Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak


  • @onami Büyük geçmiş olsun , çok üzüldüm valla ,her şeyin hayırlısı, Deneyimlerinizi paylaştığınız için çok teşekkürler


  • @onami bu kadar uğraştan sonra insan ister istemez üzülür ama sağlık olsun mutlaka vardır bir hayır 🙏🏻 umarım bundan sonra ki hayatınızda her şey gönlünüzce olur. Bu sene ki deneyimlerden anlıyoruz ki garanti denen yöntemlerin bile garantisi yok maalesef...


  • @onami geçmiş olsun demek ki hayırlısı buymuş demek lazım...

    insan aos'dan korkuyor böyle tecrübeleri okuyunca. aos'da sürecin başlaması garanti ama süre sıkıntısı var, dosya taşıyayım deseniz orda da sürecin başlaması için garanti yok.


  • @onami Öncelikle büyük geçmiş olsun. 2024 talihlisi olarak ben de geçmiş deneyimleri okuyarak AOS’un garantisi olmadığı için ve bu sene talihli sayısının fazla olmasından kaynaklı daha erken kota doluşu tahmin ettiğim için dosya taşıma yoluna gittim ve taşıdım. Umarım sizin yaşadığınız tam tersi olarak keşke AOS yapsaymışım demem. Hayatınızda başarılar dilerim.


  • @onami Çok geçmiş olsun. Dediğiniz gibi hayat devam ediyor, yeter ki sağlığınız yerinde olsun. Bu süreçte bir çok mesajını da okumuştum. Tecrübeleriniz aktardığınız ve önemli noktaları paylaştığınız için ayrıca tekrardan teşekkür ederim.


  • @Figen Figen hanım merhabalar, tuttuğunuz istatistikleri ne zaman paylaşırsınız acaba? AOS yapmaya karar verme sürecinde olan (evet çok az zaman kaldı aksiyona geçmek için) bir çok kişi var. Sizlerden bir istatistik alabilir isek çok güzel olur diye düşünüyorum. Saygılar.


  • @Hope-Breaker tebrik ederim umarim bütün süreç istediğiniz gibi sonuçlanır. Guzel bir tarihe mulakat almışsınız


  • @avc ne demek her kötü tecrübe bir başkasının işine yarayacak bir hikaye olacaktır. Bizimkisi de öyle oldu inşallah sizlerinki gönlünüze göre sonlanır.


  • @ametin-k bol şans süreçte gönlünüze göre olsun her şey.


  • @onami okurken çok üzüldüm... Deneyiminizi paylaştığınız için çok teşekkürler. Bundan sonra AOS yapanlar için yola ışık tutacaktır. Bu sene çok arkadaşa üzüldük, bunlardan bir tanesi de @koray2000 , sağolsun oda tecrübesini samimiyetle yazmıştı. "Başarısız Tecrübeler - Başarılı Tecrübeler" hepsi çok değerli.. İyi ki bu forum ve bu forumdaki bilgileri yazan değerli forum üyeleri var.
    Bende "AOS" için buradayım ve haftaya I-485 formunu gönderip işlemlere başlayacağız. (Bu arada 330 $ ödediğim için artık AOS'dan geri dönüş de yok.) bende tüm hayatımı sonlandırarak geldim. Negatif düşünmüyorum ama son 1 yıldır okumadığım tecrübe kalmadı. Özellikle 2023 yılı için "AOS" %100 garanti yoldan çıktığını gördüm ve bilerek risk alarak geldim. Gerisi artık kısmet, field office'in insafına kalmışız. Gözlemlediğim kadarıyla süreci "ister erken başlat , ister geç başlat" AOS uzun sürüyor... Bu süre de insanı yıpratıyor. Çünkü "SSN" olmadan Amerika'da bir hiçsin. Sanırım %100 garanti olan "AOS" yöntemi, 2023 yılı dinamikleri ile değişmiş gibi görünüyor. Bakalım benim mali yılım olan 2024 nasıl olacak.. Yaşadığım tecrübeleri aktarmaya devam edeceğim. Bu arada "Avukat & danışman" kısmına katılıyorum. Benim ingilizcem kötü diye bir avukat ile yolu yürüyorum ancak Avukatın form doldurmaktan başka bir durumu olmadığını gördüm. Bakalım benim feild office yavaş çıkarsa, süreci hızlandırmak için neler yapacak. Sadece açıkçası beklediğim "hizmet , sürecin hızlanması için mudahelesi" olacak. Toparlamak gerekirse ingilizce'si iyi olan birisi "AOS" kendi yapabilir diye düşünüyorum. Çünkü hukuksal bir tecrübeye gerek olmadığını düşüyorum. Avukatlara saygım sonsuz, Amerika'da belki diğer durumlarda gerçekten bir avukata ihtiyaç olabilir ama "AOS" için Avukata verilen para sanırım boşa harcanmış bir para gibi görünüyor. Çünkü avukatlık mesleğini icra edecek bir durum yok görünüyor. Yanlış isem , başka tecrübeler yaşayan arkadaşlar ekleme yapacaktır. Sonuç olarak: Bir kaç post önce de yazmıştım. GC alamamak dünyanın sonu değil, "istiyorum ve gerçekten istediğim için buradayım ama olmazsa da yapacak bir şey yok." Güzel ülkemde yarıda bıraktığım hayata, kaldığım yerden devam ederiz...

    Saygılarımla...


  • @onami Dv2023’te AOS nasilsa kesin olacak diye baslayip husrana ugrayan 15-20 kisi tanidim, hepimiz de cok ciddi maddi kayiplara ugradik.

    Daha once de buraya yazdim, bu vesile ile tekrar etmis olalim, AOS kesin diye bir sey yok.

    Benim bildigim 2017 ve 2023 yillarinda kota yüzünden mağdur olan onlarca insan var.

    Ev satan, araba satan, birikimlerini harcayan vs.

    Sonrasinda yasadigimiz hayal kirikligindan bahsetmiyorum artik.

    Bunlari bilerek yola cikmaniz da hepiniz icin fayda var.


  • @koray2000 %100 katılıyorum size.. Aos yapacak kişinin kesin GC alacağım dememesi ve %100 garanti olmadığını bilmesi gerekiyor. iyi yada kötü ama "AOS" başlığında herkesin tecrübesini yazması, gelecekte "AOS" yapmayı düşünen kişilerin "Riski bilerek" gelmeleri, en azından psikolojik olarak hazır gelmelerine olanak sağlayacak.. Bu arada bende bütçesi kötü olanlardanım :( Bende her şeyimi bu yol için harcadım ve harcamaya devam ediyorum.. Pişman değilim. Türkiye'de şuan hiç bir şeyim yok. Umarım aldığım riskin karşılığını gelecekte maddi ve manevi olarak alırım. Maddi alamadık mı, hiç sorun değil Amerika tecrübesini yaşamış , ingilizce süper olmasa da "eh işte / fena sayılmaz" bir ingilizce'ye sahip olurum diye düşünüyorum.. benim basic planım bu :)


  • @Sini-sini
    Merhaba,
    evet ben bostoni ozellikle seçtim. Birçok eyaleti değerlendirdim bir önceki sene kart alanlari arastirdim intrnetten , ayrıca buradaki mülakat deneyimlerini en bastan en sona kadar 1 sene boyunca, iki uc kez okudum eski tabloları anlik duruma gore analiz ettim, başka başka yabancı kaynaklara vs baktım , Amerika icinde aos yapan bir suru yabanci var ve bostondan mulakatsiz hizli bir sekilde aldiklarini tespit ettim diyebiliriz. Tabi bu garanti degildi, farkli bir sonuçta alabilirdim mülakat olabilirdi de, ama olmadı.

    Ek olarak Bostonda yaşayan ve 2021 de is sponsorlugu ile green kart alan arkadaşımda mülakatsız green kart almişti, bu da ek bir destek oldu düşünceme.
    Olumsuz bulduğum şeylerde oldu, googleden field office yildizina yorumlarina bakincada arada kaldim dusuktu yildizi.
    Yinede boston denemek istedim. A tabi birde toplu tasima onemliydi benim icin araba almak istemedim.
    3 ay beklemedim bekleme lüksüm yoktu kart bitme olasılığı daha yüksekti hemde sürecin yetişmemesi, onuda sürekli takip ediyordum. Gelince 1 ay sonra dosyami gonderdik, Gönderdikten 2 ay gibi kisa bir sure icinde green kartimi mulakatsiz aldim. Eşime alamadım malesef, o Amerikada değildi, uğraştım ama kart bitti :) , şimdi aile birleşimiye uğraşıyorum uzun bir süreç…
    Bu aos süreci masraflı ( özellikle Boston için) ve stresli ama sonu güzel oldu.

    Boston’a girişte de çok stresliydim ama bir sıkıntı yaşamadım sanırım sebebi en son Amerika’ya 2016da girişi Texasdan yapıp, Newyorktan çıkmıştım. Ondan sonrada hiç gelmemiştim bu bir artı olabilir.
    Boston dan giriş yaparken en başta arkadaşımın adresini vermiştim nereye geldin diye sorunca yine aynı adresi söyledim 10k $ altında para taşıyıp taşımadığımı sordu taşımıyorum dedim ve geliş sebebini sordu vacation dedim 5dk bile sürmedi.
    Bunu söylüyorum çünkü normalde boston sıkı bir yer, yanlış bir şey söylerseniz bir anda kenara çekip aranabilirsiniz telefonunuz incelenebilir. Bunu yaşayıp yaz sonu vizesi iptal olan arkadaşım oldu. Niçin geldin sorusuna Business yerine Work diyince telefonu vs kurcalanıyor ve ilk uçakla turist vizesi iptal edilip geri yollanıyor.


  • @aystun1 Keske ben de sizin gibi kendim arastirsaydim, danismanima guvendim New York - Brooklyn sectim “nasilsa biliyordur bu isi parasiyla yapiyor sonucta” dedim, hüsrana ugradim.

    Bu yüzden herkesin kendi arastirmasini kendi yapmasi cok onemli, ne danisman, ne avukat sizin kadar umursamiyor. En nihayetinde aldigi paraya bakiyor.


  • Merhaba Herkese,
    I-485 formunun 61. Sorusuna mutlaka "YES" olarak yanıt vermek, arkasından gelen sorular buna göre tabii bağlantılı oluyor. Onları da ona göre düzeltmek gerekiyor. Zamanında sağolsun @koray2000 uyarmış bizi ama ben atlamışım. Başka bir arkadaşın tecrübesini okurken bende tetiklendim. Benim forum doldurulurken "NO" diye işaretlenmiş. "No" diyenlerden kimisi hiç problem yaşamadan GC'yi almış, kimisi ise söz konusu cevapların daha sonra dan düzeltilmesi istenmiş. (Yabancı bir forum sitesinde okudum. Çoğu insan "No" demiş aslında sorunun mantığı bazı göçmen türlerini etkiliyormuş. DV lottery ile alakası yok yani) Özetle Koray Bey ve farklı arkadaşların tecrübesinden de anlaşılacağı üzere "YES" cevabı verilmesi gerekiyor. Ben henüz göndermediğim için düzeltilip gönderilmesi için avukatıma bilgi verdim. Sonuçta henüz göndermeyen arkadaşlar olabilir mantığı ile tekrar yazmak istedim. Bu vesile ile Koray Bey ve adını hatırlamadığım arkadaşa yada önceden de yazan kim var varsa, yazan değerli insanların uyarıları için teşekkür ediyorum.

    https://www.yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak/2372?_=1704690443208

    Saygılarımla...


  • Bu ileti silindi!

  • Merhaba. Geçen sene eşim için evlilik yoluyla GC almak için mart ayında I-130 belgesini gönderdim. I-130dan approval belgesi Agustosta geldi. Approval belgesinde 485 için gerekli belgeleri hazırlayıp göndermemiz isteniyordu. Hemen hazırlayıp onları da gönderdik. Eşim parmak izi randevusuna gitmiş olmasına rağmen bugün 485 denied belgesini sistemde gördük. Sebebi de 485 basvurusunun F1 öğrenci statüsü bittikten sonra yapmış olması? Mayıs ayında öğrenci statüsü bitmişti lakin GC sürecini zaten statüsü bitmeden Mart ayında başlatmıştık. Bu aşamada ne yapmam lazım yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.


  • Bu ileti silindi!

  • @gorgias @gorgias I-485’i statü bittikten sonra mı file ettiniz? Eğer evlilik yolu ile green kart başvurusunda sponsor eş vatandaş değil de green kartlı ise, green kart başvurusu yaparken başvuru yapılan eşin out of status olmaması gerekiyor. I-485’i file ederken eş eğer out of status ise başvuru reddedilir. Benim merak ettiğim şey, neden I-485’i file etmek için I-130 onayını beklediniz? Priority date’iniz current olduğu sürece I-485’i de file edebilirdiniz paralelde. Hatta sizin case’inizde eğer tarihleri yanlış anlamamış isem concurrent filing yaparak iki dosyayı birden birlikte gönderebilirdiniz.


  • @lavita Priority date daha bu ay aktif oldu beklememizin sebebi araştırdığımızda bazı insanların aynı anda gönderdiğinde sorun yaşamış olmaları bu yüzden I-130 approved olmadan göndermek istemedik. Haliyle gönderdiğimizde statüsü bitmişti. Çok fazla araştırma yapıp bu sonuca varmıştık. Sonuç olarak denied oldu. Başka yapabileceğimiz ne var?


Benzer Başlıklar

  • Green card kazandıktan sonrası

    Greencard Loto Başvurusu Soruları green card gocmen vize gocmenlik
    2
    0 Oy
    2 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @greencardburak, içinde söyledi: Green card kazandıktan sonrası Arkadaslar merhabalar 19 yaşındayım bu yil gc e basvuracam hatta pasaportumu bile çıkardım sorum şu ben ogrenciyim eğer çıkarsa bu greencard masrafları ne kadar çıkar mesela turkiyedeki masraf lar ardından abd deki masrafalf kimim kimsem yok bilgim var fakat neyse kısaca 2 bin dolar ile abd ye gidebilirmiyim Su basligi inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/440/dv-surecinde-tr-den-abd-ye-gitmeden-once-ve-gittikten-sonra-yapilan-masraflar Bu da ABD'deki aylik masraflar icin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/393/amerika-da-yaşayanlardan-yaşam-maliyeti-örnekleri Maalesef 2000 dolar cok az bir miktar, yukaridaki basligi harcamalar icin inceleyebilirsiniz. Tavsiyem en az 3-4 ay sizi idare edecek bir parayla gelmeniz yonunde... Tum planlarinizin beklediginiz gibi olacaginin ya da hemen iyi bir is bulacaginizin garantisi yok.
  • 6 Oy
    321 İleti
    20k Bakış
    crazycellsC
    @dogukanksck, içinde söyledi: Düşük gelirlilerin Green Card alımı zorlaşıyor (Public Charge rule) Merhabalar, birkaç gün önce Public Charge kuralının kaldırıldığı hakkında bilgi sahibi oldum fakat Public Charge kuralı nedir ve Green Card başvurusu yapanlar ile ne kadar ilgili ve ilgili ise ne konuları hakkında bir kuraldır? Bilenler ve deneyimli abiler kardeşler bilgi verebilirlerse çok memnun olurum teşekkür ederim.. Eminim benim gibi araştıran yüzlerce kişi vardır... Sorulariniz icin yeni basliklar olusturmaniza gerek yok. Bu basliktaki bilgileri inceleyebilirsiniz, ama once hemen ustteki iletiyle baslayin; cunku Trump'in 'public charge' uygumalari kaldirilip, eski -daha esnek- haline donduruldu.
  • 17 Oy
    8k İleti
    920k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • OHAL ve Pasaport Alamama Sorunu

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card pasaport ohal randevu erteleme
    21
    0 Oy
    21 İleti
    8k Bakış
    W
    @crazycells Çok teşekkür ederim yardımınız için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

11

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum