaram büyük bir olasılıkla bu ay açıklanacak Visa Bülteni ile Current olacak. Sanırım Mart ayı içerisinde de Randevu Tarihim belli olacak. Ancak eşimin Kemoterapi ve Radyoterapi tedavilerinin sona ermesi için Sağlık Muayenesi ve Mülakat tarihini 2-3 ay kadar ertelemek istiyorum. Hangi aşamada ve nasıl bir yöntem izlemem gerekir. Numaram Current olmadan KCC ile mi irtibata geçeyim, yoksa randevu tarihi belli olduktan sonra Büyükelçilik kanalıyla mı randevu tarihi değişikliği talep etmeliyim. Bu konuda tecrübeleri olan arkadaşlardan bilgilendirme alabilirsem memnun olurum.


  • @mardin-le-gund sizin mülakat 3'üydü sanki yanlış hatırlamıyorsam ne oldu?


  • @zafery ertelemeyle ilgili daha önceki senelerde direk elçiliğe email atıp istekte bulunabiliyordu , DV2016 da mesela ablam için eylulden kasıma değiştirmişlerdi, ama bu sene ne olur bilemem, benim numaram 9xxx daha current olmadım, buyuk olasılıkla siz nisan gibi randevu alırsınız, biraz gecikme yaşanıyor gibi. Eşiniz Acil şifalar dilerim.!


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @zafery DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Merhabalar, numaram büyük bir olasılıkla bu ay açıklanacak Visa Bülteni ile Current olacak. Sanırım Mart ayı içerisinde de Randevu Tarihim belli olacak. Ancak eşimin Kemoterapi ve Radyoterapi tedavilerinin sona ermesi için Sağlık Muayenesi ve Mülakat tarihini 2-3 ay kadar ertelemek istiyorum. Hangi aşamada ve nasıl bir yöntem izlemem gerekir. Numaram Current olmadan KCC ile mi irtibata geçeyim, yoksa randevu tarihi belli olduktan sonra Büyükelçilik kanalıyla mı randevu tarihi değişikliği talep etmeliyim. Bu konuda tecrübeleri olan arkadaşlardan bilgilendirme alabilirsem memnun olurum.

    Oncelikle gecmis olsun, mulakat tarihini mulakat oncesinde erteleyemiyorsunuz, benim size tavsiyem su sekilde olur:

    Eger esiniz mulakata katilabiliyorsa saglik raporunu almadan mulakata diger belgelerle katilin. Saglik raporunuz eksik oldugundan pasaportlariniz geri verilecek. Daha sonra saglik raporunu alabildiginiz zaman konsolosluga pasaportla beraber gonderip vizelerinizi alabilirsiniz. Vizenin tarihini saglik raporu belirleyecegi icin, seyahat planlarinizda da bir sorun yasamazsiniz bu sekilde, ayrica ikinci kez konsolosluga gitmek zorunda kalmazsiniz.

    Eger bu yontem hosunuza gitmezse soyleyin, baska bir sekilde yonlendireyim.


  • @crazycells Bilgilendirme ve yönlendirmeniz için teşekkür ederim. Ankara dışında yaşadığımızdan ve tedaviler henüz bitmemiş olacağından mülakat için yapılacak görüşmede sağlık açısından riskler görüyorum. Bu önerdiğiniz yöntemin dışında şayet var ise olabilecek başkaca diğer yöntemler hakkında da bilgilendirmede bulunabilirseniz çok memnun olacağım. Selam ve sevgiler.


  • @zafery acil şifalar ve kolaylıklar dilerim. daha önce benzer durumlarda @crazycells mülakat günü gitmeyerek sonradan yeni bir tarih istenebileceğini söylemişti sanıyorum bu da bir seçenek olabilir sanırım. eğer yanlış hatırlamıyorsam

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @zafery DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @crazycells Bilgilendirme ve yönlendirmeniz için teşekkür ederim. Ankara dışında yaşadığımızdan ve tedaviler henüz bitmemiş olacağından mülakat için yapılacak görüşmede sağlık açısından riskler görüyorum. Bu önerdiğiniz yöntemin dışında şayet var ise olabilecek başkaca diğer yöntemler hakkında da bilgilendirmede bulunabilirseniz çok memnun olacağım. Selam ve sevgiler.

    O durumda en mantiklisi, mulakatinizin tarihi gectikten sonra ve mulakata girmeye hazir oldugunuzda konsolosluga yazip bir mulakat tarihi istemeniz. Maalesef mulakat tarihini siz secemiyorsunuz, o nedenle surekli ertelememek icin sadece hazir oldugunuzda mulakat tarihi istemelisiniz.

    Fakat surecin Eylul sonunda bitecegini unutmayin, vizenizi en gec Eylul ayinda almalisiniz.

    Sizin aklinizda ne gibi bir tarih var?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

80
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum