• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. ikose
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    I
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 1
    • İleti 18
    • En İyi 4
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

ikose

@ikose

9
    İtibar
    60
    Profil Görüntülemeleri
    18
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

ikose Takip etme Takip Et

ikose tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Merhaba arkadaşlar
      9 Kasım da 9 nolu bankoda Ankara'da mülakatım yapıldı. Öncelikle eşimi ziyaret için gitmek istiyordum. Kendisi orada çalışıyor ve benim de eş dolayısıyla green card başvurum vardı. Öncelikle eşimin nasil vatandaşlık aldığını sordu. Bende annesi ve babası Amerikan vatandaşı dedim. Mesleğimi ve kaç yıldır çalıştığımı sordu. Bende iş yerinden izin belgemi gostermek istedim. Hangi tarihlerde gidip geleceğim vs. yazıyordu ama görmek istemedi. Ne kadar kalacağımı ve nerede kalacağımı sordu. En son verecek gibiydi gerçekten çok rahatlamıştım. Sonrasında çok saçma bir şekilde eşiniz burada değil mi, taşındı mi diye sordu. Yani en başında eşimi ziyaret edecegimi söylemişken bu soruyu hiç beklemiyordum. Hayır burada değil taşındı dedim ve red aldım. Sonrasında bana doğru vize türünün göçmenlik olacağını söyledi. Bende green card sürecim var ama süre çok uzun. 2 yıl boyunca eşimi göremeyecek mıyım dedim. O ziyarete gelsin dedi 🙂 Beklemeniz daha doğru olacak dedi ve görüşme sonlandı. Açıkçası ben bunu vatandaşlarına hakaret olarak gördüm. Bu süreç Türkiye de olsa vize alamayacak birisi olmazdı heralde. Benim K-3 başvurum da var. Süreyi kısaltmak için elimizden geleni yapıyoruz ama kendilerinin bu konudaki süreçleri çok anlamsız. Ve gerçekten gidip dönme niyetindeydim. 1 aylık bile verse yeterliydi benim için. Belki uzun yıllar kalmayı düşündüğüm ülkeyi görme fırsatım olacaktı. Hayırlısı olsun dedik geçtik. Başka arkadaşlara faydası olabilir diye yazdım. Teşekkürler

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      I
      ikose
    • RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Merhabalar
      Bugün mülakatımı tamamladım. Bende maalesef o tatsız kadınla evrak işlemlerimi hallettim. Burada daha önce konuşulduğu için moralimi bozmadım. Evraklarımı verip görüşme için beklemeye başladım. Benden istenen evraklar nüfus kayıt örneği, adli sicil kaydı, fotoğraf, evlilik cüzdanı ve evliliği kanıtlayıcı belgelerdi. Bunları verip mülakat için beklemeye başladım. Sıram geldiğinde benim numaram yanmadı. Bir sonraki sıraya geçti. Sebebini evraklarımın geç tesliminden kaynaklı olduğunu düşündüm. En son kişi olarak sıra bana geldi. Önce yemin ettim ve parmak izim alındı. Daha sonra bir fotoğraf istedi. Bankodan ayrılıp 2-3 dk sonra tekrar geldi. Daha önce evlenip evlenmediğimi sordu. Başka soru sormadı. Evraklarımı verip onaylandı dedi bitti.
      Mülakata girecekler için umarım faydalı olur.

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      I
      ikose
    • Evlilik yoluyla green card sürecinin hızlandırılması

Merhaba
      Biz eşimle 2 yıl önce evlendik. Kendisi Amerikan vatandaşı.2 ay önce iş teklifi alarak Amerika’ya gitti. Bende yanına gidebilmek için öğrenci vizesine başvurmuştum fakat red verdiler. Şimdi green card sürecine girmek istiyorum ama süreler çok uzun. Bu süreyi kısaltmanın bir yolu var mıdır? Premium processing gibi şeyler gördüm fakat süreyi ne kadar kısaltıyor bilemedim. Bir de green card sürecim devam ederken eşim konsolosluğa durumumuzu anlatan bir mail gönderse visitor visa ile gidip eşimi ziyaret edebilir miyim?

Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! içinde yayımlandı
      I
      ikose
    • RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Merhabalar herkese.
      22 Kasım 2023 de DQ olmuştuk. Hala mülakat maili bekliyoruz. Sanırım en son eylül ayında dq alanlar için mülakat yapıldı.
      Bu sıralarda haber alanlar var mıdır?
      Beklemekten çok yorulduk 😞

I
      ikose

ikose tarafından gönderilen son iletiler

• RE: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Merhabalar
      Dün ablam ve annem için B1/B2 vizesine başvurdum. İlk defa gorusmeye gidecekler. Fakat ben randevu tarihini belirleme asamasina geldigimde sadece İstanbul lokasyonu çıktı ve Mart ayına randevu alabildim. Ds160 formunu Ankara seçerek doldurmuştum. Bu durumda Ds 160 formu Ankara, interview İstanbul oldu. Ve başka lokasyonda çıkmıyor. Ne yapmam gerekiyor? Bilgisi olan biri yönlendirebilirse çok sevinirim. Tesekkurler

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      I
      ikose

Merhabalar
      Bugün mülakatımı tamamladım. Bende maalesef o tatsız kadınla evrak işlemlerimi hallettim. Burada daha önce konuşulduğu için moralimi bozmadım. Evraklarımı verip görüşme için beklemeye başladım. Benden istenen evraklar nüfus kayıt örneği, adli sicil kaydı, fotoğraf, evlilik cüzdanı ve evliliği kanıtlayıcı belgelerdi. Bunları verip mülakat için beklemeye başladım. Sıram geldiğinde benim numaram yanmadı. Bir sonraki sıraya geçti. Sebebini evraklarımın geç tesliminden kaynaklı olduğunu düşündüm. En son kişi olarak sıra bana geldi. Önce yemin ettim ve parmak izim alındı. Daha sonra bir fotoğraf istedi. Bankodan ayrılıp 2-3 dk sonra tekrar geldi. Daha önce evlenip evlenmediğimi sordu. Başka soru sormadı. Evraklarımı verip onaylandı dedi bitti.
      Mülakata girecekler için umarım faydalı olur.

I
      ikose

@hasanmakinaci Ben de 22 kasımda dq olmuştum. 5 şubatta mail aldım. 19 Mart tarihine randevu verildi. Beklemekten gerçekten zor. Umarım en kısa sürede sizlere de haber gelir

I
      ikose

Benimde geldi sizden 1 saat sonra 🙂

I
      ikose

Çok teşekkürler. Sanırım bana da yakın zamanda gelecek. Çünkü hepsi accepted görünüyordu. Bugün completed olmuş

I
      ikose

@chicallonis1 22 kasımda dq mailini aldım. 2 aydan fazla oldu. Şu anda sistemde dosyaların statüsü değiştiğini fark ettim. O yüzden sordum

I
      ikose

Merhaba arkadaşlar
      Konsolosluktan mail bekleme aşamasındayım. Bugün ceac sitesine girip durumumu kontrol etmek istedim. Ds 260 formu için completed yazıyordu. Diğerleri (civil documents,Aof) için accepted yazıyordu. Acaba bana mail gelmesi için hepsi completed mı olmalı?
      Teşekkürler

I
      ikose

Bende 22 Kasım 2023 de DQ maili aldım. 2 aydan fazla oluyor fakat hala konsolosluktan bir haber gelmedi

I
      ikose

Merhabalar herkese.
      22 Kasım 2023 de DQ olmuştuk. Hala mülakat maili bekliyoruz. Sanırım en son eylül ayında dq alanlar için mülakat yapıldı.
      Bu sıralarda haber alanlar var mıdır?
      Beklemekten çok yorulduk 😞

I
      ikose

@yenibasladim Merhabalar
      I-864 A dosyası ile ilgili bir sorum olacaktı sizlere. Benim sponsorum eşim oldu. Bu sebeple de böyle bir belge yüklemedik. Belgenin içeriğini de açıkçası anlayamadım. Görüşme günü sorarlarsa ve belgeyi yüklemediğimden sıkıntı olmaması açısından bilgi verebilir misiniz?
      Teşekkür ederim. Hayırlı olsun bu arada

I
      ikose