Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

• @ametin-k eşiniz ve çocuğunuza da turist vizesi almayı da deneyebilirsiniz. Biz ekimde basvurdugumuzda şubat sonuna randevu vermişlerdi ancak sürekli kontrol ederek randevuyu kasıma çekebilmiştik. Birlikte giderseniz süreci büyük ölçüde kısaltmış olursunuz.

• @bernat

Siz, eşiniz göçmen vizesi beklerken ona turist vizesi mi alabildiniz?

• @ICu eşim greencard mülakatımızda apye kalmıştı ve mali yıl bitimine vize kotası doldugu için vize alamadı. Turist vizesine basvurdu ve daha önce göçmen vizeye basvurdugunu formda belirtti ve ayrıca ben abddeyim. Bunlara rağmen Turist vizesi onaylandı. Geçerli bir sebep belirtebilirseniz olabiliyor.

• @bernat
    Mantıklarını -varsa- anlamıyorum. Elbette sizin sebebiniz de geçerli ama başka geçerli sebebi olan pek çok kimseye de vermediler.

Peki siz Türkiye'den mi aldınız vizenizi?

• @ICu greencard mülakatımız Viyana’da oldu. Turist vizesini İstanbul’dan aldı. İyi bir dosya hazırlayıp, ziyaret için güçlü bir sebebiniz olursa şansınız var.

• Merhaba. eşim greencard sahibi kasım 2022den itibaren aktif olarak abd de yaşıyor. ağustos 2023 te evlendik. I130 formunu 12 ekim 2023 te gönderdik. Bu süreci nasıl hızlandırabilirim. Hızlandırma dilekçesi nasıl yazılır ne gibi gerekçeleri geçerli buluyorlar. turist vizesi başvurabilir miyim? en azından gidip gelsem süreç tamamlanana kadar. nasıl bir dosya hazırlarsam turist vizem onaylanır. yardımcı olabilir misiniz?

• @elifkocabay valla ben bir kaç vize danışmanı ile konuştum özellikle handan hanım ile konuştum amerika uzmanından, boşuna turist vizesine başvurma red verecekler dedi ve red verdiler de:( aklımda başka ülkeden de denemek geçiyor ama sonuç aynı olacaksa ne gerek var, vize memuruda dedi yerinde olsam sürecin bitmesini beklerim diye, tek çare göçmen olan vize türleri ile gitmek çalışma izni vs

• @elifkocabay merhabalar, sadece 2023 güncel yorumları geri dönük kontrol edip okuyabilir misiniz? Süreç hakkında bilgi oluşturması için tavsiye ederim.

• @bernat teşekkür ederim, Şimdi Dosya taşımayı uğraşıcam, bu arada tursit vizesi içinde denicem şansımı

• @bernat, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

@ICu eşim greencard mülakatımızda apye kalmıştı ve mali yıl bitimine vize kotası doldugu için vize alamadı. Turist vizesine basvurdu ve daha önce göçmen vizeye basvurdugunu formda belirtti ve ayrıca ben abddeyim. Bunlara rağmen Turist vizesi onaylandı. Geçerli bir sebep belirtebilirseniz olabiliyor.

Esinizin sureci f2a mi? peki Priority Date'iniz nedir?

• Vize bülteni açıklandı

• @moonlight
    8 aylık bi ilerleme olmuş biz 2020 eylül ekim bekleyenleri 2024 ekim ayına kadar bekleriz sanırım.

• Merhabalar. Göçmenlik başvurusu devam ederken yurtdışında bir ülkeden turist vizesi alabilen var mi acaba? Cevrenizde duydugunuz oldu mu?

• @acgx henüz geliyor abd ye buradan başlatmayı düşünüyoruz.

• 2024 icerisinde alma ihtimalimiz yok diye dusunuyorum ben.
    yaklasik 150 bin kisi bekliyor 2019kasim-2020 kasim arasi basvurmus olan... kota da 87900.

@gizemaö, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

@moonlight
    8 aylık bi ilerleme olmuş biz 2020 eylül ekim bekleyenleri 2024 ekim ayına kadar bekleriz sanırım.

• Avukatla mi calisiyorsunuz? Cunku su an filling date current degil. Turist vizesi yetecek mi bilmiyorum. Gectigimiz sene yeterliydi.

@bernat, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

@acgx henüz geliyor abd ye buradan başlatmayı düşünüyoruz.

• Amerika icin gocmenlik sureciniz var ve ornek veriyorum Almanya icin turist vizesi almak istiyorsunuz, dogru mu anliyorum?

tabi ki alirsiniz bunlar bambaska ulkeler. Konsoloslukta ya da herhangi bir dokumanda bundan bahsetmeyin kafalar karismasin.

@historian, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

Merhabalar. Göçmenlik başvurusu devam ederken yurtdışında bir ülkeden turist vizesi alabilen var mi acaba? Cevrenizde duydugunuz oldu mu?

• @acgx umudumuzu kaybetmeyelim har bültende 8 ay ilerlerse mart gibi sıra bizlerede gelmiş olacak diye düşünüyorum umarım ilerleme devam eder..

• @acgx peki şu kısmı merak ediyorum. Sürekli başka ulkelerdeki aşırı birikmeyi azaltmak için uğraştılar ve bu ay bültenden anladığım belli ki bir yol katedilmis. Çünkü baya ilerledi bulten öyle ki tarih olarak cok geride kalan bu ülkeleri neredeyse 2020 yılına kadar getirdiler.
    Ama artık kotanin biraz adil dağıtılması adına dahada ilerlemesi gerekiyor ki bu bölgedeki insanlarada üç beş vize basilabilsin. Neden mi?
    Çünkü şöyle düşünüyorum, bizde en son vize alanlar ağustos 2020 başvurulariydi tek bir kişi hatırlıyorum martti sanırım başvuru tarihi oda ilk bülten gerilemeye başladığı zaman vizesini almıştı. Yani tabiki herkes foruma üye değil ama bu kadar bekleme ile illaki bir örnek duyardık.
    Avrupa tarafında ise takip ettiğim yabancı forumda 2021 yilina geçmişlerdi bile.
    Yani şöyle bir mantık yurutursek bülten ilerlerse bu bölgede sadece 2020 sonlari ve 2021 bekleyenleri var ve buradaki konsolosluğun randevu verme süresi ortalama iki ay olduğunu düşünürsek aos yapanlar ve bizler birden daha avantajlı hale gelebiliriz. Kalan kotadan ciddi bir vize basimi olabilir.
    Bahar aylarında bülteni ilerletip sonra tekrar durdurabilirler diye düşüyorum. Aksi halde sadece biz değil avrupa dahil bir çok yerde tek bir vize basilamaz, yıllarca f2a nin tüm kotasını diğer ulkelere kullanamazlar bu mantığa ve matematiğe uymaz. Zaten dediğim gibi çok geride kalan ulkeleri hemen hemen aynı tarihlere çektiler sayılır.
    Sizler neler düşünüyorsunuz

• Ben kesinlikle bu sistemin adil olduğunu düşünmüyorum başka ülkelerin nedeninin belli olmadığı şekilde bu kadar birikmesinin ceremesini bize kesemezler madem çok birikti ve bundan rahatsızlar bizim kotamızı onlara vereceğine onlara yeni bir kota açsınlar böyle bir saçmalık olamaz insan haklarına aykırı bir kere aileleri birbirinden bu kadar ayrı tutmak.O kadar özgürlükten laf ediyorlar ama dedikleriyle eylemleri kesinlikle birbiriyle örtüşmüyor.Ben tweeter da F2A ZULMÜ başlığı altında ABD büyük elçiliğine binlerce atılacak twiten ses getireceğine inanıyorum ama maalesef bunun için iyi organize olunması lazım herkese ulaşmak mümkün değil.

Benzer Başlıklar

• 28 Oy
    6k İleti
    786k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
  • 52 Oy
    3k İleti
    326k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • 5 Oy
    280 İleti
    49k Bakış
    ATS16A
    @yusufeymen38, içinde söyledi: Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari Benim numaramda aktif oldu, durumunuzda değişiklik oldu esc sayfasını kontrol edin mail geldi, ayrıca mülakat tarihi ve mülakat yapılacak konsolosluğun adının yazdığı mail de geldi, sağlık raporu için molnar klinik ile iletişime me geçmem gerekli, konsolosluktan mülakatınızı onaylayın mail i mi gelecek ( bu kısmı tam bilmiyorum ) böyle bir mailin mi gelmesini beklemem gerekiyor YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ..? @yusufeymen38 https://yesilkartforum.com/forum/post/525096 https://yesilkartforum.com/forum/post/501371 Viyana konsolosluktan mülakatınız öncesi sağlık kontrolüne katılıp katılmamanız hususunda email ile gelecek talimatları takip edin, DV2025 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 Mülakat Deneyimleri başlıklarındaki Viyana mülakat deneyimlerini okuyarak ne yapacaklarınızı ve sürecinizi planlayabilirsiniz.
  • 34 Oy
    251 İleti
    26k Bakış
    crazycellsC
    Değerli arkadaşlar, Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık. Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri: https://www.youtube.com/watch?v=mR00DG-jua8 Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz. Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim. Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim. Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

35

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k