Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları


  • Arkadaşlar herkese çok teşekkür ederim umarım yarın en azından 5000'leri görürüz hatta umarım bundan sonraki süreçte bol mülakatlı aylarımız olur internet sorunundan dolayı anca yazabiliyorum 21 şubata verildi randevum fakat excel dosyasına verildiği tarihi ve mülakat tarihini yazamadım bir türlü nedense birisi benim için ekleyebilir mi?


  • @Busem-Ateş mülakatınız hayırlı olsun, umarım dediğiniz gibi olur 5.000 rakamlarını görebiliriz. Ben ekledim excel tablosuna verilerinizi. Mülakatınızda başarılar diliyorum.


  • Yani umutsuzluk pompalamak istemem ama mülakatlari kaşıkla verecekleri belli oldu.Ben kendim için zaten Ankaradan bisey beklemiyordum da ,bu kadarıda yuh be kardeşim dedirtti..


  • Mülakat alan arkadaşları tebrik ediyorum hayırlısı ile vizelerini alırlar umarım. Bundan sonrası içinde daha iyi şekilde dağıtım olur umarım


  • Arkadaslar dosya tasimak icin ayni anda birden fazla konsolosluga mail atmanin sakincasi var midir yoksa cevap gelmesini beklemeli miyiz ?


  • @erczmm benim bugün 60 oldu :)


  • @Cumutey teşekkür ederim


  • @erczmm Bekleyerek bir saniye bile zaman kaybetmeyin…


  • @gucarslan bey danışmak istediğim bir konu var. Ben KKTC vatandaşıyım ve ds260 formunu doldururken bunu belirtmeyi bile denemedim çünkü adres bildirirken bile KKTC seçeneği sunmuyor ve hatta buranın posta kodunu tanımadığı için bizim yurt dışından spariş verirken kullandığımız mersin10turkey posta konu kullanarak adres bilgilerimi girdim. Burada vatandaşlığı üniversite okurken babamdan dolayı aldım. Ve 18'imi doldurduktan sonra 2 yıl pasaportuma oturum mührü vuruldu sonrasında vatandaş olduğum için gerek kalmadı. en son mühür 5-6 yıl önce vurulmuştu. Ben kıbrıstan almam gereken tüm belgeleri alacağım KKTC den alınan adlisicil kaydını kabul ettiklerine göre diğerleride sorun yaratmayacaktır diye düşünüyorum fakat merak ettiğim şey neredeyse tüm hayatım burada geçtiği için izinsiz nasıl kaldığım sorgulanır mı? eğer sorgulanırsa vatandaşlığı ds260 formunda belirtmemiş olmam daha doğrusu belirtememiş olmam bir sorun çıkarır mı? veya sorgulanması durumunda konuyu net bir şekilde aktarmam sorunu çözer mi? Umarım hakim olduğunuz bir konudur... Zaman ayırıp okuyan herkese teşekkür ederim.


  • @Busem-Ateş maildeki linki tıklayın


  • Arkadaslar ben de mülakatımı aldım, excele sonucumu işledim. Şuanda yapacagımız şey AIS kaydı ve sağlık muayenesi değil mi?


  • @Aslı-Uslu size mailde direk mülakat bilgilerini vermiyorlar, durumunuzda güncelleme oldu linkten girin bakın diye belirtiyorlar. Siz giriş yapıp oradan mülakat tarihinizi ve saatinizi göreceksiniz bir sorun yok merak etmeyin


  • @ozmell sayfanın ilk iletisinde sanırım hepsi açıklanmıştı ve bildiğim kadarıyla ais kaydı mülakata yakın yapılıyor ama yanlış da biliyor olabilirim


  • @ozmell gozunuz aydin! Oncelikle saglik muayenesi icin hizlica randevu almalisiniz. AIS kaydinizi mulakatiniza daha yakin bir tarihte (10 gun civari) yapmaniza izin verecektir sistem. Lutfen su basligi inceleyin; 2024 Mulakat Deneyimleri


  • @deebee cok tesekkur ederim


  • @deebee Merhaba, hayırlı olsun herkese :) bizde mülakat tarihimizi aldık.
    Unganlardan randevu almaya çalıştım ancak sistemleri en erken 22 Ocakta (yani mülakattan bir ay önce) alabileceğimizi belirtiyor.

  • ⭐⭐

    31XX lerde kalmış gibi görünüyor. Gene çok cimri davranıyor Ankara.


  • @gucarslan bey merhaba, formun açıldığına dair bilgi geldi.Girişteki summary information kısmında evlenmeden önceki soyadım gözüküyor, formu doldurduğumuzda evlendikten sonraki soyadını girdim ama baştaki soyadı farklılığı bir problem yaratır mı emin olamadık.


  • Merhabalar,dosyamı taşımak için Cuma günü KCC ye bir mail attım bugün oldu hala mail gelmemişti.Dönüş sürelerinin 3-4 gün olduğunu bu sürenin değişebileceğini herkes söylüyordu .Fakat daha niye gelmedi bu mail diye bugün maili kontrol ettiğimde kccdv.state.com adresi diye bir adrese göndermişim şok oldum o maili gönderme anında nasıl bir panik içindeysem hemen tekrar gönderdim doğru adrese bu sefer ve mailimin iletildiğine dair otomatik mail geldi.Lütfen dikkat edin arkadaşlar doğru adres “kccdv.state.gov


  • Arkadaşlar bilginiz olsun diye belirtiyorum 2 3 sayfa evvel @BatuhanGnc arkadaşımızın belirttigi gibi her hastane özellikle devlet hastaneleri her gün randevu vermiyor mhrs üzerinden randevu alsanız dahi gittiğinizde asi olamaya biliyorsunuz normalde yarın için randevum vardı hasekı eah için bugün yapılıp yapılmadığını sormak için gittim 6 kişilik kotalarından yer olduğu için bugün aşi olucam aynı şekilde telefon numaranızı alıp 6 kişi belirlenince randevu oluşturuyorlar bilginize hepinizin yaklaşık 7 kadar da özel hastane ile görüstüm ama hepsi yabancılara yapıyor ama Türklere kapalı cevabını aldım bu yorumum tamamen istanbul için geçerli bilginize


Benzer Başlıklar

  • 5 Oy
    83 İleti
    16k Bakış
    N
    @totuta salam,mende ele dusunurem insallah🙏🏻
  • Green card onay numara hatası

    Kilitli Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card greencard form yesilkart forum
    3
    -2 Oy
    3 İleti
    8k Bakış
    sonarS
    @BEDİRHAN-FERMANOGLU Muhtemelen geçmiş yılın sonuçlarını kontrol ediyorsunuz. Bu sene başvurduysanız 2022 Mayıs ayını beklemek zorundasınız çekiliş o zaman açıklanacak.
  • 1 Oy
    6k İleti
    599k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • 2 Oy
    642 İleti
    312k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

17

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum