Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ


  • Mülakata giren arkadaşlar belirtilen durumları desteklemek için hangi evrakları sundunuz yardımcı olabilirseniz memnun olurum.


  • Merhaba, vize görüşmesine giderken bakılmayacağını düşünüyorum ancak yine de bazı dosyaları toparlıyorum. Amerika seyahatimde harcamak üzere mevcut paramı da hesabımda göstereceğim fakat bunu tl olarak mı göstermeliyim yoksa dolar olarak mı? böyle bir kaide var mı? Tl hesabımın olduğu bankamda dolar hesabımda mevcut. Bilen biri var mı? Teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @gamzeuslu1 bunun bir önemi yok ve bakılmayacak bir belge. DS-160 formunda belirttiğiniz aylık ortalama gelir ve bunu destekleyecek belgeler olması daha sağlıklı( bakılmayacak ama yanınızda destekleyici belgeler taşımaktan zarar gelmez. Örnekse; maaş bilgisi, şirketiniz var ise mevcut durumu, kira vb gelirleriz)


  • DS-160 formunda calistigimiz her yeri ekleyecek miyiz? Annem icin basvuruyorum ama kadin mesela en son calistigi yerde 90larda basladi, ondan oncesinde de tarihleri tam hatirlayamiyor, memur idi 2 yerde. Bunlari eklemesem sorun olur mu?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Nezzst son 10 sene içerisindekileri yazmanız gerekiyor.

  • ⭐⭐

    @nbbyr merhaba vize görüşmesine sana sorulabilecek tüm soruları kanaıtlayacak belgelerin elinde olsun ancak bazen bakmak istiyorlar bazende bakmıyorlar... eğer cevaplarında çelişki hisseder yada önğndeki ekranda nelerin olduğunu çok net kimse bilmediği için oradaki bilgilerle çakışan yada değişmiş bilgiler olursa bakıyım diyor sadece... sen yine de buradaki bağlarını kuvvetli gösteren, gittiğinde yapacaklarını güzel bir dille anlatırsan bu iş olur :)


  • Gelecek hafta konsolosluk randevumuz var eşim ile birlikte. DS-160 formunu güncelledim AIS 'e yenilerini girdim. Yeni girdiğim DS-160 formunda eşimin eski isim, soy isim kısmını eklemeyi atlamışım. yeni form doldurup götürelim mi ? ya da ne yapalım bilemedim.


  • @Ferhat-ŞENER bu saatten sonra değiştirebilir misin bilmiyorum ama vukuatlı nufus çıktısı alın e devletten sıkıntı yaşanırsa dökümde herşey görünüyor zaten... sonuçta bir sahtekarlık yok işin içinde güzel bir dille anlatabilirsiniz eğer geç kalındıysa... ama değiştirebilirseniz değiştirin içiniz rahat etsin... evlik cüz<danı vs ne olur ne olmaz hepsini alın yanınıza tam donanımlı gitmekte fayda var... belkide bakmazlar bile


  • @EasternStar Yardımlarınız ve cevabınız için teşekkür ederim. Görüşmede dediğim gibi dürüstçe cevap verdim. Nereye gitmek istediğimi sorup vizemi onayladı konsolosluk çalışanı. Diğer bütün arkadaşlara da başarılar görüşmelerinde :)


  • @FrankSinatra Çok sevindim. Hayırlı olsun vizeniz. Detayları bekliyoruz :)


  • @nbbyr merhabalar . 19 Ocakta vize görüşmem vardı , vizem onaylandı . Ben tüm evrakları yanımda götürmüştüm . Tapu , banka dekontu vb… tek görmek istediği pasaportum oldu geçmiş Schengenlerime baktı o kadar .


  • Merhabalar,

    Biraz tuhaf bir durumla karşı karşıyayım ve fikirlere ihtiyacım var. 21 Şubat'ta annem ve babam için vize randevusu aldım. Fakat yeni öğrendiğim üzere, 24 Şubat'ta Umre'ye gideceklermiş. Vize onaylansa bile, o tarihlerde pasaportlarını konsoloslukta bırakmayacaklar.

    Vizeler onaylandıktan sonra pasaportların posta yoluyla gönderilmesi mümkün mü?
    Bu konuda bilgisi veya deneyimi olan var mı?
    En iyi çözüm yolu nedir?

    Her türlü fikir ve öneri için şimdiden teşekkür ederim.

  • ⭐⭐

    @fxu Daha önce hiç böyle bir durum okumadım; ama sizin için en güzel yöntem Konsolosluğa e-posta ile durumu sormak olacaktır. Mülakatı ertelemek de etkin bir yöntem olabilir. Eğer ABD ziyaretiniz acil değilse suyu bulandırmadan mülakatı erteyebilirsiniz.

  • ⭐⭐

    @fxu benzer durum basima geldi. Persembe basvurmustum, sali gunu kolombiyaya gidecektim. Durumu anlatinca vize memuru(zenci olan) Geri geldikten sonra pasaportu yollayabilecegimi soylemisti.
    Ok demedim, cumartesi passport elimdeydi. Istanbul icin konusuyorum.


  • @fxu çift pasaport işinizi görebilir ama bu kadar kısa zamanda ikinci pasaport da çıkartmak da zor olabilir. Onun da yetişmesi zor


  • Merhaba, Ankara vize randevusunu yakın zamanda öne çekebilen oldu mu? Bir yakınım için vize başvurusunda bulunacağım ancak mart ayına alamazsam randevuyu çok anlamlı olmayacak. Eğer öne çekebilirsem başvuracağım. Şu an 1 sene sonrasına randevu veriyor, ama bazen boşluklar olabiliyor. Riske atmaya değer mi bilemedim.


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐

    @duzmuhendis Eğer çok önemli ve çok acilse randevuyu öne alma hizmeti veren kuruluşlarla irtibata geçebilirsiniz. Diğer durumda riskiniz artacaktır, tek kişi için boş slot bulabilirsiniz; ama bu ciddi risk içerir.


  • merhaba ben itude cift anadal ogrencisiyim yakin bir aile dostumuz amerikaya bir sene once green card yolu ile gitti. bu yuzden henuz vatandasligi yok. bana turist vizesi icin davet mektubu yollamasinda herhangi bir sikinti olur mu? (daha once yurtdisina ciktim ingiltere hollanda belcika vs)

  • ⭐⭐

    @rhyten ABD vize başvurularında davet mektubu gibi bir belge talep edilmemektedir, siz konaklayacağınız ve ABD'de irtibat kuracağınız kişi bilgilerine bahsettiğiniz kişinin ev adresini ve bilgilerini girebilirsiniz. Mektup yazsa da görmek isteyeceklerini sanmıyorum, profinize ve eğitiminizden ötürü ülkeye geri döneceğinizden emin olmak isteyeceklerdir. Bu noktada, ABD'de 3. derece kan hısmınız olmayan birinin bilgilerini vermek olumlu karşılanır mı o konuda da emin değilim.


Benzer Başlıklar

  • Üniversite Öğrencisi B1/B2 Mülakat Bilgisi

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    1
    0 Oy
    1 İleti
    129 Bakış
    EyelashE
    Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim. Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim. Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba? Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
  • B1-B2 vizesiyle oturum uzatma

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) b1 vizesi b2 vizesi oturum
    4
    0 Oy
    4 İleti
    618 Bakış
    S
    merhaba turist vizesi yenilemede greencarda başvurulan fotoğrafla aynısı olursa sorun olurmu? 6 aylık değil bu denilirmi?
  • Başka ülkeden B1/B2 alabilir miyiz?

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    104
    1 Oy
    104 İleti
    8k Bakış
    S
    Ban calisma izini ve oturum izini olan bir ulkeden basvurup aldim. Bu sekilde sorun olmaz
  • DS-160 formuyla ilgili sorular (ziyaretçi vizeleri)

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    259
    0 Oy
    259 İleti
    29k Bakış
    R
    DS-160 formunu dolduracağım ve birkaç konuda tereddüt yaşıyorum: Amerika’da bir kuzenim var, ancak kendisi kaçak yollarla gitmiş. Uzun süredir hem kendisiyle hem de ailesiyle herhangi bir iletişimimiz yok. Bu durumu forma yazmalı mıyım? Görüşmede sorulursa nasıl açıklama yapmalıyım? Green Card başvurusunu 3-4 kez denedim. Eğer bu konu sorulursa nasıl bir cevap vermeliyim? Mevcut iş yerimde 8 yıldır çalışıyorum. Bu süreçte askerlik nedeniyle bir çıkış-girişim oldu. Ayrıca bir kez istifa edip yaklaşık 1 ay sonra tekrar aynı işe geri döndüm. Formda başlangıç tarihi olarak hangi tarihi belirtmeliyim? Görüşmede bu durum sorulursa nasıl ifade etmem doğru olur?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

39

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.1k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum