Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

• @Ceyda-Abalı AOS olarak başlatıp case’in reddedildiği durumda, aynı I-130 başvurusu için consular processing’e dönüp, Türkiye’den başvurabilir misiniz onu bilmiyorum açıkçası. Belki sürece sıfırdan başlamanız gerekebilir. Belki tecrübesi olan arkadaşlar vardır. Avukata da danışmanızda fayda var diye düşünüyorum.

• @sait33 tebrik ederim. hayırlı olsun.

• Mart vize bulteni Jun 22, 2020 olarak aciklandi. Bu tarihlerde olup mulakat bekleyen var mi?

• 4.5 ay gibi bir ilerleme oldu. Adım adım gidiyor Nisan ve mayısta forumda olanlardan bazıları askıdan inecek gibi umarım askıdan inince randevu çok uzamadan gelir

• @crazycells Merhaba. F1 vizesini 2018 de unv den kabil aldiginda almisti. 2023 temmuzda bitti. Fakat master kabilu aldi ve abd icindeyken I20 ile devam etti. Master b mayista bitecek. Simdi yine 2 unv den doktora kabulu aldi.
    Biz bu arada I130 formunu doldurup gonderdik. Kontrol ettigimizde California center servis 78 ay bekleme suresi diyor. Nebraska olsaydi 22 ay olacakti. Yani biraz da sans mi anlamadim. Bu bilgiler dogrumu?
    Simdi doktora yaparken TR ye gitse F1 vize alma ihtimali nasildir? Riske etmeye gerek yok diye dusunuyorum ama uzun zamandir TR den uzak gidip aile buyuklerini de gormek istiyor. Cevaplar icin tesekkurler.

• @itsmebb bildiğim kadarıyla forumda bu tarihlerde bekleyen yok ama ilerleme umut verici.

• @patron3535 kotaya tabi başka vize türlerinde bültende tarihleri aktif olduğu ay randevu geldi hızlı bir şekilde. Umarım bizlerdede böyle olur.

• Yukardaki tweet'lerde bu seneki toplam aile birleşimi yoluyla göçmen vizesi kotasının yine 21000'inin çalışma yoluyla göçmen vizesine aktarılacağı söylenmiş. Bu da bir dava sebebi olabilirmiş. Doğru mu anlıyorum?

• @ICu yeni bir kabus daha. 😱

• @ICu zaten Ankara kac yildir aile dosyalarina vize vermiyor simdi bir de bunu bahane edip hakkimiz yenmesin lutfen 🙏🏼 4 yil oldu ya 4 yil! Evlilik bu anlamiyorum nasil bir kafadalar!

• @ICu zaten yaptıkları bir şeydi en azından bir hukukçunun dile getirmesi belki birazda olsa etkili olurda hatirlaniriz diye umuyorum. Daha önce covid bahaneleriydi bu yıl neyi bahane edebilirler bu kadar mağdur varken

• @itsmebb
    'Göçmenlik bir hak değildir, lütuftur.' gibi bir söylemleri var 🙂

Nitelikli çalışan kişilerin green card alması niteliği garanti olmayan ailelerin green card almasından daha önemli diye düşünüyor da olabilirler

• @ICu keske sadece olay nitelik olsa o zaman simdiye kadar coktan almistik 🙂

• @itsmebb Ben de öyle düşünüyorum, keşke Avustralya Kanada falan gibi puanlama sistemi olsaydı.

• Merhaba merak ettiğim bazı sorular var.

1-USCIS De gösterilen 39.5 ay bekleme süresi Case Aktif olarak inceleniyor mesajı görüldükten sonra mı yoksa ilk evrağınız bize ulaştı mektubundandaki tarih baz alınarak mı hesaplanıyor ?

2-Bu vize bültenindeki tarih DQ olduktan sonrasını mı baz alıyor yoksa ilk başvuru tarihimizi mi baz alıyor ?

yani şuan haziran 2020 ye geldi haziran 2020 de DQ olan için mi sıra geliyor yoksa Haziran 2020 de USCIS ilk başvusunu yapmış birisi için mi

Teşekkürler

• @memol1994 Merhaba,
    2.sorunuza istinaden yaziyorum, Vize tarihindeki bulten icin ilk basvuru tarihiniz baz aliniyor yani Uscise dosyalarinizi gonderdiginiz ve dosyanizin uscis tarafindan incelenmeye basladigina dair aldiginiz maildeki tarih. Priority Date olarak geciyor. Yani imzaniza gore sizin priority date iniz Aralik 2021
    Mart bultenine gore suan da PD Haziran 2020 oncesi olan kisilere mulakat veriliyor.

• @itsmebb cevap için çok teşekkürler , peki son bir sorum USCIS den onay geldikten sonra eşim Abd vatandaşı olursa tekrardan USCIS e mi başvurmak gerekiyor yoksa Aldığımız onay geçerli mi ?

• E ecom bu başlıktan bahsetti

• @memol1994 dosyanız nvc ye aktarıldığı için vatandaşlik belgelerinizi onlara gönderiyorsunuz. Uscis onayı geçerli olur.

• Verilen vizelerin geride kalması ve ikinci çeyreğe girilmesi nedeniyle Nisan ayında güzel bir ilerleme beklentisi var yabancı forumlarda bizde tahminlerimizi verelim diyorum. Aralık 2020 yada Ocak 2021 benim beklentim.

• @patron3535
    Bizim vizeleri çalışanlara verme durumu da varmış hocam 🙂

Bir de bizim burda konuşulmuştu sanki bir ara; 2020'de baya sıkışıklık var denilmişti. Ona rağmen son aylarda ~4/1 ilerleme oldu. Nasıl oldu ben de anlamadım. Yazan arkadaşlar tekrar bilgilendirebilir

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

40

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k