@lavita eger uscis’e yazip geri donus alamadiysaniz ve seyahat planlariniz filan var ise congressman e yazmanizi tavsiye ederim. Cok hizli bir sekilde geri donus olabiliyor. Bizim dosyamizda da priority date current olmasina ragmen hic hareket etmedi aylarca ta ki ben congressman’e yazana kadar. Cunku yazismalarimin ardina hemen interview schedule edildi. Bir tusa basilacak ama bir yerde bekliyor gibi hissediyorum dosyalar, o yuzden ben congressman’e yazmistim. Tasindigimiz icin kesin dosya arafta bir yerde kaldi , unutuldu filan demistim.
Sistemde onay goremedim henuz, ama memur “ ben onayi gonderecegim bi ay icinde notice gelir, onu takiben de greencard gelir dedi” . Oncekinde interview dan bi kac is gunu sonra sisteme dusmustu. O yuzden bekliyorum bakalim. Beklemeye de takatim kalmadi ama iste son km’ler 🙂
Sizinki gelir umarim bir an once ama biraz daha gelmezse bir kac congressman e yazmanizi oneririm, kolay bir surec.

2 gün önce unganlarda sağlık kontrollerimi tamamladim. 9da olan randevu saatimle başlayıp 11 bucukta bitirdim. Ctesi olduğu için yarim gün calisiyorlar ve işlemleri öğleden sonra ya birakamayacaklari icin cok hizli bi sekilde tamamliyorlar. Önce kan alindi 47.5$ odedim. Tl olarakta ödeyebilirsiniz. Sonra röntgen çekildi. Sonra 4 aşı oldu doktor muayenesi esnasinda. 347$ daha odedim. Ve gitmeden önce buradan bi arkadaşımız sayesinde covid aşısı zorunluluğu getirildigini öğrenmiştim ve covid aşımı olupta gittim. 3 biotech olmuştum bu sefer sinovac oldum. Unganlarin sayfalarinda olabileceğiniz aşıların listeleri mevcut. Benim dışımda olupta gelen yoktu. Muayeneleri tamamlayip aşı olmalarını vemail atmalarını istediler. Ptesi günü konsolosluğa mail atacaklarıni söylediler. Çalışanlar ve doktor hanım tatlıydı
2 ocakta mülakatim var umarım o günde hersey yolunda gider. Herkese bol şans 🤍