Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Peace-1 yeni hayatınızda başarılar dilerim


  • Sağlık Muayenesi Deneyimi

    22.12.23 Cuma I Doctorun (Unganlar) Göçmen & Mülteci Sağlığı, Ankara

    14.11.23 tarihinde dağıtılan mülakat emailine (2NL) istinaden 10 Ocak 2024 için mülakat aldık ve Ankara dışında yaşadığımız için zaman geçirmeksizin sağlık muayenesi randevusunu planladık. Doctorun’dan en erken randevuyu, mülakat tarihinden 30 gün öncesine alabiliyorsunuz veya en geç randevuyu mülakat tarihinden 2 iş gün öncesine kadar randevu alabiliyorsunuz. Sağlık muayenesi randevusu almak istediğiniz tarih de, istediğiniz muayene tarihinden 30 gün önce randevu alımına açılıyor. Bu nedenle 22 Kasım 2023 tarihinde Doctorun sisteminden gerekli işlemleri yaparak 22 Aralık 2023 Cuma gününe randevumuzu aldık. Bu tarihi seçmemizin sebebi sağlık muayenesi ile mülakatı aynı periyoda sıkıştırmak istemedik, rahat bir süreç geçirmek istedik.

    Gece Ankara’ya varmamıza müteakip az bir uyku sonrası 22.12.23 Cuma sabah 9:30’da Doctorun’da ki randevumuz için yola çıktık. Aracımızı Kuğulu Park karşısındaki Buğday Sokak’ta yer alan Karakaya Otopark’a (https://maps.app.goo.gl/jceEAEZDL2sRKM9J7?g_st=ic ) park ettik. Hem mesafe olarak Doctorun’a yakın olması hem de rica ederseniz araç anahtarı sizde kalabilmesi nedeniyle bu otopark’ı tercih ettik.

    Doctorun ofisi Kuğulu Park karşısında, Atatürk Bulvarına bakıyor, Düzen laboratuvarı ile aynı binada. 4.kata çıkarak ilk önce kayıt işlemlerinizi gerçekleştirdik. Çalışan her iki karşılama görevlisi de çok ilgili ve nazik. Kayıt esnasında sadece aşı belgelerimizi (Covid ve var ise diğer aşı evraklarınız) istediler. Diğer aşı belgelerinin olması, Doctorun’da aşı olmayacağınız anlamına gelmiyor, doktorun değerlendirmesi esas. 29.11.23 tarihinde yapılan değişiklik ile Covid aşısı (DSÖ onaylı Biontech veya Sinovac fark etmez) son 1 yıl içerisinde hatırlatma dozu olunması gerektiğine dair değişikliğe istinaden sağlık muayenesi tarihinden 10 gün önce (Doctorun web sitesinde yer alan mülakattan önce canlı aşı olunmaması tavsiyesi Covid hatırlatma dozu için geçerli değil) bulunduğumuz il devlet hastanesinde tercihimize bağlı olarak, başka kişi sayısı toplanmasını beklemeden (bazı şehirlerde Biontech için 6 kişinin toplanmasını bekliyorlarmış hala, biz yaşamadık) Covid hatırlatma dozumuzu olduk ve hemen aşı kartımıza yansıdı. Bu son hatırlatma dozu ile ben toplamda 6.doz Covid aşımı oldum.

    Doctorun kayıt alanı göçmen vize sağlık muayeneleri nedeniyle TC vatandaşları hariç diğer ülke vatandaşları nedeniyle (İran ve Afganistan ağırlıklı) yoğundu. Kayıt işlemi sonrası önce 5. kat kan alımı ve akabinde 3. kat akciğer röntgen çekimine yönlendiriyorlar. Toplamda kan alımı ve röntgen işimiz 1 saatte bitti. İşlemler sonrası tekrar 4.kat Doctorun kayıt alanına döndük ve doktor kontrolü için 12:00’da tekrar gelmemizi istediler.

    Dr. Mehmet Ungan kontrolümüzü gerçekleştirdi, doktor muayenesine geçmeden muayene öncesi karşılama görevlisi beyan ettiğimiz aşı kartı hariç düzenli kullandığımız ilaçları sordu (isim ve doz yazmanız yeterli ama biz hem reçetesini götürdük hem de ilaçların kendisini), tedavisi devam eden Dermatolojik ve Endokrinolojik hastalıklarımız ile ilgili bizim sürecimizi dışarıda takip eden doktorların yazdığı raporları (hastalık içeriği, kullanılan ilaçlar ve ilgili hastalığın göç edilmesi halinde ABD’de toplum sağlığını tehdit etmediğine dair beyan içeriyor), yakın zamanda olduğum ameliyat epikriz raporunu, gözlük reçetelerimizi görevliye teslim ettik ve görevli doktora muayene öncesi bu belgelerimizi teslim etti.

    Dr. Mehmet Ungan hızlı bir muayene gerçekleştirdi, yakın zamanda olduğum ameliyata ait epikriz raporu ve ameliyat sonrası süreç hususunda kısa sorular sordu, bunun dışında diğer sağlık muayenesi deneyimlerinde bahsi geçen sigara - alkol - topluma yönelik şiddet ile ilgili bir herhangi bir soru sormadı. Toplam 2 enjeksiyon ile 5 aşı uygulaması yaptı ve getirdiğim detaylı evraklar için teşekkür etti. Eşimin randevusu ile ilgili de kısa ve (düzenli kullanılan ilaçlar ve geçirilen ameliyatlar sadece) detay olmayan sorular ile kendisi muayeneyi bitirmiş.

    Çocuğumuz var ancak kendisi ABD vatandaşı olması nedeniyle sağlık muayenesinden muaf ve DV sürecine dahil değil bizimle. Dr. Mehmet Bey’e göç etmemiz halinde çocuğumuzun eksik aşılarını ABD’de mi veya gitmeden önce Türkiye’de mi olması hususunu sordum, diğer forum kullanıcılarının da bilgi edinmesi için paylaşmak istiyorum. Dr. Mehmet Bey gitmeden önce yapacağımız araştırmaya göre (hangi aşılar olacağı) yaşına göre eksik aşılarını ABD’ye gitmeden Türkiye’de herhangi bir Aile Sağlığı Merkezi’nde (ASM) yaptırmamızın ABD’ye göre hem maddi hem de süreç olarak daha kolay olacağını (ABD’ye ilk gidişte sağlık sigortasının kapsamayacağı bir durum olması halinde daha pahalı olacağını), Türkiye’de özel bir hekim muayenehanesinde değil de ASM’de yapılması halinde e-nabız’da kayıt altına alınacağı için, e-nabız’dan alınacak resmî İngilizce evrak ile ABD’ye gidildiğinde kanıtlanmanın daha kolay olacağını iletti. Diğer önceki aşılarının da kayıtlı olduğu aşı kartının da yeminli tercümesini ABD’ye beraberimizde götürmemizi tavsiye etti.

    Düzen laboratuvarına kan tahlili ve akciğer röntgeni için USD 47,5.- kişi başı ödeme yaptık, yaşlarımız nedeniyle idrar tahlili istemediler. Doctorun’da sağlık muayenesi ve aşılar için USD 340.- kişi başı ödeme yaptık. Kredi kartı ile ödeyebiliyorsunuz TL olarak, TCMB kurunu baz alıyorlar.

    Tahlil ve röntgenlerde bir sorunun gözükmediğini, aksi bir şey olmaz ise raporlarımızı cumartesi günü yarım gün çalışıyor olmaları sebebiyle Cumartesi günü 11:00’da alabileceğimizi ilettiler.

    Mülakat deneyimini de ayrıca paylaşmaya çalışacağım, herkese sürecince bol şans 🍀


  • Öncelikle forumda sorularımı cevaplayan herkese teşekkür ederim. Vizemi 13 aralık tarihinde aldım. Umarım herkesin gönlünce olur.

    8 Aralık Unganlar:

    9.40 ta olan randevuma 9.20 gibi gittim. Hafif sıra vardı o yüzden 5 dakika bekledikten sonra çağrıldım. Bu arada ne olursa olsun 12 ay içerisinde hatırlatma dozu olmanız gerekiyor(ben muayeneden bir gün önce şehir hastanesinde sinovac oldum). Önceki aşılarıma ait aşı kartım olmadığı için sadece covid-19 aşı kartımı götürdüm. Benim antikor testimi kabul etmediler. Ardından karşılama personeli beni muayene odasına aldı. Soyunmam gerektiği ve önlük giyinmem gerektiğini söyledi. Ben önlüğü giydim ve beklemeye başladım. Dr. Mehmet Ungan geldi ve gayet basit bir muayene yaptı. ‘’Daha önce hiç ameliyat oldun mu? Hiç Amerika’ya gittin mi? Herhangi bir madde kullanıyor musun?’’ Tarzı sorular sordu ve daha önce hiç aşı olmadığım için içinde tüm aşıların olduğu karma aşı vurdu. Ardından giyindim ve karşılama personellerinin yanına gittim. Labaratuar’a yönlendirildim. Kan alma ve röntgen işlemleri oldu. Toplam 450$ ödedim.

    13 Aralık Mülakat Günü:

    Sabah 8:00 da randevum vardı. 7:45 gibi konsolosluğun önündeydim. İçeri girdim ön bankoda kayıt yaptırdıktan sonra hemen yan tarafta beklemeye başladım. İsmim söylenince bankoya gidip 330$ ödeme yaptım. Sonra beni başka bir bankoya yönlendirdiler. Banka dökümü, sağlık belgeleri, diploma gibi belgeleri verdikten sonra oradaki görevli bana bir kaç soru sordu.

    G: Daha önce hiç Amerika’ya gittiniz mi?
    B: Hayır gitmedim.
    G: Hiç evlilik yaptınız mı? Şu an evlimisiniz?
    B: Hayır hiç evlilik yapmadım. Evli değilim.
    G: Tamamdır. Mülakat için bekleyebilirsiniz.

    20-30 dakika arası bekledikten sonra mülakat için çağrıldım. Görevli neredeyse belgeleri alan görevlinin sorduğu aynı şeyleri sordu. Ekstra olarak sordukları;

    G: Nerede yaşamayı düşünüyorsun? Tanıdıkların var mı?
    B: New Jersey. Evet aile dostumuz var.
    G: Gittiğin zaman ne yapacaksın?
    B: Önce basit işlerle devam edeceğim ardından kendi işime yani sağlık sektörüne yöneleceğim.
    G: Tamamdır vizeniz onaylandı.

    Vizeniz onaylandı dedikten sonra biraz afalladım. Anın heyecanıyla pasaportumu alıcakmıyım dedim. Güldü ve hayır pasaportun ptt ye gelecek dedi. Sonra büyükelcilikten ayrıldım.

    Mülakatım üzerinden biraz geçtiği için aklımda kalanlarla yardımcı olmaya çalıştım. Umarım herkesin gönlüne göre olur 🌸


  • @EasternStar Çok teşekkürler 🙂


  • @Eren-Özpar Çok teşekkürler 🙂


  • @hasnotben Çok teşekkürler 🙂


  • @Önder-Bilgiç Çok teşekkürler 🙂


  • @symbi0te Çok teşekkürler 🙂


  • @bedosamka ağzınıza sağlık yeni hayatınızda başarılar dilerim


  • @bedosamka Hayırlı olsun, yeni hayatınızda başarılar.


  • @Şeyma-Yaren-Aytekin merhaba kaç doz aşı istiyorlar bilginiz var mıdır?


  • @sevgilisena Muayeneden önce son bir yıl içinde yapılmış tek doz..


  • CDC'nin konuyla ilgili açıklamasından anladığım kadarıyla, henüz Türkiye'de 2023-2024 güncel aşı bulunmadığı için 18 yaşından küçükler için bu tek doz aşı şart değil.

    • Whenever possible, use updated vaccine formulations according to the current CDC guidance to fulfill this requirement. For adults, if these formulations are not available, use any other approved* formulation. For applicants under the age of 18 years, use only the updated Pfizer, Moderna or Novavax COVID-19 vaccine according to CDC guidance, and if not available, use the “Not routinely available” blanket waiver.

  • @yakt05 tebrik ederim. Yeni hayatınız sağlıklı ve mutlu olur umarım 🙏🏼


  • @Peace-1 yeni hayatınızda sağlık ve mutluluk diliyorum


  • @Biks Teşekkür ederim siz de en kısa zamanda aynı mutluluğu yaşarsınız umarım 🙂 🙏🏻


  • Unganlar Sağlık Randevusu (26 Aralık 2023 Salı Günü)

    Merhaba arkadaşlar, öncelikle otogardan indik ve taksiyle yaklaşık 20 dakika süren bir yolculuktan sonra varış noktamıza ulaştık. Taksici yerin adresini bilmiyordu, bu yüzden navigasyonu kullanarak yol gösterdim. Biraz uzakta indik, ama tesadüfen yolda sorduğum ilk kişi, Düzen Laboratuvarı'nda çalışıyormuş ve bize yardımcı oldu. Saat 11:00'deki randevumuza bir saat erken gitmiş olduk ama bizi kabul ettiler ve işlemlere başladılar.

    Sadece pasaportlarımızla gittiğimiz için, COVID aşı kartlarımızı ve geçmişte yaptırdığımız aşı bilgilerini onların e-mail adresine orada gönderdim. Onlar da bu bilgileri çıktı alıp dosyamıza eklediler. Ancak yanınızda bu belgeleri getirmeniz daha iyi olur; biz son ana kadar bekleyip unuttuğumuz için bu şekilde hareket ettik.

    Daha sonra bizi beşinci kata çıkmamız söylendi. Ben (21 yaşında), annem (43 yaşında) ve kız kardeşim (16 yaşında) yukarı çıktık. Erkek kardeşim (12 yaşında) ise dördüncü kattaki bekleme alanında bekledi. Önce üçümüz için toplam 200 dolar ödeme aldılar. Annem ve benim kan örneklerimizi aldılar, bana idrar tahlili için bir kap verdiler ama anneme gerek olmadığını söylediler. Kız kardeşime ise herhangi bir işlem yapmadılar o katta.

    Sonrasında akciğer filmi çekimi için üçüncü kata yönlendirildik. Orada biraz daha fazla bekledikten sonra, sırayla içerideki görevli tarafından işlemlerimiz tamamlandı. İşlemler bittikten sonra tekrar dördüncü kata çıkarak pasaportlarımızı ve diğer belgelerimizi oradaki görevli hanımefendilere verdik. Bize bir saat sonra 12:15’te muayene için tekrar gelmemizi söylediler. Bu sürede aşağıdaki kafede oturup zaman geçirdik.

    Bir saat sonra geri döndüğümüzde sıra daha bize gelmemişti, yaklaşık 20 dakika daha bekledik. Sonra önce annemi daha sonra beni içeri aldılar. İçeri girdikten sonra boy ve kilo ölçümü yapıldı, daha sonra iç çamaşırım hariç her şeyi çıkarıp verilen önlüğü giydim. Önlük pek rahat değildi ama çokta uzun sürmedi zaten. Doktor bana daha önce ameliyat geçirip geçirmediğimi ve birkaç soru sordu ama tam hatırlamıyorum ne sorduğunu, ben de gözlük kullandığımı ama şu anda lens taktığımı belirttim. Bu sırada iki doz aşı yaptı.

    Herkesin muayeneleri tamamlandıktan bir süre sonra, ödeme yapmamız için bizi çağırdılar. Toplamda sekiz aşı yaptırdık ve bu 1520 dolar tuttu. 20 dolarını kartla TL olarak ödeme yaptık. Toplamda 1720 dolar ödedik. Erkek kardeşim sadece bir doz COVID aşısı yaptırmıştı ama bunun yeterli olduğunu söylediler dosyasını almak için. Son olarak, belgeleri almak için ertesi gün saat 15:00 ile 17:00 arasında gelmemizi söylediler ama birimiz gitse de alabiliyormuş herkesin belgesini.

    Evet bütün yaşadığımız süreç bu kadardı. Umarım faydası olur sizlere. Haftaya çarşamba 3 ocak tarihinde de konsolosluk mülakatımız var. İnşallah onunla ilgili tecrübemizi de onay aldığımızı yazarak burada sizinle paylaşırım. Hepinize hayırlı akşamlar dilerim.


  • @cetinakkaya adınıza hayırlısı umarım kalan süreçte de rahatlıkla geçer


  • @cetinakkaya Yeni hayatınızda başarılar dilerim


  • @bedosamka Tebrikler darısı başımıza. Hayırlı olsun.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

76
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum