Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

• @alihan1314 daha önce j1 aldınız diye red alacaksınız diye bir şey yok size o dönemle ilgili sadece soru sorabilirler test etmek amaçlı zamanında döndünüz mü vs gibi. Kredi kartınızın olması bir etken olcağını sanmam bunu zaten gösteremezsinizde çünkü kredi kartındaki para sizin paranız değil normal hesap bakiyenizi gösterebilirsiniz sadece.

Bu söyleyeceğim kısım benim kendi yorumum olacak ama 1 aylık seyahat planı uzun gelebilir bu dönemde orada bir şekilde çalışmayacağınızdan emin olmak isteyebilirler belki

• ⭐⭐

@alihan1314 Turist vizelerinde sizden otel/uçak rezervasyonu yapmanız tavsiye edilmez, çok gerekmedikçe de kredi kartı/banka hesabı bilgilerinizi talep edeceklerini sanmıyorum.

Kendinize iyi bir seyahat planı ve gerekçesi hazırlayıp bunu forma yazmalı ve mülakatta da forma uygun olarak gerekçeleri sunmalısınız.

Geçmişte J1 ile ABD'ye gitmeniz ve sürenizi aşmadan çıkış yapmanız olumlu olarak algılanabileceği gibi, J1 süresince kaldığınız (eğer WAT ya da staj kapsamında gittiyseniz) şehirden farklı bir bölgeye seyahat planlaması yapmanızı tavsiye ederim. Zira turist olarak gitmenizin gerekçesini ancak böyle açıklayabileceğinizi düşünüyorum.

• @EasternStar Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim hocam. Dediklerinizi not aldım, ona göre bir plan oluşturayım ozaman.

• Mülakata giren arkadaşlar belirtilen durumları desteklemek için hangi evrakları sundunuz yardımcı olabilirseniz memnun olurum.

• Merhaba, vize görüşmesine giderken bakılmayacağını düşünüyorum ancak yine de bazı dosyaları toparlıyorum. Amerika seyahatimde harcamak üzere mevcut paramı da hesabımda göstereceğim fakat bunu tl olarak mı göstermeliyim yoksa dolar olarak mı? böyle bir kaide var mı? Tl hesabımın olduğu bankamda dolar hesabımda mevcut. Bilen biri var mı? Teşekkürler.

• ⭐⭐⭐⭐

@gamzeuslu1 bunun bir önemi yok ve bakılmayacak bir belge. DS-160 formunda belirttiğiniz aylık ortalama gelir ve bunu destekleyecek belgeler olması daha sağlıklı( bakılmayacak ama yanınızda destekleyici belgeler taşımaktan zarar gelmez. Örnekse; maaş bilgisi, şirketiniz var ise mevcut durumu, kira vb gelirleriz)

• DS-160 formunda calistigimiz her yeri ekleyecek miyiz? Annem icin basvuruyorum ama kadin mesela en son calistigi yerde 90larda basladi, ondan oncesinde de tarihleri tam hatirlayamiyor, memur idi 2 yerde. Bunlari eklemesem sorun olur mu?

• ⭐⭐⭐⭐

@Nezzst son 10 sene içerisindekileri yazmanız gerekiyor.

• ⭐⭐

@nbbyr merhaba vize görüşmesine sana sorulabilecek tüm soruları kanaıtlayacak belgelerin elinde olsun ancak bazen bakmak istiyorlar bazende bakmıyorlar... eğer cevaplarında çelişki hisseder yada önğndeki ekranda nelerin olduğunu çok net kimse bilmediği için oradaki bilgilerle çakışan yada değişmiş bilgiler olursa bakıyım diyor sadece... sen yine de buradaki bağlarını kuvvetli gösteren, gittiğinde yapacaklarını güzel bir dille anlatırsan bu iş olur 🙂

• Gelecek hafta konsolosluk randevumuz var eşim ile birlikte. DS-160 formunu güncelledim AIS 'e yenilerini girdim. Yeni girdiğim DS-160 formunda eşimin eski isim, soy isim kısmını eklemeyi atlamışım. yeni form doldurup götürelim mi ? ya da ne yapalım bilemedim.

• @Ferhat-ŞENER bu saatten sonra değiştirebilir misin bilmiyorum ama vukuatlı nufus çıktısı alın e devletten sıkıntı yaşanırsa dökümde herşey görünüyor zaten... sonuçta bir sahtekarlık yok işin içinde güzel bir dille anlatabilirsiniz eğer geç kalındıysa... ama değiştirebilirseniz değiştirin içiniz rahat etsin... evlik cüz<danı vs ne olur ne olmaz hepsini alın yanınıza tam donanımlı gitmekte fayda var... belkide bakmazlar bile

• @EasternStar Yardımlarınız ve cevabınız için teşekkür ederim. Görüşmede dediğim gibi dürüstçe cevap verdim. Nereye gitmek istediğimi sorup vizemi onayladı konsolosluk çalışanı. Diğer bütün arkadaşlara da başarılar görüşmelerinde 🙂

• @FrankSinatra Çok sevindim. Hayırlı olsun vizeniz. Detayları bekliyoruz 🙂

• @nbbyr merhabalar . 19 Ocakta vize görüşmem vardı , vizem onaylandı . Ben tüm evrakları yanımda götürmüştüm . Tapu , banka dekontu vb… tek görmek istediği pasaportum oldu geçmiş Schengenlerime baktı o kadar .

• Merhabalar,

Biraz tuhaf bir durumla karşı karşıyayım ve fikirlere ihtiyacım var. 21 Şubat'ta annem ve babam için vize randevusu aldım. Fakat yeni öğrendiğim üzere, 24 Şubat'ta Umre'ye gideceklermiş. Vize onaylansa bile, o tarihlerde pasaportlarını konsoloslukta bırakmayacaklar.

Vizeler onaylandıktan sonra pasaportların posta yoluyla gönderilmesi mümkün mü?
    Bu konuda bilgisi veya deneyimi olan var mı?
    En iyi çözüm yolu nedir?

Her türlü fikir ve öneri için şimdiden teşekkür ederim.

• ⭐⭐

@fxu Daha önce hiç böyle bir durum okumadım; ama sizin için en güzel yöntem Konsolosluğa e-posta ile durumu sormak olacaktır. Mülakatı ertelemek de etkin bir yöntem olabilir. Eğer ABD ziyaretiniz acil değilse suyu bulandırmadan mülakatı erteyebilirsiniz.

• ⭐⭐

@fxu benzer durum basima geldi. Persembe basvurmustum, sali gunu kolombiyaya gidecektim. Durumu anlatinca vize memuru(zenci olan) Geri geldikten sonra pasaportu yollayabilecegimi soylemisti.
    Ok demedim, cumartesi passport elimdeydi. Istanbul icin konusuyorum.

• @fxu çift pasaport işinizi görebilir ama bu kadar kısa zamanda ikinci pasaport da çıkartmak da zor olabilir. Onun da yetişmesi zor

• Merhaba, Ankara vize randevusunu yakın zamanda öne çekebilen oldu mu? Bir yakınım için vize başvurusunda bulunacağım ancak mart ayına alamazsam randevuyu çok anlamlı olmayacak. Eğer öne çekebilirsem başvuracağım. Şu an 1 sene sonrasına randevu veriyor, ama bazen boşluklar olabiliyor. Riske atmaya değer mi bilemedim.

• Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

• B1/B2 Vize Iptali nerden kontrol edilebilir?

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    8
    0 Oy
    8 İleti
    1k Bakış
    gucarslanG
    @peace33 yasal olmayan konular için bir avukatla görüşmelisiniz. sorunuzun cevabını bilsem dahi size bu konuda yardımcı olamam. bu sebeple sizi forumdan uzaklaştırıyorum.
  • EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
  • 4 Oy
    2k İleti
    213k Bakış
    K
    @Broly-Hex tesekkurler
  • 12 Oy
    1k İleti
    94k Bakış
    K
    @vartorian, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari) Green card'in duraklatilmasi Isveren sponsorlugunda basvuranlari da etkileyebilir mi? Henuz hersey gri ancak bir tahmini olan varmidir? "Green Card duraklatildi" diye bir sey yok. Sadece Diversity Visa Lottery (DV) programi durduruldu. O da yasaya uygun degil, bu sekilde durdurulamaz. Mahkemeden donecektir. Cekilis haricindeki hic bir green card sureclerinde durdurulma yok, zorlastirma var.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

49

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k