DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • merhaba arkadaşlar. 08.01.2024 -10:00 UNGANLAR SAĞLIK Muayenesi için 09;15 gibi kliniğe gittik. erken gelmemizi pek sorun etmediler sağ olsunlar.
    4 kişilik bir aileyiz. biz eşimle 50 yaş çocuklar 16 ve 19 yaşında erkek.
    klasik olan girişimizi 4. kat'tan sonta 5. kat'a tahlil için gönderildik.
    ben,eşim ve küçük oğlumdan kan ve idrar tahlili istemediler, sadece büyük oğlumdan kan-idrar tahlili istediler.
    orada yaptığım ödeme : 225 usd . normalde :47,5 usd kişi başı tahlil ücreti *4 kişi: 190 usd olması gerekiyordu , 3 kişi tahlil yaptırmadı ama normalin de üstünde bir ücret aldılar.
    danışmadaki kadın'a (bayan diyemiyoruz kızıyorlar:)) neden fazla ücret aldınız diye sordum ; bir şeyler geveledi ama inanmadım dediklerine . sıkma canını .... et dedim serkan , final'e bu kadar yaklaşmışsın derken ,
    3.kata indik akciğer röntgeni için , 4 kişi ailece aldılar bizi odaya , 10 dk içinde işlem bitti.
    sonra tekrar 4.kat'a çıktık ve genel muayene için çağrılmayı bekledik. saat ilerledikçe içerisi baya kalabalıklaşmıştı , iran-azerbaycan ve türkler vardı genelllikle.
    sırayla muayenelerimizi olduk sıkıntısız bir şekilde , klasik ameliyat oldun mu? düzenli ilaç kullanıyor musun gibi sorular sonunda 5 dk süren bir işlem.
    ödeme safhasında ben-eşim ve büyük oğlum için : 340 usd , ama küçük oğlum için 490 usd ödedik :-))
    hanım'a dedim : bunlar bizi gözüne kestirdi , öpmeden göndermeyecekler .
    benim ve 2 oğlumun sonuçlarında sıkıntı olmadı,
    tüm öpmelere rağmen 🙂 hadi dedik neyse, razı geldik ama finalde : hanımın akciğer filminde leke görülmüş ve 3 gün üst üste balgam testi yapılacak sonuçlarda 2 ay sonra belli olacak sözlerini duyunca moralim çok bozuldu:-((
    ilk örneği bugün hemen verdik , yarın ve çarşamba günü ( mülakkattan hemen sonra son örneği vereceğiz bakalım)
    ama dedim ya, öpmelere doyamadıklarından bu 3 gün boyunca alınacak olan balgam testi örnekleri içinde 1400tl *3 ödemeyi de yapacakmışız .
    daha mülakata girmeden AP'ye kaldık haliyle .
    bu yaşadığımız olaydan sonra aklıma takılan soru şu aslında ; çarşamba günü mülakata gideceğiz inşallah , asıl talihli olan EŞİM tüberküloz testinden dolayı sonuçları 2 ay sonra çıkacak, bu olay vize onayına engel olur mu? veya vizemizi onaylarlar ise : test sonucuna göre eşime 2 ay sonra vize verilip ben ve çocuklara hemen mi vize verilir ? veya : asıl talihli olan eşim testten dolayı beklemeye alınır ve biz de haliye yancı olarak beklemeye mi alınırız?
    bir de son olarak; normal süreçte sağlık raporunun alındığı günden sonraki 6 ay içinde ülkeden çıkılması gerekirken , tüberküloz test sürecinde durum biraz farklı gibi sanırım 😞
    bu konuda sizlerden müsaadenizle bir bilgi istirham ediyorum sayın @gucarslan @crazycells ve konu ile ile ilgili tecrübe edinmiş değerli arkadaşlar,
    mülakat sürecini de çarşamba günü inşallah paylaşırım buradan.

    mülakata girecek olan ve mülakat bekleyen tüm kardeşlerime , arkadaşlarıma sabırlar ve kolaylıklar dilerim , allah herkesin gönlüne göre versin, selametle...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @serkanylmz geçmiş olsun, endişe edecek bir durum yok rahat olun.
    balgam testinin olumsuz çıkıp vize alamayan hiç olmadı.

    normalde asıl talihli vize almadan diğer aile üyerleri vize alamaz. ancak bazen konsolosluk inisiyatfi alıp diğer aile üyelerine vize verebiliyor, çok düşük bir ihtimal olsa da.
    bu yüzden bütün herkesin pasaportunu iade edip sağlık raporu ile göndermenizi talep edebilirler, bunun içn ısrarcı olmayın.
    zaten eşinizin vizesi oladan sizin vizenizin bir anlamı yok, abd'ye giremezsiniz.

    6 ay süresi balgam testinden dolayı farklı bir işleme tabi olmaz, yine geçerlidir.
    bol sabırlı beklemeler.


  • @cetinakkaya Tebrikler vizeniz hayırlı olsun


  • @gucarslan çok teşekkür ederim üstadım. moral oldu inanın verdiğiniz bilgiler .
    mülakattan sonra gelişmeleri de paylaşacağım .
    tüm bekleyen arkadaşlarıma bende sabırlar ve kolaylıklar dilerim. hoşçakalın.


  • @serkanylmz

    Hayırlısı ilede vizenize ve hayallerinize kavuşursunuz inşallah.


  • @yusufalak çok teşekkür ederim yusuf bey, uğur bey'de sağolsun içimize su serpti 🙂
    hayırlısı demekten başka bir şey gelmiyor elden, umarım sizin de mülakat alma tarihiniz bu ay içinde müjdelenir.
    tüm yeşilkart forum ailesi olarak hakkımızda hayırlısı olsun,selamlar.


  • @serkanylmz serkan bey bizde aynı durumu yaşadık. Ama balgam testini asıl talihli olan benden değil eşimden istediler. Benim vizem basıldı. Eşimin balgam sonucunun çıkmasına neredeyse 1 ay kaldı. Çıkınca tekrar konsolosluğa gitmemize gerek kalmadı. Pasaportu göndereceğiz vizesi basılacak. Süreç sadece beklemekten ibaret. Şanslısınız ki case number ınız düşük ve beklemek için vaktiniz var. Hiç üzülmeyin endişelenecek bir şey yok. umarım her şey yolunda geçer.


  • @serkanylmz canınızı sıkmayin herşey kolayca hallolacak hayırlısı ile sizde aileniz ile birlikte vizenizi alicaksiniz😇


  • @Şeyma-Yaren-Aytekin merhabalar şeyma hn. çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
    süreci izlerken sizin de yaşadığınız tüberküloz testi saçmalığını okumuş ve üzülmüştüm. saçmalık diyorum çünki: eşim uzman biyolog ve emekli oldu büyük bir ilaç firmasından.
    tüberküloz yani balgam testinin tüm aşamalarını, hangi sürede ve ortamda bunun olup olmayacağını, aslında 15 gün içinde varsa bir bakterinin sonuçlanma süresini oturup anlattı baya ciddi bir şekilde:-))
    söyledikleri cevap: maalesef bizden yapılması istenen süre budur dediler.
    aslında üzüldüğüm nokta; bazı talihliler'in case number yüzünden süre konusunda çok avantajları olmayabiliyor, inşallah o arkadaşlarımız bunu yaşamak zorunda kalmazlar.
    dediğiniz gibi süre açısından sıkıntımız yok . çarşamba günü mülakat olumlu geçerse dediğiniz gibi 2 ay beklemek çokta problem olmayacak. gerçi vizeyi sorunsuz alsaydık bile çocukların okullarından dolayı hazirandan önce istesekte gidemiyoruz:-)
    tekrar teşekkür ederim, süreç hepimiz için su gibi geçer umarım. eşinize de çok selamlar.


  • @symbi0te . 🙂 çok teşekkür ederim , moral aşılıyorsunuz 🙂 haftaya inşallah sizden de " tebrikler vizeniz onaylandı, 1 hafta sonra ptt" cümlesini duyarız hayırlısı ile.
    en üzüldüğüm nokta da aslında bu oldu : bu cümleyi duyamamak 😞
    hayırlısı olsun hepimiz için, mülakatınızda kolaylıklar dilerim, selamlar.


  • @serkanylmz çok teşekkürler güzel dilekleriniz için umarım yakın zamanda hepimiz için hayırlısı olucak hiç canınızı sıkmayin


  • @oturan merhaba. Yurtdışında yaşadığınızı ds260 formunda belirtmiş miydiniz ? yoksa onlar kendi veri sisteminden mi eriştiler acaba ?


  • Merhaba , bugün Frankfurt'da mülakatım vardı, merak edenler için deneyimimi paylaşacağım. İlk önce checkin vardı. Doğum belgesi (nufus tescil belgesini verdim biraz kafası karıştı), pasaport, ds260 confirmation, posta kaydı, banka bilgisi, diploma, evlilik cüzdanı, adli sicil belgesi sordu. Başka bir şey sormadı. Sonra interview oldu, nereye gideceksin dedi, cevapladım ve nedenini ve planlarımı anlattım. Sonrası çok pozitifti, başka bir doküman veya başka bir şey sormadı. Eşime de başka bir şey sormadı, birlikte çalıştığımız için onun adına da cevaplamış oldum. Adli sicil belgesini almanyadan da almam gerektiği için eksik belge oldu, postayla göndereceğim. Yarın doktor randevum var. Ancak son anda fark ettim ki influenza aşısı da istiyormuş, covide ek olarak. Büyük ihtimalle o da eksik belge olacak. Umarım frankfurta tekrar gelmemi istemezler, postayla göndermem yeterli olur diye umut ediyorum. Sonrasında doktor raporum konsolosluğa otomatik gidecekmiş. Doktor raporum konsolosluğa gittikten sonra pasaportum bana 1 hafta içinde gönderilirmiş. Bu süreçte yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Herkese bol şans dilerim.


  • @Summer-0 Hayırlı olsun, umarım belge süreci de en kısa zamanda hallolur.


  • @Summer-0 hayırlı uğurlu olsun


  • @serkanylmz evet maalesef case numberı yüksek olan arkadaşlar için böyle bir test istemeleri üzücü olur. Ben mülakattan önce sağlık randevusuna olabildiği kadar erken gitmelerini tavsiye ederim.


  • @serkanylmz Serkan bey Haziran'da gideceğiz dediniz ya. burada balgam testi yaptıranların saglik raporunun 3 Aylık olduğunu okumuştum. Bizi ilgilendiriyor mu emin değilim. Biz vize gelir gelmez ABD ye giriş yapacagiz. Siz de ne kadar süreniz olduğundan emin olun isterseniz. IMG_1404.jpeg.


  • @cetinakkaya yeni hayatınızda başarılar.


  • @Rizamrs merhaba, ds260 formunda bu tür bir soru vardıysa kesin doğru cevap verip kendim belirtmişimdir, o formdaki soruları tam hatırlamıyorum şu anda, ama tüm sorulara tam doğru ve eksiksiz yanıt vermeye çalışmıştım.


  • @Şeyma-Yaren-Aytekin aslında bende bu konuda biraz şüpheliydim. sanki bende böyle bir konu okumuştum forumda.
    ama dün @gucarslan uğur bey'e de bu konu ile ilgili bir soru sormuştum sağlık randevusu yazımın içerisinde. kendisi sağolsun aydınlattı bizleri . (tüberküloz testi) bu sebepten dolayı 6 aylık sağlık raporu sürecinin değişmeyeceğini iletti mesajında.
    bugün unganlardan sağlık raporlarını aldım kendim ve 2 oğlumun (eşiminki 2 ay sonra inşallah ) zarfın üzerindeki bilgilendirme yazısında 8 temmuz 2024 yazıyordu raporun bitiş tarihi olarak.
    bu sabah saat 08:30'da mülakat sonrasında inşallah vizemizi onaylarlarsa bu konuyu sormayı düşünüyorum yetkili kişiye.
    buraya da mutlaka yazarım.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

73
Çevrimiçi

42.2k
Kullanıcı

4.5k
Konu

432.7k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum