@mr-hakan Abd de çakı bıçak taşımak içinde söyledi:
Biliyorum sorum çok saçma gelebilir bazılarınıza , bazılarınız bu adam kafayı yemiş diyebilir , lakin ciddi anlamda öğrenmek istediğim birşey .
Türkiye deki bir alışkanlığımı soracağım .
Kendimi bildim bileli dağ bayır çayır şehir dinlemeden heryerde yanımda bir çakı yada bıçak taşırım . Hatta çoğu kez mahkemelik de olmuşumdur taşıdığımdan dolayı ve her seferinde kazanmışımdır . Size sormak istediğim şey ise amerikada daha spesifik olmak gerekirse Texas eyaletinde pocket knife veya bowie knife taşımak problem olur mu yasal olarak herhangi bir cezası var mı ? Amacım hiçbir zaman birine zarar vermek olmadı ve balık hariç hiçbir canlıya bıçakla zarar vermedim ki balığı da yemek için temizlerken çok kullandık . Toplamda 16 senedir hergun birfiil ya belimde ya cebimde bıçak taşıdığım için bıçağım olmayınca vucudumdan bir eksiklik varmış gibi hissediyorum .
Kiminize saçma kiminize aptalca gelebilir ama bilen herhangi bir arkadaşımız cevap verirse sevinirim.
Bende balığa gittiğim zamanlarda yanımda bulundurduğum balık için kullandığım bir çakım var. Ben taşımıyorum gerçi.
Bu arada hocam green card çıkarsa texas düşünüyorum. Balık arkadaşı lazım olursa talibim .;) Neyse bu konuyu bende merak ettim biraz araştırma yaptım. İngilizcem zayıf olduğu için translate kullandım ama anladığım kadarıyla bir çok kamusal alanda bulundurmak sıkıntı , eyaletlere göre degişiklik gösterebiliyor durum ama anladığım sustalı ve kelebek bıçaklarla ilgili daha sert bir yasa var. Av bıçakları sanırım biraz daha esnek ama kamusal alanlar hariç..
Bıçak mevzuatı Çeviri Translate
Bıçakların halka açık yerlerde taşınması birçok ülkede yasaktır. Avlanma bıçağı, cep bıçağı ve işle ilgili amaçlar için kullanılan bıçakların (şefin bıçakları, vs.), belirli bir yargı alanının yasalarına bağlı olarak istisnalar yapılabilir . Buna karşılık, otomatik veya sustalı bıçaklar veya kelebek bıçaklar gibi ölümcül veya saldırgan silahlar olarak algılanan belirli türde bıçakların taşınması veya bulundurulması kısıtlanabilir veya yasaklanabilir. Bıçaklar genel olarak kişi üzerinde yasal olarak taşınabilse bile, bu hak tüm yerleri ve koşulları kapsamaz ve okullarda, kamu binalarında veya adliyelerde ve kamuya açık olaylarda herhangi bir tarifin kullanılması yasaktır.
İngilizce kaynak: http://www.wikizeroo.net/index.php?q=aHR0cHM6Ly9lbi53aWtpcGVkaWEub3JnL3dpa2kvS25pZmVfbGVnaXNsYXRpb24jY2l0ZV9ub3RlLUNBUy04Ng