DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
Arkadaşlar bir konuda danışmak istiyorum. Aile olarak görüşmeye gidenler 7 ve 5 yaş çoçuk için adli sicil kaydı çıkardınız mı?
-
@Pamuk-0 16 yas altına adli sicil kaydı istenmiyor. Mulakatinizda basarilar.
-
Merhabalar,
18 Ocak'ta sağlık raporu için Ankara Unganlara gittik,
19 Ocak saat 15:00'da raporumuzu aldık.Not: sarı kapalı zarfı açmadan kapalı şekilde konsolosluk görüşmesine götürmeliyiz.
CD ve diğer belgeleri amerikaya ilk girişte görevliye teslim edeceğiz.3 Ocak'ta Konsolosluk mülakatım var adresi Teyit etmek için sorabilir miyim?
Taşındı diyorlar. Tam olarak nerede mülakata gireceğiz. -
@dpdemir çok teşekkürler 🙏
-
@Pamuk-0 Merhaba,
16 yaş üstü için sicil kaydı istenmiş ama 16 yaş altı için bir bilgi vermemişler yani istemiyorlar. -
Bu ileti silindi! -
Yeşil kart forum ailesi merhabalar , bir konu hakkında sizlere danışmak istiyorum. AVUSTRALYA (Melbourne) ülkesine eşim ve ben 6 aylık dil eğitimi için başvuruda bulunduk. 1 yıla yakın pasaportumuza vize işliyorlar. Eğer onay alırsak okuldan oraya gidicez süreci oradan yürütücez. Sormak istediğim 2 soru var.
1-AVUSTRALYA ülkesi vize bülteninde hangi bölgeye giriyor ? Örnek; Ankara - AVRUPA
2-AVUSTRALYA ülkesinde oturma ve çalışma iznimiz olacağı için dosyamızı taşıyabilir miyiz ?
Yardımcı olursanız sevinirim. -
@enes5944 Merhaba, sanırım tanımlar konusunda kafanız karışmış biraz, bu başlığın ilk sayfalarını tekrar gözden geçirmenizi öneririm.
-
Siz Afrika’da bir ülkede bile girseniz önemli olan kazandığınız ülkenin (Doğum yerinize bağlıdır) dahil olduğu bölgedir, mülakata girdiğiniz yer değil.
-
Teknik olarak mümkün fakat bu vize tipinize de bağlıdır. Bunu ancak vizeyi aldığınızda KCC ile çözebilirsiniz. Sydney’deki konsolosluk daha uzun süre kalıcı oturumu olanları bile zor taşımakta o nedenle doğrudan KCC ile dosya taşımanızı öneririm.
-
-
@Summer-0 selam sizinkiyle bnm dosya num ayni gibi,tr de daha bizimki beklemede ses yok,almanyadan daha hizli mi randevu veriyor elçilik ?ve sağlik muy covid istediler sanirim?almanyya dosyayi nasil aldirdiniz?tşkler..
-
@Tayfun-karakaş tayfun selam,hayirli olsun,dosya taşimayi nasik yaptin ve sağlik muayanesinde covid yaptilarmi sana viyanada?tşkler
-
Frankfurt konsolosluğu ne kadar sürede cevap döner deneyimi olan var mı? 3 gündür cevap vermiyor olması normal midir? ds 260 formunu açtırmanın tek yolu konsolosluğa email atıp beklemek midir?
-
@Summer-0 evet formunuzu açtırmanın tek yoku şu anda aktif olduğunuz için konsolosluğa mail atmanız. Bir kaç gün daha bekleyin geri dönüş almazsanız tekrar bir mail atmayı deneyebilirsiniz
-
@escada0101 sizi forum kurallarına ısrarla uymamak ve değerli türkçemizi katletmekten dolayı forumdan uzaklaştırıyorum.
-
@oturan Mülakat normal gecerse ve onaylanirsaniz, Pasaportları vize basilmis şekilde normalde 5 gün içinde alırsınız. O zaman 14 ocakta DV vizesi ile ABD ye giriş yapabilir, çünkü artık eski vize iptal edilmiş oluyor. Yani eşinizin süreci başlamış oluyor. Ve pazasaporta 1 yıllık vize basılıyor.o sırada green cardi fiziksel olarak alırsınız giriş çıkışlarda kullanmak için. Ancak inşallah olmaz AP ye kalırsanız yine elinizdeki pasaportla abd ye gitme şansınız oluyor ama sakıncası varmi dır ona doğru cevabi yoneticiler cevap verecektir. @gucarslan
-
@akincetin forumdaki başlıkları kontrol etmeli ve sorularınız için arama butonunu kullanmalısınız;
-
@gucarslan Teşekkür ederim.
1480 Sokak No. 1, Çukurambar Mahallesi 06530, Çankaya, Ankara
-
@oturan merhaba,
1- muhtemelen ulaşır, bu konuda sorun olacağını zannetmiyorum.
riski yok etmek için yapabileceğiniz tek şey mülakata katılmaması olur ki o zaman siz de vize alamazsınız çünkü eşiniz asıl talihli.
ikinci paraportu çıkartsanız dahi bir kişi hem göçmen hem göçmen olmayan vizeye sahip olamaz, bu yüzden tursit vizeniz her şekilde iptal edilmelidir.2- hayır, sonuçta yasal olarak abd'ye gireceksiniz ve bu ilk girişiniz olacak. gc sürecinize olumsuz bir etkisi olmaz.
3- dediğim gibi, aynı anda hem turist hem de göçmen vize sahibi olamazsınız. bu yüzden KESINLIKLE turist vizenizi iptal ettirmeme seçeneğini düşünmeyin ve o vizeyle seyahat planı yapmayın.
siz söylemeseniz dahi, konsolosluk turist vize sahibi olduğunuz görecek ve bunu zaten DS260'da belirttiniz.öncelikle bu göçmen vizeyi almak istiyor musunuz onu düşünmelisiniz.
eğer cevabınız evetse, zaten yapmanız gereken göçmen vizeyle seyahat planı yapmak.
yok biz illa o iş seyahatine gitmemiz lazım, risk edemeyiz diyorsanız dv mülakatına katılmayın ve sonrası için bir tarih talep edin.
ama unumayın ki tekrar bir göçmen vize mülakatı bulamayabilirsiniz.ben vizenin 14 ocak'a yetişeceğiniz düşünüyorum, sonuçta konsolosluk verdiği vizeyi elinde tutmak ve yük yapmak istemez.
turist vizesinde AP'ye kalmadıysanız bunda da kalmayacaksınızdır çok büyük bir durum olmazsa.
iyi düşünüp karar verin.. çünkü dv mülakatı hatayı kaldırmaz, hele de ankara'da.bol şans.
-
@onuracikyuz Ankara'ya güven olmaz, ünlü bir düşünür böyle düşünür.
-
merhabalar, ds-260 formumu açtırmak için mülakat maili aldıktan sonra ankara'ya mail attım ve cevaben dosyamın henüz kccde olduğu istersem oraya mail atabileceğim ya da ocak ayının 15inden sosnra yeniden ankara'ya mail atabileceğim konusunda geri dönüş aldım.
-
@asiza ne için dosyanızı açtıracaksınız?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
20
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum