DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @Selio Merhaba, sorularınızın cevabı sizin de fark ettiğiniz üzere forumda var ama siz ‘güncel’ olarak sormuşsunuz, güncel olarak bilmeye imkan yok çünkü her şey değişken, sadece hazır olmanız gereken durumlar sabit. Aynı ülkeye gidenler bile farklı süreçler yaşadılar, hatta konsoloslukların talep ettikleri belgeler bile değişti süreç içinde. Taşımadan, mülakat maili almadan net bilgi kimse veremez size.

    1. Nerenin (oturum izni/yasal bir ülke bağı olmadan yani koşulsuz ) transfere onay verip vermediğini denemeden bilemezsiniz, ama artık belli olur. Kalan süreç boyunca da kabul eden ve etmeyen konsolosluklar değişiklik gösterecektir. Burada yazılmasını beklemeden hareket etmelisiniz.
    2. Maliyet bir çok faktöre bağlı, kaldığınız yer, gittiğiniz ülkenin varsa vize maliyeti, kalacağınız gün, kaç defa gitmeniz gerekir (bu durum için iki pasaport gerekebilir mesela), iş durumunuz, günlük yeme içme ve vize için gerekli zorunlu masraflar, bunun için bir öngörü güç olur.
    3. Bazı konsolosluklar yetkili tercüman kabul edebilir bazıları etmez, bu ancak gideceğiniz konsolosluğun ilke kararına bağlı ve onlara sormadan hareket alabileceğiniz bir konu değil. Temel konuşma akışını bilmenizde fayda var, tercüman durumu değişkenlik gösterir.
    4. Kişisel olarak hesapta ne kadar para olmasının miktarı da belirli değildir, örneğin iş teklifiniz olursa bu miktar azalabilir hatta yok olabilir. Çok miktar da garanti olmaz. Maksat sizin ABD’ne yük olmayacak bir profilde olduğunuzu göstermektir. Sonuç olarak yine konsolosluğa ve sizin profilinize bağlıdır.
  • ⭐⭐⭐

    Merhabalar, lütfen özellikle mülakat deneyimleriniz en azından son iki seneyi okuyun arkadaşlar, zaten sinir bozucu ama çaresizce bekliyorsunuz bari bu süreci bilgilenerek kendi lehinize çevirin. Bilgi güçtür malum 🎈


  • Merhabar,

    Öncelikle herkesin yeni yılını kutlar sağlık ve huzur dolu bir yıl temenni ederim.

    Sağlık muayenesine giderken, eskiden geçirdiğimiz ameliyatların epkriz rapor vb dokümanlarınıda getirmemiz isteniyor.

    Hayatım boyunca 3 ameliyat oldum.

    1- Yılını tam hatırlamıyorum ama çocuktum (9-10) yaşlarında bağdemciklerim alındı.

    2- Ocak -2000 yılında bir ufak bir trafik kazası geçirdim. Kazadan ötürü yüz derimde oluşan kesikler için ameliyat ettiler.

    Yukarıdaki 2 ameliyatın üstünden 24 yıldan fazla süre geçti. Elimde bu 2 ameliyat için malesef ki rapor epikriz gibi evrak döküman yok. Ameliyat olduğum hastaneden bulma şansımda yok.

    Bu durum sağlık muayenesinde bana sorun teşkil eder mi?

    3- Eylül 2019 yılında burun tıkanlığı için ameliyat oldum. Nazal deviyasyon vardı. Bu ameliyatın raporu ve epikrizi var.

    Teşekkürler

  • ⭐⭐⭐

    @yusufalak Geçmiş olsun, size de iyi seneler. Bütün süreci siz açıkladığınız sürece belge olmaması sorun olmaz, operasyonların izlerinden belli olur hepsi. Epikriz olsa güzel olmasa da sorun teşkil etmez, anamnezi sözlü alıyorlar her şekilde.
    Kronik hastalık ve ilaç durumlarında belge götürmek mühim ama o başka konu.


  • @lumos

    Teşekkür ederim. Hani alabilir miyim diye gittim hastaneye. 20 sene üstündeki evraklar yok dediler imha ediliyormuş sanırım. Kanuni yükümlülükde en az 20yıl diyormuş zaten.


  • @Emre-Kurtulmuş tamam teşekkür ederim.


  • @enesyucel merhaba. Apostili siz veya bir yakınıniz yaptırırsa problem değil. Apostili yeminli tercümana yaptırtırsanız 500 TL gibi bir para isterler. Halbuki siz veya bir yakınınız herhangi bir ilçe kaymakamlığına giderseniz (Ben İstanbul Büyükçekmece İlçe Kaymakamlıgı'nda üniversite diplomamın noter onaylı yeminli tercümesini apostil yaptırdım), 10 dakika bile sürmedi, üstelik ücretsiz. Bekleme sırası da yok. Sadece hangi ülkeye göre apostil yapalım diye sorulunca ABD deyin. Sonuçta başka bir ülkede de mülakata girseniz o apostilli belge ABD Konsolosluğu'na yani ABD makamlarına verilecek olduğu için, noter onaylı yeminli tercümanın çevirisinin apostili de ABD'ye göre olmalıdır.


  • @Beykentli bilgi icin tesekkur ediyorum ben burdaki eski talihlilere sordugumda apostil yaptiradiklarini soylediler ama ben yaptirayim o zaman cok tesekkurler uyari icin


  • arkadaslar merhaba tekrar ayni mesaji yapiyorum ama cevap bulamadim ve kimse gormedi sanirim yurtdisindan mulakati olan kisilerde formull A kagidinda employment records belgesi bulunmakta ama forumda dokumanlara baktigimda bunu goremedim yada burdakilerde yazmamis acaba zorunlumu degilmi cok ozurdiliyorum kisa bir zaman kaldigi icin biraz paraoyaklastim sacma bir soruysa o yuzden soruyorum.


  • @yusufalak merhaba, eski ameliyatlar için epikriz raporu istendiğini ilk defa duydum benim de 2012 yılında burun ameliyatım olmuştu gerçekten gerek var mı bunun belgelerine. Söylemesem fark edilmez bile belki


  • @erenist

    Fark edilir. Kesiklerden anlarlar ama rapor epikriz vb şeylerde @lumos arkadaşımız açıkladı. Beyana bakıyorlarmış.


  • @erenist 2013 yılında oldugum göz lazeri ile ilgili raporu götürmüştüm üstüne 5 dakika konustu hoca unganlardaki bir problem yasamadım ama.

  • ⭐⭐⭐

    @erenist Bu öneriyi ilk defa duyuyorsanız korkarım ki sürecin gerisinde kalıyorsunuz. Varsa götürün, yoksa açıklamanız yeterli. Eski mesajları lütfen okuyun, deneyimleri de.

  • ⭐⭐⭐

    @erenist gerçekten gerek olup olmadığına unganların sitesine girip istenen evraklara bir göz atarsınız anlarsınız. Birşeyleri gizleyip gizlememek size kalmış ama mülakat için peşinde koştuğunuz bir noktada birşey gizleyip bunun sizi ve vizenizi etkilemesini ister misiniz düşünün derim


  • @enesyucel merhaba. Ben daha önceleri çeşitli ülkelerin İstanbul'daki Konsolosluklarından turist vizesi aldığımda o "Employment Records" belgesi olarak (o zamanlar Türkiye'de çalıştığım için) SGK dökümlerini vermiştim, kabul görmüştü. Tabii ki yurtdışı mülakatlar için bunun da yeminli tercümandan noter onaylı tercümesi (mümkünse de ABD resmi makamları için apostil yapılmış olarak) yanınızda olsun derim.


  • @Beykentli cevabiniz icin cok tesekkur ederim gercekten aklimi kurcalayan bir konuydu


  • @Prm-oguzhan bizim de ayın 17 sinde inşallah yağmaz 🙏🙏


  • Abi keske nasıl mail atıldığı seklinde biseylerde yazsaydın hangi aşı kartlarını götürdüğünü konsolosluğun mail adresi yok form gibi bisey oradanmı dolduruluyor cok amatörüz dv24 21K CASE NO THANKS


  • Merhabalar tebrik ederim sizleri yalnız deneyiminizde avusturya vizeniz varmıydı yokmuydu belirtilmemiş bizler amatör okuyucular olarak merak ediyoruz ne sekilde oraya vize aldınız avusturya red veriyor genelde thanks


  • @lumos elimden geldiği kadar deneyimleri ve ilgimi çeken başlıkları okuyorum ama forum bir ansiklopedi gibi gözden kaçan şeyler illaki oluyor


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

57
Çevrimiçi

42.6k
Kullanıcı

4.5k
Konu

435.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum