Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Burak-Elmacı eğer imkanınız varsa bu cn ile kesinlikle aos yapardım.


  • @Figen Merhaba Figen Hanim,

    Oncelikle geri donus icin tesekkur ederim.

    Birlikte yasadigimiz surecten buradaki arkadaslari bilgilendirmek adina bir kac konudan net bir sekilde bahsetmek istiyorum. Oncelikle ben tamamen sizin tavsiyeleriniz ile hareket ettim, bu tavsiyeler arasinda hangi USCIS ofis ile devam edeyim sorusu vardi. Daha once belirttigim gibi bunun papatya fali gibi oldugunu ama bu sene NY ve NJ daha hizli ilerliyor dediniz ancak daha once islem yaptiginiz NY USCIS ofisi ile benim ilerledigim Brooklyn ofisi birbirinden alakasiz iki ofis, bu bilgiyi vermeden eyalet bazinda yorum yapmaniz ne yazik ki sizin profesyonel anlamda danismanlik verdiginiz bir konuda bilgisizliginizi gosteriyor. Surasi cok kesin bana bu ofisin bilgisini eyalet bazinda degil, direkt ofis olarak verseydiniz ben zaten oraya giderdim, cunku zaten siz ne derseniz onu yaparak ilerledik.

    Amerika'ya kacak gelen neredeyse butun gocmenlerin geldigi Brooklyn ofisin zaten belali bir yer oldugu yabanci forumlarda bilinen bir gercek iken bundan haberiniz olmamasi gibi konulardan bahsetmiyorum bile, bu isi profesyonel olarak yapmiyor olsaniz bunlardan sizi sorumlu tutmam ancak su asamada kusura bakmayin, sorumlusunuz cunku danismanligimi siz yaptiniz.

    Ayrica 61. soruya yanlis cevap verdirmeniz, bunu ayrica bu forumda savunmaniz da baska bir eksikliginizi gosteriyor. Profesyonel danismanlik verdiginiz konuda daha bilgili olmanizi beklerdim ama degilsiniz.

    Sonucta para kazanmak icin boyle bir is kolu kendinize tabikii yaratabilir ve cabalayabilirsiniz ama ozellikle bu forumdaki insanlarin bu surec icerisinde nasil bir hizmet verdiginizi bilmesi lazim, ben kendi tecrubemi yazdim. Siz de bu konuda cevap yazdiniz, takdir okuyanlarin olsun. Hayat size de umarim cok guzel kapilar acar.


  • @gucarslan Merhaba Sn @gucarslan

    Yorumunuz icin tesekkur ederim.

    Benim gordugum kadariyla orada tam bir kesinlik olmamakla birlikte soyle bir isleyis soz konusu fee odendikten sonra ulasmasi 2 hafta suruyor bu arada Ankara'da sira gelme durumu soz konusu oluyor ama fee kabul edildikten sonra hala Ankara ya da baska bir konsolosluktan cagirilan varsa benim bilgi eksikligim olabilir. AOS yapacak olan arkadaslar bu sekilde degerlendirsinler.

    Ben her ikisi de ayni anda devam eder gibi degerlendirip hataya dusmustum. Belki basta fee kabul edilene kadar kisa bir sure devam ediyordur ancak bir noktada Ankara'daki hakkiniz benim durumumda en azindan kayboldu.


  • @gucarslan merhaba Mart ayının sonu gibi AOS yapmak için gidiyor olacağız.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Burak-Elmacı yolunuz açık olsun, bol şans.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   gucarslan gucarslan 

  • @gucarslan teşekkür ederiz.


  • @koray2000 Koray Bey, çizelgenizi okudum, bir soru sormak istiyorum. 9 Mayıs’ta DV fee çeklerini USPS’ten yollamışsınız, 18 Mayıs’ta belgelerinizi danışmanınıza review edip yollaması için göndermişsiniz. DV Fee receiptin kopyası olmadan mı belgelerinizi USCIS’e yolladı/nız ya da 9 günde tüm bu süreci halledebildiniz mi, receiptin elinize ulaşma işini? (Çünkü DV Fee ödemesi için düzenlediğiniz cashier’s çekinin USPS üzerinden Missouri DOS’a ulaşması zaten 1 hafta sürüyor; ordan geri size gelmesi için de en az +2 hafta koymak gerekiyor)

    Zira USCIS’in i-485 instructions’larında bizzat kendim okudum, DV Fee receiptin kopyasını AOS evraklarına mutlaka eklemeniz gerekiyor.

    Sırf, bu sebepten dolayı mülakat alamayan, geç mülakat alan, intend to deny ya da direkt deny olanlar olabiliyormuş. Belgeler eksiksiz, dosya USCIS’in istediği şekilde dosyalanmış (bunu bile adamlar açıklamış, zımbasız olacak vs diye) ve en önemlisi DV Fee receipt kopyası olduğunda mülakatsız dahi onaylanabiliyor diyorlar.


  • @erenotti Yanlis hatirlamiyorsam receiptleri aldiktan sonra gonderdik, receipt hizli gelsin diye USPS'in hizli bir posta servisini kullanmistik. Bu receipt yuzunden cani yananlar oldu ama dediginiz gibi gecmiste.


  • @erenotti, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    @Sini-sini Avukat tutma meselesinde ise en önemli konu, başvuran kişinin İngilizce bilip bilmemesi ile alakalı. USCIS nezdinde bile, DV kategorisinden AOS, en kolay caselerden görülmekte. (Herhangi bir vize, sınır ihlali, sabıka kaydı vs yok ise) İngilizce bilen ve USCIS’deki i-485 formunu ve talimatlarını yönergelerini okuyup anlayabilecek birisinin süreci kendisinin tek başına götürebileceğini düşünüyorum. Tabi bireysel dikkat, evrak toplama konusunda tecrübe vs de gerekli. Kurumsal çalışma kültüründen gelmiş, formal e-mail yazmayı bilen, daha önce en az bir Schengen vizesi başvurusunu kendi başına yapmış bir birey, bu süreci hayli hayli tek başına yapabilir. Bunların hiçbirisi ya da herhangi birisi yoksa, zaten bir temsilci şart.

    Cevaplarınız için çok teşekkürler tekrar. Ben kendi içimde martın ortasına çekmek planı yaptım gidişimi ve gider gitmez de işlemleri başlatacağım önceki mesajlarınızda da anlattığınız gibi. Bankacılık hakkında dediklerinizi anladım ve dediğiniz gibi gerçekten çağdışı bir sistem. lakin sistemleri buysa yapacak pek bir şey kalmıyor.

    Temsilci konusuna gelince esasen İngilizcem gayet iyi ve daha önce de Schengen konusunda 2 kez bana verilen reddi mutabakat yoluyla geri aldırmışlığım ve bastırmışlığım bile var 🙂 elbette tüm bunlara rağmen yasal ve bol detaylı olabilecek bir süreç olduğu için bir temsilci - eğer maddi olarak ayarlayabilirsem - ile çalışmayı deneyeceğim. Nisan sonu ya da Mayıs başı dosyam işleme girdikten sonra geri dua edip beklemek kalacak sanırım ama gidenlerin de ortalama vakitleri bunlar gibi görüyorum okuduklarımdan. gerisi herkesin de dediği gibi şans artık. yönlendirmeleriniz için çok teşekkürler, dara düştükçe yeni sorularla döneceğim 🙂 sevgiler


  • @koray2000 Koray hocam gerçekten çok üzücü ve akıl alır gibi değil! (9 günde receipti almış olmanız da inanılmaz bir olay. Bende hızlı posta ile göndermeme rağmen iki hafta oldu halen bekliyorum) Field office mi gerçekten yavaştı, yoksa dosyanızda eksik bilgi, hata vs mi vardı da beklettiler onu kestiremedim.

    Lakin DV-2025’e başvurdunuz mu? Size şöyle söyleyeyim; daha önce green card çekilişini kazanıp da vizesini, kartını alamayanlara takip eden birkaç sene içerisinde tekrar çıkma oranı yüksek olabiliyor. Bunun kanlı canlı örnekleri ile gerçek hayatta tanıştım. Çekiliş sisteminin çok değişik bir algoritması olduğuna inanıyorum. Yaşınız da gençse, moral bozmadan, 2025, 2026 çekilişlerine başvurmaya devam etmenizi tavsiye ederim. Evet başınıza gelen olay üzücü, ancak tecrübe olarak görün, life’s goin’ on man!


  • @erenotti Yok, beni bekletmelerinin sebebi bana özel bir durum degil. Brooklyn ofiste benim gibi bekleyen ve sadece benim sahsen tanidigim 4 kisi vardi.

    Bu ve bunun gibi bazi ofisler, her sene gelen DV dosyalarini topluyor ve Eylul ayinda mulakat veriyor.

    Neden diye sorarsaniz, is yuku inanilmaz yogun Brooklyn ofisin, her gun kapisinda 400-500 kisi siraya giriyor, cunku Amerika’ya kacak girenlerin cogu buraya geliyor, tanidiklari bu bolgede yasiyor, buralar yogun gocmen mahalleleri aslinda.

    DV icin Eylul’e kadar dosyalari toplayalim, hepsini birlikte gözden geciririz gibi dusunuyorlar. Bunu ben demiyorum bu arada, bu ofisin yillardir yaptigi, yabanci forumlarda bilinen bir davranis bu. Bizim bundan süreci Brooklyn’de baslattiktan sonra haberimiz oluyor ama is isten geciyor. Biz zannediyoruz ki New York hizli gidiyor, e Brooklyn New York’ta o da hizli gider, halbuki hizli ilerleyen New York ofisi eyaletin iceri kisimlarindaki ofis, yani Istanbul Silivri ile Istanbul Beyoglu gibi dusunun gocmenlik ofislerini, aradaki fark bu seviyede.

    Dosyayi acip bakan olmuyor bile Eylul’e kadar -ki biz Figen Hanimla basvuruyu aylar once yaptik, ararsaniz cevap veren zaten yok. Benim dosyam ofiste 2-3 ay oyle kendi kendine bekledi, biliyorum cunku her gün Uscis’e soruyoruz, benimle ayni tarihte basvuran onay aliyor o sirada. Bu ofislerde calisan insanlarin zaten kota mota haberi yok. Umurlarinda da degil. Forumda da defalarca yazdim kota doluyor, biz zor durumdayiz diye, nitekim dedigim gibi oldu.

    Brooklyn ofis 2023 senesi Ocak ayindan itibaren DV kazanan kimseye Greencard vermedi/veremedi. CN’i 5000’lerde olan yabancilar vardi, sirf Brooklyn’de yasadiklari icin Green Card alamadilar.

    Yani ben kota bu sene zaten erken dolacak, en hizli ilerleyen ofis hangisi onunla devam edelim derken tam tersi oldu. Tekrar cikmasi vs onemli degil, ben AOS yapmamis olsam aklima bile gelmezdi simdi ama 4 ay hem o eziyeti cekiyorsunuz, hem de maddi olarak ciddi bir yükün altina giriyorsunuz. Ben insanlar benim ne yasadigimi bilsin istiyorum. Zaten bu konu hakkinda az sey biliniyor, ne kadar cok bilgi olursa o kadar iyi gelecek yillardaki basvuranlar icin. Hem de insanlara elimden geldigince yardimci olmaya calisiyorum.


  • Bu konu ile ilgili baska ofislerle ilgili bilginiz var mi? Ben internetten arastirdim ancak kendi ofisimle ilgili birsey bulamadim (Norfolk). Bulsamda yapicak pek birseyimiz yok zaten yasadigimiz yere en yakin yer orasi ve bunun icin tasinamazdik.


  • @koray2000 Brooklyn Field Office’in Google görüşlerine baktım, puanı zaten 5 üzerinden 3 küsür. İyi sayılmaz yani.

    AOS yapacak arkadaşlara tavsiyem, eğer lokasyonları esnekse, dosyalarının görüleceği muhtemel ofisleri Google’a yazıp, USCIS … Field Office Reviews şeklinde arattırsınlar, eğer reviewlar 5 üzerinden 4 küsürlü bir puanın altındaysa o ofisten uzak durulmalı diye düşünüyorum. Tabii bu görüşler, DV dosyalarının bakılma hızı ve performansı hakkında bilgi vermemekle birlikte, ilgili ofisteki personelin yaklaşımı ve hızı hakkında genel bir perspektif sunabiliyor.

    Şu da unutulmamalı, I-485 formunda ikamet edilen Amerika adresine göre, oraya en yakın Field Office’e dosyanız gidiyor, bu sebeple AOS sürecinde oturacağınız ya da göstereceğiniz adresi iyi seçmelisiniz.


  • @gokhanabd Gökhan hocam, parmak izi randevunuzun üzerinden tam 3 ay geçmiş, bence sizin aksiyon alma vaktiniz gelmiş bile. Virginia demokrat bir eyalet, o iki senatöre de yazın, ulaşın bir şekilde. Allah’tan ümit kesilmez.


  • @erenotti Merhabalar Eren bey bizde AOS düşünüyoruz. Houston’da baş vuracağız (tabi current olursak). Houston’un çalışma hızı nasıl, bilginiz varmı acaba? Bide numara current olduğu aydan mı başvuru başlatılmalı yoksa visa bulletin de gelecek ay açılacak numaralarda gözüktüğü andan prosesi başlatabilirmiyiz Teşekkürler


  • @Gulbahar-Demirci Current olduğunuzu gördüğünüz zaman başvuru yapabilirsiniz. Diğer durum vize alacakları yani konsolosluktan mülakat bekleyenleri ilgilendiriyor.

    Houston Field Office’in performansı hakkında bir bilgiye sahip değilim, zaten bilgi sahibi olsam da bu konuda size bir yönlendirme yapmam doğru olmaz. Yukarıdaki iletimde çok basit bir yöntem (bakış açısı) önerdim, okuduysanız… Çünkü bu konuyla ilgili kimsenin elinde bir data yok maalesef. Sürecinizle ilgili tüm kararları, kendi özel durumunuzu gözeterek, kimsenin yönlendirmesi olmadan kendiniz almanız lazım.

    Önceki iletilerimde de yazdım, AOS’ta en önemli konu, barınma. Tanıdığınız, akrabanız, arkadaşınız vs. en azından ülkeyi bilen birisi, nerede ise oraya gitmeniz en doğru tercih olacaktır. Diğer türlü, falanca field office iyiymiymiş acaba diye hiçbir kimsenizin olmadığı, daha önce bulunmadığınız bir şehre giderseniz, mental açıdan yorulursunuz. Çünkü sürecin kendisi zaten başlı başına yorucu ve masraflı.

  • ⭐⭐

    @erenotti, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    @koray2000 Brooklyn Field Office’in Google görüşlerine baktım, puanı zaten 5 üzerinden 3 küsür. İyi sayılmaz yani.

    AOS yapacak arkadaşlara tavsiyem, eğer lokasyonları esnekse, dosyalarının görüleceği muhtemel ofisleri Google’a yazıp, USCIS … Field Office Reviews şeklinde arattırsınlar, eğer reviewlar 5 üzerinden 4 küsürlü bir puanın altındaysa o ofisten uzak durulmalı diye düşünüyorum. Tabii bu görüşler, DV dosyalarının bakılma hızı ve performansı hakkında bilgi vermemekle birlikte, ilgili ofisteki personelin yaklaşımı ve hızı hakkında genel bir perspektif sunabiliyor.

    Şu da unutulmamalı, I-485 formunda ikamet edilen Amerika adresine göre, oraya en yakın Field Office’e dosyanız gidiyor, bu sebeple AOS sürecinde oturacağınız ya da göstereceğiniz adresi iyi seçmelisiniz.

    Ben Florida’da oturuyorum. Kayinvalidemin i-485 formunu chicago lock box’a gonderdim. Florida’da yasayanlar icin tek secenekti. Buradan sonra benim dosyami kim degerlendiriyor? Evime en yakin Uscis office mi?


  • @erenotti geri dönüşünüz ve tavsiyeniz için teşekkür ederim. Bekliceğiz c n çok yüksek. Hayırlısı


  • @goodluck Evet

  • ⭐⭐

    @erenotti bunu duyduguma sevindim. Bizim buradaki ofis genelde cok hizli sonuclandiriyor. Zamaninda pandemi olmasa tum vatandaslik surecimiz seremoni dahil 3 ayda tamamlanmis olacakti. Pandemi yuzunden ertelenmesine ragmen 8 ayda tamamlamislardi


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

86
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum