DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @Naerys Nickli arkadaşımız kesinlikle doğru bilgi paylaşıyor, İnterview'dan sonra vizeniz onaylanırsa Örn: A-123456 diye bir numara alıyorsunuz bu numara ile $220 dolar civarı bir ücret ödemeniz gerekiyor green card ücreti olarak. Sonrasında belirtmiş olduğunuz adrese geliyor. Kevin nickli arkadaşımız malesef bilgisi olmadığı konular hakkında yorum yapıyor. Bugün ayrıca doktor görüşmem vardı. Covid aşı belgesinin fotokopisi ve DS260 ile beraber gittim ( pasaportu unutmayalım) Kan testi, akciğer x-ray için $47.5 ödedim. Daha sonra da doktora görünmeden önce $340 daha ödeme yaptım, toplamda $387.5 ödemiş oldum. 6 tane aşı yaptılar. Aşıları yaparken sağlık durumunuz ile ilgili sorular soruyorlar. Basit ve hızlı bir süreç. Resepsiyonda bulunan arkadaşlar gayet kibar yalnız kadın doktor için aynısını söylemeyeceğim. Herkese kolaylıklar diliyorum.


  • @Yesim-nisa-Kilic, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    @ksmdgn pandamı ve evlılıgımıze ınanmamıslardı bızımde

    Evliliğinize inanmadıklarını nereden ve nasıl öğrendiniz dosyanızı red mi oldu yoksa uscis aşamasında mı kaldı? Ayrıca inanıp inanmama olayında hangi faktörlere bakıyorlar mesela biz evlendikten 1 yıl sonra başvuru yaptık bu inandırıcılığı artırır mı


  • @notron ret yemedı ama bıze kâğıt yolladılar usıc aşamasında evlılıgınıze ınanmadık bazı belgeler resımler daha ıstedıler sonra ya doğru çözüldü bır de avukat degıstırdık bozuk avukat bıraz ılgısızdı
    Bılmıyorum evlendıkten bır send sonra başvurmak bısey degıstırıyor mu ama bol bol kanıt yollamanız eksık evrak yollamamnızı tavsiye ederim bu dedıgımı mülakata gırerkende yapmanız mülakat 4 5 dk suruyor eksik evraksın gıdın güler yüzlü olun net kısa ve bılınclı cvplar verın hersey çok basıt


  • Merhaba benim tekrardan bır sorum olacak pasaportum postanedeki gelecek ama ben nasıl takıp edecegım pasaportumun geldıgını veya yolda olduğunu nasıl bılebılecegım


  • @Yesim-nisa-Kilic, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    Merhaba benim tekrardan bır sorum olacak pasaportum postanedeki gelecek ama ben nasıl takıp edecegım pasaportumun geldıgını veya yolda olduğunu nasıl bılebılecegım

    Pasaportunuz PTT tarafından teslim alındığında size takip numarasını içeren bilgi mesajı gönderecekler. Normal internetten alışveriş yapınca mesaj geliyor ya kargonuz teslim alınmıştır diye, onun gibi.. 🙂


  • @Yesim-nisa-Kilic, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    @notron ret yemedı ama bıze kâğıt yolladılar usıc aşamasında evlılıgınıze ınanmadık bazı belgeler resımler daha ıstedıler sonra ya doğru çözüldü bır de avukat degıstırdık bozuk avukat bıraz ılgısızdı
    Bılmıyorum evlendıkten bır send sonra başvurmak bısey degıstırıyor mu ama bol bol kanıt yollamanız eksık evrak yollamamnızı tavsiye ederim bu dedıgımı mülakata gırerkende yapmanız mülakat 4 5 dk suruyor eksik evraksın gıdın güler yüzlü olun net kısa ve bılınclı cvplar verın hersey çok basıt

    Biz online i-130 formu doldurduk danışman aracılığıyla ama orada herhangi bir kanıt vs istenen kısım yoktu sadece yeminli beyan yükledik eşimin annesi babası ve iki arkadaşı ayrı ayrı bizim evliliğimizle alakalı yeminli beyan verdi bu gerçekliği destekler mi


  • @Naerys anladım çok teşekkür ederim ınsallah kısa bır surede gelır geldıkten sonra beklemeden gıdecegım zaten🌸


  • @MYusuf merhaba nvc de evrakları türkçe mi yoksa ingilizce olarak yüklediniz?


  • @notron hıc bır bılgıl yok ama o formu bız de doldurduk ek olarak fotoğraf fonda sunduk ıcerı


  • @Yesim-nisa-Kilic İnşallah pasaportunuz kısa sürede gelir. Hayırlısı olsun. 🌸😊


  • I still can't believe we're waiting for our interview. Everyone seems to have their visa within 12-18 months. I am beginning to lose faith.


  • @notron Formun en sonunda "additional documents(yada benzeri)" diye bir kısım var. Fotoğraflarınızı ve ilişkiyi destekleyen kanıtlarınızı oraya yükleyeceksiniz. İstediğiniz kadar dosya yukleyebilirsiniz oraya fakat fotoğraflarınızı sayfalar halinde üzerlerine açıklamalar yazarak pdf'e çevirip tek dosya halinde yuklemekte fayda var.


  • @kadargo, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    @notron Formun en sonunda "additional documents(yada benzeri)" diye bir kısım var. Fotoğraflarınızı ve ilişkiyi destekleyen kanıtlarınızı oraya yükleyeceksiniz. İstediğiniz kadar dosya yukleyebilirsiniz oraya fakat fotoğraflarınızı sayfalar halinde üzerlerine açıklamalar yazarak pdf'e çevirip tek dosya halinde yuklemekte fayda var.

    Ben bu fotoğrafları vs hiç yüklemeden i-130 gönderdim. Bu dosyayı şimdi yükleyebilir miyim


  • @Naerys teşekkürler


  • Merhabalar,
    Ben doktor randevusuna gitmeden önce devlet hastanesinde antikor testi yaptırdım. Bu test sonuçları şu an e-nabız sisteminde gözüküyor fakat yine de çıktısını alıp yanımda getirmeli miyim?


  • @ikose, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    Merhabalar,
    Ben doktor randevusuna gitmeden önce devlet hastanesinde antikor testi yaptırdım. Bu test sonuçları şu an e-nabız sisteminde gözüküyor fakat yine de çıktısını alıp yanımda getirmeli miyim?

    Siz çıktıyı yanınızda götürün yine de fakat antikor testi kabul etmiyorlar bildiğim kadarıyla.


  • Bu sabah 7:45 de konsoloslukta mülakatım vardı. Daha önce yazılan şeyleri tekrarlamayayım girişle alakalı. Sadece bir iki not ekleyebilirim.

    Mülakat saatine göre çağırılıyorsunuz, o yuzden mülakat saatinden saatler önce gelmenin çok bir anlamı yok.
    İlk girişte sırayla pasaportunuzu bir kutunun içine koymanız gerekiyor. Genelde insanlar kapagın üstüne pasaportu koydu ya da kapağın tutamağından içeri atmaya çalıştı. Kapağı kaldırıp kutunun içine koymak gerekiyor pasaportu. Çok dert edilecek bişey değil.
    Cüzdanina kadar herşeyi emanetçiye bırakanları gördüm. Cüzdan sorun değil. Akıllı saat dahil hiçbir elektronik cihaz kabul edilmiyor.

    Belgeleri alan 2 memur vardı. Biri oldukça negatif, diğeri ise aksine çok pozitifti. Şansıma pozitif memur denk geldi bana ve güzel bir enerjiyle başladım sürece.

    Mülakattan önce gönderilen mailde yer alan
    belgeleri istediler. Hatta PTT faturası listede olmasına rağmen istenmedi ve sorulmadı. Koltuk altına sığmayacak kadar çok belge getirenleri gördüm. Gerek yokmuş

    Mulakatı ingilizce yapabileceğimi söylediğim için üçüncü sırada olmama rağmen ilk ben cagirildim ve günün ilk mulakatina girdim.
    Çok pozitif, guleryuzlu bir memurla kısa süren bir mülakatım oldu. Eşimin nerde yaşadığı ve ne iş yaptığını sordu. Sonrasında nasıl tanıştınız dedi ve nasıl tanistigimizdan başlayıp tüm süreci anlattım. Başka bir soruya gerek kalmadı.

    Tek endişem Nvc'den onay "insufficient funds" notuyla gelmişti. Konsolos'un ek sponsor talep edebileceği yazıyordu. Ceac'a eşimin güncel maaş çeklerini ve güncel birikim hesabinin özetini yüklemiştim, sponsorluğu daha da desteklemek için. Herhangi bir sıkıntı çıkmadı. Hatta konsolos mulakata "your finances look good" diyerek başladı ve rahatladım.

    Mülakat sonunda askerlik belgemi sistemde goremedigini söyledi. Ben yüklediğimi soyledim. "Sistemsel bir sıkıntı olabilir, eğer yüklü görünmüyorsa ben aksamustu sisteme belgeyi senin için yükleyeceğim. Tebrikler, pasaport 1 haftada size ulaşır." Dedi ve mülakatı noktaladık.

    Mülakat tarihi bekleyenlerin biran önce mulakat tarihlerini almalarını, mülakatı yaklasanlarin da sorunsuz bir şekilde süreci atlatmalarini dilerim.


  • @notron Uscis aşamasının üzerinden bir hayli geçti, yanlış hatırlıyor olabilirim fakat ekleme yapabiliyor olmanız lazım diye hatırlıyorum.


  • @kadargo hayırlı olsun


  • Bugün benimde mülakatım vardı.sorunsuz atlattım.Tüm bekleyenlere sabır ve kolaylıklar dilerim.umarım en hızlı şekilde sonuçlanır


Benzer Başlıklar

  • 116
  • 57
  • 51
  • 18
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

92
Çevrimiçi

41.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

430.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum