Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 Mülakat Deneyimleri

• @sevgilisena Muayeneden önce son bir yıl içinde yapılmış tek doz..

• CDC'nin konuyla ilgili açıklamasından anladığım kadarıyla, henüz Türkiye'de 2023-2024 güncel aşı bulunmadığı için 18 yaşından küçükler için bu tek doz aşı şart değil.

• Whenever possible, use updated vaccine formulations according to the current CDC guidance to fulfill this requirement. For adults, if these formulations are not available, use any other approved* formulation. For applicants under the age of 18 years, use only the updated Pfizer, Moderna or Novavax COVID-19 vaccine according to CDC guidance, and if not available, use the “Not routinely available” blanket waiver.

• @yakt05 tebrik ederim. Yeni hayatınız sağlıklı ve mutlu olur umarım 🙏🏼

• @Peace-1 yeni hayatınızda sağlık ve mutluluk diliyorum

• @Biks Teşekkür ederim siz de en kısa zamanda aynı mutluluğu yaşarsınız umarım :) 🙏🏻

• Unganlar Sağlık Randevusu (26 Aralık 2023 Salı Günü)

Merhaba arkadaşlar, öncelikle otogardan indik ve taksiyle yaklaşık 20 dakika süren bir yolculuktan sonra varış noktamıza ulaştık. Taksici yerin adresini bilmiyordu, bu yüzden navigasyonu kullanarak yol gösterdim. Biraz uzakta indik, ama tesadüfen yolda sorduğum ilk kişi, Düzen Laboratuvarı'nda çalışıyormuş ve bize yardımcı oldu. Saat 11:00'deki randevumuza bir saat erken gitmiş olduk ama bizi kabul ettiler ve işlemlere başladılar.

Sadece pasaportlarımızla gittiğimiz için, COVID aşı kartlarımızı ve geçmişte yaptırdığımız aşı bilgilerini onların e-mail adresine orada gönderdim. Onlar da bu bilgileri çıktı alıp dosyamıza eklediler. Ancak yanınızda bu belgeleri getirmeniz daha iyi olur; biz son ana kadar bekleyip unuttuğumuz için bu şekilde hareket ettik.

Daha sonra bizi beşinci kata çıkmamız söylendi. Ben (21 yaşında), annem (43 yaşında) ve kız kardeşim (16 yaşında) yukarı çıktık. Erkek kardeşim (12 yaşında) ise dördüncü kattaki bekleme alanında bekledi. Önce üçümüz için toplam 200 dolar ödeme aldılar. Annem ve benim kan örneklerimizi aldılar, bana idrar tahlili için bir kap verdiler ama anneme gerek olmadığını söylediler. Kız kardeşime ise herhangi bir işlem yapmadılar o katta.

Sonrasında akciğer filmi çekimi için üçüncü kata yönlendirildik. Orada biraz daha fazla bekledikten sonra, sırayla içerideki görevli tarafından işlemlerimiz tamamlandı. İşlemler bittikten sonra tekrar dördüncü kata çıkarak pasaportlarımızı ve diğer belgelerimizi oradaki görevli hanımefendilere verdik. Bize bir saat sonra 12:15’te muayene için tekrar gelmemizi söylediler. Bu sürede aşağıdaki kafede oturup zaman geçirdik.

Bir saat sonra geri döndüğümüzde sıra daha bize gelmemişti, yaklaşık 20 dakika daha bekledik. Sonra önce annemi daha sonra beni içeri aldılar. İçeri girdikten sonra boy ve kilo ölçümü yapıldı, daha sonra iç çamaşırım hariç her şeyi çıkarıp verilen önlüğü giydim. Önlük pek rahat değildi ama çokta uzun sürmedi zaten. Doktor bana daha önce ameliyat geçirip geçirmediğimi ve birkaç soru sordu ama tam hatırlamıyorum ne sorduğunu, ben de gözlük kullandığımı ama şu anda lens taktığımı belirttim. Bu sırada iki doz aşı yaptı.

Herkesin muayeneleri tamamlandıktan bir süre sonra, ödeme yapmamız için bizi çağırdılar. Toplamda sekiz aşı yaptırdık ve bu 1520 dolar tuttu. 20 dolarını kartla TL olarak ödeme yaptık. Toplamda 1720 dolar ödedik. Erkek kardeşim sadece bir doz COVID aşısı yaptırmıştı ama bunun yeterli olduğunu söylediler dosyasını almak için. Son olarak, belgeleri almak için ertesi gün saat 15:00 ile 17:00 arasında gelmemizi söylediler ama birimiz gitse de alabiliyormuş herkesin belgesini.

Evet bütün yaşadığımız süreç bu kadardı. Umarım faydası olur sizlere. Haftaya çarşamba 3 ocak tarihinde de konsolosluk mülakatımız var. İnşallah onunla ilgili tecrübemizi de onay aldığımızı yazarak burada sizinle paylaşırım. Hepinize hayırlı akşamlar dilerim.

• @cetinakkaya adınıza hayırlısı umarım kalan süreçte de rahatlıkla geçer

• @cetinakkaya Yeni hayatınızda başarılar dilerim

• @bedosamka Tebrikler darısı başımıza. Hayırlı olsun.

• Herkese öncelikle merhabalar 27.12.2023 tarihli unganlar deneyimimi paylaşmak istiyorum

26.12 yi 27.12 bağlayan gecenin sabahı istanbul dan Ankara'ya YHT ile geçişimi gerçekleştirdim tek başıma geldim zaten vize istegim de tek kişilik sabah saat 10.30 da ankara gardan taksi ile 5 dk bir sürede kugulu parkın orda taksiden inip direk unganlara geldim içeri girdigimde saat 10.45 di sanırım 11.20 deydi randevum direk aldılar ilk önce hasta girişi yapıp direk 5.katta kan alma için vezneye yönlendirdiler 47.5 $ cash olarak ödeme yaptım yaklaşık 10 dk bekleme ile geçen zaman burdan direk röntgen icin 3.kat a yönlendirdiler bir 10 dk burda bekledikten sonra hemen röntgene alındım ve hızlı bir röntgen çekim yapıldı çekim sonrası 4.kat a direk yönlendirme yapıldı ve saat 12.30 gibi tekrar gelmemi istediler muayene için
    Kahve içmeyi sevenler için girişte ufak dükkan bir kahveci var yandaki büyük olana oranla kahve çekirdeğini Kolombiya sevenler için önerim yaklaşık 45 dk oturup bekledikten sonra 12.20 gibi yukarı tekrar çıktım muayene için bekleyen kişi sayısı 25 di bunlardan 10 tanesi Türk kalanı Arap ülke mensubuydu saat 13.15 gibi 1 saat sonra muayene için çagrildim girişte kullandığım bir ilaç olıp olmadığını sordular kronik hepatit b hastası olduğum için girişte viread ilacımı verdim (tenofovir) hastalık baskılayıcı bir ilaç sonra içeriye geçtim ve soyunup önlügü giymem rica edildi yaklaşık 2 dk sonra mehmet bey geldi ve muayene başladı tansiyon ölcümü yapıldı ardından 2 adet asi vurdu muhtemelen karma olduğunu düşünüyorum hepatit b hakkında ne aşamada oldıgumu sordu gerekli testler veya yanınızda belge getirip getirmedigimi sordu ilk günden 2020 den itibaren hastalıktan muzdarip olduğumu son evrede oldğunu ve antikor olusumunu beklediğimi belirttim hepatit a veya c olup olmadığını sordu bildiğin herhangi bir yara izi olup olmadığını sordu ayaklarımda varisleri görüp zorluyor mu dedi ensemde ve ayak parmağımda doğum lekelerini sordu ardından üzerimi giyinip kendisine sağlık testlerimi ilaç raporlarını ve ultrasonografi raporlarını teslim edip vezneye geçtim yaklaşık 20 dk sonra vezne görevlisi ilacimin ve raporlarımin işlendiğini söyledi ve 280 $ ödeme rica etti yine aynı şekilde dolar ve cash olarak ödeme yapıp bana yarın sonuçları 3 ile 5 arası alabilcdgimi söyledi

Herşey bi kenara kronik hepatit b ile alakalı klasik bir doktor randevusu dışında hiçbir şey sormadı sorun olduğunu düsünmüyorum bu konuda belki de hepatit a veya c daha sıkıntıdıt bu konuda bir fikrim yok bekleme sürelerini çıkartırsam toplam 15 dk veya 30 dk sürmüstür tüm islemlerimin süresi ve 330 $ toplam ödeme yaptığım miktar

Uzun zamandır ankara gelmemiştim biraz eğlenme ve kendini ödüllendirme süresi içindeyim zamanını ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim herkese umarım hepatit b için bir nebze bile olsa birilerine ışık tutmaya tutabilmeye çalismisimdie sürecim daha tsmamlanmadi 20 gün sonra mülakat ile tüm herşey benim için belli olucak

Ama yine de hem hepatit b hemde genel olarak hem @crazycells hem @gucarslan özellikle gucarslan bey e teşekkür ederim iyi akşamlar keyifli ve bol bilgili forumlar dilerim

• @symbi0te sürecinizde başarılar mülakat deneyiminizide sabırsızlıkla bekliyoruz :)

• @Prm-oguzhan aynı gün mülakata giricez 07.45 ilk randevu benim hepimiz orda olucaz 😁

• @symbi0te 08.00'da da bizim randevumuz var allah utandırmasın ne diyelim :)

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!

• @Prm-oguzhan o gün orda buluşmak dileğiyle ile iyi geceler dilerim

• @symbi0te İnşallah Hocam, Teşekkürler Hayırlı Geceler

• @Prm-oguzhan Umarım şu an güzel geçiyordur randevu :)

• @hasnotben 17 ocak hocam randevu ama inşallah iyi geçer iyi dilekleriniz için teşekkürler 🙏

• ⭐⭐

@symbi0te En çok merak ettiğim konulardan birisi de Hepatit B ile ilgili bakış açıları idi , gerçekten konuya ışık tuttunuz , kalan sürecin güzel geçmesi dileğiyle 🙏

Benzer Başlıklar

• DV2025 Mülakat Deneyimleri

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    3k
    2
    15 Oy
    3k İleti
    203k Bakış
    Peyk74P
    @caner1245, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri @EzgiLera Merhaba aslında yazılım linkli şekilde veriyor sayfa sayısı fazla olduğu için linksiz halini hazırlatmıştım. Linkli versiyon ile update edebiliriz Bu şekilde geri dönüşlerle daha işlesel hale getirebiliriz. Eline sağlık teşekkürler benim de aklıma mülakat yerine göre bir düzenleme olabilir mi diye gelmişti ama :)
  • 33 Oy
    9k İleti
    1m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • 34 Oy
    251 İleti
    26k Bakış
    crazycellsC
    Değerli arkadaşlar, Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık. Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri: https://www.youtube.com/watch?v=mR00DG-jua8 Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz. Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim. Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim. Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
  • 15 Oy
    4k İleti
    496k Bakış
    erenottiE
    @bkaraca Merhaba, normalde pause olmasa, hızlı da denilebilecek bir ofiste süreciniz muhtemelen yetişirdi ancak pausedan dolayı green card alamama ihtimaliniz oldukça yüksek görünüyor. Masraflar gözünüze gelmeyecekse ve süreç içinde ülkeden çıkamayacağınız için 2.5-3 ay uygun zamanınız varsa denenebilir. Bol şanslar diliyorum.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k