Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhabalar eşim 2024 yeşilkartı kazandı ve biz de onunla beraber dependantlarak vize alacağız 2 çocuğumla. Bugün sağlık raporu randevusuna gittiğmde bende sorun çıktı. Ben hafta başında hastane enfeksiyon bölümüne aşı kartım olmadığı için hangi hastalıklara karşı bağıslıklığım var diye test yaptırdım ve kızamık negatif çıkınca mmr yani karma aşı oldum 2 gün önce ve doktor son bir ayda aşı olmamalıydın deyip muayene için soyunup dökünmüşken sizi muayene etmeyim cdcye sorayım bu şekilde olmaz deyip beni muayene etmedi.

    Cdc ye baktım aşı olun gelin yoksa yapılıyor deniyor. Türkiyedeki gibi son 1 ay içinde aşı olmayın yok rapor alamazsınız denmiyor hiçbir yerde. Başka bir sorunum da yok. Bu yapıkan hiç mantıklı değil.

    Aşımı olup gittim. Aileden herkes raporu aldı. Aşılarını da elstra oldular ama benim için sorulup onay alınacak. Amerika müşlakat Randevu tarihi 10 gün sonra. Eğer ben rapor alamazsan aileme vize verilir mi?

    Ben sonra alsam da olur ama oğlum Amerikadan vize alıp eşimle giriş yapacaktı 6 gün vize mülakatından sonra. Bu şartlarda benim yüzümden bütün aileye mi vize verilmeyecek. Eşim ve oğlumun dönüş biletlerini de almıştık. Çok karışacak hersey. Ben kızımla 5 ay sonra falan girmeyi düşünüyorum. Eğer bana sonradan tek vize verilirse raporu mülakat sonrası verip almamda sakınca yok. Bir bilginiz varsa bu konuda paylaşırsanız memnun olurum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Aysegul-Yorulmazlar öncelikle öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.

    doktor son bir ayda aşı olmamalıydın deyip muayene için soyunup dökünmüşken sizi muayene etmeyim cdcye sorayım bu şekilde olmaz deyip beni muayene etmedi.

    unganların yaptığı uygulama doğru, bu sitelerinde defaatle yazıyor ve bunu okuyup o şekilde gitmenin sizin sorumluluğunuzdadır.
    ayrıca forumda da çokça bunu belirttim, aşı olmadan gitmelisiniz diye.
    şuan yapacak bir şey yok, onlardan gelecek cevabı beklemelisiniz.

    Amerika müşlakat Randevu tarihi 10 gün sonra. Eğer ben rapor alamazsan aileme vize verilir mi?

    anladığım kadarıyla eşiniz asıl talihli. bu yüzden muayene olan herkes vizesini alabilir mulakatta, siz hariç.
    unganların durumu netleştiğinde siz de sağlık raporunuzu alıp vizenizi bastırabilrisiniz.
    muayene olduğunuzda buradan benimle iletişime geçin, süreci nasıl ilerletmeniz gerektiğini anlatacağım.


  • @gucarslan Cevabınız için teşekkür ederim. Ama cdc ve diğer ülkelere baktığımda son 1 ayda aşı olmayın diye hiç bir ülke ve Amerikada birsey yazmazken Unganların bu uygulaması ne kadar ve niye doğru. Zaten kendileri de aşı yapıyor ve hiçbir kan testi yapmadılar bana. Bu nedenle doğru bulamadım uygulamayı. Ama bekleyeceğim sonucu. O zaman ben de ailemle mülakata girip vize yi daha sonra alabileceğim ailemden ayrı olarak değil mi? Yani mülakata girmemde sorun yok?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Aysegul-Yorulmazlar kuralları cdc belirliyor evet ama yerel kurallar da önemli.
    misal afrika'da bir çok kural farklı, bir çok farklı uygulama var dos ya da cdc'nin yönergelerinden farklı.
    sizin göreviniz yerel kurallara uymak.

    mülakata her şekilde katılın ve bunu mülakatta belirtin.
    sağlık rağorunu sonra alacağınızı aktarın aşı tarihi sebebiyle.
    çok detay vermeyi, kısaca aktarın. bol şans..


  • @gucarslan evet dün aldım 25 Mart için mülakata Jamaika kimgston’da gireceğim çok teşekkür ederim


  • Covid asisi için de geçerli mi bu durum ?@gucarslan


  • @erczmm hayir covid asilarinizi olmalisiniz.


  • @erczmm Merhaba,
    Daha önce sitede cevaplanmıştı. Covid aşısı hatırlatma dozu için son 1 ay kuralı şu an için geçerli değil. (Bu gereklilik çok yeni geldiği için).
    İlerleyen süreçte bu kısımda da bir değişiklik olur mu bilmiyorum ama son bilgi hatırlatma dozu için son 1 ay kuralanın geçerli olmadığı yönünde.


  • iyi akşamlar. mülakatta ne iş yapacaksınız sorusuna kendi mezun olduğum bölümümü (bankacılık ve sigortacılık) söylemeyi düşünüyorum. ama bunun amerikada denkliği nedir, ben önlisans mezunuyum. bilgisi olan var mı, teşekkür ederim.


  • @gucarslan Merhaba Uğur Bey, sizin bir konuda görüşünüzü almak istiyorum. Ds260 formunda "Have you belonged to, contributed to, or worked for any professional, social, or charitable organization?" (Herhangi bir mesleki, sosyal veya hayır kurumuna üye oldunuz mu, katkıda bulundunuz mu veya onlar için çalıştınız mı?) sorusu var. Ben memurum ve devletin onayladığı yasal bir memur sendikasına üyeyiyim. Bunun dışında sendika için çalışmıyorum ve herhangi bir katkım yok. Sendika da bu sorudaki kurumlara dahil mi sizce? Doğru beyanda bulunmak istiyorum. Bu soruda eveti seçip memur sendikasının adını yazmanın olumsuz bir etkisi olur mu?

  • ⭐⭐⭐

    @Aysegul-Yorulmazlar aşı noktasıyla alakalı gerekli cevapları Uğur bey vermiş zaten ben şu kısımla ilgili sadece söylemek istedim. Mülakattan 6 gün sonraya uçak biletinizi almışsınız ama herhangi bir AP durumunu geçtim 6 gün içinde pasaportunuz dağıtıma çıkmamış halde olabilir. O süreçte takip koduyla takip edin gerekirse iş günü içerisinde ptt merkez şubesinden gidip bizzat almanız gerekebilir


  • @volkan1907 bende öğretmendim ve eğitim iş üyesiydim ds260 forumuna bu şekilde yazdım mülakat sürecinde bununla ilgili hiçbir şey sormadılar o yüzden bir sıkıntı yaşayacağınızı zannetmiyorum sürecinizde kolaylıklar dilerim


  • @evren-eroglu-0 yaptığım yorum DV2022 için geçerliydi. Bildiğim kadarıyla DV2023’de daha farklı ilerledi.


  • Excel tablosu var mıdır acaba 2024 için ben bulamadım eğer varsa 6Klardayım hala mail gelmedi bana merak ettim doğrusu


  • @gubaz53 hayırlı olsun . orada oturma izniniz mi vardı?


  • @Darwin, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @volkan1907 bende öğretmendim ve eğitim iş üyesiydim ds260 forumuna bu şekilde yazdım mülakat sürecinde bununla ilgili hiçbir şey sormadılar o yüzden bir sıkıntı yaşayacağınızı zannetmiyorum sürecinizde kolaylıklar dilerim

    Cevabınız için çok teşekkürler. Benimle aynı durumda olup mülakatta herhangi bir sorun yaşamadığınızı bilmek beni rahatlattı. İyi temennileriniz için teşekkürler. Size Amerika'daki yeni hayatınızda başarılar diliyorum.



  • Merhaba, 3 Ocak’taki mülakatta eksik evrak (yurt dışı sabıka kaydı) nedeniyle pasaportlarımızı geri alıp dönmüştük. Bu hafta eksik evrakları temin ettik ve şimdi mülakatta bize verilen e-posta adresine bu belgeyi yollayacağız.

    Bundan sonraki süreç nasıl olacak, tecrübesi veya bilgisi olanlardan yardım rica ediyorum.

    E-posta ile yollayacağımız bu belge sonrası greencard vizesine uygun görülmemiz halinde ne yapacağız? Bize e-posta ile cevap mı gelecek? Bu cevapta pasaportlarımızı ptt ile Ankara konsolosluğa yollamamız mı istenecek yoksa fiziksel olarak gidip pasaport teslim etmemiz için bir randevu mu verilecek?

    Bir de, bahsettiğim eksik belgenin e-posta scancopy versiyonundan ayrıca orijinallerini de Ankara konsolosluğuna yollamamız istenecek mi?

    Teşekkürler.


  • @murat-94 öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın. İlk gönderide olması lazım link şu: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1hzWtWRX5sSBdSXkzYmnOWPtEXmJtRwBSmKgu5kjOrbg/edit#gid=0


  • Çocukken olduğum aşıların kaydı yok bir çoğumuz gibi. Bilgilendirme için teşekkür ederim @sevgilisena

    Diplomamın aslı olmadığı için üniversitemden kaşeli diploma almam gerekiyor mu? Bilgisi olan var mı?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

45
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum