Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

• abd giriş yaptıktan sonra kaç yıl orada bulunmamız gerekiyor? internette 5 yıl yazıyor, 5 yıl sürekli olarak orda mı yaşamamız gerekiyor?

• @misha90 @yusufalak yoklama alıyorum ne durumdayız 😂

• ⭐⭐

@melikemim

Ben kaçıyom gelemeyecek gari 😞

• @Aslı-Uslu tek seferde en fazla 6 ayı geçirmemek üzere yurtdışında kalabilirsiniz, tek seferde 6 aydan fazla yurtdışında kaldığınız tespit edilirse green cardınız iptal edilebilir.

• ⭐⭐

@Aslı-Uslu Merhabalar, sorduğunuz soruyla alakalı bu başlığı okumanız faydanıza olacaktır. Buyrunuz ; Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri.

• Merhabalar arkadaşlar..
    Hiçbir yerde bulamadığım ya da gözümden kaçan bir sorum olacak hepinize, konuyla ilgili ufakta olsa bilginiz varsa ve benimle paylaşırsanız çok sevinirim.
    Greencard talihlisi olduğumu öğrendiğimde bekardım ve ds260 formunu bu şekilde doldurdum. Sonrasında evlendik ve soyadım değişti haliyle. Bu durumda ben hem pasaportumu hemde kimliğimi yeni soyadıma göre değiştirdim. Şu an ki süreci göz önüne aldığımızda ankarada mülakata girebilme olasılığım olmadığından dosyamızı taşımaya karar verdik.
    Ülkelere mail atarken ds260 formundaki gibi eski soyadımla mail atıyorum. Dosya taşımak için vize isteyen ülkelere vizemi yeni pasaportumla almış olacağım, ama ülkenin amerika konsolosluğuna ds formundaki gibi mail atmış olacağım. Bu durumda bir sıkıntı olur mu?
    Konsolosluk bana " sen bize ........ soyadınla mail attın, ............. soyadıyla vize almışsın der mi?

Kadın olduğum için soyadımın değişmesi bir problem olmuş oldu bu durumda ama süreci hem başka bir ülkeye taşıyıp hem de onlardan onay gelmeden ds formuna dokunmak istemiyoruz..
    Sürecimiz ve sorularımız bu şekilde, yardımcı olursanız çok sevinirim

• @Revolter oo sahalara geri dönmüşsün hocam 🙂

• ⭐⭐

@hsn-kartal Stres yönetimi konusunda noksan olduğumu farkettim ve bu konuda kendi içimde bir yolculuk yapmam gerekti, çok yol yürüdüm şükür ki geldim hocam. Sağolun 🙂

• @Revolter Nirvana yapıp geldim diyorsun ,hosgeldin 🙂

• @ilayda-ozcan00 yasal olarak evlendiğiniz için bir sorun olmaz.
    derdiniz dosya taşıyabilmek olsun, gerisi teferruat.

• Herkese iyi günler. Mülakata kızımla 21 şubatta Ankara’da gireceğiz. Yönergelerde boşanma belgeleri Türkçe olabilir deniyordu. Ama bana dün gelen mülakat talimat e-mailinde benim için gerekli evrak listesindeki maddelerden bir şöyle:
    “Divorce Certificate of the beneficiary (Original and English translation).”
    Bu bir değişiklik mi, yoksa rutin olarak böyle yazıyorlar da sadece Türkçeyi kabul ediyorlar mı?
    Son dönemde mülakatlarda böyle bir deneyim yaşayan var mı? Ya da bilgisi olan var mı?
    Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
    Not: Boşanmış biri olarak benim durumuma özel yazılan bir madde olduğu için tercüme de isteniyor galiba.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Fırat-ERKAL boşanma evrağınızın karar metnini yeminli tercüme ettirip götürmelisiniz.
    mülakatta bol şans.

• @gucarslan Çok teşekkür ederim. Bir de tercüme olursa yeminli mi olacak diye soracaktım onu da söylemişsiniz. Tekrar teşekkürler.

• @Revolter teşekkür ederim bakacağım.

• @gucarslan cevabınız için çok teşekkür ederim. vizesiz ülkelerin çoğuna mail attım ama geri dönüşler hep aynı, " ülkemde oturmuyorsan seni alamam" diyorlar. Süreç artık tamamen bir araştırmaya dönüştü.

• @ilayda-ozcan00 son 4 yıldır öyleydi, yeni bir şey değil.

• @gucarslan Merhabalar 🙂 Durumumdan kısaca bahsetmek isterim, 13 Aralık'taki mülakatıma bekar bir şekilde katıldım ve vizem onaylandı. 7 yıllık bir ilişkim var fakat mülakat öncesi nikah sürecine maalesef giremedik. Sizin yönlendirmeleriniz ve geçen seneki deneyimlerin de yol göstermesi ile nikah kararı aldık, yarın erkek arkadaşım ile nikahımız var. İzninizle size birkaç soru sormak istiyorum.

1. Daha önce soyadım değişeceği için vizemin iptal edilip tekrar basılacağından bahsetmiştiniz, bu durumda benim vizemin iptal olup tekrar basılmaması söz konusu mudur?
    2. Mülakat talep ettiğimizde mülakat verilmemesi durumunda vizemin durumu ne olacak?
    3. Sağlık raporumu 11 Aralıkta almam sebebiyle vizemin son tarihi 11 Haziran, mülakatın bu tarihe yetişmemesi durumunda sağlık raporunu tekrar mı almam mı gerekir?
    4. En önemlisi, yarından sonraki süreçte adım adım nasıl bir yol izlememiz gerekiyor yarın evlenir evlenmez ne yapmalıyız?

Bu sorular aklımızı bir hayli meşgul etmekte, bu konuda sizden ve bizim gibi bu sürece girmiş arkadaşlarımızdan destek rica ediyoruz. Çok soru sorduysam kusura bakmayın lütfen, aklımızda çok fazla soru işareti var. Verdiğiniz her bilgi bizim için çok kıymetli, şimdiden dönüşünüz için teşekkür ederim.

• @yakt05 öncelikle tebrikler;

1- elbette. basılacak vize kalmaz, konsolosluk evliliğinize inanmaz, mali yıl biter ya da konsolosluk size yeni bir mülakat günü vermezse vizeniz basılmaz.
    2- vizeniz iptal olacak. kısaca vizeniz olmayacak..
    3- evet.
    4- evlenir evlenmez, resmi evlilik kaydınızın taranmış haliyle (evlilik cüzdanı) [email protected] adresine mail atmalı ve evlendiğinizi, eşinize de vize almak istediğinizi belirtmelisiniz.
    onlardan gelecek cevaban istinaden sürecinizi ilerletmelisiniz. onlar sizden pasaportunuzu isteyecek, vizenizi iptal edip geri yollayacak, sonra eşinize DS260 dolduracaksınız, sonra ona sağlık raporu alacaksınız, sonra mülakat vermelerini bekleyeceksiniz.

bekarken yaşadığınız sürecin aynısını yaşayacaksınız yani..

Benzer Başlıklar

• 40 Oy
    12k İleti
    678k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • Green card basvuru

Greencard Loto Başvurusu Soruları green card forum
    8
    0 Oy
    8 İleti
    831 Bakış
    A
    Resmi siteden örneklere ve ölçü bilgilerine ulaşabilirsiniz, ölçü bilgileri detaylar yönergede de mevcut. Ayrıca aşağıdaki başlığı da inceleyin, işinize yarayacaktır. https://yesilkartforum.com/forum/topic/232/green-card-çekilişi-için-evde-nasıl-fotoğraf-çekilir?page=1
  • Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    73
    33 Oy
    73 İleti
    25k Bakış
    misha90M
    Teşekkür ederim cevabınız için.
  • 11 Oy
    1k İleti
    205k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

27

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k