Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• Merhabalar
    Pasaportu postayla (PTT) gönderdiklerine dair mesaj aldım.
    Web sitesinde vize durumu hâlâ "Reddedildi" olarak görünüyor
    Böyle bir deneyiminiz var mı?
    Vizenin çıktısı alınacak mı?

• @Abdul-0 Benim pasaportumu alıp, vizemin onaylandığını söyledikten 1 gün sonra issued olarak değişti durumu, yani normal. 1-2 gün sonra tekrar kontrol edin.

• @Abdul-0 ben Açıklama kısmına öyle yazmadim ama bisorun olurmu ki

• @Nailaysegul sanmıyorum

• Arkadaşlar merhaba eksik evrak olup hala sonuç alamayan varmi aranızda mülakat gününün üstünden 10 gün geçti hala haber alamıyoruz sonuç alamadik

• @Nailaysegul
    My case like yours
    Until i text them then they reply back to me with this:
    “Dear Sir/Madam,
    We have asked you to fill out a form and send it to us after your interview. Which is called DS-
    5535. You have to send us that form via e-mail to [email protected]. Then your case will undergo an administrative processing and we will inform you once it is completed. We have also attached the form above. Please fill out the form without changing the format of it and send it to [email protected]
    Sincerely,
    Immigrant Visa Unit
    U.S. Embassy, Ankara”

After i send the form 5535
    They send me text message containing PTT tracking number

Did you fill this form?

• @Abdul-0 bunu neye istinaden gonderdiler size acaba siz mail mi atmıştınız

• @Nailaysegul i tried to know what i should do from contact form so they send this mail to me

• Merhabalar, Herkese öncelikle bu süreçte bolca şans ve kolaylıklar diliyorum.. Çok fazla bir sabır gerektiren bir süreç. şuan dosyamız NVC sanırım 3-4 ay içerisinde Ankara ile iletişime geceğiz lakin ben Ankara sürecinde nasıl ilerleyeceğimi bilmiyorum Biz bu süreçte yabancı bir avukatla çalıştığımız için çok detay alamadım. ve bizden istenilen şekilde ilerliyoruz.(çok detaylı öğrenemiyorum bu süreci) Bu forum sayfasında okuduğum bilgiler çok yararlı şimdiden teşekkürler.

• @Mehmet-C Merhaba birkaç gün önce Unganlarda sağlık muayenemi oldum. Ben de 90lardan kalma aşı belgemi götürdüm. Çocuklukta olduğum aşılarımı, tarihlerini yeni verdikleri aşı belgesine işlediler. Ben de forumdaki arkadaşların tecrübelerinden 4-5 aşı olmayı bekliyordum ama 3 tane yaptılar. Bundan sonrasını okuyan herkese söyleyeyim aşı belgem eski kabul edilmez vs demeyin yine de götürün onlar karar versin. Son bir yıl içinde covid aşısı olmadıysanız imkanınız varsa muayeneye gitmeden olun o güne bırakmayın. Birkaç kişinin olmadan muayeneye geldiğine şahit oldum boşuna işiniz uzamasın. Ertesi gün akşamı da raporumun büyükelçiliye gönderildiğini söyleyen maili aldım.

• Arkadaşlar sürelerinizi imzaya taşırsanız bize sürecin ilerleyişi ile ilgili bir fikir verir teşekkür ederim

• @Abdul-0 Hi Abdul,

Can you let us know about your visa when you receive your passport? Thanks.

• @ygmbx 🙏🏼

• @ygmbx Çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için.

• @yenibasladim kafam çok karıştı
    şu ana kadar pasaportumu alamadım.
    CEAC web sitesine baktım
    durumum hâlâ "Reddedildi"

• Herkese merhaba;
    Evliliği 2 yılı doldurmamış ve Green Card’lı kişilerin seyahat ile ilgili şartları konusunda bilgi verebilecek olan forum kullanıcılarından yardım bekliyorum.

• @cufer, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Herkese merhaba;
    Evliliği 2 yılı doldurmamış ve Green Card’lı kişilerin seyahat ile ilgili şartları konusunda bilgi verebilecek olan forum kullanıcılarından yardım bekliyorum.

istedigi gibi girip cikabilir, 6 ayi gecmeyecek, 6 inci ayi gecerse, gocmenlik memuruna soru sorma hakki doguyor, neden o kadar kaldin, sen kalmayi dusunmuyormusun, hatta vizeni iptal etme hakki, 1 yili gecerse zaten gc iptal, onun disinda 6 ayin altindaki gidip gelmelerde sorun olmaz, bu 6 ayin altindaki sureler yurt disina uzun sureli cikti olarak gozukmeyecegi icin vatandas olma suresinide uzatmaz

• @Abdul-0 Maalesef
    Pasaportum vizesiz geldi
    Onunla birlikte 221(g) belgesini gönderdiler
    Vize idari işlem aşamasındadır
    Bu deneyim kimsede var mı?
    Bu süreç ne kadar sürecek?

• Herkese merhabalar bugün Ankara unganlardaki sağlık muanesi tecrübemi sizlerle paylaşmak istedim
    09:20 randevuma 09:00 gibi geldim içeride yapılan kayıt işlemlerinden sonra
    Geçmişe dair hiçbir hiçbir aşı belgemin olmamasına rağmen sadece 1 aşı oldum kan tahlili yaptırdım ve röntgen çektirdim
    Bütün işlemlerim 10:45 gibi bitmiş oldu
    Toplam TL olarak 11.677₺ ödedim
    Sonuçlarımın gün içinde konsolosluğa mail olarak ileteceğini söylediler toplamda 1 buçuk saat sürdü herşey
    Son 1 yıl içerisinde covid aşı belgenizi istiyorlar

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    2 İleti
    756 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    463 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • F1 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının 21 Yaş Üstü Bekar Çocukları)

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    77
    3 Oy
    77 İleti
    4k Bakış
    MomisCanM
    @Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor. Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi.
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k