Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak


  • Merhaba, eşim amerikan vatandaşı kontrol ettiğimde Immediate Relative (IR) kategorisindeyim. Bu noktada I-130 ve I-485'i ve diğerlerini birlikte gönderebiliyorum diye görmüştüm. Peki ikisinin de ücretini ödüyor muyum yoksa sadece I-485'in ücreti hepsini bir arada gönderdiğim için yeterli oluyor mu?


  • @callbee Merhaba, bu iki formun ucretini de odemeniz gerekmektedir.


  • @frida_beau teşekkür ederim


  • @metehanbati Merhaba 90 bekleme diye bir kural yok. Ben 90 bekleme yapmadan işlemleri başlatacağım. Sağolsun forumda bir arkadaşımız aşağıdaki linki gönderdi. Ancak ben zaten bu kararı almıştım. (90 gün beklememe) forumda 90 gün kuralı ile ilgili görüşümü de yazmıştım. Bence 90 gün kuralı diğer vize türleri için geçerli olabilir. Ancak "GC" için geçerli olmadığını düşünüyorum. Bu arada 90 gün kuralı aşağıdaki "UPDATE" ile değişmiş de olabilir. Müsait olduğunuzda bir incelersiniz.

    https://www.uscis.gov/policy-manual/updates

    Bu sitede "July 16 2021" tarihli update de "90 gün kuralına bir atıfta bulunmuşlar.

    Saygılarımla.

    Edit: @erenotti evet bir arkadaş dediğimiz arkadaşı buldum ve ekledim. (geriye dönük mesajlara baktım) Çünkü teşekkürü tekrar tekrar hak ediyor. Çok teşekkürler. @erenotti


  • @goodluck ben de saglik raporu icin hastane bakarken saglik sigortali olarak tum bu muayene, testler ve asilari yaptirmanin daha ucuza gelecegini ogrendim ve saglik sigortasi yaptirdm. Zaten bir saglik sigortasina ihtiyacim da vardi, sizin icin de gerekli mi bilmiyorum tum yazismayi okuyamadim. Ben NC'deyim onu da belirteyim. Muayene icin 5 hastaneden fiyat aldim, fiyat araligi cok genis. Sigortali olarak muayene icin 220$ odedim. Testleri ve asilari sigorta kapsadi. Cok ucuza halletmis oldum. Kolay gelsin.

  • ⭐⭐

    @aslisirin, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    @goodluck ben de saglik raporu icin hastane bakarken saglik sigortali olarak tum bu muayene, testler ve asilari yaptirmanin daha ucuza gelecegini ogrendim ve saglik sigortasi yaptirdm. Zaten bir saglik sigortasina ihtiyacim da vardi, sizin icin de gerekli mi bilmiyorum tum yazismayi okuyamadim. Ben NC'deyim onu da belirteyim. Muayene icin 5 hastaneden fiyat aldim, fiyat araligi cok genis. Sigortali olarak muayene icin 220$ odedim. Testleri ve asilari sigorta kapsadi. Cok ucuza halletmis oldum. Kolay gelsin.

    Tesekkurler ben kayinvalidem icin arastiriyorum. Abd vatandasiyim kizinin uzerinden green card icin yardimci oluyorum. Florida’da bikac yere sordum sigorta icin kendim ugrasmam gerektigini soyledi saglik firmalari. $450’a biyer buldum. Kan testi yapip asilari soyleyecekler gerisine bakacagim sonrasinda


  • @Redbeard İlginiz için teşekkür ederim. Ben de şansa bırakmamak için gittiğim gibi işlemleri başlatacağım umarım sonu hepimiz için olumlu olur.


  • @aslisirin Green Card almadan, turist vizesi ile mi yapıldığını bilmiyordum. Çalışmış olduğunuz "Sigorta Acentesi" ve/veya "Broker" 'ın iletişim bilgilerini paylaşma şansınız var mı? Bir de sigorta yaptırırken aman "şuna dikkat edin, aman buna dikkat edin." dediğiniz husus var ise paylaşırsanız çok sevinirim. Teşekkürler. Saygılarımla...


  • @metehanbati Rica ederim bir şey yapmadık. Paylaşılan bilgiyi tekrar paylaştım :) İnşallah, İnşallah.. Biraz şans gerekiyor. Umarım işlemleri başlattığımız "Office'dekiler" insaflı ve anlayışlı ve hızlı işlem yapan insanlar çıkar :)


  • @Redbeard ben de turist vizesi ile yapilmaz saniyordum ama esim arastirdi buldu sag olsun. Hangi eyalette oldugunuzu bilmiyorum biz NC'deyiz ve eyaletin saglik sigortasi sistemi gibi bir seyi var, https://www.healthcare.gov/ suradan yaptirdik bir broker veya acente ile calismadik yani. Dikkat edin diyebilecegim ozellikle bir sey yok ama cok fazla paket secenegi cikiyor onunuze bu siteye girince goreceksiniz, kendinize en uygun coverage'i olani secersiniz. Bizimkisi "Aetna CVS" paketi, epey is goruyor simdilik. Selamlar.


  • @aslisirin Çok teşekkürler bilgi için. Saygılarımla. "Ben Şuan New Orleans LOUISIANA' dayım. Fırsat bulunca, mutlaka dediğiniz siteyi inceleyeceğim. Çok teşekkürler...


  • Special Immigrant Z43 olarak başvuru yapıyorum, daha önce bu şekilde tecrübe eden oldu mu?
    Immigrant Classes of Admission sayfasında "Other classes" olarak ayrılıyor ve "Z43 Private bill, adjustments" olarak adlandırılıyor.

    https://www.dhs.gov/ohss/topics/immigration/lpr/classes-of-admission

    https://www.uscis.gov/sites/default/files/document/policy-manual-afm/afm23-external.pdf
    sayfa 176


  • @Redbeard merhabalar iki sorum olacaktı size eşim DV24 talihlisi ve biz de şubat-mart gibi Amerikaya gelerek AOS yapmak düşüncesideyiz çünkü cn numaramız ile Ankaradan randevu alabilmemiz pek mümkün gözükmüyor. Geldikten sonra işlemlere başlamak için 90 gün beklemek gerekiyor mu? Bir de 2 kişilik bir aile için 10-15k bir rakamı orada hesabımıza yatırırsak mülakatta sorun yaşar mıyız? Bilginiz varsa ve cevaplarsanız çok memnun olurum. Umarım sizin süreceniz de sorunsuz bir şekilde geçer ve gc nizi alısınız.


  • @Burak-Elmacı Merhaba oncelikle tebrikler . 90 Gun yazili bir kural degil . Bekleyecek zaman ve durumunuz varsa beklemekte fayda var . Yok ise durumu ona gore degerlendirmek gerek , genel olarak 45-60 gun de herhangi bir sorun cikmiyor . USCIS in sitesinde yer alan bilgilere gore tek kisi yaklasik $14-15K ve ilave her Aile uyesi icin +$5K gibi dusunmek gerek . Yani iki kisilik Aile olarak $20K gostermeniz uygun olur . Is Teklifi mektubu sunabilmeniz halinde bu Rakami biraz daha dusukte tutabilirsiniz .


  • USIC YENİ
    #FilingTip: If you're applying for adjustment of status, please file Form I-693, Report of Medical Examination & Vaccination Record, together with Form I-485, Application to Register Permanent Residence or Adjust Status. Doing so may eliminate the need for us to issue an RFE. Statü değişikliği için başvuruyorsanız, lütfen Form I-693, Tıbbi Muayene ve Aşı Kaydı Raporunu, Form I-485, Kalıcı İkamet Kaydı veya Statü Ayarlama Başvurusu ile birlikte gönderin. Bunu yapmak, RFE düzenleme ihtiyacımızı ortadan kaldırabilir.


  • @Burak-Elmacı Merhaba Burak Bey, Figen hanım yanıtlamış bende nezaketen dönmek istedim. Eğer burada tanıdık yok ise burada kalmak, barınmak, yeme-içme, ciddi bir tutar çıkıyor. Hangi şehriye geleceksiniz bilmiyorum ama Amerika'da gördüğüm kadarıyla "ARABASIZ" çoğu şehirde çok zor yaşamak. Maddi planınızı iyi yapmanızı öneririm. Ayrıca "AOS" sürecini başlatmak ve sürecin tamamlanması ciddi bir süre alacak gibi görünüyor. Bu süre zarfında "SSN" olmadan iş bulmak (Legal) imkansız. Dolayısıyla benim önerim mutlaka iyi bir plan yapın. Benim için 90 gün kuralı saçma geliyor ve böyle bir kuralın "GC" için olmadığını düşünüyorum. Ben 05 Kasım'da Amerika'ya girdim. İşlemlere yavaş yavaş başladım. Kısmetse 14 Aralık'da "Sağlık Raporu" için randevu aldım o prosedürü başlatıyorum. Dolayısıyla çıkar çıkmaz I-485 formu ile birlikte prosese başlamış oluyorum. Özetle ben beklemedim ama hemen hemen herkes "mümkünse" bekle diyor. Benim avukatım da beklemek en doğrusu dedi ama ben beklemek istemediğimi ve süreci başlatmak istediğimi beyan ettiğim için başlatacağım. Çünkü "SSN" olmadan Amerika'da bir hiçsin açıkçası.. 4-5 banka dolaşıp şansa "SSN" olmadan Banka hesabını açtım bu bile insanı sinirlendiriyor ve yoruyor. Cebinde para ile dolaşıyorsun, parayı bankaya yatıramıyorsun. Bu arada sistemi eleştirmiyordum zaten doğrusu da bu. Demek istediğim "SSN" numaram olsa, "Banka hesabı da açmak kolay, ev kiralamak da, ehliye almakta" ama SSN olmadan bir hiçsin :) Özetle öyle de böyle de işlemi hızlıca başlatmak istedim. 90 beklemek - yada beklememek kararını sizin vermeniz gerekiyor. Bu başlığın önceki mesajlarına bakarsanız bir arkadaşın paylaştığı bir "UPDATE" göreceksiniz. Benim içimi biraz o rahatlattı. Gerisi kısmet.. Ben elimden geleni yapayım, olmazsa dönerim ülkeme..
    Saygılarımla...


  • Selamlar, sizlerin tecrübesi bizler için de çok önemli olacak. Benim gibi dosya numarası yüksek olan insanlar sizin 2024 AOS sürecinizi izleyerek fikir elde edecek, en azından zaman yönetimi açısından çok bilgi alacağız. Başvuru tarihinden tutun kartı alana kadar neler ne kadar sürdü gibi. Lütfen paylaşımlara devam edin :)


  • @Redbeard Dönüşünüz için teşekkür ederim inşallah bir an önce green cardınızı alırsınız.


  • @Burak-Elmacı Burak Bey rica ederim. Umarım sizde alırsınız. İsterseniz alacağınıza %100 eminim.. (Elinizde olmayan ortaya çıkacak aksaklıklar dışı) Hepimiz için hayırlısı olsun...


  • Merhaba herkese,
    Bugün sağlık raporu ile ilgili adımlar attım ve süreci tamamladım. Önümüzdeki hafta Çarşamba (20 Aralık) yada Cuma günü (22 Aralık) raporu teslim edecekler gibi görünüyor.

    https://www.uscis.gov/tools/find-a-civil-surgeon

    Bu siteden New Orleans'da bana yakın bir yerden bugün sabah 09:20 gibi randevu aldım. Doktor "Filipinli" ve çok tatlı orta yaşlarda bir hanımefendiydi. Çok yakın diye aldığım randevu Doktorun farklı bir ofisine yönlendirmesi ile 20 Dk'lik bir yol giderek ofisine ulaştık. Klasik olarak kayıt için bir form doldurdular. Daha sonrasında "Boy - Kilo" ölçümü yapıldı. Daha sonra "Tansiyon" ölçüldü. Genel olarak muayene etti. Ben Türkiye'de "Antikor" testi yaptırmıştım ve onu dün E devlet giriş yapıp, E-Devlet'den ingilizce olarak print çıktısını alıp yanımda götürdüm. Bu arada yine ingilizce olarak 2023 yılında yaptırdığım tüm kan testlerini yanımda götürdüm ama gerek olmadı. (Aslında o sırada aklıma gelip gösteremedim.) "Covid Aşı Kartını" ingilizce olarak çıktısını almıştım onu da sundum. Allahtan antikor testini getirmişim, tüm aşıları istemedi ama 4 tane aşı yaptı. Aşıların fiyatları aşağıdaki gibidir. Açıkçası her hangi bir Doktor araştırması yapmadım. Aşıları ucuz nerede yaptırırım araştırması yapmadım. İlk bulduğum doktor ile işi bitirmiş oldum. (Benim gibi yapmayarak muhtemelen daha ucuza halledebilirsiniz. / biliyorum kesin forumda bir arkadaşımız pahalı yaptırmışsın diyecek, farkındayım ama dediğim gibi böyle bir vaktim yoktu.)
    Aşılar:
    HEPATITIS B VACCINE (125 $)
    MMR/VARICELLA TITER (40 $)
    TETANUS VACCINE (75 $)
    INFLUENZA VACCINE (35 $)

    Muayene sırasında sorular sordu. "Alkol içiyor musun? Psikolojik bir hastalığın var mı? Uyku Problemin var mı? Vb. Ayrıca Akciğerleri dinledi, solunum testi yaptırdı. Fiziksel hareketler yaptırdı. Daha sonrasında kullandığım ilaçları gösterdim kendisine, İngilizcem yeterli olmadığından Dr. Hanım sağ olsun arada translate kullanıp kısa bir şeyler sordu. Şeker hastası olduğumu (Aslında sınırlarda bir yerde dolaşıyorum) , Kolesterolüm olduğunu, D Vitaminini ve Magnezyum kullandığımı (Hafta sonları C-tesi - Pazar sadece) anlattım. Kendisi kontrolleri bitirdi ve kayıt sırasında fotoğraf çekmediler. Ayrıca "Akciğer filmi de istemedi." (Film istememesine şaşırdım. Belki kan sonuçlarına göre daha sonra istenecek olabilir.) yaklaşık 25 dk'lık uzakta bir laboratuvar yönlendirdi. Laboratuvara gidip klasik kayıt formu doldurduk ve kan verdim.

    Aşılar sayesinde sanırım, kafam biraz iyi ve kendimi hafif sarsılmış gibi hissediyorum. Dolayısıyla biraz yazarken yazım kurallarına vs bakmadan yazdım. Bir sorunuz olması halinde memnuniyetle yanıtlamaya çalışırım. Bilginize sunarım. Toplam fatura tutarını bilgi amaçlı ayrıca yazıyorum.

    14 Aralık 2023 - New Orleans için ( CRESCENT CITY HEADACHE AND NEUROLOGY CENTER )
    Receipt
    USCIS EXAM/PAPER WORK - 225 $
    TB/RPR BLOODWORK - 100 $
    4 VACCINE - 275 $ (Detayları yukarıdaki gibidir.)
    Toplam: 600 $
    İndirim: 25 $ (Biraz indirim rica ettik, 25 $ indirdiler)
    Toplam Ödeme: 575 $ - Ödemeyi Debit Card yada Credi Card ile almadılar. Tam emin değilim belki de sadece "Debit" kabul etmemiş olabilirler. Özetle nakit Ödedik.

    Edit: Rapor tam yılbaşı öncesinde çıkacağı için, mecburen "AOS" işlemlerine Ocak 2024 'de başlayacağım.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

30

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum