Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba, Sn @gucarslan 9 aydir AP’deyim. Mandamus davasi hakkinda ne dusunuyorsunuz? Beklemek yerine harekete gecmeli mi sizce?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dpdemir 3 yıla yakındır mandamus davası sonucu bekleyen bana gelen bu soru için öncelikle teşekkürler 🙂
    şahsen AP konularında mandamus davalarının verim sağlayacağını pek düşünmüyorum. çünkü konsolosluk size vize vermemek için değil vermek için uğraşır.
    AP'ye bırakması da tamamen sistemsel bazı prosedurler gereği. sizin özelinizde bir uygulama değil biliyorsunuz.

    maliyetler de mandamus davaları için ciddi yüksek.. min 5K$ talep ederler ve sonuç her zaman belirsizdir.
    karar sizin tabi yine de..


  • @gucarslan Cevabiniz icin cok tesekkur ederim. Ben de Curtis Morrison’dan teklif aldim. Evet dediginiz gibi 5000 usd talep edildi. Sanirim sizin de calistiginiz avukatti. Bu yuzden sizin goruslerinize basvurmak istedim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dpdemir canım curtis, kedi canını onun 🙂
    bol şans..


  • @gucarslan Anladim 😊 Bol bol dua ve yardim en iyisi.


  • Selamlar arkadaşlar,

    1 hafta önce B1/B2 vize mülakatım vardı. İş seyahati sebebiyle başvurmuştum vizeye, turistik bir amaç taşımıyor. Mülakat olumsuz geçmese de sonunda sarı bir kağıt ve boş pasaportumu geri verdiler ve ayrıldım oradan. Sonrasında olayın Administrative Processing olduğunu farkettim eve gidince.

    Eve gidince ilk iş DS5535 word belgesini doldurup gönderdim konsolosluğa. Son 15 yıldır yaşanan evler vs. gibi soruların olduğu form.

    1 saat sonra, istanbul konsolosluktan bir mail geldi, "Further action is needed" diye başlayan bir mailde benden 20 ye yakın doküman talebinde bulundular. Askerlik belgesinden tutun, cv'ye, financial support letter a kadar. Ben de bu 20 ye yakın belgeyi 2 gün içerisinde toplayıp gelen mail'e cevap olarak reply ettim (dokümanları da yükleyerek).

    Bana verilen sarı kağıtta herhangi bir şey işaretli değildi, sadece DS-5535 formunu mail atmam söyleniyordu. Fakat formu attıktan sonra gelen mailde istenen tonlarca bilgi bu AP sürecini uzatabilir diye korkmuyorum değil. Bu benden ek talep edilen belgeler e-mail üzerinden talep edildi ve o şekilde gönderdim. Ek belge olarak ptt ile gönderme olarak istenen bir şekilde değildi.

    Soruma gelecek olursam: Sizin tahmininizce ben uzun süren AP sürecine mi düşmüşümdür? Yoksa kısa süren bir AP'de miyimdir? Araştırdığım kadarı ile AP genelde 60-100 gün içerisinde çözülüyor. Fakat bendeki AP durumu uzun süreçli olacak mı yoksa kısa mı sürecek hiç fikrim yok. 2 yıl sürecek bir şeyin içine girmiş olmaktan korkuyorum açıkcası.

    Çok teşekkür ediyorum şimdiden,


  • Selamlar,
    Bugün (21.02.2024) kızımla beraber mülakata girdik. Mülakat ve doktor deneyimlerimizi güzel güzel yazmayı umut ediyordum, fakat görüşme sonucunda biraz daha inceleme yapılacak diyerek sadece AP – idari işlemler kısmı işaretlenmiş meşhur sarı kağıdı ve pasaportlarımızı elimize tutuşturarak bizi evimize gönderdiler.
    “Emaille göndereceğimiz DS5535 formunu bize gönderin sonuca göre pasaportları isteyeceğiz” dediler. Şimdi, gelen emaildeki talimata göre DS5535 formunu dolduruyorum. Zaten Ds260 formunda olan adres ve iş yeri bilgilerini “This information is on my DS260 form” diyerek geçtim ve eklenecek bilgileri gireceğim, fakat şurada takıldım. Yardımlarınıza ihtiyacım var.
    “Case Number/Visa Type/Classification:”
    Case number tamam da ötekiler ne ola ki. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
    NOT: Şu form işini halledince deneyim paylaşma işini yapacağım herhalde.
    GÜNCELLEME: Acele ile yazdıklarımdan sonra biraz forumda dolaşınca şöyle yapmaya karar verdim.
    Case Number/Visa Type/Classification: 2024EU25XX / Immigrant Visa / Diversity visa
    Umarım doğrudur.
    GÜNCELLEME 2 : Ek olarak daha önce DS260 formunda yazmadığım sosyal medya hesaplarım ve email adreslerim vardı onları da ekleyeceğim, bu bir sorun yaratır mı acaba daha neden önce yazılmadı diye.


  • @frostmourne belgelerle birlikte pasaportunuzu da talep ettiler mi?


  • @Fırat-ERKAL Case Number/Visa Type/Classification kısmını doğru yazdığınızı düşünüyorum. Amerika Konsolosluk resmi sayfasında da o şekilde geçiyor:

    Immigrant visa Categories > Diversity immigrant visa


  • @frostmourne umut vermek belki yanlış olabilir ama fikrim ds5535 den sonra konsolosluğun ek evrak istemesinden dolayı dosyanın konsolosluk tarafından değerlendirmeye alınacağı dolayısıyla kısa süreli ap ye kaldığınız yönünde olacaktır


  • @Muhtaradana Sanırım bahsettiğiniz diğer vaka bizimki olabilir. Bizim durumda da EB3-Skilled mülakatı esnasında görevli green card ınızı onaylamıyorum deyip sarı kağıtta sadece "Other" kutucuğunu işaretleyip el ile "Revocation" yazıp turist vizesini de iptal etti.
    Bu arada yaklaşık 1 buçuk ay geçmesine rağmen ne bir bilgi maili geldi ne de avukatın bilgi taleplerine dönüş yapıldı. Tamamen karanlıkta ne olacağını bilmez durumda bekliyoruz maalesef.


  • @hulyarslan merhabalar, geç cevap için özür dilerim.

    malesef ek belgeleri sadece e-mail üzerinden mail e cevap yazarak göndermem talep edildi. Pasaport talebinde bulunulmadı.


  • @frostmourne o kadar belirsiz bir süreç ki… umuyorum ki sizinki kısa sürenlerden olur. Ek belge ile pasaportta istendiği taktirde genelde kısa sürüyor. Ama bu demek değil ki sizin ki uzun sürecek. 🙏


  • @Muhtaradana Selamlar dostum, teşekkürler bilgilendirme için, ben de çok ümitli değilim ama umarım çok uzayan bir sürece dönüşme 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Fırat-ERKAL

    Case Number/Visa Type/Classification / 2024EU25XX / DV / DV1 olmalı.



  • @gucarslan Selamlar, teşekkürler cevabınız için.
    Case Number/Visa Type/Classification: 2024EU25XX / Immigrant Visa / Diversity visa
    Şeklinde yazarak göndermiştim DS5535 formunu o gün, geç olmasın diye. O zaman yanlış mı oldu, tekrar mı göndermem gerekiyor acaba?
    Tekrar teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Fırat-ERKAL tekrar göndermenize gerek yok, bu şekilde de kabul eder.


  • @gucarslan Teşekkür ederim, bekleyeceğiz artık yapacak bir şey yok herhalde.
    Bir de şunu sormak istiyorum,
    Pasaportlar bize geri verilip sadece DS5535 formu istenince mi işler uzuyor, böyle bir genelleme yapılabilir mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Fırat-ERKAL passlar size verildiyse DS5535 formu istendiyse süreç genelde uzun olur.
    ama bu uzunluk 1 ay mı, 5 ay mı, 10 ay mı bilemeyiz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

80
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum