DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @spenb hocam sorun olmaz eskiden sorun oluyordu ama kanun değişti ayrıca sizi alacakları varsa ne yaparsanız yapın zaten sorun çıkaracaklardır , yani devlet yetkililerine benim k1 vizem var gitmem gerekiyor derseniz sizce işe yarar mı ? 😂 kimse o durumda sizin ne dediğinizi umursamayacaktır açıkçası ama sorun olmuyor merak etmeyin eğer son dk bir kanun değişikliği yine olmasıysa.


  • @thisnew hocam şans şans şans şans tamamen şans ne zaman hangi tarihte ne zaman açtıklarını kimse bilmiyor o yüzden şu tarihte şu vakit açıldı şimdiye kadar açılması lazımdı neden açılmadı diye düşünmeyin


  • @ob16222, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

    @spenb hocam sorun olmaz eskiden sorun oluyordu ama kanun değişti ayrıca sizi alacakları varsa ne yaparsanız yapın zaten sorun çıkaracaklardır , yani devlet yetkililerine benim k1 vizem var gitmem gerekiyor derseniz sizce işe yarar mı ? 😂 kimse o durumda sizin ne dediğinizi umursamayacaktır açıkçası ama sorun olmuyor merak etmeyin eğer son dk bir kanun değişikliği yine olmasıysa.

    Sürekli cevap veriyorsunuz çok yardımcı oluyorsunuz forumdaki arkadaşlara eksik olmayın. Aklımda bir plan var size ondan bahsedeceğim. Şimdi polis çevirmesinde kaçak olduğunuz çıkarsa tutanak tutuyorlar ve sistemde 15 gün boyunca tekrar gbtye girdiğinizde kaçak olduğunuz çıkmıyor. Ben bile isteye çevirmeye sokmaya çalışmayı düşünüyorum kendimi ülkeden çıkışıma yakın bi tarihte. Belki işe yarar ve sistemde yoklama kaçağı olduğum çıkmaz diye düşünüyorum. Ne dersiniz


  • @spenb hocam kanunlara o kadar vakif degilim ama sizin gibi bir arkadas vardi kendisi sorun yasamadi diye biliyorum , yurt disi cikisinda problem olacagini dusunmuyorum eger boyle bir planiniz var ise en yakin askerlik subesine gidip bu islemi yapabilirsiniz


  • @yagmur-vanberg

    Size veya nisanliniza elcilikten mail geldi mi dosyaniz bize ulasti diye emailinizi kontrol edin bazen spam a dusuyor. Gelmediyse ankaraiv diye baslayan bir mail adresi vardi oraya mail atin cevap vermiyorlar cogu zaman ama belki size verirler. 32 gunde coktan ready olmasi lazim bazen dosyayi ready ye cekmeyi unutuyorlar veya cok gec cekiyorlar.

    Dosya ile ilgili hizlandirma islemi yapamazsiniz o hakkiniz yok artik (NVC den ciktintan sonra dosya muhattabiniz artik elcilik oluyor), yapabileceginiz tek sey acil randevu talebinde bulunmak olur bunun icinde elinizde cok gecerli bir sebep olmali, nisanlinizin cok ciddi bir saglik problemi olmali (kritik bir ameliyat vs vs veya finansal acidan sizin gercekten zor durumda oldugunuzu kanitlamaniz lazim size maddi yardim yapmasi finsansal zorlukta oldugunuz anlamina gelmiyor sordugunuz soruya istinaden soyluyorum bunu.)
    bu iki durumda bile acil vize randevusundan onay alacaginiz kesin degil memurun takdirine kalmis. ben yerinizde olsam randevu icin hesap olusturur randevu aramaya baslardim , ready olmamasi randevu almaniza engel degil. Dosyasi ready olmadan randevu alan ve mulakata giren kisiler biliyorum ve bir sorun olmadi.

    Oncellikle sordugunuz bu sorulari avukatiniza sormanizi tavsiye ederim sonucta bu is icin sizden para aliyorlar siz bu sorulari burada ki kisilerden ogrenip cevaplarini alacaksaniz avukatin bir manasi kalmiyor bu benim gorusum yani ben avukatla calisiyor olsaydim aklima gelen herseyi kendisine sorardim burada cevap beklemek yerine ama kisaca sordugunuz sorulardan bildiklerimi cevapliyim.

    1- Fikrim yok , unganlari arayip sorabilirsiniz ya da sitesinden mail atin illa ki cevap verirler.
    2- her evrakin ingilizcesi yok olmayanlarin yeminli tercume ettirmeniz gerekiyor bu evraki neden alacaksiniz bilmiyorum mulakatta turkce goturebilirsiniz.
    3- Sayilir , aranizda ki iletisim tercihi size kalmis isterseniz mektupla yazisin , elciligi baglamaz.
    4- Evet gosterebilirsiniz.
    5- Boyle bisey yapmanize gerek yok , resimlerinizi a4 kagidina cikti alip nerede ne zaman ve resime baska kisiler varsa onlari yazmaniz yeterli.
    6- Turkce veya ingilizce size kalmis mulakat ikiside ayni bir dezavantaji yok. ( Cogu insan turkce aldigi icin biraz daha fazla sira beklersiniz) kendimden ornek ben ingilizce aldigimda benim numaram hemen yanmisti turkce almak isteyenler hala bekliyordu.
    7- Bankada ki bankolar gibi dusunun arada cam var. Dosyayi istediginiz kadar kalin veya ince goturun gerekli evraklari aliyorlar sizden sadece , o yuzden cok kalin dosya veya normal dosya goturmeniz fark etmiyor vereceginiz evraklar belli garanti olsun sunuda gotureyim bunuda gotureyim diye bisey yok almiyorlar cunku.
    8- Bazi evraklari veriyorlar. ( bosanma belgesi, resimler vs.)
    9-Hayir gerekmiyor.
    10 - confirmation page sayfasi sadece.
    11- Tarafiniza k1 vizesi icin gonderilecek talimatlar pdf inde hangi belgeleri ingilizce , orjinal veya hangisini kopya olarak kabil ettiklerini soyluyorlar bu degisken oldugu icin bisey diyemem.
    12- Hayir degil.

    Tekrar belirttigim gibi bu sorularinizi avukata sormaniz daha iyi olacaktir sizin icin. Bu benim gorusum tabi ki soru sormak sizin hakkiniz sonucta burasi bir forum istediginizi sormakta ozgursunuz.


  • @aristocrat bu kadar kisa surede kim aldiysa iki sebebi olabilir , birincisi gecerli bir expedite nedeni savas durumu , saglik problemi , insan haklari vs vs , ya da ikinci sebep amerika ki kisi asker ise oncelik haklari var bazi durumlarda son bir ihtimal cok dusuk olsa da dosyasi o donemde bakilan dosyalar ile bakilmis bir sekilde one cekilmis.


  • @ob16222 yok hocam hiç biri değil kendisi bu forumda eski mesajlarda gördüm. 5 ayda hem noa1 hem noa2 gelmis hanımefendinin


  • @aristocrat ben neredeyse bu forumdaki bütün yorumları okudum. Pandemiden önce bu süreler kısaydı. Pandemi döneminde dosyalar biriktiği için şu an süreler böyle. İnşallah tekrardan eskisi gibi bir kaç ay içinde herkesin durumu sonuçlanır.


  • @ob16222 net cevap icin tesekkurler.


  • yanitlar icin cok tesekkur ederim arkadaslar, bir sorum daha var, randevu sistemine kayit olurken turkce karakter kullanmayacagiz degil mi?


  • Vukuatli Nufus Kayit Ornegi su sekilde olmalidir deniyor:

    Türkiye için doğum belgeleri "Nüfus Kayıt Örneği" olarak adlandırılır. Bu belge, tam adınızı, doğum tarihini ve yeri, ebeveynlerinizin adını, evlilik/boşanma kayıtlarını ve varsa eş/çocuk bilgilerini içermelidir. Lütfen orijinal bir belge sağlayın. İngilizce çeviri gerekli değildir. Bu belge, e-Devlet sisteminden çevrimiçi olarak alınabilir.


  • @aristocrat şanslıymış o zaman 🙂 ama belkide hızlandırma talebinde bulundu söylemedi. Ya da dosyasını gerçekten şans eseri o dönemin dosyaları ile bakmışlar.


  • @ob16222 cok tesekkurler yanitlar icin. nisanlim basvuruyu eksiksiz yapmak icin avukatla calismayi tercih etti. ben internetten bilgilenerek ilerliyorum daha cok, avukat turkiyeyle calismamis daha once, o da benimle tecrube ediyor. Ben burada vizesini alan kisilerin tecrubelerine cok daha fazla guveniyorum. iyi ki varsiniz, zor bir surec ve tamamen tecrubesiz ilerliyoruz. Case ready oldu, uye olacagim sanirim turkce karakterli ismimi kullanmamam gerekiyor degil mi? Odemeyi herhangi bir zamanda yapmaya izin veriyorlar mi yoksa onun icin de mi randevu acilmasini bekleyecegiz? Alacagim iki belge var, sicil ve nufus kayit ornegi, bunlar turkce kabul ediliyor yaziyor bana avukatin verdigi pdf de. ama forumda bunlari ingilizce goturdugunu soyleyenler var kafam karisti. Emin olmak istiyorum. Benimle ayni asamada olanlara da cevaplar faydali olacaktir. Ben vizemi alinca bastan asagiya her asamayi detaylica yazacagim, burada her cevap farkli sayfalarda oldugu icin tekrar soruyoruz bazi sorulari affedin


  • @yagmur-vanberg tekrar söylediğim gibi hangi evrak Orjinal , Türkçe veya İngilizce istediğini elçilik size mail yoluyla zaten bildiriyor burada benim veya bir başkasının Türkçe veya İngilizce demesi önemli değil herkes için farklı ilerliyor bazı evraklar standart onlar için bişey demiyorum zaten. İngilizce götürmeniz karşı taraf için daha kolay olur sonuçta ana dili ama her evrak İngilizce olmalı diye bir kural yok Türkçe kabul ettikleri evraklarda var. Aşağıya linki bıraktım oradan bakın bütün evraklar ile ilgili açıklamalar yazıyor tekrar belirttiğim gibi takıldığınız yerde avukatınıza sorun. Türkiye ile daha önce çalışmadım diye bir bahane olamaz çünkü sistem aynı.

    Avukatınızın Türkiye ile daha önce çalışmaması bişey değiştirmiyor çünkü dünyanın her yerinde k1 vizesi prosedürü aynı. 🙂 o yüzden öyle bir bahaneye sığınmasın kendisi, İngiltere’de de aynı Fransa’da da aynı. Ödemeyi randevu ekranı açılınca yapabilirsiniz. İngilizce karakter kullanın Türkçe kabul etmiyor zaten.


  • Merhabalar, Dosya bugun itibariyle Ready gorunuyor,Konsolosluktan herhangi bir email almadik ,emailin gelmesi ne kadar suruyor yaklasik olarak ?Diger sorum email vize mulakatina girecek nisanliya mi geliyor yoksa sponsor olan nisanliya mi ? Tesekkurler


  • Arkadaşlar merhaba noa2 bekliyorum iş değişikliği yapma ihtimalim var, bu değişikliği bildirmem gerekiyor mu bi problem yaratır mı. Ben davet edilen tarafım yani vizeyi almak isteyen


  • @Munzurlu-24-62 bazı arkadaşlar e mail gelmediğini iddia ediyorlar. Bence bu şart değil kayıt olup randevu kovalayın.


  • @onuronur bişey yapmanıza gerek yok.


  • @ob16222 konsolosluk calisanlari turkce bilen amerikalilarsa tamam o zaman ingilizce hazirlarim daha kolay olur. ben turk zannetmistim konsolosluk calisanlarini.
    link icin tesekkurler. Mail henuz gelmedi. Fiziksel olarak da mail gelecek mi bana Case ready oldugu icin Ankaradan?


  • @yagmur-vanberg bazılarına mail gelmiyor ank kodunuz varsa o kodla kayıt olup randevu arayınız. Hayır fiziki bir posta gelmeyecek.


Benzer Başlıklar

  • 57
  • 1480
  • 116
  • 3
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

101
Çevrimiçi

42.3k
Kullanıcı

4.5k
Konu

433.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum