IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@ecom Evet bizi de avukatımız bu şekilde yönlendirdi. Biz NVC değil direkt USCIS üzerinden ilerlememize rağmen bu şekilde nüfus kayıt örneği tercümesi ile ilerledik. Birth certificate yerine Türk vayandaşları olarak nüfus kayıt örneği ile ilerleyebiliyoruz. Aslında bence bu belgenin nedeni ne vatandaşlık kanıtı, ne evlilik durumunun gösterimi için. Doğumda hangi ülke vatandaşıydın onu sorgulamak için diye düşünüyorum. Sonradan vatandaş olan Türk vatandaşları da var neticede.
-
@hasanmakinaci sizin gibi 2 ay önce dq olanlara mail geldi bugün diye duydum umarım bir sorun yoktur
-
Selam herkese. Hic beklemedigim sekilde basima gelen guzel bir durumu sizlerle paylasmak istiyorum. Surece yeni baslayan yada baslayacak olan arkadaslara da tavsiye niteliginde olacak.
Esimle ben Turkiye'de yasarken, sadece vize proseduru icin esimin ABD'ye tasinmasi gerekti. Abd'ye ilk gieldiginde, ev icin maasi yeterli olmadigi icin, Turkiye'den ben kazanclarimi gosteren banka dokumanlarini gonderdim ve kontrata esimle beraber katildim.
Aradan 1,5 sene gecti ve vizeyi aldiktan sonra ABD'ye giris yaptim. Geldigim ilk hafta sonunda ssn kartim geldi, ve gelir gelmez banka hesabi actim. Abd'ye yeni geldigim icin kredi karti vermeyeceklerini dusunup, "Secured" kredi kartina basvuracaktim Discovery uzerinden. Sitede normal kredi kartlari icin on onay basvuru alani vardi. Denemek icin ssn'mi girdim ve 1500$ limitli kredi karti icin onay aldigimi gordum.
Kartin geleceginden pek umudum olmasa da basvuruyu yaptim, ve bir hafta icinde kart elime ulasti.Kartin daha ekstresi kesilmeden(Hala ilk ekstre kesilmedi). Bankam uzerinden kredi scorumu gorecebilecegim mesaji geldi. Normalde kredi skorunun olusmasinin 3-6 ay arasi surmesi on goruluyor. Skora baktigimda 730 puani gordum. 730 puan cok cok iyi bir puan. Skoru gordugumde anlam veremedim. Bir yanlislik olabilecegini dusunup "Credit Karma" uygulamasini yukledim. Orada da skorum 730 puan gorunuyordu. Boyle birsey nasil olabilir diye dusunurken, credit karma uzerinde kredi gecmisimin\yasimin 1 yil 6 ay oldugunu gordum. Kisa bir sok gecirdikten sonra(SSN'imin baskasiyla karistigini dusundum); detaylara baktigimda, ilk kredi bildirim hesabinin suan oturdugumuz ve 1,5 sene once kontrat yaptigim apartman sitesi tarafindan acildigini gordum.
Anladigim kadariyla pasaport bilgilerimle, duzenli kira odemelerini, kredi burolarina gondermisler(Boyle bir sistemleri oldugunu biliyordum. Sadece benim icin ise yarayabilecegi aklimin ucuna gelmemisti). SSN'im geldikten sonra da bu bilgileri oraya aktarilmis.
Sozun ozu, surecte olan arkadaslar, yada surece yeni girecek arkadaslar. Eger imkaniniz varsa, kira sozlesmesine kendinizi de ekletin. Sitenin, kira odemelerini kredi burolarina bildirdigi bir programlari varsa bundan yararlanin. 1,5 sene haybeye beklerken, bedavadan kredi gecmisi olusturmak, ve burada hayata iyi bir kredi skoruyla baslamak cok cok buyuk avantaj olacak.
-
@kadargo yazdiklariniza katilmiyorum degil ama bilgilendirme amacli ben securty kart aldim o sira icine 2000 dolar yatirdim sonradan artiramadigimi bilmiyodum bilsem 5000-6000 bin dolar olmasi lazim sanirim en ust sinir o sinirda yatirirdim 12/20/23 kartim geldi duzenli kullanip ekstra gelince hemen oduyorum yani 1 ay surmeden 716 puandan credit karmada puanim olustu bugun 718 cikti baslarda girdigim de credit karmada bos gosteriyodu puan yoktu bunlar sonradan gelisti tabi sizin yaptiginiz sekil yapilabilirse daha karli ama 3-6 ay puan olusmasi icin beklenmiyo bnm ki bi ay olmadan kredi karmada cikti bide securty kart icin ust limitte depozito yatirin zaten kart normal kredi kartina donunce o mebla size geri veriliyo daha cok isinize yarar buyuk kucuk tum alisverislerde kullanabilirsiniz ve odemek icin bnm gibi gunluk kontrol etmezsiniz cunku burda kartin yuzde 20 snden fazlasini kullanmayin hemen al ode yapin gibi hizli kredi puani icin taktikelr okumustum bi yerde ne kadar dogru yanlis bilmiyorum ama limit fazla olunca bu konuda da rahat olmus oluyorsunuz
-
Bilgilendirme amacli bu arada green card bekleyen arkadaslar icin bugun itibari ile green card benim elime ulasti
Birde amerika 2024 olmadan gelenler icin belki isine yariya bilir ben 2023 aralikta gelmeme ragmen esim ogretmen tax retun yapacakti haftasonu normalde return alacagi 1500 dolar cikiyodu ama evlilikten dolayi beni ekleyince esimin tax returne geri odeme 6500 dolar bi para oldu new york icin tax return sezonu da baslamisken isine yariyabilir belki birilerinin
-
@lavita katılıyorum size kesinlikle çok mantıklı. Herkes abd doğumlu değil ve bizdeki karşılığı vukuatlı nüfus kayıt örneği.
-
Bu ileti silindi! -
Herkese tavsiyem, hep aynı tavsiyede bulunurum. Lütfen buradaki bilgilerden yola çıkarak sürecinizi ilerletmeyin. Resmi sitede required documents sekmelerinde ne isteniyorsa onları yükleyin. Ben öyle yaptım. Hiçbir aşamada RFE almadım. Dünde vize basılı pasaportumu teslim aldım.
Faydalı bilgiler olduğu kadar maalesef bu sitedeki bilgilerin bir kısmı eksik/hatalı veya yanlış yönlendirmelerden oluşuyor. Referansınız resmi site olsun.
Yoksa dalgaya karşı kürek çekmiş olursunuz. Süreciniz uzar.
-
@ikose, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
Benimde geldi sizden 1 saat sonra :)
tebrikler, benimde aralik ilk haftasinda DQ oldu. daha email gelmedi,
size hangi gun vize mulakat tarihi verilmis? 19 mart mi? -
@hasanmakinaci Ben de 22 kasımda dq olmuştum. 5 şubatta mail aldım. 19 Mart tarihine randevu verildi. Beklemekten gerçekten zor. Umarım en kısa sürede sizlere de haber gelir
-
Bugun pasaportum elıme ulaştı. Vızem basılmıs bır sekılde. Surec boyunca yardımcı olan tum forum kullanıcılarına tesekkur ederım. Vıze ve pasaport ıle beraber Immıgratıon Fee odememızı soyleyen bır döküman tarafıma iletildi. Ucsıs'tekı hesabımıza baglanıp sıze verılen vızenın uzerındekı case ve a ıle baslayan kodu gırerek 220 dolar daha odeme yapmanız gerekıyor. Bu green card basımı ıcın anladıgım kadarı ıle. Amerıkaya gırdıkten sonra odeyebılecegınız gıbı gırmeden odemenız tavsıye olunur. Boylece green card'ınızın teslım asaması hızlandırmıs olursunuz. Bu fee odenmeden green card'ın gonderılmedıgını ogrenmıs oldum
-
@TolgaSabSab tebrikler
-
@Naerys Merhaba biz joint sponsor kullanacağız. Fakat petitioner olarak sanırım benim de domicile göstermem gerekiyor ve finansal belgeleri toplamam gerekiyor. Bu sebeple Amerikaya bir gidip gelmeyi düşünüyorum. Normalde ABDde bi kaydım yok doğduktan sonra hep türkiyede yaşadım sadece pasaportum ve ssn im var. Gittiğimde hangi belgeleri almalıyım, siz ne belgelerini toplamıştınz?
-
@gkorkmaz, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
@Naerys Merhaba biz joint sponsor kullanacağız. Fakat petitioner olarak sanırım benim de domicile göstermem gerekiyor ve finansal belgeleri toplamam gerekiyor. Bu sebeple Amerikaya bir gidip gelmeyi düşünüyorum. Normalde ABDde bi kaydım yok doğduktan sonra hep türkiyede yaşadım sadece pasaportum ve ssn im var. Gittiğimde hangi belgeleri almalıyım, siz ne belgelerini toplamıştınz?
benım esım benımle beraber turkıyede yasıyor fakat amerıkada annesının adresı fızıksel adres gorunuyor. Herhangıbır domıcıle sormadılar fızıksel adresı gorundugu ıcın.
-
@TolgaSabSab hayırlı olsun. Aynı durum benim için de geçerli. Ben 1 ay sonra gideceğim. Gitmeden 1 hafta önce ödemeyi düşünüyorum. Şuan ödesem bir problem olur mu acaba? Bilginiz var mı?
-
@gkorkmaz Benim esim hep Amerika'da oldugundan o konuda bilgim yok. Sadece burada yazan arkadaslardan gordum yorumlari ancak tavsiye verecek duzeyde bilgim yok maalesef. Isterseniz forumda konuyu aratip yazilanlara ulaasabilirsiniz. Simdiden bol sanslar..
-
@chicallonis1 Eger vizeniz basili pasaportunuzu aldiysaniz bir an once odemenizi yapin derim. Odemenizi yaptiktan sonra kart basim islemleri gerceklesiyor ve 90 gune kadar gonderim suresi var. Eger bir sure daha Turkiye'de bekleyecekseniz odemenizi yapin ki kartinizin gonderim sureci bir an once baslasin, gittiginizde de cok beklememis olursunuz. Suan odemenizde de hicbir sorun olmaz. Biz odemeyi yaptiktan iki hafta sonra ben giris yapmistim.
-
@Naerys Amerika'ya giriş yapmadan kartla alakalı herhangi bir işlem yapılmıyor maalesef. Giristen 1 gün önce, veya 1 ay önceden ücreti yaptırmanız bir şey değiştirmiyor. Fakat sürecin, ABD'yi girer girmez, otomatik başlaması için, girişten önce ücreti yatırmak önemli.
-
@kadargo Dediğiniz doğru aslında, biraz hatalı, eksik bilgi vermişim kusura bakmayın. Ben de biraz beklemiştim vizeden sonra, o arayı karıştırdım. Ama yine de dediğimiz gibi, önceden ödeme yapmanın hiçbir sıkıntısı olmaz. Zaten arkadaşımız da bunu soruyordu. Teşekkürler yine de.. :smiling_face_with_smiling_eyes:
-
@chicallonis1 süreciniz kaç ayda sonuçlandı
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
24
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu535.1k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum