Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • Herkese merhaba uscis I-130 evlilik belgesi yüklerken aynı yere e- devletten alınan çok dilli formül b ingilizce çevrilmiş belgesi ile birlikte yüklesem olurmu? yoksa yeminli tercümana evlilik cüzdanı çevittirip yüklemem mi gerekiyor?


  • @notron bu sürelerin çok değişken olduğunu düşünüyorum, bizim onayımız 14 aya yakın sürdü, bir başka arkadaşımızınki 12 ayda onaylandı


  • @eren123 Ben formül B yükledim ve sorun olmadı, aynı zamanda evlilik cüzdanımı da ingilizceye çevirip yüklemiştim ama :) Beklememek için hepsini yaptım


  • @eren123 uscis basvurusunda evlilik cuzdaninizin işlem görmüş tüm sayfalarıni yeminli tercumana çevirtip yuklemelisiniz, çevirileri çevrilen orjinali ile birlikte yüklemeyi ihmal etmeyin. Bazı arkadaşlar sadece çevrilmiş sayfayı yukledikleri için sorun yaşadılar o sebeple bunu ayrıca belirtmek istedim.


  • Merhaba arkadaşlar
    Mülakat deneyimini sizlerle paylaşacağım
    Randevum 5 Ocak 7:45'teydi
    İşler iyi gitti
    Türkiye'den önce başka bir ülkede (Ürdün'de) yaşadığım için benden polis belgesi istediler
    Sisteme yüklediğimi söyledim
    Pasaportu mavi bir kağıtla bana iade etti
    Kağıdın çıktısını alıp pasaportla birlikte posta yoluyla göndermemi istedi.
    Pasaport geldikten bir hafta sonra vizenin verileceğini söyledi.
    umarım bunun sonu iyi olur
    Herkesin sevdikleriyle birlikte olmasını diliyorum


  • @Abdul-0 Merhabalar, bu web sitesinde yazıyordu, o belgeyle gitseydiniz size direkt olarak vereceklerdi, neyse canınız sağ olsun, benim mülakatım'da yarın. Burada paylaşacağım.


  • @yenibasladim
    Evet aldım
    Türkiye için (adli sicil kaydı) getirdim.
    ama (Ürdün) için getirmedim.
    sana başarılar diliyorum


  • @Abdul-0 öncelikle hayırlı olsun. Ürdünde ne kadar bir süre yaşamıştınız sayın Abdul bey?


  • Bende kktc de yaşadım ve i-130 da bunu belirttim. Sanırım benim de almam gerekiyor. Kktc abd tarafından tanınan bir ülke değil yine de isterler mi


  • @notron 12 aydan fazla yaşadığın ülkeden farklı yabancı bir ülkede yaşıyorsan police certificate gerekli. Kimisi 6 aydan fazla yaşadığında gerekli diyor ama resmi kaynaklar 12 ay olarak belirtiyor.

    NVC'nin resmi sitesinde aynen şu şekilde belirtilmektedir:

    If you are older than 16 years of age: The original police certificate from your country of current residence and countries of previous residence. If these three items are all true, you must bring a more recent police certificate to the interview:

    1. You are older than 16 years;

    2. You obtained a police certificate more than two years ago; and

    3. You still live in the country that issued the police certificate.

    If any applicant has lived in any other foreign country for more than 12 months, where a police certificate is available or was arrested for any reason, regardless of how long they lived there, a police certificate is also required from that country. Please visit travel.state.gov for information regarding other country police certificates.


  • @chicallonis1 Teşekkür ederim.. Ürdün'de doğdum ve 24 yaşıma kadar orada yaşadım, 8 yıldır da Türkiye'de yaşıyorum.


  • @Abdul-0 Cevabınız için teşekkürler. Konsolosluk pasaportunuzu postalamak için nasıl postalayacağınıza dair talimatlar içeren bir form veriyor mu yoksa herhangi bir PTT şubesinden mi göndermeniz gerekiyor?


  • @chicallonis1 Konsolosluk memuruna sordum
    PTT'den göndermemi söyledi.
    Konsolosluğun yanındaki postaneye giderek pasaport ve evrakları konsolosluğa göndereceğimi söyledim.

    Sadece açıklama alanına ATT: IV UNIT yazmalısınız.


  • Kktc tanınmayan bir ülke oranın verdiği belgeyi kabul ederler mi yoksa Kıbrıs cumhuriyeti yani güney kıbrıs'ın vereceği belgeyi mi isterler


  • @chicallonis1 6 ay bilgisi de, 12 ay da dogru aslinda. Sadece sartlari farkli.

    Eger vatandasliginiz olan herhangi bir ulkede 6 aydan fazla kaldiysaniz, o ulkeden adli sicil kaydi almaniz gerekiyor. Vatandasliginiz olmayan, herhangi bir ulkede 12 aydan fazla kaldiysaniz, yine o ulkeden adli sicil kaydi isteniyor.


  • Bu ileti silindi!

  • @kadargo bu durumu açıklığa kavuşturmanız iyi oldu. Çok teşekkür ederim.


  • @ceren-2 Eğer kağıt üzerinde eşinizin Amerika'da yaşadığını gösterip fiiliyette bu durum yoksa sıkıntı yaşayabilirsiniz. Konsoloslukta eşinizin ülkeden çıkış yaptığına dair bilgi almaları çok basit. Zaten siz vizeyi aldıktan sonra sağlık muayenesi raporunun süresi bitmeden (6ay) ABD ye giriş yapmanız gerekiyor.

    Birçok kişinin eşi Türkiye'de yaşayıp NVC süreciyle birlikte veya onun öncesinde ABD'ye yerleşip domicile oluşturuyorlar. Siz tam tersini yapmışsınız.


  • https://ais.usvisa-info.com/ . Randevu günüm verildikten sonra bu site üzerinden randevu alma gibi bir işlemi mi yapılıyor tekrardan ?


  • @portroyale65 Randevu almıyorsunuz. Size verilmiş olan randevuyu onaylayıp, pasaportu teslim alacağınız PTT ofisini belirtiyorsunuz(dilerseniz adrese teslim de yapabilirsiniz).


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    9 İleti
    1k Bakış
    A
    @ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    467 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • F4 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının Kardeşleri)

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler aile sponsorlu green card
    1k
    1 Oy
    1k İleti
    84k Bakış
    S
    @eeken çok teşekkür ederim 🙏
  • ABD Yolunda Evlilik

    Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    200k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

45

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum