DV2024 Mülakat Deneyimleri
-
@barbie tebrikler, hayırlı olsun vizeniz. Yeni hayatınızda mutluluklar.
-
@barbie Sizi ve eşinizi tebrik ediyorum. Yeni hayatınızda başarılar diliyorum. Düşük CN'li bol kazanımlı sonuçların daırısı başımıza :)
-
@barbie Tebrikler umarım ABD’de ki serüveninizde mülakatınız kadar kolay ve güzel olur ABD de ki hayatınızda şimdiden başarılar 🇺🇸✋🏼
-
@barbie oradaki hayatınızda şimdiden başarılar herşey istediğiniz gibi olur ve bizleri unutmamanızı oraya gittiğinizde tecrübelerinizi sabırsızlık bekliyor olacağız
-
B barbie bu başlıktan bahsetti
-
Çok teşekkür ederim tüm güzel dilekleriniz için, çok sağolun. Elbette sonraki süreçleri de bol bol paylaşacağım, yardımım olursa ne mutlu :)
-
@barbie Vizeniz hayırlı olsun inşallah darısı başımıza
-
@barbie tebrikler yeni hayatınızda başarılar. Darısı başımıza 😊
-
Bu ileti silindi! -
@barbie tebrik ederim,yeni yasaminizda basarilar dilerim
-
@gucarslan, içinde söyledi: DV2024 Mülakat Deneyimleri
@ATS16 tebrikler.
eğer ais kaydını eve teslim yaptıysanız bir kişi teslim alabilir.
ama ptt ofisinden teslim seçeneğini yaptısanız eşler birbirinin pasaportunu teslim alamaz ama çocuklarınınkini alabilir.
kısaca eşler bireysel gitmeli ptt şubesine.Hadiya bu kötü oldu. Ben mülakat gelirse ve geçersek AIS kaydını Ankara'dan alacak şekilde yapacaktım. Mülakattan sonra gidip tek başıma alır gelirim diyecektim. Eşimin pasaportunu alamıyor olmam kötü oldu. Neyse iş oraya bir gelsinde gidip geliriz ne yapalım.
-
@yusufalak hocam ais kaydında eve teslim seçeneği ve bulunduğunuz ile teslim seçeneği de var,ankara ve istanbul ile sınırlı değilsiniz
-
@barbie tebrikler amerikadaki yeni hayatınızda mutluluklar dilerim
-
@barbie yeni hayatınızda başarilar dilerim umarım istediğiniz herşeye kavuşursunuz
-
Ya orada kendi hüsnu kuruntularım var. PTT kaybeder mi şu olur mu bu olur mu? v.b takıntılarım var. Ama o seceneğide göz önünde bulunduracağım.
-
@barbie Tebrik ederiz. Yolunuz açık olsun. Okurken ben de aynı heyacanı, aynı duyguları yaşar gibi oldum. Bizim ve tüm isteyenlerin de deneyimlerimizi paylaşacağımız günlerin geleceğini umuyorum.
-
@yusufalak anladım hocam ama Ankara’ya giderken de kaza yapma riskiniz var vs Allah korusun bu işler nasip kısmet
-
@barbie tebrikler yeni hayatınızda mutluluklar. Bu case numarası ile dünyanın hangi ülkesindeki deneyimi mi yazmak, bize ne zaman nasip olur diye beklemeye devam...
-
@barbie Herşey gönlünüzce olsun :) Başarılarınız daim olsun :)
-
@yusufalak Yusuf abi çok takıntılı adamsın yahu taa nereleri düşünüyorsun :)
-
selamlar arkadaşlar, 10.01.2024 mülakat günümüz gayet güzel geçti aslında. balgam testinden AP'ye kalmış olsak da :-)
08:30 randevusuna 08:00 gibi geldik ve aşırı bi kalabalık vardı bahçede , 45 dk bekleyerek yağmur altında :-) (hafif yağmur diyelim) xray'den geçip bahçeyi de geçip kendimizi içeriye atabildik sonunda .
girişte görevliler yardımcı oluyorlar , refakat bile ederek işlemlerini yapmanı sağlıyorlar , sol taraftaki bankoda kayıt işleminden sonra 4 kişi için 1320 usd'yi zaten hazırda götürmüştüm.
yalnız şöyle bir ilginç olay yaşandı ;
13*100 usd makineden geçti ama gel gelelim 20usd tek banknot bir türlü geçmek bilmedi. ve geçmedi.
dedimki 20 usd'yi tl olarak ödeyeyim , hayır dedi öyle olmaz . yarısı öyle yarısı öyle olmaz dedi.
büyük oğlumun pasaportunu ayırdı , 330 usd nakit TL olarak o anda üzerimde yoktu. kartları yanıma almıştım bir sıkıntı olur mu acaba diye aklımdan geçmişti , yalnız orda da şöyle bir şey olması gerekiyormuş ; ÖNEMLİ ARKADAŞLAR HEPİMİZİN BAŞINA GELEBİLİR : 1 kişilik ücret olan 330 usd'yi kredi kartından çekmesi için hem internet alışverişine hem de yurtdışı kullanımına açık olması gerekiyormuş kredi kartının !!!
haliyle telefonlar yanımızda olmadığı için otelde bırakmıştık hepsini. tekrar otele dön bankayı ara işlemi hallet düşüncesi bile tansiyonumu yükselltti.
işim dolayısı ile yurtdışı alışverişe açık olduğu için çok kısa bir sürede çekti ödemeyi ve bu aşamayı halletmiş olduk.- evrak teslimi için 45 dk 'ya varan bir süre bekledik sanırım , yalnız beklerken etrafı gözlemleme ve hatta dinleme fırsatınız oluyor.
o kadar çok garip tipler vardı ki ! evrak eksik , dil yok , anlama yok, dinleme yok , yok oğlu yok yani:-)
evrak teslimi için bankoya giren bir daha çıkmıyor ordan ,zaten 2 tane banko çalışıyor , adamlar çıldıracak, onu soruyor : yok , falan belgeyi ver diyor : eee o da yok.
cahillik o kadar tavan yapmış ki bu ortadoğu toplumunda arsızlığı da yanına eküri olarak almışlar.
arkadaşım evrağın eksikse : ya gider tamamlarsın ya da sonra tamamlamak üzere göndermeyi kabul edersin , zaten stres tavan yapmış bizde, sıra bekle gelmiyor, zaten 2 gün önceden balgam testinden AP'ye kalmışız, ne olacak acaba düşüncesi kafada bin tane tilki döndürüyor , adam bankoyu bırakmıyor arkadaş !!!
neyse fazla uzatmak istemiyorum yoksa bu cahil cühelalar hakkında çok kötü şeyler söyleyebilirim. - evrak tesliminde sıramız geldiğinde hepsini sıralı bir şekilde hazırladığımız için tıkır tıkır hallettik 5 dk'da iş bitti.
- veeeee en son final'e geldik :-) gençten bir tercüman kardeşimiz ve genç sayılabilecek bir konsolos görevlisi gayet kibar ve güleryüzlü bir şekilde hoş geldiniz dedikten yemin töreni ve sonra parmak izlerimiz alındı.
klasik herkese sorulan soruları cevapladık ,
4 kişilik bir aile / 2 erkek çocuk 16-19 yaşlarında.
gitmek istediğiniz yer neresi : florida-orlando
tanıdığınız var mı : evet- akrabamız var.
nerede çalışıyor ve ne iş yapıyor : hava limanında - teknik servis müdürü.
banka hesap özeti sorusu : 30k usd / 2 yıl aktif bir usd hesabı gösterildi.
ne iş yapacaksınız sorusu : 3 senedir aktif olarak amazon seller olarak çalışıyoruz , gittiğimizde işimizi daha da büyütmek istiyoruz şeklinde cevap verdik.
banka bilgilerinin yanına : son 3 senenin amazon -wise ve payoneer hesap hareketlerini de dökümünü eklemiştim, çok ilgisini çekti baya inceledi , işiniz hazırmış zaten dedi gülerek:-)
son aşamada eşimin sağlık raporunun olmadığını gördü ve nedenini sordu , balgam testi istendiğini ve 8 haftalık süre sonunda unganların size ulaştıracaklarını söyledik. Tamam işareti yaparak kafasıyla ok dedi.
Pasaportlarınızı size geri veriyorum ve test sonuçları geldiğinde sizden pasaportlarınızı bize göndermenizi isteyeceğiz dedi , bende bir an heyecanla ; bu onaylandığı anlamına mı geliyor dedim ? test sonuçları gelsin o zaman netleşir diye cevap verdi.
Bir de meşhur sarı kağıdı verdi , bu kağıtla birlikte göndereceksiniz dedi pasaportlarınızı .
Kağıtta işaretli olan tek kısım : pasaport sekmesi idi.
Mülakata girip vizesini alan arkadaşlarımı tebrik ediyorum, yeni çıkacakları yolda kendilerine başarılar ve kolaylıklar diliyorum , gönlünüze göre olsun her şey.
- evrak teslimi için 45 dk 'ya varan bir süre bekledik sanırım , yalnız beklerken etrafı gözlemleme ve hatta dinleme fırsatınız oluyor.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
42
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu535.3k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum