@EasternStar RFE gondermeye bu hafta baslamislar. Asagidaki tablo nelerin onemli oldugunu gosteriyor.
Screenshot_20260530_111255_Instagram.jpg
24 Haziranda mülakata gireceğiz, boşanma evrağına çeviri ve apostil yaptırmamız gerekiyor mu ben forumda buna istinaden bir bilgi bulamadım yardımcı olabilirseniz sevinirim. Pause'nin bittiği günler diliyorum herkese 🙂
Mevcut turist vizeniz ile ilgili bir iptal işlemi yaptılar mı acaba? Bazı abd konsoloslukları turist vizelerini iptal ediyor görüşmede diye okumuştum.
@erkane, içinde söyledi: DV2026 Mülakat Deneyimleri
Merhaba arkadaşlar,
DV2026 Ankara mülakat deneyimimizi paylaşmak istiyorum. Umarım bizden sonra sürece girecek olanlara faydalı olur.
Mülakat tarihimiz 6 Mayıs saat 08:00 idi. Mülakata eşimle birlikte girdik. Ben asıl talihliyim, Türk vatandaşıyım. Eşim Kazak vatandaşı ve dosyada derivative applicant olarak yer alıyor.
Bir gün öncesinden Ankara’ya geldik ve konsolosluğa yakın olması sebebiyle The Green Park Ankara otelinde kaldık. Otel konsolosluğa yaklaşık 1 km mesafedeydi. Sabah tüm eşyalarımızı otelin otoparkındaki arabamızda bıraktık. Araba anahtarını da otele emanet ettik. Yanımıza sadece belgelerimizi, dosyalarımızı, kartlarımızı, kimliklerimizi ve nakit paramızı aldık. Konsolosluğa yürüyerek gittik.
Saat 07:30 gibi sıradaydık. Yaklaşık 10-15 dakika bekledikten sonra içeri alındık.
İçeri girdikten sonra ödeme ve evrak teslim süreçleri başladı. Ödemeleri belge tesliminden önce yaptık. İkimizin ödemesini de kartla yapmak istedik. İlk 330 dolar ödemeden sonra kart internet alışverişine kapandı. Bu yüzden ikinci 330 doları nakit olarak ödedik. Biz tedbir amaçlı yanımıza tüm ödemeyi nakit olarak da almıştık, iyi ki de almışız.
Evrak teslimi için 14 numaralı bankodaki beyefendi bizimle ilgilendi. Asıl talihli olarak benden şu belgeleri aldı:
Pasaport
Vukuatlı nüfus kayıt örneği
E-devletten alınmıştı.
Evlilik cüzdanı ve fotokopisi
Biz başka bir sebepten dolayı evlilik cüzdanına apostil yaptırmıştık.
Adli sicil kaydı
Askerlik durum belgesi
Üniversite diplomam ve fotokopisi
USTravelDocs kayıt onay belgesi
Bunu sadece göstermemi istedi.
DS-260 onay sayfası
Bunu da sadece göstermemi istedi.
2 adet fotoğrafEşimden ise şu belgeleri aldı:
Pasaport
Evlilik cüzdanı fotokopisi
Biz sadece 1 adet fotokopi götürmüştük, bunu akıl edememişiz. Sağ olsunlar, arkada hemen bir kopya daha çekip geldiler.
Adli sicil kaydı
Eşim 6 aydan uzun süredir Türkiye’de yaşadığı için 1 adet e-devlet üzerinden alınmış Türkiye adli sicil kaydı, 1 adet de Kazakistan eGov’dan alınmış, çevirili ve noterli adli sicil kaydı verdik.
USTravelDocs onay sayfası
Onun için de sadece göstermemi istedi.
2 adet fotoğraf
Doğum belgesi
Orijinali kapaklı küçük bir defter şeklindeydi. Bu defteri ve noterli çevirisini aldı.Sağlık raporunu ikimiz için de sordu. Biz de mevcut pause durumundan dolayı sağlık raporunu almadığımızı söyledik. Bu konuda bir problem çıkarmadı.
Finansal belge konusunda da özellikle belirtmek isterim. Biz yeni evli ve borcu olan bir çift olarak yüksek bir para gösterme durumumuz yoktu. Açıkçası “bankada ciddi bir para göstermemiz gerekir mi?” diye düşünmüştük ama bu konuda ekstra bir soru ya da problem yaşamadık.
Ben finansal belge olarak 2 farklı bankadan hesap dökümü ve Midas’taki varlıklarımın dökümünü aldım ve verdim. Toplam tutar 5.000 dolar bile etmiyordu. Bunun dışında arabamızla ilgili herhangi bir belge vermedik. Eldeki döviz, altın ya da başka bir varlıkla ilgili de herhangi bir belge sunmadık.
Bu konuda bize ekstra bir soru sorulmadı ve mülakatta finansal durum üzerinden bir problem yaşamadık.
Belgelerin orijinalleri o sırada kendisinde kaldı. “Merak etmeyin, geri alacaksınız” dedi ve sırayı takip etmemizi söyledi.
Daha sonra mülakat için çağrıldık. Mülakatımız 21 numaralı bankoda oldu ve İngilizce olarak gerçekleşti. Önce sağ elimizi kaldırıp doğru cevap vereceğimize dair yemin ettik.
Konuşma genel olarak şu şekilde ilerledi:
Konsolos: Ne iş yapıyorsunuz?
Ben: Bilgisayar mühendisliği okudum. Şu anda X şirketinde yazılım mühendisi olarak çalışıyorum.Konsolos: Süper. Daha önce Amerika’ya bir kez mi gittiniz?
Ben: Evet, 2019’da gitmiştim.Konsolos: Neden gittiniz?
Ben: O zaman Google davetiyle bir toplantı / etkinlik için gitmiştim.Konsolos: Şu anda vizeniz var mı?
Ben: Evet, eski pasaportumda turist vizem var. Görmek ister misiniz?Konsolos: Yanınızdaysa evet.
Bunun üzerine eski pasaportumu uzattım. Vizemi inceledi ve pasaportumu geri verdi.
Konsolos: Hangi bölgeye gitmek istiyorsunuz?
Ben: San Francisco çevresine gitmeyi düşünüyoruz. Orada yakın olduğum 2 arkadaşım var.Konsolos: Arkadaşlarınız uzun süredir Amerika’da mı yaşıyor?
Ben: Evet, hatta biri Amerikan vatandaşı.Konsolos: Anladım. Ne zaman evlendiniz?
Ben: Yaklaşık 1 yıl önce, ağustosta evlendik.Konsolos: Ne kadar süredir birliktesiniz?
Ben: 2 seneden daha fazla süredir birlikteyiz.
Burada ay ve yıl olarak da söyledim.Daha sonra eşime sorular sordu.
Konsolos: Ne iş yapıyorsunuz?
Eşim: Ev hanımıyım.Konsolos: Daha önce hiç çalıştınız mı?
Eşim: Evet, Kazakistan’da şu şu işlerde çalıştım.Konsolos: Kazakistan ve Türkiye dışında başka bir yerde yaşadınız mı?
Eşim: Hayır.Aynı soruyu bana da sordu. Ben de hayır dedim.
Mülakatın kendisi genel olarak sakin ve rahattı. Konsolosun tavrı gayet nazikti. Sorular zorlayıcı değildi, daha çok iş, Amerika geçmişi, gideceğimiz yer, evlilik ve eşimin geçmişi üzerineydi.
Mülakat sonunda konsolos bize özetle şunları söyledi:
“Her şey süper görünüyor, tabii sağlık raporunuz hariç. Ama pause dolayısıyla almamanız şu an için okay, sorun yok. Fakat biliyorsunuz ki hükümetin pause’u var, bu yüzden vizenizi basmayacağız.”
Daha sonra belgelerimizle birlikte beyaz kağıdı uzattı. İki sorunumuz olduğunu söyledi. Birincisi genel pause durumu, ikincisi ise 75 ülkelik diğer listede Kazakistan’ın da yer alması. Bu durumdan eşimin de etkilendiğini belirtti.
Bu yüzden şu an için beklememiz gerektiğini söyledi. Eğer pause kalkarsa bizimle iletişime geçeceklerini belirtti.
Ben ayrıca “Mail atmam gerekli mi?” diye sordum. “Atabilirsiniz ama biz size ulaşacağız” dedi.
Sonrasında nazikçe teşekkür edip ayrıldık.
Pasaportlarımızı inceleme sırasında almışlardı, ancak mülakat sonunda beyaz kağıtla birlikte geri verdiler. Bize verilen kağıt beyaz 221(g) kağıdıydı ve üzerinde pause ile ilgili bilgi yer alıyordu.
Şu an dosya durumumuz 221(g) olarak görünüyor.
Genel olarak bizim deneyimimizde evraklarda veya mülakatta olumsuz bir durum yaşanmadı. Konsolos da her şeyin iyi göründüğünü söyledi. Ancak mevcut pause sebebiyle vize basımı yapılmadı. Ayrıca eşimin Kazak vatandaşı olması nedeniyle ikinci bir belirsizlikten de bahsedildi.
Tavsiyem, mülakata giderken belgeleri çok düzenli hazırlamanız ve ödeme için mutlaka yedek planınız olması. Biz kartla ödemek istedik ama ilk ödemeden sonra kart internet alışverişine kapandığı için ikinci ödemeyi nakit yapmak zorunda kaldık. Yanımızda nakit olması bizi kurtardı.
Ankara’da sabah erken randevusu olanlar için konsolosluğa yakın bir otelde kalmak da rahatlık sağlıyor. Biz Green Park’ta kaldık ve yürüyerek gitmemiz kolay oldu.
Bizim sürecimiz şu an beklemede. Gelişme olursa tekrar güncelleme yapacağım.
Herkese bol şans diliyorum.
ÖNÜMÜZDEKİ BÜLTEN NE OLUR?
@Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun 🙏
@caner1245, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri
@EzgiLera Merhaba aslında yazılım linkli şekilde veriyor sayfa sayısı fazla olduğu için linksiz halini hazırlatmıştım. Linkli versiyon ile update edebiliriz Bu şekilde geri dönüşlerle daha işlesel hale getirebiliriz.
Eline sağlık teşekkürler benim de aklıma mülakat yerine göre bir düzenleme olabilir mi diye gelmişti ama 🙂
Merhabalar, mülakatıma 3 gün kaldı ve yakın zamanda tekrardan adres arayışına girdim. [email protected]’a attığım maillere günlerdir dönüş alamadım. Hâlâ adres desteği veriliyor mu?
@yusufeymen38, içinde söyledi: 🇺🇸 Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari
Benim numaramda aktif oldu, durumunuzda değişiklik oldu esc sayfasını kontrol edin mail geldi, ayrıca mülakat tarihi ve mülakat yapılacak konsolosluğun adının yazdığı mail de geldi,
sağlık raporu için molnar klinik ile iletişime me geçmem gerekli, konsolosluktan mülakatınızı onaylayın mail i mi gelecek ( bu kısmı tam bilmiyorum ) böyle bir mailin mi gelmesini beklemem gerekiyor YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ..?
https://yesilkartforum.com/forum/post/525096
https://yesilkartforum.com/forum/post/501371
Viyana konsolosluktan mülakatınız öncesi sağlık kontrolüne katılıp katılmamanız hususunda email ile gelecek talimatları takip edin, DV2025 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 Mülakat Deneyimleri başlıklarındaki Viyana mülakat deneyimlerini okuyarak ne yapacaklarınızı ve sürecinizi planlayabilirsiniz.
@herdem merhaba aynı sorunu yaşıyorum bir çözüm bulabildiniz mi
Merhaba arkadaşlar.
Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek.
Bilgilerle birlikte sorum ise;
Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok.
Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile.
Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
@bkaraca hatta bazen bu ikisi bile yetmiyor, çok az da olsa bazı arkadaşlarımızın dosyaları current olduğu halde, veya dosyasını da taşıdığı halde, kendisinden sonrakiler mülakat almasına ragmen noluyorsa arada 1 taneyi atlıyorlar ve mülakat tarihi alabilmek için günlerce haftalarca ekstra email trafiği yönetmek durumunda kalıyorlar. Ds260ı açtırıp bir iki harf değiştirip tekrar submit edip deneyenler falan oldu. Yani aslında nihayetinde hepsi şans işi, zaten en başında da şans işi olan lottery ye katılmıyor muyuz 😏
@mellykara merhaba complited yazıyorsa kaydolmuştur tekrar bu konuda bir iletişime geçmenize gerek yok. Benim dosyam açılmıştı ve eş zamanlı daha önce gönderdiğim emaile yanıt olarak mülakat tarihimin olduğu bir email aldım. Dosyamı düzenleyememiştim bile. Yani sistemde bir şeyler düzeldi açıldığında. Dilerseniz dosya durumunuzu mülakat bilgilerinizi soran bir email atın KCCye. Şu sıra öğrenmeye başladılar gördüğüm kadarıyla. Başka yapabileceğim bir şey varsa lütfen yazın.
@Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
@EasternStar iran da dv kazanan 5bin kusur ,sanirim hepsi ankarada mulakata giriyo,bizde viyana honkog bankoga tirmaliyoruz,,
@crazycells, içinde söyledi: DV2019 Azərbaycan Green Card lotereyasi qalibləri
🇦🇿🇦🇿 Green Card Lotereyası qazanan Azərbaycanlı dostları təbrik edirəm. 🇦🇿🇦🇿 Qalib dostlar bu mərhələləri izləməlidirlər: 🇦🇿🇦🇿
(Qısaca) Siz qazandığınızı öyrəndikdən sonra görüləcək işlər bunlardır:
Ərizdə göstərilən bütün Green Kart iştirakçıları üçün DS260 formasını doldurmaq və təqdim etmək Case (fayl) nömrəsinin aktiv olmasını və müsahibənin veriləcəyi tarixi gözləmək ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis Konsulluğunda Viza görüşünə və müsahibəyə hazırlaşmaq Səyahətə hazırlıq və ABŞ-a ilk giriş etmək (vizanın etibarlılıq müddəti bitmədən)Qeyd 1: Azərbaycan vətəndaşları üçün immiqrant vizaları ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis konsulluğunda verilir. Təəssüf ki, Azərbaycanda Amerika konsulluğu immiqrant viza ərizələrini qəbul etmir. Buna görə də həmin qalib yoldaşlar müsahibə üçün Gürcüstana getməlidirlər.
Qeyd 2: Bunu başa düşmək üçün bu mövzunu iki dəfə oxumağınız faydalıdır . Müddətin özünəməxsus bir xüsusiyyəti olduğundan, buna öyrəşməniz müəyyən bir vaxt tələb edəcəkdir.
DV2019 aşağıdakı mərhələlərdən ibarətdir:
1) Dvlottery.state.gov saytından qalib olduğunuzu öyrəndikdən sonra, DS-260 formasını özünüz və ilkin müraciət ərizəsində göstərilən ailə üzvləriniz üçün də doldurmaq lazımdır. Əgər ilkin müraciət ərizəsində qeyd etdiyiniz məlumatlarınızda (evlilik, boşanma, doğum və s.) müəyyən bir dəyişiklik olubsa , yeni doldurulacaq olan DS260 formasında məlumatlarınızı yeniləməyi unutmayın!
Qalib olduğunuzu və sonradan intervyu tarixinizi öyrənə biləcəyiniz yeganə ünvan dvlottery.state.gov internet saytıdır.2) DS260 formalarını goo.gl/YKHmct internet ünvanında hazırlamış olduğum nümunəyə əsasən doldurun. (Bu paketdə siz DS260 formasında hər bir sualın ingilis dilində olan mənasını anlayacaqsınız) Formaları tez doldurmuş dostların bir çoxu daha sonra formalarda hər hansısa səhvlər etdiklərini görürlər. Buna görə formaları dərhal doldurmanızı tövsiyyə etmirəm , formanı doldurmanı bir həftəyə kimi uzadın və sonda cavablarınızı yenidən yoxlayıb formalarınızı təsdiq edib göndərin. Bu yaxınlarda mən pulsuz depozitlərdən istifadə edərək maraqlı mini oyunlar oynadığım https://mostbett2.com.az/promo/bonus/ platformasında əylənməyə başladım. Bu, işdən sonra istirahət etməyimə və nəfəsimi tutmağıma kömək edir. Ayrica formalarınızı doldurarkən Youtube Kanalimizi də su videolarından istifadə edə bilərsiniz:
Formalarınızı doldurduqdan və onlayn göndərdikdən sonra etməniz lazım olan tək şey səbirlə gözləməkdir. DV2019 prosesi 2018-ci ilin oktyabrında başlayacaq və 2019-cu ilin sentyabr ayında başa çatacaq. Bu müddət ərzində yesilkartforum.com forumunda ABŞ-da həyat haqqında olan məlumatları oxumağı və ABŞ-da yaşayan dostların təcrübəsindən faydalanmağı tövsiyyə edirəm.
3) Formanı online olaraq doldurduqdan sonra, sonda barkodlaşdırılmış təsdiq səhifəsi alacaqsınız və bu səhifəni özünüzlə birlikdə viza görüşməsinə gedərkən aparmaq lazım olacaq (Sonradan da istənilən vaxt səhifəyə daxil olaraq həmin barkodlu təsdiq səhifəsini əldə edə bilərsiniz).
4) DS-260 formalarınızı təsdiq edib göndərdikdən və nömrəniz aktiv olduqdan sonra, dvlottery.state.gov ünvanında şəxsi səhifənizə daxil olaraq müsahibə tarixinizi öyrənə bilərsiniz. Müsahibə tarixiniz məlum olduqdan sonra, sizə dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq şəxsi kabinetinizi yoxlamaq üçün KCC-dən bir e-mail gələcək. Bu məlumat ilkin müraciət ərizənizdə qeyd etdiyiniz e-mail ünvanınıza göndəriləcək.
5) DS260 formalarını doldurub təsdiq edib göndərdikdən sonra sizə müsahibə üçün bir tarix təyin olunması üçün case nömrəniz "aktiv" (current) olmalıdır. Viza görüşünüz sıra nömrəniz aktiv yəni cut off olduqda 6 həftə qabaq bəlli olacaq. O şərtlə ki, həmin nömrə aktiv olan müddətə kimi siz Ds260 formasını təsdiq edib göndərmiş olasınız. Sıra nömrələri kiçik olanlar sıra nömrələri yüksək olanlardan öncə görüşə çağırılacaqlar.
Hansı "case nömrələrinin" aktiv olduğunu hər ay açıqlanan viza bületenindən bilmək olar. Hər ayın 15-nə kimi növbəti viza bülleteni çıxır və açıqlanacaq viza bülletenində “Europe” bölməsində olan "cari" nömrəyə baxmaq lazımdır. Azərbaycan ve Türkiyə “Europe” kateqoriyasında yerləşən ölkələrdəndir.
Bundan başqa növbəti aylarda açıqlanacaq nömrələr haqqında məlumat visa bülletenində "C. DIVERSITY (DV) IMMIGRANT CATEGORY RANK CUT OFF WHICH WILL APPLY..." başlığı adı altında açıqlanır. Beləliklə, misal üçün biz indi may ayındayıq, həmin ay “İyun” adı altında iyul ayı ərzində görüşə çağrılacaq növbəti sıra nömrələri elan olunacaq.
Bu link vasitəsilə ötən illərdə hansı nömrələrin hansı aylarda açıqlandığını görə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/bulten/
Zəhmət olmasa bu ünvana daxil olaraq özünə aid məlumatları excel faylında qeyd edin:
DV2019 cədvəli: http://bit.ly/2L0H2pM
Zəhmət olmasa bu tablonu forumda qeydiyyatdan keçən və ya keçməyən bütün DV2019 qalibləri doldursun. Bu, bütün Dv2019 qalibləri üçün faydalı bir məlumat olacaqdır.
DV2015 cədvəli: http://bit.ly/1CgoTHT
DV2016 cədvəli: http://bit.ly/1JRqgEd
DV2017 cədvəli: http://bit.ly/2538r1F
DV2018 cədvəli: http://bit.ly/2oUsb7rSizin sıra nömrəniz aktiv olduqdan sonra görüş tarixinizi dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq öyrənə bilərsiniz. Dvlottery.state.gov səhifəniz yeniləndiyi zaman sizə KCC-dan bir e-mail gələcəkdir. ( Bəzən e-mail gəldikdən 3-4 saat sonra səhifədə məlumatlarınız yenilənmiş olur).
Müsahibə tarixiniz KCC tərəfindən təyin edilir və sonra sizin şəxsi dosyeniz online olaraq təyin etdiyiniz konsulluğa göndərilir . Azərbaycanda yaşayan Azərbaycanlılar üçün viza görüşü Amerikanın Gürcüstandakı Konsulluğunda keçirilir.
Vacib QEYD: Surecte-a bəzi dəyişikliklər olmuşdur. İndi sənədləri KCC-yə elektron poçtla göndərməlisiniz.
Əgər ‘intervyu tarixi’ emaili əvəzinə, KCCdən intervyu üçün lazım olan sənədləri online formada onlara göndərməyiniz haqqda bir email gəlibsə, intervyu üçün lazım olan sənədləri KCCə email vasitəsiylə göndərməlisiniz. Əlavə məlumat üçün daxil olun:
***=Əgər KKCə intervyu sənədlərini göndərməlisinizsə aşağıdakı linkə daxil olun***
İçeriği GösterSadəcə olaraq, bu sənədləri KCCnin email ünvanına, yəni [email protected]’a göndərməlisiniz. Bu sənədləri online əldə edə bilsəniz, alın. Əks halda dövlət qurumlarından kağız halında əldə edib özünüz online versiyaya çevirin. Bir foto kamera ilə və ya telefonunuzla da sənədlərin şəkillərini çəkə bilərsiniz. Önəmli olan sənədlərin oxunula bilməsidir. Sənədlər Azərbaycan və ya İngilis dilində olmalıdır. KCC'ə bu sənədləri göndərməmiş, intervyu tarixi aila bilməyəcəksiniz. Ona görə də əgər belə bir email qəbul etsəniz, sənədləri KKCə göndərməlisiniz, əgər belə bir email sizə gəlməyibsə, o halda sənədləri KKC üçün yox, konsulluqdakı intervyu üçün hazırlamalısınız. KKCə bu sənədləri göndərdikdən sonra, intervyu tarixinin çıxmağını gözləməlisiniz. İntervyu tarixi bəlli olanda sizi məlumatlandıracaqlar.
Documents Required for All Applicants:
Copy of passport biodata page (no translation required) - pasaportunuzun ilk səhifələrinin kserokopiyası
Birth certificate - doğum haqqında şəhadətnamə
Military records for any applicant who has previously served in the military - hərbi bilet
Police certificates for applicants 16 years of age or older from all required countries - heç bir cinayət törətmədiyinizə dair arayış (ASAN xidmətdən ala bilərsiniz) [Əgər başqa ölkədə yaşamısınızsa, o ölkənin səfirliyindən də belə sənəd almalısınız]
If you have been convicted of a crime, a certified copy of each court record and any prison record - əgər hər hansı bir cinayət törətmiş və cəza almısınızsa məhkəmədən bu haqda qeydləri (tərcüməsi ilə birlikdə) almalısınız
6) Müsahibə tarixinizi öyrəndikdən sonra etməniz gərəcək şeylər aşağıdakıladır:
müsahibə üçün sənədlərin hazırlanması təyin edilmiş tibb mərkəzindən sağlamlıq arayışının alınması Konsulluqda Viza görüşməsi Vizanın alınması və gediş üçün hazırlıqlara başlamaq ABŞ-a daxil olmazdan əvvəl online olaraq USCİS rüsumunun ödənilməsi7) Müsahibə üçün aşağıdakı sənədləri hazırlamalısınız:
Müsahibəyə girəcək hər bir kəs üçün:
DV lottery saytında qazandığınızı bildirən məktub Ən azı 6 ay etibarlılıq müddəti olan passport və pasportun biometrik səhifəsinin kopiyası özünüzün və sizinlə səfirliyə gedən hər bir ailə üzvünün arxa fon ağ rəng 5 x5 ölçülü 2 ədəd şəkil DS260 formanızın "confirmation" səhifəsi (ən sonda barkodlu olan səhifə) doğum şəhadətnaməsinin əsli , İngilis dilinə tərcüməsi və notarial təsdiqi (mühasibəyə gedəcək hər bir kəs üçün) Nigah haqqında şəhadətnamə və ingilis dilinə tərcüməsi (əgər evlisinizsə) Əgər boşanmısınızsa , boşanma haqqında şəhadətnamə Xarici ölkədən Məhkumluq haqqında arayış (əgər özünüz və ya digər ailə üzvləriniz hansısa ölkədə ən azı 6 ay yaşamısınızsa həmin ölkədən də polisdən məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır. 16 yaşdan yuxarı şəxslərə aiddir bu. Əgər hal hazırda xaricdəsinizsə və həmin ölkədə olmağınız ən azı 6 aydırsa, həmin ölkədən də məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır) Hərbi bilet - yalnız kişilər üçün (əsgərlikdə olub olmamağınız fərq etmir). Əgər oxuyursunuzsa və hərbi biletiniz yoxdursa, yaşadığınız rayonun voenkomatından sizə hərbi bileti əvəz edən sənəd vermiş olmalıdırlar. Məhkumluq haqqında arayış (evlisinizsə həyat yoldaşınız və 16 yaşdan yuxarı uşaqlar üçün də bu arayışı alın. Bu arayışı 1 günə ASAN xidmətdən ala bilərsiniz. Bu sənədi səfirlikdə görüşünüzə bir iki həftə qalmış alın. Çox erkəndən almağa ehtiyac yoxdur)
Qeyd: Əgər özünüzün və ya həyat yoldaşınızın başqa soyadı (məsələn qızlıq soyadı) olubsa həmin soyadlar üçün də ayrıca məhkumluq haqqında arayış alınmalıdır.Yalnız qalib üçün:
Atestat (9 illik məktəbi bitirmək şəhadətnaməsi yox, 11 illik məktəbi bitirmə atestatı). Bu yalnız qalib olmuş şəxsə aiddir. Digər ailə üzvlərinə ehtiyac yoxdur. Attestatınız normalda evinizdə olmalıdır, əgər evinizdə deyilsə böyük ehtimal sonuncu oxuduğunuz universitetdə olmalıdır. Əgər universitet oxumusunuzsa, universitet diplomunu da tərcümə təsdiq etdirib səfirliyə apara bilərsiniz. Əgər hal hazırda universitet oxuyursunuzsa, böyük ehtimal universitetdən atestatın orijinalını almaqda çətinliyiniz ola bilər, keçən ilki qaliblərimizdə də bu çətinlik olmuşdu. Amma istənilən halda almalısınız və attestatın özünü səfirliyə aparmalısınız.
Əgər orta təhsil haqqında attestata malik deyilsinizsə keçmiş iş təcrübənizə dair sənəd təqdim etməlisiniz.(Həmin iş təcrübəniz Amerika Əmək Nazirliyi'nın O* net iş bazasının tələblərinə uğun olmalıdır. O*Net OnLine verilənlər bazası iş təcrübələrini beş iş sahəsinə (job zone) bölmüşdür. Əmək Nazirliyi web saytında bir çox işlərdən bəhs edilsə də yalnız müəyyən peşələr green kart lotereyası proqramına iştirak üçün uyğundur. Peşənizə əsaslanaraq green kart lotereyası proqramına qatılmaq istəyirsinizsə, son beş il içində, verilənlər bazasında iş sahəsi (job zone) 4 və ya 5 olan və xüsusi Peşə Hazırlıq səviyyəsi (Specific Vocational Preperation - SVP) 7.0 və ya daha yüksək olan bir peşədə , ən az 2 (iki) illik bir iş təcrübəsinə malik bir işə sahib olmalısınız.
Qeyd:
İngilis dilində olmayan bütün sənədləriniz ingilis dilinə tərcümə olunmalı və notarial qaydada tərcüməçi tərəfindən təsdiq olunmalıdır. Əgər İngilis dili və ya gürcü dili bilmirsinizsə konsulluqda olan müsahibənizə bir tərcüməçi ilə də gedə bilərsiniz. 330 dollar viza rüsumunuzu müsahibə gününüzdə Tiflisdə konsulluğunda ABŞ dolları və ya gürcü larisi ilə nağd şəkildə ödəyə bilərsiniz. Müsahibənizi uğurla keçsəniz pasportunuz konsulluqda qalacaq, səhərisi günü pasportunuz viza vurulmuş şəkildə sizə təqdim olunacaq.😎 Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.
Sağlamlıq haqqında arayışı alacağınız ünvan:
International SOS Clinic Baku
Xətai rayonu, Yusif Səfərov küçəsi 1, AZ 1025, Baku , Azerbaijan
Tel: (994 12) 489-54 71
Fax: (994 12) 489-54 70
E-mail: [email protected]Telefon vasitəsilə xəstəxanada müayinə günü aldıqdan sonra, aşağıdakı sənədlərlə ora yaxınlaşmalısınız:
Pasport Konsulluqda görüşünüzü bildirən məktub (https://dvlottery.state.gov/ səhifəsindən çap edin) Son zamanlarda çəkilmiş 4 şəkil (3x4) Əvvəllər olunduğunuz peyvəndlərin siyahısı (əgər varsa)Qeyd:
Sağlamlıq yoxlanışınızı keçdikdən sonra sizə konsulluqda viza görüşünüzə aparmaq üçün bağlı bir zərf veriləcəkdir. Bu zərfi açmaq olmaz ! Sizə təqdim olunacaq sağlamlıq haqqında arayış 6 ay ərzində etibarlı olacaqdır. Amerikaya ilk girişinizi sağlamlıq haqqında arayışınızın etibarlılıq müddəti bitənə qədər etməlisiniz.Ayrıca olaraq əlavə məlumat üçün bu saytları da nəzərdən keçirə bilərsiniz :
http://www.ustraveldocs.com/ge/ge-iv-visaapplyinfo.asp https://travel.state.gov/content/dam/visas/iv-dv-supplemental/TBL_Tbilisi.pdf9) Vizanızı aldıqdan sonra ABŞ-a girməzdən öncə online olaraq 220 $ USCİS rüsumunu ödəməlisiniz. Bu rüsumu ödəməsiniz, Green Kartınız sizə göndərilməyəcəkdir. Ətraflı məlumat üçün su seansını nəzərdən keçirə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/113/uscis-immigrant-fee-ödeme-ekran-görüntüleriyle
10) Green Kartla ABŞ-da qalma müddətləri lə bağlı ətraflı məlumatları da burdan dəqiqləşdirə bilərsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-sürelerikeywords: Azerbaycan / Azerice / Azeri / Tiflis / Baku / Lotereya / Galip / Qalip
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.
davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.
sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.
davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.
sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.
davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.
sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21, 2024 / politicsTrump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Former President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
Herkese öncelikle merhabalar 27.12.2023 tarihli unganlar deneyimimi paylaşmak istiyorum
26.12 yi 27.12 bağlayan gecenin sabahı istanbul dan Ankara'ya YHT ile geçişimi gerçekleştirdim tek başıma geldim zaten vize istegim de tek kişilik sabah saat 10.30 da ankara gardan taksi ile 5 dk bir sürede kugulu parkın orda taksiden inip direk unganlara geldim içeri girdigimde saat 10.45 di sanırım 11.20 deydi randevum direk aldılar ilk önce hasta girişi yapıp direk 5.katta kan alma için vezneye yönlendirdiler 47.5 $ cash olarak ödeme yaptım yaklaşık 10 dk bekleme ile geçen zaman burdan direk röntgen icin 3.kat a yönlendirdiler bir 10 dk burda bekledikten sonra hemen röntgene alındım ve hızlı bir röntgen çekim yapıldı çekim sonrası 4.kat a direk yönlendirme yapıldı ve saat 12.30 gibi tekrar gelmemi istediler muayene için
Kahve içmeyi sevenler için girişte ufak dükkan bir kahveci var yandaki büyük olana oranla kahve çekirdeğini Kolombiya sevenler için önerim yaklaşık 45 dk oturup bekledikten sonra 12.20 gibi yukarı tekrar çıktım muayene için bekleyen kişi sayısı 25 di bunlardan 10 tanesi Türk kalanı Arap ülke mensubuydu saat 13.15 gibi 1 saat sonra muayene için çagrildim girişte kullandığım bir ilaç olıp olmadığını sordular kronik hepatit b hastası olduğum için girişte viread ilacımı verdim (tenofovir) hastalık baskılayıcı bir ilaç sonra içeriye geçtim ve soyunup önlügü giymem rica edildi yaklaşık 2 dk sonra mehmet bey geldi ve muayene başladı tansiyon ölcümü yapıldı ardından 2 adet asi vurdu muhtemelen karma olduğunu düşünüyorum hepatit b hakkında ne aşamada oldıgumu sordu gerekli testler veya yanınızda belge getirip getirmedigimi sordu ilk günden 2020 den itibaren hastalıktan muzdarip olduğumu son evrede oldğunu ve antikor olusumunu beklediğimi belirttim hepatit a veya c olup olmadığını sordu bildiğin herhangi bir yara izi olup olmadığını sordu ayaklarımda varisleri görüp zorluyor mu dedi ensemde ve ayak parmağımda doğum lekelerini sordu ardından üzerimi giyinip kendisine sağlık testlerimi ilaç raporlarını ve ultrasonografi raporlarını teslim edip vezneye geçtim yaklaşık 20 dk sonra vezne görevlisi ilacimin ve raporlarımin işlendiğini söyledi ve 280 $ ödeme rica etti yine aynı şekilde dolar ve cash olarak ödeme yapıp bana yarın sonuçları 3 ile 5 arası alabilcdgimi söyledi
Herşey bi kenara kronik hepatit b ile alakalı klasik bir doktor randevusu dışında hiçbir şey sormadı sorun olduğunu düsünmüyorum bu konuda belki de hepatit a veya c daha sıkıntıdıt bu konuda bir fikrim yok bekleme sürelerini çıkartırsam toplam 15 dk veya 30 dk sürmüstür tüm islemlerimin süresi ve 330 $ toplam ödeme yaptığım miktar
Uzun zamandır ankara gelmemiştim biraz eğlenme ve kendini ödüllendirme süresi içindeyim zamanını ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim herkese umarım hepatit b için bir nebze bile olsa birilerine ışık tutmaya tutabilmeye çalismisimdie sürecim daha tsmamlanmadi 20 gün sonra mülakat ile tüm herşey benim için belli olucak
Ama yine de hem hepatit b hemde genel olarak hem @crazycells hem @gucarslan özellikle gucarslan bey e teşekkür ederim iyi akşamlar keyifli ve bol bilgili forumlar dilerim
@symbi0te sürecinizde başarılar mülakat deneyiminizide sabırsızlıkla bekliyoruz 
@Prm-oguzhan aynı gün mülakata giricez 07.45 ilk randevu benim hepimiz orda olucaz 
@symbi0te 08.00'da da bizim randevumuz var allah utandırmasın ne diyelim 
@Prm-oguzhan o gün orda buluşmak dileğiyle ile iyi geceler dilerim
@symbi0te İnşallah Hocam, Teşekkürler Hayırlı Geceler
@Prm-oguzhan Umarım şu an güzel geçiyordur randevu 
@hasnotben 17 ocak hocam randevu ama inşallah iyi geçer iyi dilekleriniz için teşekkürler 
@symbi0te En çok merak ettiğim konulardan birisi de Hepatit B ile ilgili bakış açıları idi , gerçekten konuya ışık tuttunuz , kalan sürecin güzel geçmesi dileğiyle 
@hdemircanusa teşekkür ederim darısı sizin başiniza
Merhabalar,
Bugün sağlık raporu için Unganlara gittik. Gişedeki görevli arkadaşlara pasaport ve aşı kartları ile oğlumuzun aşı takvimini ilettik. Kan ve röntgen için 2 kişi 95 dolar, karma aşılar için (ben ve eşime 5 doz karma, oğlumuza 2 doz karma) 340+340+200 dolar ödeme yaptık. Gayet hızlı şekilde işlemler ilerledi. Dr. Ungan; nereye gideceğimizi, mesleğimizi, tanıdığımız olup olmadığını, ne iş yapmayı planladığımızı, sigara kullanımı, gözlük kullanımı ve daha önce ameliyat olup olmadığımızı sordu. Yarın öğleden sonra raporun hazır olacağını belirttiler.
Not: Hazırladığımız diğer evrakları sormadılar bile, sistemde eşleşme olmadığı zaman ek belge kontrolü oluyormuş, onun dışında her şeyi gördükleri için sadece aşı kartları ve pasaportlar yeterli oluyormuş.
Tüm sürecin gönlünüze göre geçmesi dileklerimle, sevgiler...
@efu sürecin başarı ile tamamlanmasını dilerim. Yolunuz açık olsun
Herkese merhaba, bugünkü mülakat deneyimimi ve kendi açımdan problem yaşadığım noktaları anlatmak istiyorum. Öncelikle vize ücretini TL olarak da kabul ediyorlar. Bir önceki günden tam nakit TL hazırlamışken sadece dolar kabul ettiklerine dair bir yazı okumuştum dün gece geç saatte ve randevum sabah 7:45te olduğundan ne bir açık banka ne de döviz bürosu bulabilecektim. Kredi kartımın döviz ile ilgli ayarlamasını yapıp girmeme rağmen güvenlikten dolayı banka red verdi. Fakat görevli sorun etmeden bir kağıt verdi ve bir saat vakit verdi para çekip gelmem için. Bir sorun olduğunda çözmek için yardımcı olduklarını gördüm, ben dahil başkalarına da. Yalnız güncel kur 9800TL civarındayken 10650TL ödedim, fazla bulundurmakta fayda var. Tabii en başta hiç problem yaşamamak adına bankadan dolar çekip gelmek en garantisi. İkinci problem eşya emaneti. Haritalarda yakın hiçbir yerde emanetçi görünmüyor ve sabahın 6:30unda tüm çevre esnaf da kapalı oluyor. Oraya gittikten sonra o caddede kendi aracı ile bekleyen bir emanetçi olduğunu gördüm. Bugünün ilk randevuları olduğumuz için emanetçiye ilk eşya bırakanlar bizdik ve tedirgin olarak verdim fakat başka çarem yoktu. Çanta için 100 tl verdim ve çantamı değerli eşyalarımla birlikte olduğu gibi teslim aldım çıkışta. Üçüncü problem ise, üniversite öğrencisiyim ve haziranda mezun olacağım. Mezuniyetten sonra gitmek istiyorum fakat randevum 3 ocak olduğu için en geç haziran sonu giriş yapmam gerekecekti. Böylece mezuniyetten sonra sadece bir hafta gibi bir vaktim kalmış olacaktı. Yine bu forumda geçmiş yıllarda aynı problemi yaşayan birine verilen cevaptaki tavsiyelerden birini uyguladım. İki seçeneğim vardı, randevuya gelmeyip randevu geçtikten sonra yeni randevu talep etmek, veya kendi tarihimde randevuya gidip sağlık raporunu götürmemek. İkinci seçeneği denedim çünkü yeni randevu alabileceğimin garantisi yoktu. Tabii ikinci seçeneğin de garantisi yok fakat daha düşük riskliydi. Belge tesliminde ve mülakat esnasında güzelce durumumu açıkladım. Zaten görevli de tahmin edip “mezun mu olmak istiyorsun?” Diye sordu. Gayet ılımlı yaklaştılar. Eksik evrak formu verdiler ve en geç eylüle kadar postalamam gerektiğini, fakat dünya genelinde sınırlı sayıda vize basılacağından dolayı sonlara bırakmamam gerektiğini söyledi ve bir garanti vermedi. Geçen sene vize numaralarının eylül ayında bittiğini belirtti. Zaten bunları bilerek ve risk alarak gitmiştim. Bunları söylerken de olumsuzluk olarak değil de dikkat etmem gerektiğini belirterek söyledi. Açıkçası benim açımdan çoğu şeyin ters gittiğini düşündüğüm için fazlasıyla endişeliydim ama konsolosluk görevlilerinin yaklaşımları oldukça normaldi. Tabii ki hala vizemin basılacağının garantisi yok, sağlık raporumu da en geç nisan-mayıs gibi göndermeyi planlıyorum. Umarım yazdıklarımın birilerine yardımı dokunur. Herkese bol şans.
@Afra-Lalancı deneyiminizi aktardığınız için teşekkürler.
ayrıca lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
@Afra-Lalancı gayet faydalı bilgiler hakkınızda hayırlısı olsun umarım sorun yaşamadan vizeyi alırsınız. Unganlar da muayene olmadınız mı peki?
@Afra-Lalancı süreciniz için eksik de olsa şimdiden hem hayalleriniz açisindan hem istekleriniz açısından mutlu ve istediğiniz gibi geçmesini isterim
@Movistar74 hayır olmadım, mülakatta eksik belge formu aldım ve daha sonra gönderebileceğimi söylediler. Abd ye giriş zamanımı okul sebebiyle ertelemek adına böyle bir yol denedim, başarılı olacak mıyım bilmiyorum…
Selamlar, bugün (3 ocak) Ankara’da mülakatımız vardı. Kısaca bahsedeyim, benzer durumda olanlara faydası olursa ne mutlu..
Talihli eşim. Yanında ben ve oğlumuz olarak 3’ümüz başvuruyoruz.
Mülakattan birkaç gün önce gelen belge listesindekilerden farklı hiçbir talep olmadı.
Forumda maddi duruma dair hesap bilgileri ve tapu vb. belgelerde aile toplamı olarak ele alındığını okuduğumu hatırlıyordum ancak görevli sadece asıl talihli olan eşimin banka hesap dökümünü aldı. Bana ait olan belgeleri de vermek istedik ancak almadı. Eşimin banka hesabında 15.000 dolar civarı TL bulunuyordu. Sanırım bu yeterli oldu. Benim üzerime olan belgeleri de dikkate alsaydı içimiz daha rahat edecekti.
Eşim ve ben geçmişte bir yıldan fazla süre başka bir ülkede yaşamıştık. Oradan maalesef adli sicil temiz belgesini alamadan bugün mülakata girdik. Yanımızda bu belgeyi almak için gerekli başvuruları yaptığımıza dair imzalı İngilizce tercümeli dilekçe vardı. Ancak bu belge green card vizesi almamıza yeterli olmadı.
Kısacası, eksik belge tamamlama sürecine kalmış olduk. Önümüzdeki aylarda bu belgeyi elde edebilirsek ve o sırada toplam green card verilecek kişi sayısına ulaşılmamış olursa yine de green card vizesi alma ihtimalimiz var. Hakkımızda hayırlısı 
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum