DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @gastroNot selamlar hayır çağrılmadım mülakata, medical'ı neden RFE olarak istediklerini inanın bilmiyorum. belki de mülakatsız olacağına karar verdikleri için öyle istemiş olabilirler diye tahmin ediyorum


  • Merhaba @crazycells ben 2019'da amerika vatandaşı ile Amerika'da evlilik yaptıktan sonra green card dosyami gönderdim, calışma izni ve travel parole combo card geldi sonra ilk mülakata gittik ilk mülakattan bir sure sonra boşanmaya karar verdik o sirada bizi ikinci mülakata cagirdilar ama biz boşanma islemlerine baslamistik o nedenle ikinci mülakata katılmayinca 26 Mart 2021'de Form I-485 denied edildi. Bizim boşanma tarihimiz 1 Mart 2021.

    Sorum: ben tekrar evlilik yaptım 2 ay once amerika'da ve amerika vatandaşı ile simdi green card dosyami düzenliyorum başvurmak icin, UCSIC'in sitesinde I-131 formunun fee si icin eğer onceden bu form icin odeme yaptıysanız ve receipt varsa tekrardan odeme yapmanıza gerek yok yazıyor, benim I-131 formu approval receiptim var 03 Mart 2020 tarihinde adresime gelen ama önceki evliliğimde yaptıgım green card basvurusundan. Simdi bu başvurum icin tekrardan I-131 formunun fee sini odemelimiyim yoksa formu doldurup formla birlikte önceki approval notice'i birlikte mi göndermeliyim fee'yi ödemeden.

    Şimdiden çok çok teşekkürler!


  • Arkadaşlar merhaba bir sorum olucaktı Amerika vatandaşı nişanlımla önümüzdeki hafta içi inşallah adliyede evlenicez. Benim sorum şuydu şuan burda turist statüsüyle duruyorum ve statüm mart ayının ilk haftasında bitiyor, önümüzdeki hafta evlenip dosyamı başlatmayı düşünüyorum bir sorun olmazsa, evlendikten sonra galiba evlilik cüzdanı ( amerikada buna ne dediklerini bilmiyorum )’nin gelmesi galiba 2 haftaya kadar sürebiliyormuş sorum şuydu evlilik cüzdaninin asli gelmeden de greencard için dosya başvurusunu gönderebilirmiyim yoksa evlilik cüzdaninin gelmesini mi beklemeliyim.
    Aynı zamansa dosyamı kendim hazırlamayı düşünüyorum avukatlar ciddi ücretler talep ediyorlar, bireysel olarak dosyayı hazırlamak çok zorlu bir süreç oluyor mu yoksa gerçektende bir avukata ihtiyaç var mi ?
    statüm bitmeden dosyayi göndermek istiyorum sizce bu yeterli bir süreç mi yoksa yetişmez mi ? Teşekkür ederim.


  • @dnz Tebrik ederim, mutluluklar.
    Evrakları hazırlamaya şimdiden başlayın bence. En son ekleyeceğiniz evlilik belgeleriniz kalsın. Evlendiğinizde Eşiniz USCIS hesabı açar, online I-130 u doldurur ve sizin zaten hazırda olan evraklarınızı ekleyerek postayla gönderirsiniz, zaman kazanırsınız.
    Ben kendi basvurumda evlilik lisansını ekledim. En önemli kısım bu bizim başvurularımızda. Başvurumuzun resmi temel evrakı.
    Zor bir süreç değil. Rahat kafa ile formları dikkatlice doldurun. Eşinizde sizin için farklı bir göz kontrol eder. Ufak tefek yazım hatalarınız varsa düzeltir ve iletirsiniz.
    Bol şans diliyorum.


  • @dnz Merhabalar o sureci hizlandirabiliyorsunuz bildigim kadariyla ekstra ucret odediginizde. Ama @frida_beau ya katiliyorum diger evraklari hazirlayin.


  • Selamlar , I-130 formunu online doldururken bu fotograf isini kendimiz yapabilir miyiz? Fedexten pasaport fotografi cektirdik ama pdf olarak gondermediler bize bu elimdeki fotograflari bilgisayar formatina nasil gecirebilirim acaba daha once yapmis olan var midir ?


  • @trainee elinizdeki fotoğrafları dijitale dönüştürmek için office lens uygulamasını kullanabilirsiniz. Fotoğrafları telefonla tarayıp bir kaç formatta dışarıya aktarabilirsiniz


  • @Muhtaradana Cok tesekkurler , son bir sorum olacak. Ben J1 ile amerikadayim programim 14 Ocakta bitti fakat 1 aylik travel hakkim oldugu icin hala yasal olarak amerikadayim 14 subattan once dosyami gonderecegim lockbox office'e ama elimde 1 aylik travel hakkim olduguna dair herhangi bir kagit yok. bu formlarda legal statumun bitis tarihini 14 subat olarak yazdim ekstra birsey yapmam gerekiyor mu acaba ? Cok tesekkurler simdiden


  • @trainee üzgünüm bu sorunuzun cevabını bilmiyorum. Sizi yanlış yönlendirmek istemem.


  • @trainee, içinde söyledi: ABD Vatandaşı ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    @Muhtaradana Cok tesekkurler , son bir sorum olacak. Ben J1 ile amerikadayim programim 14 Ocakta bitti fakat 1 aylik travel hakkim oldugu icin hala yasal olarak amerikadayim 14 subattan once dosyami gonderecegim lockbox office'e ama elimde 1 aylik travel hakkim olduguna dair herhangi bir kagit yok. bu formlarda legal statumun bitis tarihini 14 subat olarak yazdim ekstra birsey yapmam gerekiyor mu acaba ? Cok tesekkurler simdiden

    Ds formun gösteriyor.Her Ds formunun bitişinden itibaren 1 ay ekstra travel hakkın olduğunu biliyorlar.O yüzden ds formunu ekleyebilirsin.2 yıl kuralın var mı varsa kaldırdın mı?


  • @gastronot DS formum ile Sevis kaydimdaki tarihlerde farkli benim ailevi durumlardan dolayi 1 ay gec gelmistim , o yuzden programim 1 ay gec basladi ds formuma gore ama sevis kaydimda gozukuyor o onu koyacagim ne olur ne olmaz. Tesekkurler


  • @trainee Bildigim kadariyla DS 2019 formundaki tarih gecerli ama zaten statu disina ciktiysaniz bile evlilik ile affedilir.


  • Merhaba,

    Abd vatandaşı eş. Geçen hafta advanced parole kağıdını aldım. Ead kartımdan ayrı geldi. Combo değil. Daha önce hiç istanbul havaalanından advanced parole kağıdı ile gelen var mı? Bu süreçte sıkıntı yaşayan oldu mu? İnternette Gözen Air ile ilgili baya sıkıntı yaşandığını okudum. Bu belgeyi tanımadıklarını vs duydum. Uçağa almamışlar. Case ime güveniyorum, dışarı çıkıp gelmekte sorun olmaz. Ancak İGA da uçağa alınma konusunda baya tereddüt yaşadım. Bilgilendirirseniz deneyimli olanlar çok sevinirim.


  • Arkadaşlar selam bu ay sonu avukatsız bir şekilde başvurumu göndereceğim ama aklıma takılan bir soru var.
    Sizce I-130u online olarak doldurup,Sağlık raporu I-485 ve travelı posta ile göndermek daha mı mantıklı?
    Yoksa tek bir paket haline getirip her şeyi toplu halde mi göndermek?
    Çok sağolun şimdiden


  • @gastroNot tek paket olarak hepsini gondermek daha hizli sonuc veriyor. Kendimden ve okuduklarima gore


  • @EfeNevada Evet affedildigini biliyorum ama foruma yanlis yazarsak RFE gelme ihtimali var sanirim degil mi , ondan dolayi endiseliyiz biraz.


  • @gastroNot ben bugun i-130u online doldurdum , diger belgeleri yarin paket halinde gonderecegim.


  • @gastroNot yazdığınız iki yöntemde aynı anlama gelmektedir.
    I-130 online doldurularak çıktısı alınacak, diğer formlar ile birlikte postaya verilecek. Bu tek seferde göndermek anlamına gelmektedir.

    Eğer siz sağlık formunuzu, ya da I-131 gibi bir formu sonradan gönderirseniz parçalı göndermiş olursunuz.


  • @frida_beau Aslında ikisi aynı anlama gelmemekte. İsterseniz I-130 ve diğer tüm formların çıktısını ayrıca online hiçbir başvuru yapmadan posta ile de tek pakette gönderebilirsiniz. Biz avukatımızın yönlendirmesi ile öyle yaptık mesela. Remzi Kulen de bir söyleşisinde hiçbir avukat online başvurmaz, direkt posta ile işimizi hallederiz demişti. Avukatlar direkt tek pakette posta ile göndermeyi tercih ettiğine göre bir bildikleri olabilir diye düşünüyorum, ama bu benim çıkarımım.


  • Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

169
Çevrimiçi

42.4k
Kullanıcı

4.5k
Konu

434.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum