DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @gubaz53 hocam nasıl taşıdınız jamaikaya oturum vs mi var yoksa sadece mail ile talepte mi bulundunuz teşekkürler


  • @ATS16 birinde 7 ay diğerinde 9 ay kaldım


  • @fahri26 ben cayman adalarında yaşıyorum buradaki dosyalara ora bakıyor


  • Bu yılın geçen yıldan da kötü gittiğini görünce artık somut adım atmam gerektiğine karar verdim. Önceki yıllardan deneyimli forum yöneticilerinin neredeyse tamamı hemen dosya taşıma işlemlerine başlayın önerisini de hayati bir uyarı olarak görüyorum. Benim için iki seçenek vardı ya dil okulu veya şirket kurarak dosya taşıma. Şirket kurmak gibi işlerden anlamadığım için dil okuluna kayıt olarak gitme seçeneğini daha uygun buldum. Sizlerden beklediğim yardım bu konu üzerine olacak. Not: 46 yaşındayım Kimya öğretmeniyim.

    1-Gitmeyi tercih etmem gereken kolay vize ve oturum veren ülkeler hangileridir? Örn. İrlanda uzun süreli dil okulu için oturum ve çalışma kartı veriyormuş böyle bir seçenekte KCC nin dosya taşıması için oturum vs. gibi belgeler mi sunmam gerekiyor yoksa 2-3 aylık dil kursları olsa da dosya taşıma için başvurabilir miyim?
    2- Danışmanlık firmaları aracılığıyla mı süreci yönetmeliyim? Aksaray küçük bir yer danışmanlık konusunda yeterli destek olmayabilir. Önerebileceğiniz danışmanlık firmaları hangileridir?
    3-Diyelimki bir kaç farklı ülkeye gitmek için başvurduk ama vize alamadık eğitim için yatırdığım paraları geri alabilecek miyim? Yanlış hatırlamıyorsam buna benzer bir bilgi okumuştum.
    4- Diyelim vize aldık KCC ye ne deyip dosyamı taşımalarını isteyeceğim? Okul, pasaport, oturum kartı vs. gibi kanıtlayıcı evrakları mı göndermeliyim?

    Bu yıl dil okulu ile dosya taşıyan oldu mu bilmiyorum ama herkese yol gösterici olması için süreci paylaşmaya çalışacağım. Yardım ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @GOKAY-0 merhaba,
    4 sorunuz da bu başlıkta defaatle cevaplandı.
    arama butonunu kullanarak ya da eski iletileri okuyarak ilgili konu için sürecinizi rahatlıkla devam ettirebilrisiniz.


  • 11 bine ne zaman gelir sizce mülakat

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @devrim-astan 13 temmuz saat 22:10'da.


  • merhabalar. mülakata girerken ilişki kanıdı için Google fotoğraflar kısmını zamanlarıyla ekran görüntüsü alıp bir Word dosyası haline getirmeyi düşünüyoruz. yoksa daha az birkaç fotoğraf yeterli olur mu?


  • @devrim-astan Geçen sene Ağustos ayında gelmişti. Bu seneyi kimse bilemez. Belki hiç gelmez.


  • Merhabalar arkadaşlar benim vize bugün itibariyle onaylandı 🎉🎉🥳🥳 bu süreçte tüm sorularıma cevap veren heyecanıma ortak olan herkese çok teşekkür ediyorum. Darısı mülakat maili bekleyen tüm arkadaşlara olsun ♥


  • @cansss Vizeniz hayırlı olsun , yeni hayatınızda başarılar dilerim . Mulakat deneyiminizi paylaşmayı unutmayın . Zira okudukça sanki bizde vize almış kadar seviniyoruz.

    Hayırlı olsun 🙏


  • @gucarslan Uğur bey sanıyorum okuduğum mesaj sayısı bini aştı ama hala bilgi arayışım devam ediyor. Süreci bilmediğimiz için kopuk bilgileri derlemek zaman alıyor. Sadece 4. sorunun tam cevabını sizin bir mesajınızdan öğrendim. Dosya taşımak istediğimiz ülkeye girince pasaport, oturum kartı vs. belgeleri ekleyip KCC ye dosya taşıma isteğimizi belirten bir mail atmalıyız.
    1-Hangi ülkelerden kolay vize ve oturum alınır bunu henüz çözemedim.
    2-Yerelde bir tane danışmanlık firması var yarın onlarla görüşeceğim ama ne kadar tecrübeliler bilmiyorum yani güvenilir bir danışmanlık firması arayışım hala devam ediyor.
    3-Bu süreci CN 249** için current olmadan yetiştirmek mümkün müdür?


  • @gubaz53 Polis belgesini 1 yildan fazla yasadiginiz ulkelerden, veya su an yasadiginiz ulkede 6 aydan fazla suredir yasiyorsaniz mülakat esnasında ibraz etmelisiniz ama doğduğunuz yerden farklı yurtdışında yaşadığınız 12 aydan az süreleri DS260’da beyan etmemiş olmanız ne gibi sorunlar çıkarır forumun deneyimli kullanıcıları daha doğru yorumlayacaktır. Bol şans


  • @asper bence 15 binin altı rahat ama üstü çok riskli gibi tüm mülakatlara baktım öyle görünüyor


  • @GOKAY-0 3 ankarada zor. bu sorunuza kimse net bir cevap veremez ama neredeyse 25.000 cn'a ankaranın mülakat vermesi seneye mart ayına belki(!). o kadar yavaş ilerliyor.

    1. soru, gidin sorun.

    1- bizde bilmiyoruz , her insanın durumu birbirinden farklıdır. benim türkiye ve x ülkesinde oturumum var. sizin türkiye ve y ülkesinde oturumunuz var veya sadece türkiyede var. kişiden kişiye durumlar değişir. kons.'lara mail atıp mülakat veriyorlar mı, veriyorlarsa da neler istiyorlar diye sorabilirsiniz.

    (link kaldırıldı)

    burada adam anlatıyor. detayları dinleyebilirsiniz güzel bir rehber.
    her sene kons.'ların müsaitlik durumu değişiyor çünkü greencard kazananı türkiyeye her sene x kadar çıkıcak , bulgaristana y kadar kazanan çıkacak diye bi kural yok. yoğunuk HER SENE değişiyor.

    yoğunluğu https://dvcharts.xarthisius.xyz/issuances.html#

    bu siteden kontrol edebilrsiniz konsolosluk seçerek bakabilirsiniz.

    türkiyede 200 e yakın mülakat verilmiş ve 4k'lara anca gelmiş
    gürcüstanda da 200e yakın mülakat verilmiş ama 14k'lara gelmiş.

    eşit değil, hiçbir zaman da eşit olmayacak. kafanıza kestirdiğiniz , gitmişken görelim diyebileceğiniz , yoğunluğu uygun olan, uçak bileti , otal masraflarını karşılayabileceğiniz HER kons.'a mail atın. 1 hafta aralıklarla taciz edin. geri tepebilir bu yüzden 1 hafta 10 gün aralıklarla atın. bu forumda paylaşılan her bilgi deneyim, gürkan bey de konsolosluk çalışanı değil. o da yıllar boyu bu işleri kovalayarak edindiği bilgiler ile yardımcı oluyor sağ olsun. lütfen birbirimizi kırmayalım.

    24.900 numara ile taşımazsanız , ankaradan mülakat gelmeyecek.
    şahsi fikrimdir.
    başarılar.

    emirhan


  • Bu ileti silindi!

  • @SYTSNGR merhaba çok teşekkür ederim unganlar randevumu ve mülakat deneyimimi detaylı olarak mülakat deneyimleri sayfasında paylaştım ☺


  • Merhaba, unganlar oncesinde son 12 ayda covid asisi olmamiz gerektigini ogrendim. Benim kayitli 3 doz asim var fakat en son oldugum asi uzerinden neredeyse 2 sene gecti. Simdi 4. doz mu olmam gerekiyor? Onun disinda hesap ozet dokumunun ingilizce cevirisine gerek yoktu degil mi? Ve son olarak ds formunu gonderdigimde gerektigi gibi doldurup gondermistim ama bazi degisiklikler oldugu icin actirip guncellemem mi gerekiyor yoksa mulakat gunu orada aciklama yapmam yeterli olur mu? Yardimci olursaniz sevinirim.


  • @Oguzhanyesildag kaç tane aşı ve ne zaman olduğunuz önemsenmiyor, son 12 ay içerisinde olmadı iseniz olmanız gerekiyor. Malum son zamanlarda aşı bulunma sıkıntıları olduğu için Unganlar randevunuz ile aynı gün yaklaşık 10 dk önce gidip aşı olabilirsiniz. AŞTİ' ye en yakın ANKARA GAZİ MUSTAFA KEMAL MESLEKİ VE ÇEVRESEL HASTALIKLAR HASTANESİ (Herkes burayı DemirYollarıHastanesi olarak biliyor bugün gittim), Unganlar'a en yakın ANKARA ŞEHİR HASTANESİ


  • @ATS16 evet bende onu öğrenmeye çalışıyorum sizce açtırmama gerek var mı ? @gucarslan


Benzer Başlıklar

  • 1485
  • 56
  • 371
  • 3
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

105
Çevrimiçi

42.6k
Kullanıcı

4.5k
Konu

435.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum