Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

• Arkadaşlar bir konuda danışmak istiyorum. Aile olarak görüşmeye gidenler 7 ve 5 yaş çoçuk için adli sicil kaydı çıkardınız mı?

• @Pamuk-0 16 yas altına adli sicil kaydı istenmiyor. Mulakatinizda basarilar.

• Merhabalar,
    18 Ocak'ta sağlık raporu için Ankara Unganlara gittik,
    19 Ocak saat 15:00'da raporumuzu aldık.

Not: sarı kapalı zarfı açmadan kapalı şekilde konsolosluk görüşmesine götürmeliyiz.
    CD ve diğer belgeleri amerikaya ilk girişte görevliye teslim edeceğiz.

3 Ocak'ta Konsolosluk mülakatım var adresi Teyit etmek için sorabilir miyim?
    Taşındı diyorlar. Tam olarak nerede mülakata gireceğiz.

• @dpdemir çok teşekkürler 🙏

• @Pamuk-0 Merhaba,
    16 yaş üstü için sicil kaydı istenmiş ama 16 yaş altı için bir bilgi vermemişler yani istemiyorlar.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Bu ileti silindi!

• Yeşil kart forum ailesi merhabalar , bir konu hakkında sizlere danışmak istiyorum. AVUSTRALYA (Melbourne) ülkesine eşim ve ben 6 aylık dil eğitimi için başvuruda bulunduk. 1 yıla yakın pasaportumuza vize işliyorlar. Eğer onay alırsak okuldan oraya gidicez süreci oradan yürütücez. Sormak istediğim 2 soru var.
    1-AVUSTRALYA ülkesi vize bülteninde hangi bölgeye giriyor ? Örnek; Ankara - AVRUPA
    2-AVUSTRALYA ülkesinde oturma ve çalışma iznimiz olacağı için dosyamızı taşıyabilir miyiz ?
    Yardımcı olursanız sevinirim.

• ⭐⭐⭐

@enes5944 Merhaba, sanırım tanımlar konusunda kafanız karışmış biraz, bu başlığın ilk sayfalarını tekrar gözden geçirmenizi öneririm.

1. Siz Afrika’da bir ülkede bile girseniz önemli olan kazandığınız ülkenin (Doğum yerinize bağlıdır) dahil olduğu bölgedir, mülakata girdiğiniz yer değil.

2. Teknik olarak mümkün fakat bu vize tipinize de bağlıdır. Bunu ancak vizeyi aldığınızda KCC ile çözebilirsiniz. Sydney’deki konsolosluk daha uzun süre kalıcı oturumu olanları bile zor taşımakta o nedenle doğrudan KCC ile dosya taşımanızı öneririm.

• @Summer-0 selam sizinkiyle bnm dosya num ayni gibi,tr de daha bizimki beklemede ses yok,almanyadan daha hizli mi randevu veriyor elçilik ?ve sağlik muy covid istediler sanirim?almanyya dosyayi nasil aldirdiniz?tşkler..

• @Tayfun-karakaş tayfun selam,hayirli olsun,dosya taşimayi nasik yaptin ve sağlik muayanesinde covid yaptilarmi sana viyanada?tşkler

• Frankfurt konsolosluğu ne kadar sürede cevap döner deneyimi olan var mı? 3 gündür cevap vermiyor olması normal midir? ds 260 formunu açtırmanın tek yolu konsolosluğa email atıp beklemek midir?

• @Summer-0 evet formunuzu açtırmanın tek yoku şu anda aktif olduğunuz için konsolosluğa mail atmanız. Bir kaç gün daha bekleyin geri dönüş almazsanız tekrar bir mail atmayı deneyebilirsiniz

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@escada0101 sizi forum kurallarına ısrarla uymamak ve değerli türkçemizi katletmekten dolayı forumdan uzaklaştırıyorum.

• @oturan Mülakat normal gecerse ve onaylanirsaniz, Pasaportları vize basilmis şekilde normalde 5 gün içinde alırsınız. O zaman 14 ocakta DV vizesi ile ABD ye giriş yapabilir, çünkü artık eski vize iptal edilmiş oluyor. Yani eşinizin süreci başlamış oluyor. Ve pazasaporta 1 yıllık vize basılıyor.o sırada green cardi fiziksel olarak alırsınız giriş çıkışlarda kullanmak için. Ancak inşallah olmaz AP ye kalırsanız yine elinizdeki pasaportla abd ye gitme şansınız oluyor ama sakıncası varmi dır ona doğru cevabi yoneticiler cevap verecektir. @gucarslan

• @akincetin forumdaki başlıkları kontrol etmeli ve sorularınız için arama butonunu kullanmalısınız;

https://yesilkartforum.com/forum/topic/5700/ankara-konsolosluğu-yeni-binasında-hizmet-vermeye-başlıyor-1-eylül-2022/

• @gucarslan Teşekkür ederim.

1480 Sokak No. 1, Çukurambar Mahallesi 06530, Çankaya, Ankara

• @oturan merhaba,

1- muhtemelen ulaşır, bu konuda sorun olacağını zannetmiyorum.
    riski yok etmek için yapabileceğiniz tek şey mülakata katılmaması olur ki o zaman siz de vize alamazsınız çünkü eşiniz asıl talihli.
    ikinci paraportu çıkartsanız dahi bir kişi hem göçmen hem göçmen olmayan vizeye sahip olamaz, bu yüzden tursit vizeniz her şekilde iptal edilmelidir.

2- hayır, sonuçta yasal olarak abd'ye gireceksiniz ve bu ilk girişiniz olacak. gc sürecinize olumsuz bir etkisi olmaz.

3- dediğim gibi, aynı anda hem turist hem de göçmen vize sahibi olamazsınız. bu yüzden KESINLIKLE turist vizenizi iptal ettirmeme seçeneğini düşünmeyin ve o vizeyle seyahat planı yapmayın.
    siz söylemeseniz dahi, konsolosluk turist vize sahibi olduğunuz görecek ve bunu zaten DS260'da belirttiniz.

öncelikle bu göçmen vizeyi almak istiyor musunuz onu düşünmelisiniz.
    eğer cevabınız evetse, zaten yapmanız gereken göçmen vizeyle seyahat planı yapmak.
    yok biz illa o iş seyahatine gitmemiz lazım, risk edemeyiz diyorsanız dv mülakatına katılmayın ve sonrası için bir tarih talep edin.
    ama unumayın ki tekrar bir göçmen vize mülakatı bulamayabilirsiniz.

ben vizenin 14 ocak'a yetişeceğiniz düşünüyorum, sonuçta konsolosluk verdiği vizeyi elinde tutmak ve yük yapmak istemez.
    turist vizesinde AP'ye kalmadıysanız bunda da kalmayacaksınızdır çok büyük bir durum olmazsa.
    iyi düşünüp karar verin.. çünkü dv mülakatı hatayı kaldırmaz, hele de ankara'da.

bol şans.

• @onuracikyuz Ankara'ya güven olmaz, ünlü bir düşünür böyle düşünür.

• merhabalar, ds-260 formumu açtırmak için mülakat maili aldıktan sonra ankara'ya mail attım ve cevaben dosyamın henüz kccde olduğu istersem oraya mail atabileceğim ya da ocak ayının 15inden sosnra yeniden ankara'ya mail atabileceğim konusunda geri dönüş aldım.

• @asiza ne için dosyanızı açtıracaksınız?

Benzer Başlıklar

• 5 Oy
    83 İleti
    16k Bakış
    N
    @totuta salam,mende ele dusunurem insallah🙏🏻
  • 40 Oy
    12k İleti
    676k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k