@numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak
Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum.
Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim:
https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor

2 gün önce unganlarda sağlık kontrollerimi tamamladim. 9da olan randevu saatimle başlayıp 11 bucukta bitirdim. Ctesi olduğu için yarim gün calisiyorlar ve işlemleri öğleden sonra ya birakamayacaklari icin cok hizli bi sekilde tamamliyorlar. Önce kan alindi 47.5$ odedim. Tl olarakta ödeyebilirsiniz. Sonra röntgen çekildi. Sonra 4 aşı oldu doktor muayenesi esnasinda. 347$ daha odedim. Ve gitmeden önce buradan bi arkadaşımız sayesinde covid aşısı zorunluluğu getirildigini öğrenmiştim ve covid aşımı olupta gittim. 3 biotech olmuştum bu sefer sinovac oldum. Unganlarin sayfalarinda olabileceğiniz aşıların listeleri mevcut. Benim dışımda olupta gelen yoktu. Muayeneleri tamamlayip aşı olmalarını vemail atmalarını istediler. Ptesi günü konsolosluğa mail atacaklarıni söylediler. Çalışanlar ve doktor hanım tatlıydı
2 ocakta mülakatim var umarım o günde hersey yolunda gider. Herkese bol şans 🤍