Arkadaslar merhaba son gunlerdeki postlara istinaden elimden geldigince bilgi vermek isterim.(Toronto)
Evet kiralar ne yazik ki oldukca yuksek.Yerine gore degismekle birlikte sadece 1 odaya minumum 1000 CAD isteniyor.Yasam maliyeti de son 3-4 yila gore oldukca yukseldigini belirtiyor uzun zamandir burada yasayanlar.Malum Covid sonrasi her sey bambaska bir hal aldi.Esimin okulu bitti ama henuz bir iste calismadigi icin gecimimizi agirlikli Uber(passenger),Doordash ve Insta ile sagliyorum.Gunde minumum 10-12 saat calisarak gecimimizi sagliyoruz.
Kanada'da eskilerin tabiri ile altin bileziginiz varsa(tesisatcilik,boyacilik,marangozluk vb) cesitli uygulamalarla is bulup geciminizi saglayabilirsiniz.Ve zamanla daha iyi bir yerlere gelebilirsiniz.
Ve en onemlisi TR de ki kariyerinizi ve egonuzu bir kenara birakmazsaniz, ve eger Ingilizceniz cok iyi degilse is secme luksunuz yok.Bir kac arkadasimizda bu konuya deginmis zaten.Ve sanirim en onemlisi caliskan degilseniz ilk baslarda ne is olsa yaparim dusuncesinde degilseniz oldukca zorlanirsiniz.
Elimden geldigince sorulariniza cevap vermekten mutluluk duyarim.
Eskiden oldukca aktiftim Yesilkartforum'da ben de cok sey ogrendim forumdan o yuzden bilgi paylastikca cogalir felsefesini cok severim.
Niyetimiz GC di malum ama su an Kanada'da yiz.Hayat bu suprizlerle dolu.