DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Movistar74 hayırlı olsun


  • @Movistar74 ve @serkanylmz ikiniz için de hayırlı olsun. Serkan Bey ben peşinen hayırlı olsun demek istedim, zira bu sağlık raporu işinin sonucu az çok bellidir.


  • @barbie hayırlı uğurlu olsun yeni hayatınızda başarılar.


  • @misha90

    hehehe,

    ilk domuz gribi cıktığında 2009 yılında hastanede çalışıyordum. Aşı oldum hastanede çalıştığım için. Yapan hemşire dediki hafif ateş halsizlik olabilir diye.
    Ben akşamına 39 derece ateşle acildeydim. 🙂

    Malesef kaygı bozukluğu okb felan var bişeyler bende. Allahtan hayatımı zindan edecek seviyede değiller kontrol edebiliyorum ama yinede yorucu olduğu durumlar olabiliyor.
    Kontrolun kontrolunu yapmak gibi manyaklıklara gireşebiliyorum bazen 🙂


  • @hasans_

    Çok haklısın hocam bende farkındayım ama işte huy. kontrol altında tutmaya çalışıyoruz.

    @gucarslan bey'in dediği üzere eşler kendileri almak zorunda olunca mecburen yaşadığım yerdeki bir PTT şubesine isteyeceğim artık.


  • Merhaba 10.01.2024 mülakat deneyimimden kısaca bahsetmek isterim.
    09 ocak gecesi sakaryadan otobüs ile yola çıktım sabaha karşı aştideydim saat 07.30 olduktan sonra taksi ile konsolosluğa geçtim 3 km lik bir mesafe bu arada hava iyi ise yürüne bilir. 08.00 de konsolosluğun girişinde sıraya girdim güvenlik kontrollerinden geçtikten sonra içeriye girişi yaptım hemen girişte soldaki bankoda oturan kadın görevli seslendi buyrun diye gittim yanına dv olduğumu söyleyince beni sol tarafta bulunan vize ücreti ödeme sırasına yönlendirdi ben 330 usd nakit götürdüğim için problem yaşamadım sonrasında evrak teslimi için sıra numarası verdiler evrak tesliminde.
    Pasaport, 2 adet resim, nufus kayıt örnğ, askerlik belgesi, diploma, boşanma mahkeme kararı ingilizce çevirisi ile, arşiv kayıtlı adli sicil kaydı ve abd adresi. ds260 çıktısı ve ais çıktısını randevu mailin çıktısını almadılar.
    Sonrasında mülakat sırasına yönlendirildim uzun bir bekleyişin ardından numaram yandı zayıf sakallı hafif kel on numara bir beyefendi vardı çok güler yüzlü herkese espiri yapan, mülakata başladım ilk olarak sağ elini kaldır yemin etme ile parmak izi alındı ve sonra evlimisin, daha önce kaçkez evlendin, burada ne iş yapıyorsun, banka hesabında ne kadar var hesap dökümünü verir misin,gidince ne iş yapıcaksın orada, abd de tanıdığın varmı hangi eyalete yerleşeceksin benim dv23 kazananı arkadaşım olduğu söyleyince ikimizde baya güldük sonra iyi görünüyor herşeyin dedi ve arşiv kaydına geldi benim malesef 3 dosyam vardı bunların mahkeme kararları ve ingilizce çevirilerini lazım dedi yanımda diyerek verdim bu suçların hiç birini işlemedim ama iftiraya maruz kalmıştım malesef kiracımdan dolayı ve arşiv kaydında bu dosyalar tam 17 kez görünüyordu mükerrer hatalı girmiş olduğu için yani benim kisi tam körün gözü gibi herşey üst üste gelmişti ve düzelttiremedim sonra vize memuru bunu görünce şaşırdı kendisine izah ettim yanlışlık olduğunu tamam dedi savunma evrağım var dedim istemedi bunları bugün ben inceleyeceğim sana haber vereceğiz sen şimdi gidebilirsin dedi tabi bitik bir şekilde geri döndüm bugün sistemi kontrol ettim ve vizem basılmış görünüyor çok mutlu oldum umarım herkez vizesini çok rahat alır benim gibi sıkıntı yaşamaz
    BURADAN BAŞTA ÖZDEN hocama ve gücarslan hocama çok teşekkür ederim ve yeşilkart forum sayfasına çok teşekkür ederim kıymetli bilgileri bana bu süreçte çok yardımcı oldu, ÖZDEN abi sen olmazsan ben bu işi başaramazdım.


  • @barbie yeni hayatınızda size ve eşinize sağlık ve bol şans diliyorum


  • @efe3535 hayırlı uğurlu olsun sorunsuz atlatmış olmanız daha güzel umarım herşey istediğiniz gibi olur


  • @serkanylmz yeni hayatınızda ailenizle mutlu bir gelecek diliyorum


  • @Movistar74 Vizeniz hayırlı olsun tebrikler


  • @efe3535 yeni hayatınızda sağlık ve bol şans diliyorum


  • @yusufalak Bir arkadaşım var aynı siz o yüzden anlayabiliyorum az çok kendi içinizde neler yaşadığınızı 🙂


  • @efe3535 Tebrik ederim hemşerim hayırlı olsun vizeniz

  • Yasaklı

    @efe3535 hayırlı olsun hocam ABD deki hayatınızda başarılar


  • @EasternStar çok teşekkür ederim, inşallah dediğiniz gibi olur. sevgiler,selamlar...


  • @efe3535 hayırlı uğurlu olsun vizeniz , orada yaşanan atraksiyonlar, sonrası için yüzümüzde tebessüm bıraktıran güzel birer anı oluyor. yeni yolunuzda başarılar ve kolaylıklar dilerim.


  • @gucarslan ; üstadım selamlar , 2 gün önceki unganlar randevusunda balgam testine kaldığımızı size iletmiştim. asıl talihli olan eşim kaldı teste.
    dün sabah mülakatımıza girdik, gayet güzel geçti detayları bir üst yazımda açıklamaya çalıştım.
    -pasaportlarımızı geri verdiler , test sonuçlanınca bize göndereceksiniz dediler.

    meşhur sarı kağıdı bizde aldık:-) kağıtta işaretli olan kısım sadece "pasaport" sekmesiydi.
    mülakat öncesinde dediğiniz gibi "endişeye mahal yok" diyebilir miyiz ?
    bir de; tekrar ais kaydı için nasıl bir yol izlemeliyim? test sonuçlanınca mı kaydı oluşturmam gerekiyor?
    tekrar tekrar teşekkür ederim yardımlarınız ve yol göstericiliğiniz için. hoşçakalın.


  • 08.01.2024 unganlar sağlık muayenesinde beklerken bir arkadaşımız ile tanışmıştım , ismi çetin'di arkadaşımızın. eşi ve 7-8 yaşlarında bir oğlu vardı. güzel bir sohbetimiz olmuştu, mülakat sabahı da uzaktan selamlaşmıştık konsolosluk bahçesinde ,ön sıralarda oldukları için yanlarına gidemedim. mülakattan da bizden önce çıktılar sanırım. çok merak ettim sonuçlarını ne oldu acaba, eşim de merak etti. eğer burada forumdaysalar konuşmak isterim.


  • 10 Ocak sabahı 08:15te konsoloslukta randevumuz vardı. Yukarıda arkadaşlar detaylı olarak tüm süreçlerden bahsetmişler zaten. Mailde istedikleri belgeler dışında gerçekten fazla bir şey götürmeye gerek yok.
    Araç anahtarı dışında bir eşya ile girmek imkansız.
    Evlilik cüzdanı, diploma gibi fotokopisini istedikleri evrakların iç sayfalarını ya da arkalarını çektirmeyi unutmayın. Biz unutmuşuz ancak yardımcı olup kendileri çektiler sağolsunlar.
    Evlilik cüzdanına çocuk ekletmeye gerek yok.
    Çocuk için nüfus kayıt belgesi olarak anne ya da babanın belgesi kabul ediliyor.
    Mülakatların çoğunu dinleme fırsatımız oldu, bazıları çok detaylı iken bazıları çok yüzeysel oldu.
    Örneğin bize bankada ne kadar paranız var diye bile sormadı görevli.
    Sakin ve pozitif bir şekilde gidin görüşmenize, orada çalışan herkes zaten çok pozitif, herkes yardımcı olmaya çalışıyor. Beklediğim süre boyunca etrafı gözlemledim. Ağırlıkla İran vatandaşları vardı, hepsi çok pozitif ve birbirleri ile iletişim halindelerdi, birinin sevincini diğer hepsi paylaştı. Biz de ise insanlar göz göze gelmekten kaçınıyorlardı 🙂
    İranlı’ların çocukları rahatça etrafta gezerken bizimkiler çocukları dürtüyorlardı ses çıkarmayın diye 🙂
    Her şey gönlünüzce olsun, sevgiler 🙂


  • @efu vizeniz hayırlı olsun. Benim vizem de onaylanınca ilk tebrik edenler İran vatandaşları oldu ve kendi vizeleri onaylanmış gibi mutlu oldular nedense 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

78
Çevrimiçi

42.1k
Kullanıcı

4.4k
Konu

432.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum