Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @lavita katılıyorum size kesinlikle çok mantıklı. Herkes abd doğumlu değil ve bizdeki karşılığı vukuatlı nüfus kayıt örneği.


  • Bu ileti silindi!

  • Herkese tavsiyem, hep aynı tavsiyede bulunurum. Lütfen buradaki bilgilerden yola çıkarak sürecinizi ilerletmeyin. Resmi sitede required documents sekmelerinde ne isteniyorsa onları yükleyin. Ben öyle yaptım. Hiçbir aşamada RFE almadım. Dünde vize basılı pasaportumu teslim aldım.

    Faydalı bilgiler olduğu kadar maalesef bu sitedeki bilgilerin bir kısmı eksik/hatalı veya yanlış yönlendirmelerden oluşuyor. Referansınız resmi site olsun.

    Yoksa dalgaya karşı kürek çekmiş olursunuz. Süreciniz uzar.


  • @ikose, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    Benimde geldi sizden 1 saat sonra 🙂

    tebrikler, benimde aralik ilk haftasinda DQ oldu. daha email gelmedi,
    size hangi gun vize mulakat tarihi verilmis? 19 mart mi?


  • @hasanmakinaci Ben de 22 kasımda dq olmuştum. 5 şubatta mail aldım. 19 Mart tarihine randevu verildi. Beklemekten gerçekten zor. Umarım en kısa sürede sizlere de haber gelir


  • Bugun pasaportum elıme ulaştı. Vızem basılmıs bır sekılde. Surec boyunca yardımcı olan tum forum kullanıcılarına tesekkur ederım. Vıze ve pasaport ıle beraber Immıgratıon Fee odememızı soyleyen bır döküman tarafıma iletildi. Ucsıs'tekı hesabımıza baglanıp sıze verılen vızenın uzerındekı case ve a ıle baslayan kodu gırerek 220 dolar daha odeme yapmanız gerekıyor. Bu green card basımı ıcın anladıgım kadarı ıle. Amerıkaya gırdıkten sonra odeyebılecegınız gıbı gırmeden odemenız tavsıye olunur. Boylece green card'ınızın teslım asaması hızlandırmıs olursunuz. Bu fee odenmeden green card'ın gonderılmedıgını ogrenmıs oldum


  • @TolgaSabSab tebrikler


  • @Naerys Merhaba biz joint sponsor kullanacağız. Fakat petitioner olarak sanırım benim de domicile göstermem gerekiyor ve finansal belgeleri toplamam gerekiyor. Bu sebeple Amerikaya bir gidip gelmeyi düşünüyorum. Normalde ABDde bi kaydım yok doğduktan sonra hep türkiyede yaşadım sadece pasaportum ve ssn im var. Gittiğimde hangi belgeleri almalıyım, siz ne belgelerini toplamıştınz?


  • @gkorkmaz, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    @Naerys Merhaba biz joint sponsor kullanacağız. Fakat petitioner olarak sanırım benim de domicile göstermem gerekiyor ve finansal belgeleri toplamam gerekiyor. Bu sebeple Amerikaya bir gidip gelmeyi düşünüyorum. Normalde ABDde bi kaydım yok doğduktan sonra hep türkiyede yaşadım sadece pasaportum ve ssn im var. Gittiğimde hangi belgeleri almalıyım, siz ne belgelerini toplamıştınz?

    benım esım benımle beraber turkıyede yasıyor fakat amerıkada annesının adresı fızıksel adres gorunuyor. Herhangıbır domıcıle sormadılar fızıksel adresı gorundugu ıcın.


  • @TolgaSabSab hayırlı olsun. Aynı durum benim için de geçerli. Ben 1 ay sonra gideceğim. Gitmeden 1 hafta önce ödemeyi düşünüyorum. Şuan ödesem bir problem olur mu acaba? Bilginiz var mı?


  • @gkorkmaz Benim esim hep Amerika'da oldugundan o konuda bilgim yok. Sadece burada yazan arkadaslardan gordum yorumlari ancak tavsiye verecek duzeyde bilgim yok maalesef. Isterseniz forumda konuyu aratip yazilanlara ulaasabilirsiniz. Simdiden bol sanslar..


  • @chicallonis1 Eger vizeniz basili pasaportunuzu aldiysaniz bir an once odemenizi yapin derim. Odemenizi yaptiktan sonra kart basim islemleri gerceklesiyor ve 90 gune kadar gonderim suresi var. Eger bir sure daha Turkiye'de bekleyecekseniz odemenizi yapin ki kartinizin gonderim sureci bir an once baslasin, gittiginizde de cok beklememis olursunuz. Suan odemenizde de hicbir sorun olmaz. Biz odemeyi yaptiktan iki hafta sonra ben giris yapmistim.


  • @Naerys Amerika'ya giriş yapmadan kartla alakalı herhangi bir işlem yapılmıyor maalesef. Giristen 1 gün önce, veya 1 ay önceden ücreti yaptırmanız bir şey değiştirmiyor. Fakat sürecin, ABD'yi girer girmez, otomatik başlaması için, girişten önce ücreti yatırmak önemli.


  • @kadargo Dediğiniz doğru aslında, biraz hatalı, eksik bilgi vermişim kusura bakmayın. Ben de biraz beklemiştim vizeden sonra, o arayı karıştırdım. Ama yine de dediğimiz gibi, önceden ödeme yapmanın hiçbir sıkıntısı olmaz. Zaten arkadaşımız da bunu soruyordu. Teşekkürler yine de.. 😊


  • @chicallonis1 süreciniz kaç ayda sonuçlandı


  • Herkese merhaba 6 şubatta amerikaya geldim ülkeye girişte memur eşimin nerede olduğunu sordu sadece sonra polis ofisine goturduler orada 3 4 dk bekledim ve tek soruları adres bilgim oldu. Yanimda oğlum olmasi sebebiyle sanirim,hersey cok yolunda ilerledi hiç olumsuz biriyle karsilasmadim. Oğlum babasina ben eşime kavuştum darisi bekleyenlerin başına


  • @Nailaysegul sizin sürecinizi mülakatta sıkıntı yaşadığınızdan beri yakından takip ediyorum eşinize kavuşmanıza çok sevindim umarım bundan sonrada herşey yolunda gider ❤


  • Herkese merhaba I-130 dosyamızı 5 şubatta gönderdik. şuanda dosya uscis inceleniyor diyor hangi ofise atanacagı ne zaman belli olur? Şuanda IOE kodu var teksas elektronik posta inceleniyor diyor


  • @kadargo @Naerys cevabınız için teşekkürler. Bilgilendirici oldu.


  • @eren123 Uscis'den ödemenin alındığına dair bir doküman gelecek(receipt notice). Uscis online hesabınızda 'documents' altında görebilirsiniz geldiyse. Ayrıca fiziksel olarak da başvuranın adresine postalıyorlar belgeyi. Belge üzerinde bir kod olacak. Her uscis ofisinin belli bir kodu var. Belgenizin üzerindeki kod ile ofis kodunu eşleyerek, dosyanizin nereye atandığını görebilirsiniz.

    Not: Süreç içersinde dosyanizin farkli bir Uscis ofisine tasinabilecegini aklınızda bulundurun.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

40
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum