Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @salih-atilla hayır almadık aracımız İçin sahibinden den emsal ilanların ekran görüntüsü almıştık ama vermedik


  • Vize Mülakat Deneyimi. 7 Şubat 8.45 randevumuz vardı. Tahmini 8.15 gibi Elçilik binası önünde idik. 8.15-8.30-8.45 randevulular şeklinde blok olacak şekilde sıraya sokulduk. Hemen şunu ekleyeyim hiç erken gitmeye gerek yok. Biz içeri sanıyorum (sadece Pasaport veriyorsunuz ve sıra ile içeri alınıp XRay den geçiyorsunuz pasaportunuz geri veriliyor) 9.15 gibi girebildik.(Akıllı saat, çanta, telefon kesinlikle YASAK, cüzdan ve araç anahtarında sorun yok)
    XRay sonrası buradan çıkıp 100-150 metre yürüyüp asıl binaya geçtik. İçeride pasaportumuzu verip adımız bir kağıda yazıldı, pasaport arkasına sticker yapıştırılıp tekrar geri verildi. Adımızın yazıldığı kağıttaki sıraya göre ödeme alanını bekledik. Yaklaşık saat 9.55 gibi ödeme yaptık(ödeme bankosu 18) ve sıra numaramızı aldık. İlk sıra numarası aldığınız yer burası, artık her şey bu numara üzerinden ilerledi.
    Öncelikle giriş kapısının tam karşısındaki 4 bankodan birine bu numara yanınca gidip sağlıkraporu, diploma, nüfuskayit, sicilkaydı, varsa GC adres değişikliği bilgisi, pasaport, hesapdökümleri-gayrimenkul evrakları teslim edip mülakat için beklemeye başladık. GC mülakatlar girişin solundaki 19-20-21. bankolar. İnanılmaz hoşgörülü ve nazik görevli ve TR tercüman ile sanıyorum 11.40 gibi mülakata girdik 5 dk civarı sürdü, ve vize onaylandı.
    Sorulan sorular

    • Yatırımlarınız-birikimleriniz, hangi eyalette yaşayacaksınız, orada tanıdık var mı?, hangi işi yapacaksınız. Ben lisans diplomamın dışında bir iş yapmak istediğimi belirttiğimden biraz şüphe ile yaklaşıldı, sonradan açıklamamı yaptım, mesleğimi de yapabileceğimi belirttim OK denildi. Bizim mulakatimiz sabahın son saatlerine kaldığı için biraz tereddüt ettik acaba öğleden sonraya kalır mı diye giriş bankodaki görevliler bir şekilde hızlanıp bitiriyorlar dedi.

  • @salih-atilla biz de gayrimenkuller için WebTapu üzerinden aldık, aracımız için de teminat bedeli-marka-model-yıl bilgisi göründüğü için KaskoPoliçesini götürdük ama bakılmadı

  • ⭐⭐

    Bu uzun ve zorlu sürecin sonunda mülakatı geçen, vizelerini alan herkesi kutluyorum. Yeni hayatınızda mutluluklar... Darısı bekleyenlerin başına.


  • @saulgoodman
    Merhabalar, ben de mülakata girip vizelerini alan tüm talihlileri tebrik ederim, beklemede olan arkadaşlara da sabır ve bol şans dilerim. Herkesin yazısını okuduğumda çok heyecanlanıyorum ve kendim miş gibi yapıyorum.
    Bizim de numaramız çok büyük. Yazın Teksas’a gelip AOS yapmayı düşünüyoruz. Teksas bu konuda dosyalara bakış hızı nasıl acaba.


  • Herkese selam,
    07 Şubatta girdiğim mülakat deneyimim. Sabah 08.15 de olan randevum için 07.40 gibi elçiliğe geldim. 1 saat kapıda Ankara soğuğuyla haşır neşir olduktan sonra 08.40 gibi içeri girdim. Çokta erken gitmenize gerek yok 15 dakika önce gitmek yetiyor. Güvenlikteki arama havaalanlarından daha detaylı, para ve kartlar dışında yanınızda bir şey olmaması daha sağlıklı olur. (Boş/dolu poşet dahi almıyorlar) Güvenliği geçtikten sonra biraz yürüyüp binaya girdim. İçerde ilk olarak pasaportuma bir kağıt yapıştırdı ve hastane usulü isminizin söylenmesini bekleyiniz dediler. Çağrıldığım da bankoya 330 dolar ödeme yapıp (banko numaralı 2 fiş ve ödeme makbuzu veriliyor. Fişlerden birini evrak teslim bankosu için biri mülakat bankosu için) yan tarafta ki bankoya belge teslimine geçmemi söyledi çağıran görevli. Orda da bir süre bekleyip sonra evrak teslimi yaptım. Görevli sırayla kendi söylüyor zaten evrakları bende tek tek verdim. Orda mülakatı Türkçe mi İngilizce mi istersiniz diye soruyor. Belirli seviye İngilizcem var ama ben şahsen Türkçe talep ettim. Akıcı takılmadan konuşabiliyorsanız İngilizce seçebilirsiniz ama birazcık şüpheniz varsa tavsiye etmiyorum. Tercüman ile Türkçe girmek tek dezavantajı sıra bekliyorsunuz. (3 bankoda göçmen vize mülakatları oluyor ve sadece bir bankoda tercüman var.)

    Numaram yandığında bankoya geçtim. Direk sağ elimi kaldırıp verdiğim bilgi ve belgelerin doğruluğu üzerine yemin eder misiniz diyor evet dedim ve başladı. O sıra belgelerime bakıyor ilk sorduğu nerde yaşayacağım oldu? Şehir/ eyalet verdikten sonra orada kimsem olup olamadığını sordu? Bende aile dostumuzun olduğunu onlarda kalacağımı söyledim. O sıra evraklara bakıp kaşe basıyor ve imza atıyor. Bankada ne kadar birikimim olduğunu sordu. Hesap dökümü önündeydi ama benden de beyan olarak rakamı duymak istedi galiba. En son olarak ne iş yapacağımı sordu. Ben de mühendisim mesleğimden devam edeceğimi söyledim. Bu an kadar hiç tebessüm etmeyen Amerikalı ablamız kafasını kağıttan kaldırıp gülerek ".....approved" dedi tercüman da vizenin onaylandı ptt den teslim alabileceğimi söyledi. Toplamda 5 dakika sürdüğünü düşünmüyorum. Orda tanışıp bankonun arkasında beni bekleyen arkadaşlarla çak yaptıktan sonra 🙂 Elçilikten çıktım kapıda taksiye bindiğimde saat 11.30 olmuştu. Toplam içerde 3 saat süre geçmiş. Bu sürenin 2 saat45 dakikası beklemekten oluşuyor. 15 dakika civarı ücret ödeme, evrak teslimi ve mülakat. (Süreler tahmini saatim yoktu) Randevusu 08.00 sonrası olan arkadaşlar çıkışlarını 12.00- 13.00 düşünerek yaparsa daha sağlıklı olur.

    Böyle bir deneyimim oldu. Rahat olun içerde, beklemek biraz heyecan oluşturabiliyor. Öncelikle @gucarslan olmak üzere herkese teşekkür ederim. Randevuyu bekleyenlere de başarılar dilerim 🙂


  • Herkese selam,

    2 Şubatta girdiğim sağlık raporu deneyimimi paylaşmak istiyorum. Son 12 ay da covid aşısı şart biliyorsunuz 2 gün öncesinde covid aşısı (sinovac) oldum onun çıktısı ile gittim. Covid aşısında yan etki olarak kol ağrısı hissettim. Ben 2 Şubat saat 11.55 e Unganların web sitesinden randevu aldım. Sabah uçağıyla Ankara'ya gideceğim için sorun olmasın diye (rötar vb.) o gün ki son randevuyu aldım ama baya erken vardım. Unganlara girdiğimde 09.15'di çok kalabalık değildi. Bankoda gayet kibar bir hanımefendi girişimi yapıp fotoğrafımı çekti. Beni alt kattaki düzen laboratuvarına kan vermeye yönlendirdi. Oraya gidip 47.5$ ödeme yaptım kartla bu ödemeye akciğer röntgeni ve kan verme dahildi. Akciğer röntgeni için başka bir kata yönlendirdi. Sonra Unganların olduğu kata döndüm. (katların sayılarını hatırlamıyorum ama farklı katlarda) Unganlara döndüğümde kalabalığı gördüm ve baya buradayım dedim ama 5 dakika sonra çağrıldım. Doktorun odasında iç çamaşır kalacak şekilde soyunup hasta önlüğü ile doktoru beklememi söylediler. (Sedyede doktoru beklerken telefonla oynamayınız 🙂 ) Doktor Hanım gelip fiziki muayene yaptı ve o sıra tek tek hastalıkları sordu bende tek tek hayır dedim. En son 3 aşı yaptı hızlıca ne aşılar yaptığını söylüyor ama hızlıca 🙂 İşimi falan sordu mülakatta başarılar dedi. Bende üstümü giyip çıktım. 250 dolar ödeme yaptım Unganlara ve 10.30 da çıktım. Toplam 1 saat 15 dakika işim bitti. Toplam 297.5$ ödeme yaptım. Randevu saatiniz geç dahi olsa erken giden erken çıkıyor.

    Ben ilk giriş yaparken elle yazılmış çocukluk aşı kartımı verdim. Kabul etme ihtimallerine nazaran götürmüştüm ve alıp kabul ettiler. Doktor Hanım aşı yaparken çocukluk aşılarının kaydını yapıp kabul ettik dedi. Bu 3 aşının sürelerinin geçtiği yaptıklarını düşünüyorum. Bunlar da Tdap (karma bir aşı araştırabilirsiniz), varicella (Suçiçeği) ve influenza (Grip aşısı) aşılara dair her hangi bir yan etki hissetmedim. Anladığım (kadarıyla yakın bir tarihte olmadıysanız) bu 3 aşıyı kesin oluyorsunuz. Özetle elle yazılmış bile olsa aşı kartlarınız varsa götürünüz.


  • merhabalar bu süreçte bol bol geçmiş deneyimleri okumuş biri olarak ben de paylaşmak isterim. asıl talihli benim ve eşimle atıldık bu maceraya. 22 ocak 2024 tarihinde unganlarda sağlık kontrolümüzden başlayayım. önce kan ve idrar testi verdik bunlar -röntgenle birlikte- 7080 tl tuttu ikimizin için. katlar arası git gel yaptık sürekli ve röntgen için sırada uzunca bekledik sonra isimlerimizi seslendiklerinde gittik ve röntgen çekildi. sonra yine mehmet ungan'ın direkt ofisinin içinde bekledik, burası röntgen bekleme alanına göre daha kısa sürdü. önce eşim girdi ardından ben girdim. eşim tek böbrekli sol böbreği 12 yaşındayken alınmış daha sonra da sağ böbreğinden de böbrek darlığı sebebiyle ameliyat olmuştu 2022 yılında bunların tüm epikriz raporlarını zaten ameliyat olduğu hastaneden çıkartmıştık gitmeden. eşimi muayene ederken ona ameliyat geçmişiyle ilgili soru sormuşlar ve diyaliz aşamasında mısın gibi sorular sormuşlar. (diyaliz aşamasında değil böbrek fonksiyonları normal) ve daha önce amerika'da bulunup bulunmadığı sorulmuş. bana gelince de pek soru sormadı tansiyonumu ölçüp gebelik durumu olup olmadığını sordu sonra 2 aşı vurdu. buradaki tutarda iki kişi için 20.552 tl. sonra çıktık bir sonraki gün 3 ile 5 arasında gelip alabilirsiniz raporunuzu dedikleri saatte gidip aldık.

    en önemli olan çok uzun süredir beklediğimiz gün 7 şubatta mülakat günümüz geldiğinde çok heyecanlıydık. eşimle 2021 tarihinden beri birlikteyiz, green card sonrası evlenmeye karar verdik ve bunun mülakatta şüpheli gözükmesinden endişe duyduk ama formda başlıkları okudukça benzer durumu yaşayan insanların olması ve sahte değilse herhangi bir problem oluşturmayacağını öğrendiğimde rahatlamıştım. ilişkinize dair resimlerinizi toplayın gibi yazılar okumuştum bu sebeple google fotoğraflarda tarih belirten vaziyette birçok resmimizi ekran görüntüsü alıp bir word dosyası hazırladık. nişan ve nikah fotoğraflarımızı da topladık. ayrıca instagramda da bazı fotoğraflarımız vardı onları da aynı şekilde tarihlerini belli eder vaziyette çıkarttık. diğer belgeleri de hazır etmiştik. (gerekli evrakların maili bize son 2 gün kala geldi, bir sorun teşkil etmiyormuş bu maili hiç almayanlar da oluyormuş) bu belgeler ve istenenler:

    • pasaport
    • evlilik cüzdanı
    • lise, üniversite diploması
    • çeşitlilik vize ücreti (330 dolar)
    • nüfus kaydı örneği
    • abd'deki geçerli adres
    • ilişki kanıtı
    • adli sicil kaydı (ingilizce olarak)
    • 2x2 inç renkli fotoğraf (ikimizden de iki adet istendi)
    • eşim için askerlik bitirme\muafiyet kartı
    • ais kaydı (ptt seçtiğimiz adres)

    bozuk para, bez torba dahil hiçbirini içeriye sokmuyorlar. çok sevdiğim ve bize şans getireceğine inandığım friends baskılı bez torbamı oradaki çöpün içinde beklettim mülakat bitince de aldım 😃 içeri girdiğimizde epey bekledik ve biraz stresliydik. çeşitlilik vize ücretini ödeyip belgeleri vereceğimiz kısımda bekledik. tek bir sorun oluştu o da abd'de geçerli bir adres belirtmemiz gerekiyordu ve ben adresi yazıp çıkarttım ama posta kodu, ev sahiplerinin isimlerini ve telefon numaralarını yazmamışım. oradaki memur, unganlarda da randevu ekranında istendiğinde verdiğim adresin posta kodunu bulup kağıda yazmış sağ olsun, sorun olmadı. bir kalem alıp ev sahiplerinin ismini yazdım ama telefon numaraları aklımda değildi onu yazamadım sadece.
    mülakat düşündüğümüzden de kısa sürdü. sorulan sorular:

    • ilişkinizden bahseder misiniz?
    • eğitim durumunuz nedir?
    • orada ne iş yapmayı düşünüyorsunuz, eşiniz hangi mesleği yapacak?
    • nasıl tasarruf etmeyi düşünüyorsunuz? (burada ne diyeceğimi bir an bilemeyip böm böm bakınca aslında sorunun, bankadaki para miktarını sorduklarını söylediler)
    • daha önce türkiye dışında 6 aydan uzun süre başka bir ülkede yaşadınız mı?
    • daha önce amerika'da bulundunuz mu?
    • daha önce başka bir evlilik yaptınız mı?

    yine bir klişe olacak ama gerçekten en kolay kısmı burasıydı. beklemek, sabretmek, hayatımızı, programlarımızı etkilemesiyse en zor kısmıydı. vizemiz neyse ki onaylandı. olmayacak diye bazen kötü senaryolar -sanırım bu da kendimizi bir şekilde korumaktan geçiyor- kurduk maalesef. tabii case number'ımızın düşük olması da en az talihli olmak kadar büyük bir şans sanırım. en kaygılı, stresli sorularımızı cevaplandırdığı için başta @gucarslan 'a ve her bilgisini paylaşan, yardımcı olan @cebrailoz 'e çok teşekkür ederiz. tabii @achillesoag size de. sorularımıza bir şekilde yetişen herkese çok teşekkürler. başvururken bilgilerimiz eksikti zamanla yeşilkart forumdan öğrendik birçok bilgiyi. herkesin hakkında hayırlısını ve en önemlisi huzurlusunu diliyorum.


  • @Aslı-Uslu Tebrikler vizeniz hayırlı olsun 🙂


  • @misha90 teşekkür ederim 🙂


  • Merhaba değerli forum üyeleri
    Greencard sürecimiz hakkında güncelleme yapmak istiyorum. Ben asıl talihli olarak vizemi teslim aldım. Ama eşimden balgam testi istedikleri için onun vizesi henüz basılmadı. Unganlar tarafından Balgam testi sonucunun 8 haftada çıkacağı söylendi. 3. Balgam örneğini 7 aralıkta verdik. Ve son örneği verdiğimizin üzerinden tam 67 gün geçti yani 10. Haftaya doğru gidiyor. Geçen hafta kliniği aradık. 17:00-19:00 arası arayabiliyoruz. Ulaşabilmek için 2 gün denedik. Sonunda biri telefonu açtı ve son testimizin üzerinden 60 gün geçtiğini, balgam testimizin ne durumda olduğunu sorduğumuzda şunu söyledi. "Testin çıkması 2 ay sürüyor. Siz test verdikten sonraki aylar 31 çektiği için daha çıkmadı. 2 gün sonra sonuç elimize ulaşır." Kafamiza yatmasa da Tamam dedik ve bekliyoruz. 😬 Sık sık arayıp göze batmakta istemiyoruz ama beklemekte zorlaşmaya başladı çünkü daha ne kadar bekleteceklerini de bilmiyoruz. Daha önce balgam testi veren ve çıkması 10 haftayı bulan oldu mu acaba?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Şeyma-Yaren-Aytekin bu kadar telaş edip stres yapacak bir durum yok.
    sonuçlar çıktığında zaten konsolosluğa iletilir. unganlar da dv'Nin zaman sınırı olduğunun farkında, merak etmeyin.
    vizenizi alacasınız içiniz rahat olsun.


  • Teşekkür ederim @gucarslan bey. 🤗


  • @Şeyma-Yaren-Aytekin Şeyma hanım merak ettim çıktı mı test sonucunuz?


  • @ssoydan88 hayır çıkmadı


  • Merhabalar
    Durumumuzla ilgili güncelleme yapmak istiyorum. Eşimden sağlık muayenesinde tüberküloz şüphesiyle balgam testi istenmişti. 5-6 ve 7 aralık tarihlerinde 3 nüsha balgam örneği verdik. Asıl talihli olan benim sağlık raporumda bir eksik yoktu. 13 aralık tarihinde konsoloslukta mülakatımız oldu. Benim vizem onaylandı ve 19 aralık günü pasaportumu istanbulda seçtiğim ptt den teslim aldım. Daha sonra eşimin balgam testinin sonuçlanmasını bekledik.
    Bugün yani 14 şubatta eşimin balgam testinin sonuçlandığına dair unganlardan şu maili aldık: 'Your CULTURE results and final report are READY. We have recently finalized your medical report. We will send your file directly to the Immigrant Visa Unit at the US Embassy Ankara. You do not need to come to our panel site again.'
    Balgam testimizin sonuçlanması 10 hafta sürmüş oldu. Balgam testinin 7-8 haftada sonuçlandığını okuduğum için sürecin uzaması beni streslendirmişti. Ama @gucarslan bey bu konuda içimizi rahatlattı. Ve dediği gibi sonucumuz elimize ulaştı. Kendisine tekrardan çok teşekkür ediyorum.
    Değinmek istediğim bir nokta daha var. Balgam testi sonucunun çıktıktan sonra Amerika 'ya 3 ay içinde girmemiz gerektiğini biliyorum. Ama unganlardan aldığımız mailde raporumuzun 3 mayısa kadar geçerli olduğu yazıyordu yani 2,5 ay zaman verilmiş. Bu bizim için sorun değil zaten eşimin vizesi geldiği gibi gitmeyi planlıyoruz. Sadece sürecimizle ilgili her kısmı paylaşmak istediğim için belirtiyorum.
    Bugün eşimin sağlık raporunun hazır olduğu mailini aldıktan sonra tekrar Ais üzerinden talep oluşturduk. Zaten mülakat öncesi Ais kaydımızı oluşturmuştuk. Aynı oturumda 'Konsolosluk bölümü daha fazla belge göndermem için talimat verdi' seçeneğini seçtik. Aşağıdaki kutucuğa eksik olan sağlık raporumuzun tamamlandığını ve pasaportu göndereceğimizi ifade eden bir not düştük. Ve talebimizi gönderdik. İşlem bittikten sonra başvurunun çıktısını aldık. 2 sayfalık bir yazıydı ilk sayfayı ptt memuruna vereceğiz sonraki sayfayı evrakların olduğu dosyamıza koyacağız. Dosyamızda pasaport, konsolosluğun bize versiği sarı eksik evrak kağıdı bir de ptt kaydımız olacak. Sağlık raporumuz zaten unganlar tarafından konsolosluğa iletilecekmiş. Yarın seçtiğimiz ptt şubesine dosyayı teslim edeceğiz. Pasaport elimize ulaşınca tekrar foruma yazacağım.


  • @Şeyma-Yaren-Aytekin Umarım eşiniz de hayırlısıyla vizesine kavuşur 🙏


  • @misha90 teşekkür ederiz 🤗


  • @Şeyma-Yaren-Aytekin

    Hayırlı uğurlu olsun. Yeni hayatınızda başarılar mutluluklar dilerim. Darısı bekleyenlerin başına.


  • @yusufalak amin🙏 teşekkür ederiz


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

47
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum