DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @aydin1150 IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:

    Selam @crazycells BENIM CASE IM DEPARTMENT STATE GONDERILDi hala bekliyrum 2 ay oldu tam. Ve ne kadar daha bekleyeceğim. Ayni zamanda diyor ki biz olumlu veya olumsuz karar aldıktan sonra size döneceğiz diyor. Case status ten ben durumuma baktım. Acikcasi beni bu durum korkuttu. Yani onaylamama durumu var mi. Ben kendimden eminim çok şükr. ama iste insanin aklına geliyor ya onaylanmazsa diye. Beni biraz aydinlatirmisiniz .. ayrıca diger arkadaslara yardimci olmak amaciyla CASE TRACKER diye bir app var case durumuna bakmak haberiniz olsun.

    Tatil sezonundan ciktik, 2 ay kadar daha surebilir haber almaniz. Belgeleriniz dogruysa ve tamsa bir sorun yasamamaniz lazim. Iliskiniz gercek oldugu surece eminim bunu gosterebilirsiniz 🙂 o nedenle bir sorun yasamazsiniz merak etmeyin.


  • Merhaba. Sonunda 3 Ocak'ta NVC'den mektup geldi. Yanlizca söyledikleri herşeyim ok olması ve Ankara ile görüşüp gün bilgisini kararlaştırıp döneceklermiş. (İnterview date icin)
    Sorun su ki; NVC ne zaman gün icin bana geri döner? En son tarih alan var mi? Kac günde geldi NVC mail gönderdikten sonra?

    NVC ile birkaç sorun yaşadık. Tabii bizim ile ilgili degil kendi sistemlerinde hata olduğu icin oldu. Sizlerede açıklama yapacağım bu konuda. Aramasaydık hala onay alamamış olabilirdik. Tüm prosesler bitince kendi proseslerimi tarih olarak sizler ile paylaşalım. Şimdilik by 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @fosfor IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:

    Merhaba. Sonunda 3 Ocak'ta NVC'den mektup geldi. Yanlizca söyledikleri herşeyim ok olması ve Ankara ile görüşüp gün bilgisini kararlaştırıp döneceklermiş. (İnterview date icin)
    Sorun su ki; NVC ne zaman gün icin bana geri döner? En son tarih alan var mi? Kac günde geldi NVC mail gönderdikten sonra?

    NVC ile birkaç sorun yaşadık. Tabii bizim ile ilgili degil kendi sistemlerinde hata olduğu icin oldu. Sizlerede açıklama yapacağım bu konuda. Aramasaydık hala onay alamamış olabilirdik. Tüm prosesler bitince kendi proseslerimi tarih olarak sizler ile paylaşalım. Şimdilik by 🙂

    saniyorum max. 1-1.5 ay icinde donmus olurlar bir tarihle.


  • Merhabalar Amerikan vatandaşı eşim ile Mayıs 2017 de evlendik Eylül 2017 de işlemleriniz başladı avukat vasıtası ile daha sonra bana nvc den case ve invoice numaralarimin olduğu mail geldi bu aşamadan sonra avukat gerekli evrakları bu sisteme yükledi bir kaç kez yüklenen evraklarda hata olduğu için uyarı mailleri aldim fakat bu hatalar düzeltildi en son 19 Eylül de tüm evraklarimin karşısında kabul edildi yazıyor burada paylasim yapan arkadaşların yazılarını okuduğumda evraklari kabul edildikten sonra mülakat için randevu bekleyiniz tarzında bir mail aldıklarini yazmışlar fakat bana öyle bir mail gelmedi ve Eylül'den bu yana mülakat için randevunun verilmesi gerekmez miydi acaba bir eksik mi var suphelendim buraya yazılanları okuyunca Amerika daki avukatimiz beklememiz gerektiğini söylüyor.Yardimci olursanız sevinirim


  • @hatice1 19 Eylül'den sonra donmemis olmaları hala bir kagit bekliyorlar yada sistemsel olarak birşeyleri göremiyorlar demektir. Çok uzun bir sure. Hiç vakit kaybetmeden Nvc'yi arayın. İyi İngilizce bilen biri arasın mutlaka konuyu burada anlattığınız gibi onlara söyleyin. Yardımcı olacaklarına eminim. Herhangi bir e-mail geldiğine veya gelmediğine emin olun.

    Ben kendimden biliyorum. Ben nvc'ye en son 31 Ekim'de eksik evrak yüklemesi yaptım. 1 Kasım'da benden yüklediğim kağıdın aynısını sordu. Tabii ben durmadım. Avukata söyledim arayın diye aramadı. E-mail gönderdi. Ben yine beklemedim. Yabancı sitelerden araştırma yaptım basına gelen varmı diye. Evt varmış. Esim hemen aradı bize söyledikleri: sistemde açıklar var sunu soyle yapın 3 hafta bekleyin dediler. Tarih 14 Aralık'ti. Biz değişikliği yaptığımızda tekrar aradık doğrumu yaptık diye. Onay aldık. Ve ocak 2'de tatiller olmasına rağmen ABD devletinde sorunlar olmasına rağmen Nvc'den randevu bilgim geldi. Simdi Ankara'dan gün bekliyorum. Araştırmalarıma gore NVC yine 3 hafta içinde dönmeli. Fakat admin 1-1,5 ay olarak bilgi verdi. Ben yine pesini bırakmayacağım. 🙂 sizde bırakmayın.


  • @fosfor teşekkür ederim dediğiniz gibi arastiracagim problemi gelişmeler ile ilgili tekrar yazarım çok sağolun

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hatice1 IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:

    Merhabalar Amerikan vatandaşı eşim ile Mayıs 2017 de evlendik Eylül 2017 de işlemleriniz başladı avukat vasıtası ile daha sonra bana nvc den case ve invoice numaralarimin olduğu mail geldi bu aşamadan sonra avukat gerekli evrakları bu sisteme yükledi bir kaç kez yüklenen evraklarda hata olduğu için uyarı mailleri aldim fakat bu hatalar düzeltildi en son 19 Eylül de tüm evraklarimin karşısında kabul edildi yazıyor burada paylasim yapan arkadaşların yazılarını okuduğumda evraklari kabul edildikten sonra mülakat için randevu bekleyiniz tarzında bir mail aldıklarini yazmışlar fakat bana öyle bir mail gelmedi ve Eylül'den bu yana mülakat için randevunun verilmesi gerekmez miydi acaba bir eksik mi var suphelendim buraya yazılanları okuyunca Amerika daki avukatimiz beklememiz gerektiğini söylüyor.Yardimci olursanız sevinirim

    normalde bu dediginiz asamadan sonra NVC'den dosyaniz tamam emaili geliyor, ondan sonra da en gec birkac ay icerisinde randevu tarihini gonderiyorlar ama gecikmeler olmus olabilir, dilerseniz sayin @fosfor 'un dedigi gibi dosyanin durumunu ogrenmeye calisabilirsiniz ama bence sizin durumunuzda bir sorun yok, NVC yakin zamanda belgelerinizin tamam oldugunu ve dosyanizin mulakat icin hazir oldugunu teyit edecektir.

    Tum gerekli ucretleri odediginize eminseniz, bence de su an yapmaniz gereken beklemek. Eger durumunuzu sormak isterseniz, su sayfadan yararlanabilirsiniz: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/national-visa-center/nvc-contact-information.html


  • @ crazycells Case ve invoice numaralarim ile sayfama ceac sayfasına giriş yaptığımda yüklenen evraklarimin hepsinin karşısında kabul edilmiştir yaziyor ve ödemelerle ilgili kısımda ödendi tamamlandı yazıyor yani orada hiçbir problem yok gibi benim kafama takılan evraklarin onayından sonra herkese gelen evraklariniz tamamlandı mülakat tarihinizi bekleyin maili bana neden gelmedi 4 aydır.Burada diğer paylasim yapan arkadaşların yazılarını okuduğumda geneline 1 ay içinde bu mail gelmiş.Boyle bir durumla karşılaşan var mıdır sayfada bilmiyorum. Bu eklediğiniz sayfadaki numarayı eşime aratacagim çünkü bunun için yeterli İngilizcem yok şuan.Bilgileriniz için teşekkür ederim.


  • arkadaşlar, 11 aralıkta çıkan yeni kanuna göre son aşama mulakat kalkacakmış diyorlar. sizde duydunuz mu? dedikodu mudur?


  • @enrique mülakat kalacakmış derken?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hatice1 IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:

    @ crazycells Case ve invoice numaralarim ile sayfama ceac sayfasına giriş yaptığımda yüklenen evraklarimin hepsinin karşısında kabul edilmiştir yaziyor ve ödemelerle ilgili kısımda ödendi tamamlandı yazıyor yani orada hiçbir problem yok gibi benim kafama takılan evraklarin onayından sonra herkese gelen evraklariniz tamamlandı mülakat tarihinizi bekleyin maili bana neden gelmedi 4 aydır.Burada diğer paylasim yapan arkadaşların yazılarını okuduğumda geneline 1 ay içinde bu mail gelmiş.Boyle bir durumla karşılaşan var mıdır sayfada bilmiyorum. Bu eklediğiniz sayfadaki numarayı eşime aratacagim çünkü bunun için yeterli İngilizcem yok şuan.Bilgileriniz için teşekkür ederim.

    gecikmenin neden kaynaklandigini bilemiyorum maalesef. Oradaki bilgilerin "kabul edildi", "odendi" seklinde olmasi, dosyanizin incelendigi anlamina gelmiyor, isterseniz dosyada her seyin tam olup olmadigini sorabilirsiniz kendilerine ulastiginizda.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @enrique IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:

    arkadaşlar, 11 aralıkta çıkan yeni kanuna göre son aşama mulakat kalacakmış diyorlar. sizde duydunuz mu? dedikodu mudur?

    Ben de tam anlayamadim hangi kanundan bahsettiginizi. Link var mi elinizde?

    Bir de mulakat 'kalkacakmis' mi demek istediniz?


  • evet, kalkacakmış demek istemiştim, arkadaşım bahsetmişti ama tam olarak öyle değilmiş. alttaki linkte yazıyor. sanırım bazı durumlarda gerekmeyecek. yanlış anlamadıysam.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @enrique IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:

    evet, kalkacakmış demek istemiştim, arkadaşım bahsetmişti ama tam olarak öyle değilmiş. alttaki linkte yazıyor. sanırım bazı durumlarda gerekmeyecek. yanlış anlamadıysam.

    Evet, ama sonraki asamayi ilgilendiriyormus bu.

    CR1 vizesi alan arkadaslar, conditional yani kosullu Green Card aldiklari icin 2 yil sonra kosulu kaldirmak icin basvuru yaptiklarinda mulakata cagrilmadan da basvurulari sonuclanabilirmis...

    Bilgi icin tesekkurler, su konuya da aktaracagim linki:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/307/green-card-yenileme-ya-da-degistirme-i-90-kaybolma-calinma-veya-i-751-i-829-kosul-kaldirma


  • Merhaba arkadaşlar.Benim USCIS’ten onayım 29 Ekim’de geldi ve dosya NVC’ye gönderildi.Fakat NVC ‘den bize hala bir geri dönüş olmadı.Mail attık kendilerine ve cevaben “data enter” yaptıklarını bildirdiler.Bilgilerimizi sisteme giriyorlarmış!!neredeyse 3 ay olacak:(( Bu konuyla ilgili yakın geçmişte deneyimi olan arkadaşlar yazarsa mutlu olurum.


  • @fosfor bildiğim kadarıyla telefonla iletişim kurmamı mümkün olmuyor NVC ile.Eğer böyle bir imkan varsa telefon numarasını paylaşır mısınız?Ben de çok uzun süredir bekliyorum ve bebeğimiz babasını görmeden büyüyor,depresyona girdik artık:((


  • @berry Merhaba, asagidaki linkten telefon numarasina ulasabilirsiniz.
    Arayacak kisi yurtdisinda ise (Abd) gece 10'dan sonra arasın. Bağlanması daha kolay. Veya sabah saatlerinde arayın.

    Siz tarih olarak süreçlerinizi buraya tam olarak yazabilir misiniz? Benim biraz aklım karıştı. 😬 Ben asagida benimkileri siradim. Islemlerimin hepsi bitince size donecektim simdi kismet oldu😊 Ingilizce yaziyor kusura bakmayin. Cunku oyle not almistim. Sizde bu sekilde bize belirtirseniz admin daha detayli size bilgi verebilir.

    USCIS send a notice got our papers April 26,2017

    USCIS approved Feb 13,2018

    NVC received an email May 8,2018

    NVC document list May 15,2018

    NVC submit all requared forms Sep 26,2018

    NVC contac us couple missing form Oct 9,2018

    NVC uplodad missing form Oct 29,2018

    NVC contac again missing form(göndermemize rağmen) Now 29,2018

    NVC call get advice and submit explation Dec 14,2018

    NVC e-mail us Qualified all form working interview date with Ankara.
    January 2,2019


  • @berry Yani zmanda sizin daha cok Yeni. NVC çok ağır calisiyor. Uscis'ten size 29 Ekim'de onay gelmiş. Nvc'nin size donmesi biraz zaman alır. Size en yakın tarih olarak ben var gibiyim benim tarih aralarını not alabilirsiniz. Umut ediyorum hemen sonuçlanır süreniz.


  • @fosfor aman yarabbim 21ay sürmüş sizin süreç:((Allah sabır versin bize tek söyleyebileceğim şey bu bu saatten sonra:((çok teşekkürler bilgi için.Biz 2 şubat 2017’de başvurduk,29 Ekim 2017 de USCIS onyladı başvuruyu.NVC’den geri dönüş bekliyoruz işte,bize bir numara verecek ve o numarayla form doldurup istenilen evrakları toparlayıp kendilerine yollayacağız,fakat daha beklemedyiz:(


  • @fosfor çok teşekkür ederim çok açıklayıcı ve ayrıntılı bir cevap olmuş.İyi dilekleriniz için ayrıca teşekkür ediyorum🙏🏼


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

196
Çevrimiçi

41.5k
Kullanıcı

4.4k
Konu

429.5k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum