Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• Herkese merhabalar,

Amerikan vatandaşı eşimle beraber CR1 sürecine girdik. Aynı süreçte olanlara yardımcı olmak ve bazı sorularımı netleştirmek adına sürecimizi özetlemek isterim:

• I-130 formunu içeren CR1 paketimizi USCIS'e gönderdikten bir hafta sonra, 21 Mayıs 2018'de (priority date) NOA1 elimize ulaştı.
      -19 Kasım 2018 tarihinde USCIS onayımız geldi (Sanırım NOA2 deniyor). Dosyalarımızın NVC'ye gönderildiğini belirttiler. Böylelikle @crazycells in özetlediği CR1 sürecindeki "I-130 ve USCIS onay sürecini" başarıyla geçmiş olduk. I-797 NOA mektubunda yazana göre, NVC bundan sonraki adımlar için bizimle irtibata geçecekmiş. Bu da süreçteki "NVC Bildirim Aşaması"na tekabül ediyor. Anladığım kadarıyla NVC bir 'immigrant visa number' verilecek bize ve sonraki adımlara devam edeceğiz. Bize henüz NVC’den bir bildirim gelmedi, bu nedenle temsilci seçmekle başlayan 6 adımlık sürece geçmedik henüz (umarım doğru yapıyoruzdur). NVC bildiriminin ortalama ne kadar zamanda geleceğine dair bir bilginiz var mı?

Şimdiden teşekkürler.

• @egedem IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:

Herkese merhabalar,

Amerikan vatandaşı eşimle beraber CR1 sürecine girdik. Aynı süreçte olanlara yardımcı olmak ve bazı sorularımı netleştirmek adına sürecimizi özetlemek isterim:

• I-130 formunu içeren CR1 paketimizi USCIS'e gönderdikten bir hafta sonra, 21 Mayıs 2018'de (priority date) NOA1 elimize ulaştı.
      -19 Kasım 2018 tarihinde USCIS onayımız geldi (Sanırım NOA2 deniyor). Dosyalarımızın NVC'ye gönderildiğini belirttiler. Böylelikle @crazycells in özetlediği CR1 sürecindeki "I-130 ve USCIS onay sürecini" başarıyla geçmiş olduk. I-797 NOA mektubunda yazana göre, NVC bundan sonraki adımlar için bizimle irtibata geçecekmiş. Bu da süreçteki "NVC Bildirim Aşaması"na tekabül ediyor. Anladığım kadarıyla NVC bir 'immigrant visa number' verilecek bize ve sonraki adımlara devam edeceğiz. Bize henüz NVC’den bir bildirim gelmedi, bu nedenle temsilci seçmekle başlayan 6 adımlık sürece geçmedik henüz (umarım doğru yapıyoruzdur). NVC bildiriminin ortalama ne kadar zamanda geleceğine dair bir bilginiz var mı?

Şimdiden teşekkürler.

elinize saglik. Uzun ve zorlu asamalar bitmis :) NVC'den ilk mektubun gelmesi birkac ay zaman aliyor ama bu aralar tum surecler biraz uzadigi icin siz onu 2-3 ay gibi dusunun... 1 ayi zaten gecmis, Subat sonuna kadar bilgilendirmeyi alirsiniz diye tahmin ediyorum.

• herkese merhabalar Aile birlesimi gocmen vize mulakatim vardi 13 aralik persembe gunu yani dun :) onaylandi pasaportum eve gelinecegi soylendi bekliyorum yalniz bir sorum var pasaportum gelir gelmez ucak bileti alabilir miyim ve gidebilir miyim baska islemlere gerek var mi

• @alizeb iyi aksamlar
    yardimci olur musunuz soruma

• @mesre-duyar IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:

herkese merhabalar Aile birlesimi gocmen vize mulakatim vardi 13 aralik persembe gunu yani dun :) onaylandi pasaportum eve gelinecegi soylendi bekliyorum yalniz bir sorum var pasaportum gelir gelmez ucak bileti alabilir miyim ve gidebilir miyim baska islemlere gerek var mi

Hayirli olsun, evet vize basili pasaportu aldiktan hemen sonra ucak bileti alip ABD'ye gidebilirsiniz.

Green Card'i alabilmek icin USCIS fee'yi odemeniz de gerekiyor, ABD'ye gitmeden bu ucreti de odeyebilirsiniz, ayrintili bilgi icin:

https://yesilkartforum.com/forum/topic/113/uscis-immigrant-fee-ödeme-ekran-görüntüleriyle

• @crazycells tesekkur ederim insAllah herkes icin hayirlisi olsun :)

• @mesre-duyar Hayırlı olsun...Tebrikler..

• hayirli aksamlar benim pasaportum geldi Persembe gunu once istanbul daha sonra ordan Abd ye aktarma yapacagim. Yalniz pasaportumun yaninda sari zarf gelmedi sadece vize basili pasaportum geldi. Hava alaninda neler bekliyor bilgilerinizi paylasir misiniz?

• @mesre-duyar IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:

hayirli aksamlar benim pasaportum geldi Persembe gunu once istanbul daha sonra ordan Abd ye aktarma yapacagim. Yalniz pasaportumun yaninda sari zarf gelmedi sadece vize basili pasaportum geldi. Hava alaninda neler bekliyor bilgilerinizi paylasir misiniz?

evet, artik IR1/CR1 icin modernized immigrant visa basiyorlar. Her sey online olarak iletiliyor, dolayisiyla zarf olmadan ABD'ye gideceksiniz.

• merhaba ben suan Amerika da esimin yanindayim CR1 vizesiyle geldik bundan sonraki surec nedir green card icin bilgilendirir misiniz

• Selam @crazycells BENIM CASE IM DEPARTMENT STATE GONDERILDi hala bekliyrum 2 ay oldu tam. Ve ne kadar daha bekleyeceğim. Ayni zamanda diyor ki biz olumlu veya olumsuz karar aldıktan sonra size döneceğiz diyor. Case status ten ben durumuma baktım. Acikcasi beni bu durum korkuttu. Yani onaylamama durumu var mi. Ben kendimden eminim çok şükr. ama iste insanin aklına geliyor ya onaylanmazsa diye. Beni biraz aydinlatirmisiniz .. ayrıca diger arkadaslara yardimci olmak amaciyla CASE TRACKER diye bir app var case durumuna bakmak haberiniz olsun.

• @crazycells galiba ben cevabımı aldım yukarıyı okuduktan sonra ama olsun siz yinede bana bişeyler yazın :) kafama takildim rahatlamak istyrm iyi yada kotu lütfen :)

merhaba ben suan Amerika da esimin yanindayim CR1 vizesiyle geldik bundan sonraki surec nedir green card icin bilgilendirir misiniz

Green Card'i alabilmek icin USCIS fee'yi odemeniz de gerekiyor, sonrasinda sadece bekleyeceksiniz :)

https://yesilkartforum.com/forum/topic/113/uscis-immigrant-fee-ödeme-ekran-görüntüleriyle

• @aydin1150 IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:

Selam @crazycells BENIM CASE IM DEPARTMENT STATE GONDERILDi hala bekliyrum 2 ay oldu tam. Ve ne kadar daha bekleyeceğim. Ayni zamanda diyor ki biz olumlu veya olumsuz karar aldıktan sonra size döneceğiz diyor. Case status ten ben durumuma baktım. Acikcasi beni bu durum korkuttu. Yani onaylamama durumu var mi. Ben kendimden eminim çok şükr. ama iste insanin aklına geliyor ya onaylanmazsa diye. Beni biraz aydinlatirmisiniz .. ayrıca diger arkadaslara yardimci olmak amaciyla CASE TRACKER diye bir app var case durumuna bakmak haberiniz olsun.

Tatil sezonundan ciktik, 2 ay kadar daha surebilir haber almaniz. Belgeleriniz dogruysa ve tamsa bir sorun yasamamaniz lazim. Iliskiniz gercek oldugu surece eminim bunu gosterebilirsiniz :) o nedenle bir sorun yasamazsiniz merak etmeyin.

• Merhaba. Sonunda 3 Ocak'ta NVC'den mektup geldi. Yanlizca söyledikleri herşeyim ok olması ve Ankara ile görüşüp gün bilgisini kararlaştırıp döneceklermiş. (İnterview date icin)
    Sorun su ki; NVC ne zaman gün icin bana geri döner? En son tarih alan var mi? Kac günde geldi NVC mail gönderdikten sonra?

NVC ile birkaç sorun yaşadık. Tabii bizim ile ilgili degil kendi sistemlerinde hata olduğu icin oldu. Sizlerede açıklama yapacağım bu konuda. Aramasaydık hala onay alamamış olabilirdik. Tüm prosesler bitince kendi proseslerimi tarih olarak sizler ile paylaşalım. Şimdilik by :)

• @fosfor IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:

Merhaba. Sonunda 3 Ocak'ta NVC'den mektup geldi. Yanlizca söyledikleri herşeyim ok olması ve Ankara ile görüşüp gün bilgisini kararlaştırıp döneceklermiş. (İnterview date icin)
    Sorun su ki; NVC ne zaman gün icin bana geri döner? En son tarih alan var mi? Kac günde geldi NVC mail gönderdikten sonra?

NVC ile birkaç sorun yaşadık. Tabii bizim ile ilgili degil kendi sistemlerinde hata olduğu icin oldu. Sizlerede açıklama yapacağım bu konuda. Aramasaydık hala onay alamamış olabilirdik. Tüm prosesler bitince kendi proseslerimi tarih olarak sizler ile paylaşalım. Şimdilik by :)

saniyorum max. 1-1.5 ay icinde donmus olurlar bir tarihle.

• Merhabalar Amerikan vatandaşı eşim ile Mayıs 2017 de evlendik Eylül 2017 de işlemleriniz başladı avukat vasıtası ile daha sonra bana nvc den case ve invoice numaralarimin olduğu mail geldi bu aşamadan sonra avukat gerekli evrakları bu sisteme yükledi bir kaç kez yüklenen evraklarda hata olduğu için uyarı mailleri aldim fakat bu hatalar düzeltildi en son 19 Eylül de tüm evraklarimin karşısında kabul edildi yazıyor burada paylasim yapan arkadaşların yazılarını okuduğumda evraklari kabul edildikten sonra mülakat için randevu bekleyiniz tarzında bir mail aldıklarini yazmışlar fakat bana öyle bir mail gelmedi ve Eylül'den bu yana mülakat için randevunun verilmesi gerekmez miydi acaba bir eksik mi var suphelendim buraya yazılanları okuyunca Amerika daki avukatimiz beklememiz gerektiğini söylüyor.Yardimci olursanız sevinirim

• @hatice1 19 Eylül'den sonra donmemis olmaları hala bir kagit bekliyorlar yada sistemsel olarak birşeyleri göremiyorlar demektir. Çok uzun bir sure. Hiç vakit kaybetmeden Nvc'yi arayın. İyi İngilizce bilen biri arasın mutlaka konuyu burada anlattığınız gibi onlara söyleyin. Yardımcı olacaklarına eminim. Herhangi bir e-mail geldiğine veya gelmediğine emin olun.

Ben kendimden biliyorum. Ben nvc'ye en son 31 Ekim'de eksik evrak yüklemesi yaptım. 1 Kasım'da benden yüklediğim kağıdın aynısını sordu. Tabii ben durmadım. Avukata söyledim arayın diye aramadı. E-mail gönderdi. Ben yine beklemedim. Yabancı sitelerden araştırma yaptım basına gelen varmı diye. Evt varmış. Esim hemen aradı bize söyledikleri: sistemde açıklar var sunu soyle yapın 3 hafta bekleyin dediler. Tarih 14 Aralık'ti. Biz değişikliği yaptığımızda tekrar aradık doğrumu yaptık diye. Onay aldık. Ve ocak 2'de tatiller olmasına rağmen ABD devletinde sorunlar olmasına rağmen Nvc'den randevu bilgim geldi. Simdi Ankara'dan gün bekliyorum. Araştırmalarıma gore NVC yine 3 hafta içinde dönmeli. Fakat admin 1-1,5 ay olarak bilgi verdi. Ben yine pesini bırakmayacağım. :) sizde bırakmayın.

• @fosfor teşekkür ederim dediğiniz gibi arastiracagim problemi gelişmeler ile ilgili tekrar yazarım çok sağolun

• @hatice1 IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:

Merhabalar Amerikan vatandaşı eşim ile Mayıs 2017 de evlendik Eylül 2017 de işlemleriniz başladı avukat vasıtası ile daha sonra bana nvc den case ve invoice numaralarimin olduğu mail geldi bu aşamadan sonra avukat gerekli evrakları bu sisteme yükledi bir kaç kez yüklenen evraklarda hata olduğu için uyarı mailleri aldim fakat bu hatalar düzeltildi en son 19 Eylül de tüm evraklarimin karşısında kabul edildi yazıyor burada paylasim yapan arkadaşların yazılarını okuduğumda evraklari kabul edildikten sonra mülakat için randevu bekleyiniz tarzında bir mail aldıklarini yazmışlar fakat bana öyle bir mail gelmedi ve Eylül'den bu yana mülakat için randevunun verilmesi gerekmez miydi acaba bir eksik mi var suphelendim buraya yazılanları okuyunca Amerika daki avukatimiz beklememiz gerektiğini söylüyor.Yardimci olursanız sevinirim

normalde bu dediginiz asamadan sonra NVC'den dosyaniz tamam emaili geliyor, ondan sonra da en gec birkac ay icerisinde randevu tarihini gonderiyorlar ama gecikmeler olmus olabilir, dilerseniz sayin @fosfor 'un dedigi gibi dosyanin durumunu ogrenmeye calisabilirsiniz ama bence sizin durumunuzda bir sorun yok, NVC yakin zamanda belgelerinizin tamam oldugunu ve dosyanizin mulakat icin hazir oldugunu teyit edecektir.

Tum gerekli ucretleri odediginize eminseniz, bence de su an yapmaniz gereken beklemek. Eger durumunuzu sormak isterseniz, su sayfadan yararlanabilirsiniz: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/national-visa-center/nvc-contact-information.html

Benzer Başlıklar

• abd vatandaşı sevgilimin vatandaşlık ispatı

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2
    0 Oy
    2 İleti
    222 Bakış
    Sezer HanS
    Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var. -- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir) -- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir) -- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin) SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor. -- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var.
  • 0 Oy
    2 İleti
    761 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • F1 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının 21 Yaş Üstü Bekar Çocukları)

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    77
    3 Oy
    77 İleti
    4k Bakış
    MomisCanM
    @Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor. Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi.
  • 6 Oy
    3k İleti
    407k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

13

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k