@metedemir01 Merhaba, ablanizi sponsor göstermekten kastınız ,seyehat masraflarinizi kim karşılayacak diye bir soru var oraya ablanizin bilgilerinizi yazmak mı ? Mesela ablam doktor garanti olması adına onu yazsam mi diye düşündüm ama burada artık kaç yaşinda olduğumuz da önemli değil mi
-
Gözünüz aydın, sağlıkla kavuşmanız dileğiyle 🙏🏻
-
tahminim kesin red aldığımız yönünde. çünkü ufaklığın pasaportunda herhangi bir vize yoktu. zannediyorum bizlere de yakında cevap gelecektir.
-
Arkadaşlar onayladığım ds160 formunda hata yaptığımı farkettim. Konsolosluk çağrı merkezi de randevuyu iptal edip yeni randevu alın dedi. Yeni form doldurup çıktısıyla gitmek riskli mi olur.
-
Merhaba kızım için ds 160 formunu doldurdum. Ancak vize ücretim 1 yılı geçtiği için yanmış olsa da haftaya ankarada randevum var . Tekrar hem kendime hem kızıma vize ücreti yatırmak istiyorum. Ancak ais hesabım aktif görünmüyor. Kızıma yeni hesap açıp mı yatırmalıyım. Ya da kendime nasıl vize ücreti yatıracağım yeni hesap açarsam randevum iptal olur yeni randevu gerekir diye bir yorum okumuştum
Acil yardımcı olacak varsa çok sevinirim -
Merhaba,
Babama 1.5 sene öncesinde İstanbul B1/B2 vize için başvuru yapmıştım. Nisan sonu randevu var. 1.5 sene önce DS-160 formunu doldurdum ve hiç değiştirmedim. Geçenlerde tarih yaklaştığı için belgeleri toplamak için sisteme girdim. Ancak randevu aldığım appointment confirmation sayfasında görünen DS-160 numarası farklı görünüyor. DS-160 onay sayfasında ise ilk aldığım numara duruyor. Bunlar sistemi değiştiği için randevu sitesi değiştiği için randevu sayfasına ds kodum yanlış yazılmış.
Yeni DS-160 doldurmadım ve formda hiçbir değişiklik yapmadım. Sadece randevu sistemine girip bilgilerime baktım.
Visa Service Center’a yazdım ama sürekli otomatik cevap verip randevuyu iptal etmem gerektiğini söylüyorlar. Randevu almak çok uzun sürdüğü için iptal etmek istemiyorum. İstanbul ABD Konsolosluğu’nda mülakata giren ve DS-160 barkodu ile randevu onay sayfasındaki barkodu farklı olan biri oldu mu?Bir bilginiz var mı -
@Mert-Yıldız-0 hocam süreci anlatabilir misiniz? Temmuz-Eylül arası 3 ay çalışma iznimle berlinde olacağım. Bende berlinden turist vizesine başvurmayı düşünüyorum.
-
Mektubun imzalı taranmış kopyasını arkadaşınıza göndermeniz yeterli, kendisi mektubun çıktısını alarak mülakata götürmesi yeterli. Konsolosun mektubu alıp almayacağı şüpheli, görüşmenin akıbeti ve sonucunu arkadaşınızın profili (yaş, meslek, TR çalışma hayatı, aile durumu, maddi durumu, vize ile seyahat edilen ülkelere geçmiş seyahatleri - yeniden eskiye doğru, ABD seyahati sonrası yaşadığı ülkeye geri dönüş yapacağını kanıtlar beyanları) belirleyici olacaktır.
-
-
@Venom, içinde söyledi: Turist Vizesiyle ABD'ye girdikten sonra verilen kalış süresi (I-94)
Dostlar merhaba, Ağustos ayında turist vizem ile Amerikaya geldim. Ekim ayında Amerikaya ait başka bir adaya tatile geldim. Amerikaya ilk giriş yaptığımda kalış sürem 6 ay yani şubat ayına kadardı. Buraya giriş yaptıktan sonra Nisan ayı olarak güncellendi. Yani yeniden 6 ay verildi. Tek seferde ulaşım olmadığından yine başka bir ülke üzerinden aktarma yaparak Amerika’ya geri gitmeyi düşünüyorum. 6 aylık süremin dolmasına yaklaşık 3 ay daha var. 1 ay sıcak eyaletlerde gezmeyi düşünüyorum. Araba kiralayıp otel rezervasyonlarımı sunacağım. Sizce bu durumda girişte problem yaşar mıyım
Kısa süre içinde tekrar giriş yapmanızın nedenini sorgulayabilirler. Ben 17 Ekim’de çıkış yapıp 5 Kasım’da yeniden gitmiştim. Bunun sorgulanabileceğini öngördüğüm için, tekrar geliş sebebimi açıklayan kısa bir yazı hazırladım. Yazıda, önceki gelişimde 1 ay kaldığımı, sağlık nedeniyle çıkış yaptığımı, ancak oğlumun 23 Kasım’da PA maratonunda koşacağı için ona destek olmak amacıyla yeniden geldiğimi belirttim. Ayrıca, 20 gün sonrasına ait dönüş biletimi de ibraz ettim. Görevli yazıyı dikkatlice okudu ve ikna oldu.
Kısacası, tekrar girişinizin makul ve belgelenebilir bir nedeni varsa sorun yaşanacağını düşünmüyorum.
-
B1/B2 vizesi ile dil eğitimi/İngilizce dersleri alabilir çocuğunuz, ancak yalnızca yarı zamanlı eğitim-haftada 18 saatin altında olması gerekiyor. Dil okullarında veya üniversitelerin İngilizce enstitülerinde kısa, derecesiz ESL/dil programlarına kaydolabilir. Haftada 18 saatten fazla programlar için F-1 öğrenci vizesine ihtiyacı olacaktır. İnternette araştırma yaparken “Intensive English Programs (for B1/B2 visas)" or "Vacation English” anahtar kelimeleri arayabilirsiniz, “non-credit seminer” adı ile farklı kurslar bulabilirsiniz.
-
@MySea biliyorum tesekkurler , zaten bu konuyu oldugu gun haber aldim o sebeple sormak istemistim , deneyimleyen varsa diye .
-
Çok kısa aralıklarla iki girişim oldu. Son çıkışımdan 19 gün sonra tekrar ABD’ye geldim.
Görevlinin soru soracağını tahmin ettiğim için, pasaportu verirken önceden hazırladığım notu da uzattım:I visited last month and stayed for a month, then returned to Turkey for my medical checkup.
I'm back now because my son is running in the Philadelphia Marathon.
I want to watch and support him.
I have a return ticket.Kağıdı dikkatle okudu, ardından “Bagajda gıda var mı, yanınızda para var mı” diye sordu.
“Çay ve Türk kahvesi var ama para yok” dedim.
Pasaportu ve kağıdı geri uzatırken, “Tamam, iyi geziler” dedi.Seyahat amacımı dürüstçe açıklamak çok rahat geçmemi sağladı.
-
Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim.
Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim.
Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba?
Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
-
B1/B2 mülakatı için aile randevularımız sistem değişikliği sonrası bölündü, nasıl birleştirilir? (ais-usvisa-info → usvisascheduling)
Merhaba, biz aile olarak eski ais-usvisa-info.com üzerinden ABD vizesine grup halinde başvurmuştuk ve tek hesap altında aynı gün aynı saatte randevumuz vardı. Sistem usvisascheduling.com’a geçince herkesin hesabı ayrıldı, ben de randevuları öne çekebildim ama her biri için ayrı ayrı boşluk bulup tek tek işlem yapmak gerekiyor. Bu cok riskli ve cok zahmetli.
Şu an randevu günü aynı olsa da saatler farklı. Bununla ilgili olarak site üzerinden destek talebi (request case) açtım ama durumu bir türlü anlamıyorlar. Acaba bu yeni sistemde tüm başvuruları tek bir kişinin hesabı altında “group application” şeklinde birleştirmek mümkün değil mi? Aynı sorunu yaşayan oldu mu, nasıl çözdünüz?
-
@snowwoman Merhaba , Amerikaya yeni pasaportunuzla birlikte delik açılan Amerika vizenizin olduğu pasaportla giriş yapacaksınız. Türkiyeden çıkarken Türk polisler sorguladı iki pasaportu 😂 Amerikada girişte geçerli vizemi ve yeni pasaportumu istedi görevli. 2022 de giriş yaptım hiçbir problem yaşamadım.
-
@Müberra-Dikici Merhaba ben de şunu merak ediyorum rezervasyon yaptırıp çıktısını aldıktan sonra iptal ettiğimizde görevliler sadece çıktıya mı bakıyorlar? Gerçekten rezervasyon olup olmadığını kontrol ediyorlar mı ?
-
Merhabalar benim acil bir sorum olacak yanit alabilirsem cok sevinirim . Annem babam suan Ankarada turist vizesi gorusmesinden olumlu olarak ciktilar cok sukur ancak gorevlilerin fotograflarini almadiklarini ciktiktan sonra farketmisler. Su halde fotografsiz nasil vize basacaklar ? Bu durumda ne yapmalilar ? Tesekkur ederim
-
-
(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
Mülakata giren arkadaşlar belirtilen durumları desteklemek için hangi evrakları sundunuz yardımcı olabilirseniz memnun olurum.
-
Merhaba, vize görüşmesine giderken bakılmayacağını düşünüyorum ancak yine de bazı dosyaları toparlıyorum. Amerika seyahatimde harcamak üzere mevcut paramı da hesabımda göstereceğim fakat bunu tl olarak mı göstermeliyim yoksa dolar olarak mı? böyle bir kaide var mı? Tl hesabımın olduğu bankamda dolar hesabımda mevcut. Bilen biri var mı? Teşekkürler.
-
@gamzeuslu1 bunun bir önemi yok ve bakılmayacak bir belge. DS-160 formunda belirttiğiniz aylık ortalama gelir ve bunu destekleyecek belgeler olması daha sağlıklı( bakılmayacak ama yanınızda destekleyici belgeler taşımaktan zarar gelmez. Örnekse; maaş bilgisi, şirketiniz var ise mevcut durumu, kira vb gelirleriz)
-
DS-160 formunda calistigimiz her yeri ekleyecek miyiz? Annem icin basvuruyorum ama kadin mesela en son calistigi yerde 90larda basladi, ondan oncesinde de tarihleri tam hatirlayamiyor, memur idi 2 yerde. Bunlari eklemesem sorun olur mu?
-
@Nezzst son 10 sene içerisindekileri yazmanız gerekiyor.
-
@nbbyr merhaba vize görüşmesine sana sorulabilecek tüm soruları kanaıtlayacak belgelerin elinde olsun ancak bazen bakmak istiyorlar bazende bakmıyorlar... eğer cevaplarında çelişki hisseder yada önğndeki ekranda nelerin olduğunu çok net kimse bilmediği için oradaki bilgilerle çakışan yada değişmiş bilgiler olursa bakıyım diyor sadece... sen yine de buradaki bağlarını kuvvetli gösteren, gittiğinde yapacaklarını güzel bir dille anlatırsan bu iş olur

-
Gelecek hafta konsolosluk randevumuz var eşim ile birlikte. DS-160 formunu güncelledim AIS 'e yenilerini girdim. Yeni girdiğim DS-160 formunda eşimin eski isim, soy isim kısmını eklemeyi atlamışım. yeni form doldurup götürelim mi ? ya da ne yapalım bilemedim.
-
@Ferhat-ŞENER bu saatten sonra değiştirebilir misin bilmiyorum ama vukuatlı nufus çıktısı alın e devletten sıkıntı yaşanırsa dökümde herşey görünüyor zaten... sonuçta bir sahtekarlık yok işin içinde güzel bir dille anlatabilirsiniz eğer geç kalındıysa... ama değiştirebilirseniz değiştirin içiniz rahat etsin... evlik cüz<danı vs ne olur ne olmaz hepsini alın yanınıza tam donanımlı gitmekte fayda var... belkide bakmazlar bile
-
@EasternStar Yardımlarınız ve cevabınız için teşekkür ederim. Görüşmede dediğim gibi dürüstçe cevap verdim. Nereye gitmek istediğimi sorup vizemi onayladı konsolosluk çalışanı. Diğer bütün arkadaşlara da başarılar görüşmelerinde

-
@FrankSinatra Çok sevindim. Hayırlı olsun vizeniz. Detayları bekliyoruz

-
@nbbyr merhabalar . 19 Ocakta vize görüşmem vardı , vizem onaylandı . Ben tüm evrakları yanımda götürmüştüm . Tapu , banka dekontu vb… tek görmek istediği pasaportum oldu geçmiş Schengenlerime baktı o kadar .
-
Merhabalar,
Biraz tuhaf bir durumla karşı karşıyayım ve fikirlere ihtiyacım var. 21 Şubat'ta annem ve babam için vize randevusu aldım. Fakat yeni öğrendiğim üzere, 24 Şubat'ta Umre'ye gideceklermiş. Vize onaylansa bile, o tarihlerde pasaportlarını konsoloslukta bırakmayacaklar.
Vizeler onaylandıktan sonra pasaportların posta yoluyla gönderilmesi mümkün mü?
Bu konuda bilgisi veya deneyimi olan var mı?
En iyi çözüm yolu nedir?Her türlü fikir ve öneri için şimdiden teşekkür ederim.
-
@fxu Daha önce hiç böyle bir durum okumadım; ama sizin için en güzel yöntem Konsolosluğa e-posta ile durumu sormak olacaktır. Mülakatı ertelemek de etkin bir yöntem olabilir. Eğer ABD ziyaretiniz acil değilse suyu bulandırmadan mülakatı erteyebilirsiniz.
-
@fxu benzer durum basima geldi. Persembe basvurmustum, sali gunu kolombiyaya gidecektim. Durumu anlatinca vize memuru(zenci olan) Geri geldikten sonra pasaportu yollayabilecegimi soylemisti.
Ok demedim, cumartesi passport elimdeydi. Istanbul icin konusuyorum. -
@fxu çift pasaport işinizi görebilir ama bu kadar kısa zamanda ikinci pasaport da çıkartmak da zor olabilir. Onun da yetişmesi zor
-
Merhaba, Ankara vize randevusunu yakın zamanda öne çekebilen oldu mu? Bir yakınım için vize başvurusunda bulunacağım ancak mart ayına alamazsam randevuyu çok anlamlı olmayacak. Eğer öne çekebilirsem başvuracağım. Şu an 1 sene sonrasına randevu veriyor, ama bazen boşluklar olabiliyor. Riske atmaya değer mi bilemedim.
-
Bu ileti silindi! -
@duzmuhendis Eğer çok önemli ve çok acilse randevuyu öne alma hizmeti veren kuruluşlarla irtibata geçebilirsiniz. Diğer durumda riskiniz artacaktır, tek kişi için boş slot bulabilirsiniz; ama bu ciddi risk içerir.
-
merhaba ben itude cift anadal ogrencisiyim yakin bir aile dostumuz amerikaya bir sene once green card yolu ile gitti. bu yuzden henuz vatandasligi yok. bana turist vizesi icin davet mektubu yollamasinda herhangi bir sikinti olur mu? (daha once yurtdisina ciktim ingiltere hollanda belcika vs)
-
@rhyten ABD vize başvurularında davet mektubu gibi bir belge talep edilmemektedir, siz konaklayacağınız ve ABD'de irtibat kuracağınız kişi bilgilerine bahsettiğiniz kişinin ev adresini ve bilgilerini girebilirsiniz. Mektup yazsa da görmek isteyeceklerini sanmıyorum, profinize ve eğitiminizden ötürü ülkeye geri döneceğinizden emin olmak isteyeceklerdir. Bu noktada, ABD'de 3. derece kan hısmınız olmayan birinin bilgilerini vermek olumlu karşılanır mı o konuda da emin değilim.
Benzer Başlıklar
127
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum